zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Pesten leidt tot fors ziekteverzuim

20 april 2006 - Pestgedrag op het werk leidt tot een toename van vijftig procent van het verzuim onder medewerkers. Niet alleen het slachtoffer meldt zich vaker ziek. Waar pesten veel voorkomt, zijn ook de daders en getuigen vaker ziek. Het ziekteverzuim stijgt van gemiddeld 11,6 dagen per jaar naar 16,9 dagen per jaar in organisaties waar een pestcultuur heerst.

 Lees verder...   18 reacties
 

Slecht relatiebestand kost bedrijfsleven miljoenen

20 april 2006 - Het Nederlandse bedrijfsleven is jaarlijks een slordige 400 miljoen euro kwijt aan fouten in relatiebestanden. Dit blijkt uit onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit in opdracht van Human Inference en Cendris. Bij het onderzoek is alleen naar de directe kosten gekeken, zoals verkeerd verstuurde facturen en productzendingen die niet op de plaats van bestemming aankomen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Up to the top: drie functies met directiepotentie

20 april 2006 - Er zijn drie corporate functies die de weg plaveien naar de boardroom: assistent van de CEO, extern adviseur en saleskoning. Wie zo'n positie weet te bemachtigen en de rol naar behoren invult, bemant in rap tempo een stoel in een directiekamer.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlands bedrijfsleven scoort goed op corporate governance

19 april 2006 - Na het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland behaalt Nederland de beste score voor corporate governance. Dit blijkt uit een studie van Heidreck&Struggles naar corporate governance in Europa. Ook andere onderzoeksbureaus geven Nederland een ruime voldoende en plaatsen het in de top.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hardere aanpak regeldruk ondernemers

19 april 2006 - Het kabinet voert een aantal praktische verbeteringen door om de administratieve lasten en de regeldruk voor ondernemers harder aan te pakken. Een van de maatregelen is dat ondernemers de boekhouding elektronisch mogen bewaren. Minister Zalm van Financiën en staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken hebben de Tweede Kamer dit afgelopen vrijdag laten weten.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft bazen vergeet secretaressedag

19 april 2006 - Bijna de helft van alle bazen vergeet de secretaresse op secretaressedag - de dag waarop zij in het middelpunt zou moeten staan. Van de management assistenten die op vandaag, 20 april, wel een attentie ontvangen, moet 24 procent het zelf regelen, zo blijkt uit onderzoek van Pluimen, marktleider op het gebied van beleveniscadeaus. Bovendien worden de meeste cadeaus pas op het laatste moment aangeschaft.

 Lees verder...   4 reacties
 

Meer mensen aan het werk door hogere opleiding

18 april 2006 - Vooral dankzij het stijgende opleidingsniveau van de Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer mensen aan de slag gekomen. Vorig jaar was bijna driekwart van de beroepsbevolking aan het werk, tegen circa twee derde in 1996. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 Lees verder...   Reageer
 

Pensioen is een black box voor werknemers

18 april 2006 - Bijna de helft van de Nederlandse werknemers begrijpt weinig of niets van het eigen pensioen. De jaarlijkse pensioenopgave wordt door een meerderheid slechts vluchtig of helemaal niet gelezen en de meeste begrippen die met het onderwerp te maken hebben, roepen vragen op. Dit blijkt uit onderzoek van Intomart GfK, in opdracht van Delta Lloyd.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf vuistregels voor A-merken

18 april 2006 - Nu de economie weer aantrekt en consumenten meer te besteden hebben, is het zaak voor A-merken om terug te gaan slaan naar de goedkope huismerken. Roland Berger Strategy Consultants onderzocht over de afgelopen jaren bijna 350 Europese A-merken en vergeleek succesvolle en minder succesvolle merkfabrikanten op het gebied van strategie en marketing.

 Lees verder...   1 reactie
 

Jobhoppers gaan voor geld

17 april 2006 - Salaris is voor het eerst in jaren de belangrijkste reden in de keuze voor een (nieuwe) werkgever. Hiermee is werksfeer, de onbetwiste nummer één van de afgelopen jaren, niet meer de belangrijkste motivatie in het keuzegedrag van de Nederlandse beroepsbevolking.

 Lees verder...   2 reacties
 

De midlife-generatie: kans en bedreiging tegelijk

17 april 2006 - In de meeste organisaties zijn ze verreweg de grootste groep werknemers. Ze werken hard, zijn loyaal en betrokken en vormen een belangrijke kweekvijver voor het toekomstig (top)management. Maar ze zijn niet gelukkig, zo blijkt uit recent Amerikaans onderzoek onder 7.700 werknemers, deze groep werknemers van tussen de 35 en 55 jaar.

 Lees verder...   3 reacties
 

Medewerkers moeten weer familiegevoel krijgen

17 april 2006 - Het Nederlandse bedrijfsleven werkt hard om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten en zo het familiegevoel weer terug te laten keren. Dit is een van de uitkomsten van een door Resources Global Professionals georganiseerde rondetafel discussie onder HR-professionals van onder meer Bavaria, Philips, Stork, Ernst & Young, Vodafone en ABN Amro.

 Lees verder...   4 reacties
 

Liever een aardige sukkel dan een competente hark als collega

13 april 2006 - Met wie werk je liever samen: met iemand die heel goed is in zijn vak maar op sociaal gebied een ramp, of met een aardige collega die werkinhoudelijk niet al te snugger is? Deze vraag legden twee Amerikaanse wetenschappers voor aan een groot aantal respondenten. En wat bleek? De sukkels wonnen het met gemak van de harken!

 Lees verder...   3 reacties
 

Salaris minister wordt hoogste in publieke sector

13 april 2006 - Het salaris van een minister wordt voortaan het hoogste van de publieke sector. Dat heeft het kabinet donderdag besloten op voorstel van minister Remkes (Binnenlandse Zaken). Aanleiding is het advies van de commissie-Dijkstal die het salarisniveau, de onkostenvergoedingen en de inkomsten uit nevenfuncties onderzocht voor gekozen en benoemde bestuurders.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 947 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 - 612 345 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
De verandercyclus van mensen (1) 
Procesmanager vervangt leidinggevende als casemanager bij verzuim  (1) 
Hoe maak ik passieve medewerkers proactief? (1) 
Medewerkers willen loonstrook digitaal ontvangen (1) 
Nederlander is geen avontuurlijke consument (1) 
Volvo XC90, de motoren (1) 
Werven via social media wint aan populariteit (1) 
beurs
AEX index: 403.46 -0.08 %
Stijgers Dalers
ING groep 10.86  4 %
Dpa 1.56  4 %
Imtech 3.69  3.9 %
Telegraaf me 5.6  -4.8 %
Brill kon 24.6  -1.6 %
Beter bed 15.45  -0.3 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Oracle ziet omzet stijgen
Fed stuwt hogere koersen Wall Street
meer beurs
top10
Tien manieren om te managen op geluk
Nederlander wil vaker zonnepanelen als buren die ook hebben
Wanneer roddelen bemoeienis vraagt van de manager
Financiële dienstverleners zien groot voordeel in digitale volwassenheid
Grotere mkb-bedrijven hebben weinig inzicht in verkoop- en financiële informatie
Past HR-beleid Europese bedrijven nog wel in deze tijd?
De belangrijkste cyberbedreigingen voor 2015
Social moet in DNA van verzekeraars
Uitdagingen voor 2015: nieuwe mobiele toepassingen en cybersecurity
Woningverkopen stijgen, en niet alleen in Amsterdam
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures