zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

KPN gaat vrouwen voorrang geven bij verdeling topfuncties

26 oktober 2009 - KPN gaat vrouwen bij benoemingen op topfuncties voorrang geven. Dat maakte topman Scheepbouwer bekend op NOS.nl. Het hogere management van KPN bestaat nu voor zeventien procent uit vrouwen. Maatregelen om dat percentage omhoog te krijgen, hebben volgens Scheepbouwer nog te weinig effect gehad.

 Lees verder...   3 reacties
 

Geen baan? Vijf tips om voor uzelf te beginnen

23 oktober 2009 - Veel jonge hoogopgeleiden komen momenteel niet aan een baan. Nisandeh Neta van Open Circles Academy: "Frappant is dat het hebben van een baan het eerste doel lijkt terwijl zelfstandig ondernemerschap zeker ook een optie is in deze periode van crisis. Met onderzoek, precieze planning en budgettering, kan het juist nu het moment zijn om die droom te verwezenlijken."

 Lees verder...   1 reactie
 

ING voorspelt einde recessie

23 oktober 2009 - In het derde kwartaal liet de economie volgens de economen van ING een groei zien van 0,3 procent. Daarmee is een einde gekomen aan vijf kwartalen krimp. Over heel 2009 bedraagt volgens ING de economische krimp 4,2 procent. Volgend jaar groeit de economie weer met 0,7 procent.

 Lees verder...   3 reacties
 

Minderwaardigheidscomplex leidt tot pestgedrag

23 oktober 2009 - Uit onderzoek naar de oorzaak van pestgedrag onder leidinggevenden, ontdekten Amerikaanse psychologen van Berkeley en de University of Southern California dat managers die een te hoge werkdruk ervaren én het gevoel hebben niet aan hun functie-eisen te kunnen voldoen, sneller uithalen naar hun collega’s en ondergeschikten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ondernemend Nederland is positief over toekomst

23 oktober 2009 - Unique en TNO maakten gisteren de resultaten van de MKB Marktmonitor 2009 bekend . De algemene tendens is optimisme. Naast negatieve gevolgen van de economische crisis, ondervond Ondernemend Nederland ook positieve gevolgen van de economische neergang. Bovendien verwacht 62 procent van de bedrijven de komende drie jaar te gaan groeien.

 Lees verder...   1 reactie
 

Curatoren twijfelen niet aan woorden Scheringa

23 oktober 2009 - De curatoren van DSB Bank en DSB Beheer zeggen vooralsnog niet te twijfelen aan de woorden van Dirk Scheringa dat hij zelf ook geen geld meer zou hebben. Een woordvoerder van de curatoren zei dat donderdag, zo meldt Nu.nl.

 Lees verder...   4 reacties
 

FNV: werkgevers spelen met gezondheid werknemers

22 oktober 2009 - "De werkgevers brengen ons goed functionerende stelsel van arbo-normen in gevaar. Als dit zo doorgaat vervallen in 2010 vele regels die het werk van mensen veilig maken. De politiek moet de werkgevers dwingen mee te werken," aldus FNV-bestuurder Leo Hartveld. De FNV heeft het overleg met de werkgevers over de arbocatalogi opgeschort tot dit probleem is opgelost.

 Lees verder...   Reageer
 

Onderzoek: wereldwijd economisch herstel in zomer 2010

22 oktober 2009 - Onderzoek bij meer dan 11.000 ondernemingen in vijftien landen laat zien dat significant economisch herstel wereldwijd niet eerder wordt verwacht dan de zomer van 2010. Nederlandse ondernemingen verwachten dit herstel zelfs pas in augustus van dat jaar. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Regus.

 Lees verder...   Reageer
 

Oudere werkzoekende doet meer concessies dan jongere

22 oktober 2009 - Oudere werkzoekenden (45-plus) blijken eerder bereid genoegen te nemen met minder loon dan jongeren. Dat blijkt uit Belgisch onderzoek door Vacature onder 1.158 hoogopgeleide werkzoekenden over solliciteren tijdens de crisis. 6Minutes.be vat samen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zes tips om uw mensen te motiveren

22 oktober 2009 - Economisch zware tijden brengen stess, zorgen en angsten met zich mee. Wordt daar niet goed op gereageerd, dan ontstaat er een negatieve werksfeer waarvan moreel, vertrouwen en productiviteit de dupe worden.

 Lees verder...   7 reacties
 

Nederlander is ontevreden over ICT-snelheid op het werk

22 oktober 2009 - Door de brede beschikbaarheid van breedband, lijkt het of men extra kritisch naar de snelheid van de ICT-systemen op het werk kijkt. Maar liefst een derde deel van de Nederlandse beroepsbevolking is daar ontevreden over. Verder maken Nederlanders zich bij thuiswerken veelal zorgen om de veiligheid.

 Lees verder...   1 reactie
 

Payrolling leidt tot forse besparingen, vooral in het MKB

21 oktober 2009 - Ernst & Young heeft in opdracht van Please Payroll een onderzoek uitgevoerd naar de aantrekkelijkheid van de dienst ‘payroll’ voor het bedrijfsleven. De kernvraag uit het onderzoek was: wanneer is payroll vanuit het kostenaspect voor ondernemingen een interessant alternatief?

 Lees verder...   7 reacties
 

Betere balans tussen werk en privé is goed voor de winst

21 oktober 2009 - Heeft u er genoeg van alleen maar meer en harder te moeten werken terwijl uw werkgever nog steeds reorganisaties en ontslagen doorvoert? Lees dan vooral verder. Volgens onderzoek van Morgan Redwood verdienen bedrijven die er actief voor zorgen dat hun personeel een goede werk-prive balans heeft, twintig procent per werknemer per jaar meer.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederland biedt multinationals fiscale sluiproute

21 oktober 2009 - Nederlandse multinationals betalen nauwelijks vennootschapsbelasting. De twintig grootste bedrijven dragen op die manier weinig tot niets bij aan de schatkist. Dit blijkt uit een reportage van Zembla die gisteravond werd uitgezonden. De Telegraaf schrijft erover.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 718 719 720 721 1202 volgende >
advertorial
Een zwangere medewerkster, bent u goed voorbereid?
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Lees verder
Goede beveiliging verkleint risico autodiefstal met 75 procent
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Bedrijven komen pas in actie na cyberaanval (1) 
'Een beetje integer' (1) 
Ligt het aan mij of ligt het aan hen? (1) 
Vijf handige apps voor automobilisten (1) 
Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden? (6) 
Leaserijders wisselen minder vaak van auto (1) 
Marketeers investeren in tech en bezuinigen op media  (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Oci 20.21  1.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
AKZO nobel 77  -1.7 %
USG people 17.2  -1.5 %
IBM boekt licht lagere omzet en winst
Wall Street blijft dicht bij huis
Wall Street beweegt richting vlak slot
meer beurs
top10
Projectmanagement: het kan er nog wel even bij!
Talenten willen werken voor hoog presterende organisaties
Ligt het aan mij of ligt het aan hen?
'Een beetje integer'
Het geheim van een geweldige klantenservice
Machine learning is de hype voorbij
'Versnelde afbouw hypotheekrente toomt prijsstijgingen huizen in'
Marketeers investeren in tech en bezuinigen op media
HR-professionals maken zich meer zorgen over budget
Tussen het zoet nog het nodige zuur voor de professional
meer top 10
vacatures
meer vacatures