zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Financieel manager steeds vaker boegbeeld onderneming

23 augustus 2007 - De CFO van tegenwoordig is een visionair met soepele spreekstijl. Dat constateert adviesbureau Deloitte uit onderzoek onder twaalf toonaangevende CFO`s als Cees Maas (ING Groep), Rob Frohn (Akzo Nobel), Boudewijn Beerkens (Wolters Kluwer), Hugh Scott-Barrett (ABN Amro) en Robert-Jan van der Kraats (Randstad).

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers zijn gek op e-mail

22 augustus 2007 - E-mail is het meest ingezette communicatiemiddel op de werkplek. Ook andere vormen van elektronische communicatie krijgen steeds meer voet aan de grond. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Dimension Data, leverancier van IT-diensten en -producten. Vaste- en mobiele telefonie en e-mail bleken de meest populaire communicatiemiddelen onder zowel bedrijven als eindgebruikers.

 Lees verder...   Reageer
 

Kennis van incompetenties ook essentieel

22 augustus 2007 - Naast een focus op kerncompetenties en bedrijfscultuur moet een organisatie zich ook bewust zijn van zijn `incompetenties`. Dit stelt Lionel Tiger, hoogleraar antropologie aan de Rutgers University op MD Weekly. Volgens Tiger worden veel organisaties stelselmatig geplaagd door hun kernincompetenties. Bovendien hebben die organisaties daar vaak een blinde vlek voor - niet in de laatste plaats omdat de incompetenties in de organisatie en diens waarden ingebed zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes wachtwoorden heel normaal

22 augustus 2007 - Bijna driekwart van de gebruikers in de Benelux moet meer dan drie wachtwoorden onthouden om toegang te krijgen tot zakelijke applicaties, twintig procent zelfs meer dan zes. Dat is veel: verloren wachtwoorden en papieren lijstjes zijn het gevolg. Dat blijkt uit een onderzoek van Citrix Systems onder 242 zakelijke computergebruikers in Nederland en 105 uit België en Luxemburg.

 Lees verder...   4 reacties
 

Tien tips voor een betere klantenservice

22 augustus 2007 - Denk eens terug aan uw laatste slechte aankoopervaring. Kreeg u geen antwoord op uw mail naar die webshop? Kende die winkelbediende het verschil niet eens tussen een cd-romspeler en een harde schijf? Zat u uren in de wacht met uw klacht over uw telefoonabonnement? Slechte koopervaringen hebben bijna altijd te maken met een slechte klantenservice. Funest, want de concurrentie gaat graag in zee met uw ontevreden klant.

 Lees verder...   11 reacties
 

Ecomarketing wint terrein

22 augustus 2007 - Hoe verkoop je een schoon geweten? Daarom draait het bij de nieuwste tak van sport in marketingland. Ook in Europa winnen termen als ‘klimaatneutraal’ en ‘duurzaam’ snel aan belang. En daar pikt de marketingbranche een graantje van mee. Gesteund door de doemscenario’s - en de beroemdheden die ze uitdragen - schieten de marketingbureaus-met-milieumissie als paddenstoelen uit de grond.

 Lees verder...   1 reactie
 

Merken bouwen op internet

21 augustus 2007 - Dat merken meer en meer rekenen op internet lijkt duidelijk. Vaak ontbreekt echter de heldere focus die je wel ziet bij traditionele mediacampagnes. Digital branding geldt als ‘alternatief’, ‘niet-traditioneel’ of ‘revolutionair’. Maar in de praktijk gaat het vaak om traditionele boodschappen verpakt in elektronisch formaat.

 Lees verder...   Reageer
 

Negen manieren om professionals te leiden

21 augustus 2007 - In hun boek ‘First Among Equals, How to Manage a Group of Professionals’ merken de auteurs McKenna en Maister op dat ‘… hoewel geld uw doel is, is dat niet hetgeen waar u zich op moet richten. Om dat geld te verkrijgen, moet u zich richten op de energie, motivatie, enthousiasme, opwinding, passie en ambitie van uw mensen. Uw voornaamste doel is het verhogen van de betrokkenheid en de motivatie van degenen aan wie u leidinggeeft.’

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe doelgroep: karma-kapitalisten

21 augustus 2007 - Volgens trendwatchers worden consumenten de komende jaren groener, spiritueler en ethischer. Niet alleen tussen hun oren, ook in hun (koop)gedrag. Men noemt deze groep karma-kapitalisten. Geen milieufreaks, anti-globalisten of doorgeslagen naturisten, maar jonge mensen met een gezonde koopkracht die zich duurzaam opstellen zonder daar verder over na te denken.

 Lees verder...   4 reacties
 

Veel werknemers niet op tijd terug van vakantie

21 augustus 2007 - De meeste vakanties lopen inmiddels af, maar niet alle werknemers melden zich op hun werk. Bij arbeidsjurist Maarten van Gelderen melden zich veel werkgevers wier personeel ongeoorloofd wegblijft meldt Zibb. Hoewel er bij een late terugkeer sprake kan zijn werkweigering, raadt de jurist aan om niet meteen tot de ultieme sanctie over te gaan: ontslag op staande voet. Inhouden van het salaris is volgens hem gepaster.

 Lees verder...   1 reactie
 

Met tarot op weg naar nieuwe baan

20 augustus 2007 - Tarotkaarten, horoscopen en zelfontwikkelingscursussen. UWV betaalt deze hulpmiddelen als werkzoekenden ze willen inzetten op hun zoektocht naar werk. Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar de bureaus met een spirituele inslag die arbeidsongeschikten en werklozen hierin bijstaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijftien tips om de wittebroodsweken in stand te houden

20 augustus 2007 - Ondermaatse prestaties en onbetrokken werknemers hebben een slechte invloed op de hele onderneming. Die medewerkers hebben een negatieve instelling en maken het bedrijf op allerlei manieren zwart. Ze zijn de kern van groepjes roddelaars, pestkoppen of critici en halen het moraal van de rest van het personeel op die manier onherstelbaar omlaag. En dat is weer funest voor de productiviteit en klanttevredenheid.

 Lees verder...   2 reacties
 

Mkb blijft risico's internet onderschatten

20 augustus 2007 - Internetten houdt steeds meer risico's in. Dat meldt Zibb. Steeds vaker zijn betrouwbaar geachte websites gehackt door derden, waardoor bezoekers nietsvermoedend gegevens prijsgeven. Of erger, geld overmaakt aan derden. IT-managers in het mkb maken zich nergens zorgen over. Onterecht, zo blijkt uit onderzoek van MKB Net.

 Lees verder...   3 reacties
 

Investeren in talent én ervaring slimste strategie

20 augustus 2007 - Eén op de drie Nederlandse bedrijven beschikt over een programma om het talent binnen hun organisatie te managen. Dit komt naar voren uit onderzoek van ING in samenwerking met Shell. Een aantal bedrijven dat hieraan meedeed, geeft bovendien aan het belangrijk te vinden daarbovenop nog eens extra aandacht te besteden aan getalenteerde medewerkers.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 718 719 720 721 1018 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Economie in de lift, autoverkopen ook (1) 
De 70:20:10-Expert als businesspartner  (3) 
'Nieuwe beurskrach onvermijdelijk' (1) 
Werknemers denken niet aan roamingkosten bij telefoon van de zaak (1) 
Vergelijkingssite autoverzekering kan 500 euro per jaar schelen (1) 
80 procent van de jongeren negeert internetreclame (1) 
Bedrijven, investeer meer in medewerkers (1) 
beurs
AEX index: 440.72 0.87 %
Stijgers Dalers
Galapagos 41.63  6.3 %
Altice 18.7  5.9 %
SBM offshore 12.56  5.2 %
Imtech 0.04  -20 %
Dpa 1.67  -4 %
Brill kon 23.52  -2 %
DuPont verlaagt outlook
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street begint handelsweek met winst
meer beurs
top10
Teleurgestelde business manager maakt ICT-problemen erger
HR-professionals positief over economie en eigen vooruitzichten
De toekomst van de werkplek
'Nieuwe beurskrach onvermijdelijk'
Alleen focussen op competenties is niet genoeg
De 70:20:10-Expert als businesspartner
Corruptie is uitzonderlijk in Nederland en Duitsland, of toch niet?
Nederland in de top vijf van meest concurrerende economieën ter wereld
80 procent van de jongeren negeert internetreclame
Helft Nederlandse werknemers wil werk-privé balans verbeteren
meer top 10
vacatures
meer vacatures