zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Manager vindt beveiliging niet belangrijk

17 juli 2007 - Een manager zonder smartphone of laptop is nauwelijks nog denkbaar. Met de beveiliging van deze technische hoogstandjes is het echter slecht gesteld. Ruim één op drie vindt het niet belangrijk om op zijn laptop of smartphone encryptiesoftware te installeren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zes tips om beter te socializen

17 juli 2007 - Als je het goed met mensen kunt vinden, wordt alles makkelijker. Of het nu gaat om het binnenhalen en vasthouden van klanten, het voeren van overleg en onderhandelingen, het binnenhalen, motiveren en omgaan met uw personeel. Goede redenen om uw sociale vaardigheden nog een beetje hoger op te schroeven.

 Lees verder...   20 reacties
 

ICT-problemen kosten halve dag per maand

17 juli 2007 - Computerproblemen zorgen ervoor dat eindgebruikers minstens een halve dag per maand niet kunnen werken, sommigen zelfs drie dagen. Dat blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van Citrix onder honderd eindgebruikers van internationale organisaties.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zuchtende collega's meest irritant

16 juli 2007 - Luid telefoneren op de werkvloer. Bemoeizuchtige collega's die de rol van je baas overnemen. Collega's die de luidsprekerfunctie aan laten staan of persoonlijke zaken regelen met de telefoon op hun werk, terwijl u geconcentreerd probeert te werken. Zomaar een greep van onze grootste ergernissen op de werkvloer. Maar ze halen het niet bij de allergrootste irritatie: zuchtende collega's.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zeven tips om uw sollicitanten goed in te schatten

16 juli 2007 - Heeft u zich wel eens verkeken op een sollicitant? Zo ja, dan bent u niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat zestig procent van de managers kandidaten voor een baan wel eens verkeerd heeft ingeschat waardoor de verkeerde mensen op de verkeerde plek zijn beland. En daardoor weer snel zijn vertrokken. Zonde, want zoiets is goed te voorkomen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Wanbetaler misbruikt vakantie-excuus

16 juli 2007 - Slecht betalende bedrijven blijken er in de zomerperiode een gouden smoes bij te hebben: 'de baas is met vakantie, de rekening is niet afgetekend, we onderzoeken 't als hij terugkomt'. Dat levert al snel drie weken uitstel op. Juist omdat de vakantiespreiding dit jaar ver uit elkaar ligt kunnen rekeningen zich op blijven stapelen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Marketeers hebben steeds meer online kennis

13 juli 2007 - Wat vinden interactieve marketingbureaus eigenlijk van het online kennisniveau van hun klanten? Tijdschrift voor Marketing maakte een rondje onder 50 bureaus en vergeleek de antwoorden. Marketeers hebben de afgelopen jaren de klok zeker horen luiden wat betreft internet, zo menen veel respondenten, maar de meeste zetten onlinemiddelen nog steeds te beperkt in.

 Lees verder...   Reageer
 

Online gamers zijn betere managers

13 juli 2007 - Goed nieuws voor online spelletjesspelers: uw heeft er wellicht uw volgende baan aan te danken. Volgens twee nieuwe onderzoeken van IBM in samenwerking met het MIT en software-startupbedrijf Seriosity kunnen online spelletjes zoals World of Warcraft en Everquest de volgende generatie werknemers helpen om betere managers te worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Dagelijkse problemen leiden manager af

12 juli 2007 - In theorie horen managers de crisissen waar ze dagelijks mee geconfronteerd worden gemakkelijk aan te kunnen. In de praktijk komt het er vaak op neer dat ze daarvoor iets anders – net zo belangrijks – laten vallen om dat te doen, slaan ze dicht, werken ze over of schieten ze in de stress.

 Lees verder...   3 reacties
 

Hoogopgeleide starter steeds veeleisender

12 juli 2007 - Door de vergrijzing doen werkgevers er alles aan om pas afgestudeerden te verleiden. Dientengevolge creëren ze echter een generatie veeleisende, slechtgemanierde, verwende werkzoekenden. Uit onderzoek van de Britse Association of Graduate Recruiters blijkt dat, ondanks het verwachte tekort aan afgestudeerden, tweederde van de PZ-managers verwacht alle startersfuncties te kunnen invullen.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager steeds narcistischer

12 juli 2007 - Topmanagers lijken almaar narcistischer te worden. Hun verlangen naar drama en aandacht leidt tot grote overnames en gewaagde acties. Dat blijkt uit een studie van de Pennsylvania State University. Daarbij wordt gesteld dat topmanagers met een heel hoge dunk van zichzelf, meer extreme en wisselvallige resultaten neerzetten dan hun meer bescheiden collega's.

 Lees verder...   3 reacties
 

De vier C's voor 'klantgerichte oplossingen'

11 juli 2007 - 'Wij verkopen geen producten maar klantgerichte oplossingen.'Hoe vaak hebben we dat al niet gehoord? Steeds meer bedrijven omarmen dit mantra, maar het blijkt lastig om de daad bij het woord te voegen. Wetenschapper Ranjay Gulati komt met te hulp met 4 C's.

 Lees verder...   Reageer
 

Zo komt u van spijbelende werknemers af

11 juli 2007 - Heeft u ook werknemers die om de haverklap opbellen dat ze 'ziek' zijn, maar ondertussen wel gezond genoeg blijken om gezellig een terrasje in de zon te pakken? Dan bent u niet de enige. Slechts één op de vijf ziekmeldingen is 'echt', zegt een kwart van de Europese werkgevers. Dit blijkt uit Europees onderzoek van Mercer Human Resource Consulting.

 Lees verder...   10 reacties
 

Dominante leider neigt naar sektarisch gedrag

11 juli 2007 - Leiders die de top van een onderneming bereiken dankzij hun sterke persoonlijkheid, riskeren een dominante persoonlijkheidscultus te installeren binnen hun bedrijf. Volgens Howard Book van de Insead Business School bestaat het risico dat leiders met een hoog EQ (emotioneel intelligentiequotient) hun werknemers gaan verstikken.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 1010 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Interimmers: essentiële drijfveer van herstellende economie (1) 
Meer joie de vivre: ga de zeven dagen uitdaging aan! (2) 
Nederland gelooft in dronebezorging (2) 
De Chinese yuan: minder mysterieus (1) 
Digitale reclame verovert nu ook de straat  (1) 
40 procent Nederlanders wil dat burger meebeslist over wetenschap (1) 
IT overschat gebruik zakelijke software (1) 
beurs
AEX index: 444.55 2.53 %
Stijgers Dalers
Air france - 6.43  7.2 %
BE semicondu 18.01  6.4 %
Ordina 0.92  5.8 %
Imtech 0.06  -14.3 %
Yatra 5.92  -3.1 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street vindt steun in Beige Book
Wall Street stevent af op hoger slot
meer beurs
top10
Beste dagen voor het plaatsen van vacatures zijn maandag en dinsdag
Nederland gelooft in dronebezorging
Interimmers: essentiële drijfveer van herstellende economie
Meer joie de vivre: ga de zeven dagen uitdaging aan!
Veel mannelijke collega's ondermijnen gezondheid vrouwen
Bedrijven zijn zich niet bewust van voordelen van cloud agility
ICT-sector heeft crisis nog niet overwonnen
Tips om de tevredenheid over internet op kantoor te verbeteren
Autoverzekering in Utrecht het duurst
DDOS-aanvallen bieden – helaas – ongekende mogelijkheden
meer top 10
vacatures
meer vacatures