zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers ontslaan veroorzaakt slapeloze nachten

15 januari 2006 - Het ontslaan van medewerkers heeft grote impact op de managers die het slechte nieuws moeten brengen. Volgens onderzoek van het interimmanagement bureau Alexander Hughes (AHIM) heeft een derde van alle managers er slapeloze nachten van als bij een reorganisatie werknemers de deur moet worden gewezen.

 Lees verder...   Reageer
 

Grote verschillen in Europese leiderschapsstijlen

12 januari 2006 - Franse topmanagers zijn autocratisch en dulden geen tegenspraak, Britse bazen houden van debat en Duitse leiders zijn sociaal betrokken. Dat zijn in een notendop de verschillen in leiderschapstijlen in de drie grootste landen van de Europese Unie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Populariteit werkgevers wordt bepaald door imago

12 januari 2006 - De populariteit van werkgevers wordt niet zozeer bepaald door goede arbeidsvoorwaarden en een leuke werkplek, maar vooral door het algemene imago. Dat imago was in 2005, net als in 2004, het best bij Philips, dat zich de meest favoriete werkgever van Nederland mag noemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen hebben weer vertrouwen in arbeidsmarkt

12 januari 2006 - In het vierde kwartaal van 2005 is het arbeidsmarktvertrouwen gestegen. Met name mannen hebben ten opzichte van het derde kwartaal van 2005 meer vertrouwen gekregen in hun arbeidsmarktpositie. Dit blijkt uit de arbeidsmarktvertrouwensindex van Intelligence Group en SEO Economisch Onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Grote werkgevers bieden betere balans werk/privé

12 januari 2006 - Wie een gelukkig leven op het werk wil en een goede balans in werk en privétijd, kan het beste bij een grote onderneming gaan werken, die veel aandacht heeft voor people management. Uit onderzoek van het Centre for Econonomic Performances blijkt dat grote werkgevers meer faciliteiten bieden om werk en privé te combineren.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten houden van een gevarieerd aanbod

12 januari 2006 - Consumenten hebben in de winkel het liefst een gevarieerd assortiment aan artikelen dan een klein assortiment. Dat geldt voor zowel eenvoudige producten, zoals chips, als complexe producten, zoals digitale camera's. Onderzoekster Eline de Vries promveert er 20 januari op aan de Erasmus Universiteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementgoeroes van 2005

12 januari 2006 - Michael Porter is de meest invloedrijke managementdenker van dit moment, aldus The Thinkers 50, een tweejaarlijkse peiling. Hij volgt daarmee Peter Drucker op, die vorig jaar overleed. Drucker gold tot dan toe jarenlang en onbetwist als belangrijkste managementdenker.

 Lees verder...   Reageer
 

CNV wil betere managers

10 januari 2006 - Volgens CNV-voorzitter René Paas laat de kwaliteit van leidinggevenden in Nederland te wensen over. "Slechte chefs zijn een nationaal probleem. Tot nu zijn ze geen brandpunt in onze activiteiten. Dat gaan we veranderen: goede en slechte bazen krijgen van ons het komende jaar de aandacht die ze verdienen," aldus Paas in zijn nieuwjaarstoespraak.

 Lees verder...   2 reacties
 

Placebo-effecten in marketing

10 januari 2006 - Uit allerlei eerder onderzoek is bekend dat overtuigingen en verwachtingen de ervaring kleuren. Zo smaakt een drankje beter als het etiket van een favoriet merk erop zit, smaakt vlees waar op staat '75 procent vetvrij' beter dan vlees waar op staat 'bevat 25 procent vet', en wordt de kwaliteit van een duurder betaald product als hoger beoordeeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart werknemers wil andere werktijden

10 januari 2006 - Ongeveer een kwart van de werknemers in Nederland wil de wekelijkse arbeidsduur aanpassen. Werknemers willen vooral minder uren gaan werken. Maar in de praktijk komt daar weinig van terecht, vooral bij mannen. Vrouwen passen hun arbeidstijden wel aan aan de levensfase waarin ze zich bevinden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Peter Elverding (DSM) Topman van het Jaar 2005 (video)

10 januari 2006 - Peter Elverding, bestuursvoorzitter van DSM, is maandagavond uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2005. Hij ontving de bijbehorende award uit handen van Gerard Kleisterlee van Philips, de winnaar van 2004. Naast Elverding waren genomineerd: Rijkman Groenink (ABN Amro), Michel Tilmant (ING), Jan Aalberts (Aalberts Industries) en Jeroen van der Veer (Shell). De uitreiking vond plaats tijdens het Nationale Management Diner in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

 Lees verder...   Reageer
 

Wie had Topman van 2005 moeten worden volgens Elverding? (audio)

10 januari 2006 - Managersonline.nl was de eerste om Peter Elverding (DSM) te feliciteren met zijn uitverkiezing tot Topman van het Jaar 2005. Maar een brandende vraag was: had hij er op gerekend? Of had hij een andere winnaar verwacht? Natuurlijk had hij iemand anders verwacht.

 Lees verder...   Reageer
 

'Rol van de manager is uitgespeeld' (audio)

10 januari 2006 - De rol van de manager is allang uitgespeeld. ICT-toepassingen zijn beter dan managers in staat om berichten van boven naar beneden en andersom door te geven. Dat vindt Randstad-oprichter Frits Goldschmeding, thans miljardair en nummer vijf op de Quote-500.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier manieren om creatiever te worden

8 januari 2006 - Creativiteit wordt steeds belangrijker als managementeigenschap. Maar slechts één op de tien volwassenen vindt zichzelf een creatieveling. Gelukkig zijn er zijn methodes om creatiever te worden, aldus de Amerikaanse psycholoog Robert Epstein. Hij noemt vier manieren om creativiteit aan te wakkeren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 934 volgende >
advertorial
MBA in één dag - avondseminar (6 nov)
Ben Tiggelaar presenteert de beste inzichten over leiderschap en verandering in 2,5 uur! Een eenmalig seminar voor slechts 199 euro. En u krijgt er ook nog eens gratis de splinternieuwe 'MBA in één dag - Management Classics II CD-box ter waarde van 199 euro bij cadeau. Een uniek aanbod voor een seminar dat u niet wilt missen! 
Lees verder
Gratis aanwezig zijn bij de opname van tv-webinars van Pieter Frijters: Spreken in het openbaar, Vliegangst, Burn-out en faalangst?
reacties
Medewerkers lang in dienst hechten minder aan ontwikkeling en opleiding (3) 
Lean voor veel organisaties op lange termijn een lastige klus  (3) 
Snel weer aan de slag na uw burnout? (6) 
Sterke daling verkoop kleding en schoenen in Nederland (1) 
Wat te doen als iedereen langs elkaar heen werkt? (1) 
Social Media hét wapen voor klantbehoud door verzekeraars (1) 
Vijf manieren om disproportioneel klagen positief te pareren: word wakker! (8) 
beurs
AEX index: 396.89 0.22 %
Stijgers Dalers
Corbion 12.5  5 %
KPN kon 2.39  3.5 %
BE semicondu 13.78  3.1 %
Ten cate 18.25  -4.3 %
Nieuwe steen 3.82  -3.3 %
Neways elect 7.99  -3.2 %
Fusie Chiquita en Fyffes van de baan
Beursupdate: AEX op Wall Street
Bedrijfscijfers domineren groen Wall Street
meer beurs
top10
Vier principes die uw oordeel kunnen kleuren
Medewerkers lang in dienst hechten minder aan ontwikkeling en opleiding
Snel weer aan de slag na uw burnout?
Wat vertelt een sollicitatiegesprek ons eigenlijk?
Eén op de drie Nederlanders wordt jaarlijks gehunt
Hoe maakt u HR strategisch?
Consumenten zien donkere wolken hangen boven de Europese economie
Vier aanbevelingen om om te gaan met kansen en bedreigingen van sociale media
Lean voor veel organisaties op lange termijn een lastige klus
Overzicht kwijt in een megaproject? Tien tips om dat te voorkomen
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures