zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Topinkomens (semi-)publieke sector openbaar

16 maart 2006 - Inkomens die gefinancierd zijn met belasting- en premiegeld en die meer bedragen dan 158.0000 euro, moeten voortaan openbaar gemaakt worden. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde ministeriële regeling. Sinds 1 maart is de Wet openbaarmaking uit publieke middelen gefinancierde topinkomens van kracht.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen gaan niet meer werken door goede opvang

16 maart 2006 - Vrouwen gaan nauwelijks meer werken wanneer de buitenschoolse opvang goed is geregeld. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB), dat heeft gekeken naar de effecten van het kabinetsvoornemen scholen te verplichten voor- en naschoolse opvang te organiseren.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nederlandse werknemers meest gemotiveerd

16 maart 2006 - Nederland heeft het sterkste arbeidsethos van Europa. Dit concludeert Effectory op basis van eigen onderzoek in acht Europese landen. In Nederland werken de meest loyale, gemotiveerde en betrokken medewerkers van Europa, aldus het bedrijf, dat. De resultaten presenteert Effectory officieel tijdens de Werkgever van 2005 Awards op 23 maart.

 Lees verder...   Reageer
 

Expats nemen twee keer zo vaak ontslag

16 maart 2006 - Als student droomt menigeen van een paar jaar werken in het buitenland, maar als het eenmaal zover is valt het velen toch tegen. Het aantal expats dat tijdens of na zijn functievervulling in het buitenland ontslag neemt is twee keer zo hoog als bij werknemers die in eigen land blijven.

 Lees verder...   3 reacties
 

Minder 'supergroei'-bedrijven in Nederland

16 maart 2006 - Nederland kent steeds minder 'supergroei'-bedrijven en neemt een 21e plaats in op de Internationale Supergroei Index van accountants- en advieskantoor Arenthals Grant Thornton (8 procent). Deze index houdt bij hoeveel procent van de bedrijven in een land aanzienlijk harder groeit dan gemiddeld. Nederland bezette in 2004 nog een 17e plaats met 10 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Biografie Anton Philips Managementboek van het Jaar 2005

15 maart 2006 - Gisteravond is het boek Anton Philips 1874-1951 van Marcel Metze uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2005. De keuze van jury voor het levensverhaal van de oprichter van Philips verraste veel gasten van het Managementboekengala in de Rode Hoed in Amsterdam. Vooral Intensieve menshouderij van Jaap Peters en Judith Pouw werd door vakgenoten vooraf als winnaar getipt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager kan niet motiveren, wel faciliteren

15 maart 2006 - Ondernemingen kampen niet alleen met een afnemende motivatie van hun werknemers, de werknemers zijn steeds minder ontvankelijk voor de traditionele motivatieprikkels. In de regel leggen organisaties de schuld hiervoor bij de werknemer - deze krijgt immers andere prikkels toegediend of krijgt een motivatietraining voorgeschoteld.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers zeer positief over werkgelegenheid

15 maart 2006 - In heel Nederland, in alle regio's én in praktisch alle sectoren, zijn werkgevers positief ten aanzien van de werkgelegenheid in het tweede kwartaal van 2006.  Dit blijkt uit onderzoek van Manpower onder 780 werkgevers, dat elk kwartaal wordt uitgevoerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Bentley en Ferrari zijn voor paupers

15 maart 2006 - Bentley, Ferrari en Rolls Royce komen niet in dit lijstje voor, de top-10 van allerduurste auto's ter wereld. Het tijdschrift Forbes stelde de lijst samen. Het duurste model is de Bugatti Veyron, die op de kop af 1 miljoen euro kost.

 Lees verder...   3 reacties
 

Van Hoof wil grenzen open voor Poolse werknemers

15 maart 2006 - Staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken wil per 1 januari volgend jaar de grenzen openen voor werknemers uit Polen en de andere nieuwe EU-lidstaten. De staatssecretaris zal dat dinsdag voorstellen aan de meest betrokken bewindslieden. Deze of volgende week hakt het kabinet naar verwachting de knoop door. RTL Nieuws heeft dat maandagavond gemeld en ingewijden bevestigen het bericht.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeel werkt harder bij intimiderende managementstijl

15 maart 2006 - Intimideer het personeel door hun persoonlijke ruimte binnen te vallen. Word vaak kwaad of doe in elk geval alsof. Blijf nors en stil zodat u uw mening zonder gezichtsverlies kunt bijdraaien. Deze verrassende adviezen komen van managementhoogleraar Roderick Kramer. Hij ontdekte dat intimidatie op de werkvloer werknemers harder doet werken.

 Lees verder...   10 reacties
 

Veel bedrijven laks met offerteaanvragen

13 maart 2006 - Bijna de helft van de ondernemers die een offerteaanvraag krijgt, reageert daar niet of onvoldoende op. De offertes van bedrijven die wel reageren, verschillen behoorlijk in kwaliteit. Dat blijkt uit een steekproef van uitgeverij Publimix in het kader van de samenstelling van het Handboek offerte.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 website-blunders

13 maart 2006 - Inconsistente navigatie is de meest voorkomende fout bij het ontwerp van Nederlandse websites en ook de leesbaarheid laat vaak te wensen over. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door adviesbureau Indivirtual naar de gebruiksvriendelijkheid van Nederlandse websites.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwen even goede ondernemers als mannen

13 maart 2006 - Vrouwelijke ondernemers verschillen niet van hun mannelijk collega's. Ze zoeken evenveel naar kansen, nemen evenveel risico en netwerken evenveel en even goed als ondernemende mannen. Alleen in aantal zijn vrouwelijke ondernemers nog ondervertegenwoordigd.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 942 volgende >
advertorial
Duizenden managementboeken! Maar wat moet je nu echt weten?
De nieuwe MBA in één dag CD-box van Ben Tiggelaar geeft het antwoord. Tien nieuwe audioprogramma’s met een scherpe selectie uit de beste ideeën van de belangrijkste managementdenkers in een luxe CD-box én tegelijk als MP3-download. Met inzicht en advies van o.a. Jim Collins, John Kotter en Ken Blanchard. 
Bespaar uren lezen en duizenden euro’s. Nu met tijdelijk alleen voor bezoekers van Managersonline.nl een gratis exemplaar van MBA in één dag - Het boek kado!
Lees verder
Ondernemers verspillen veel geld met online adverteren
reacties
Helft medewerkers hecht sterk aan plaats- en tijdonafhankelijk werken (1) 
Steeds meer robotisering in recruitment (1) 
Banken blokkeren afkoop woekerpolissen (1) 
MKB ziet krachtenbundeling als grootste innovatietrend voor 2014 (1) 
Erasmus Innovatie Monitor: Nederlandse bedrijven innoveren minder (1) 
Duurzame groei voor wereldwijde economie verwacht (1) 
Uitstoom babyboomer maakt nieuwe salarisvoorkeuren duidelijk (2) 
beurs
AEX index: 423.97 0.19 %
Stijgers Dalers
Grontmij 3.77  5.3 %
Arcadis 25.47  5 %
Air france - 7.97  4.5 %
Fugro 18.73  -4.9 %
Royal dutch 27.43  -4.1 %
SBM offshore 10.95  -2.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Amerikaanse beurzen sluiten licht hoger
Wall Street stevent af op licht hoger slot
meer beurs
top10
Klopt uw zelfbeeld?
Vier do’s en don’ts op het gebied van talentontwikkeling
Helft medewerkers hecht sterk aan plaats- en tijdonafhankelijk werken
Nederlandse digitale-infrastructuursector levert significante bijdrage aan internet-economie
IT-organisaties niet in staat te voldoen aan de groeiende vraag naar applicaties
Steeds meer robotisering in recruitment
Bedrijven laten kansen mobiele strategieën onbenut
Wil je beter samenwerken? Stel meer vrouwen aan!
Studenten starten carrière het liefst bij Shell
Niemand is veilig voor datadiefstal
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures