zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Arbeidsmarkt lijdt onder economische onzekerheid

13 augustus 2008 - De daling van het vacatureaanbod duurt voort. Voor de derde achtereenvolgende maand is de vraag naar personeel afgenomen. Dit blijkt uit de maandelijkse Monster Employment Index. De Index daalde in juli met negen punten naar 194 en staat nu zelfs drie punten lager dan een jaar geleden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwen kunnen maar beter lief blijven

12 augustus 2008 - Vrouwen die op de werkvloer openlijk boos worden, worden door zowel de baas als hun collega’s als incompetent beschouwd. Als een man daarentegen zijn geduld verliest, heeft dat weinig gevolgen. Dit schrijft de Telegraaf.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacaturetekst blinkt vaak uit in saaiheid

12 augustus 2008 - Werkgevers hebben – zelfs in deze krappe arbeidsmarkt - moeite om goede en creatieve vacatureteksten te schrijven. Standaardtermen en open deuren voeren de boventoon, terwijl juist creativiteit en onderscheidend vermogen nodig zijn om werkzoekenden aan te spreken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Wijnproeven wint steeds meer terrein als personeelsuitje

12 augustus 2008 - Steeds meer bedrijven bieden hun personeel een wijnproeverij aan als personeelsuitje. Verklaarbaar, aldus MD Weekly: de meeste mensen zijn in meer of mindere mate wel geïnteresseerd in vinologie, en alcohol is en blijft nu eenmaal een goed sociaal smeermiddel.

 Lees verder...   2 reacties
 

Drie arbeidsmarkttrends voor 2008

12 augustus 2008 - 40 procent van de Nederlandse werkgevers is van plan in het derde kwartaal werknemers aan te nemen en driekwart dat de salarissen zullen stijgen. Zeventien procent geeft juist minder uit aan personeel ten gevolge van de economie. Meer dan de helft zegt niet genoeg gekwalificeerde kandidaten te kunnen vinden.

 Lees verder...   Reageer
 

Generatie Y is nog niet zo betrokken

12 augustus 2008 - Generatie Y is weer de gebeten hond nu nieuw onderzoek van BlessingWhite aantoont dat werknemers die na 1980 geboren zijn het minst betrokken zijn van allemaal. Verder blijkt dat CEO’s betrokkener zijn dan lijnmanagers en gewone werknemers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vrouwen worden nog steeds niet voor vol aangezien

11 augustus 2008 - Bijna iedere CEO ter wereld claimt dat het glazen plafond voorgoed doorbroken is en dat sekse, huidskleur, religie of seksuele voorkeur een carrière op geen enkele manier meer in de weg staan. Talent overwint alles, is het mantra immers. Maar ook puur theorie, zo blijkt uit nieuw onderzoek van CareerBuilder.com.

 Lees verder...   3 reacties
 

Olympische Spelen geliefd als bedrijfsuitje

11 augustus 2008 - Nederland heeft, na de VS en China, de meeste toegangskaarten voor de Olympische Spelen in Beijing afgenomen. Advanced Travel Partner (ATP), de enige verkoper van kaarten in Nederland, verwacht ongeveer 5.500 Nederlanders in China. In Athene waren dat er circa 4000.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips om de vakantie van uw collega's te overleven

11 augustus 2008 - In de zomer ondergaat het kantoor vaak een volledige metamorfose. Of u heeft, als achterblijver, vrijwel niets te doen of u komt juist om in het werk. Zibb komt met vijf tips per situatie om de vakantie van uw collega’s goed te overbruggen.

 Lees verder...   Reageer
 

Lonen stijgen meer dan vorig jaar

11 augustus 2008 - De lonen zullen dit jaar gemiddeld met 3,97 procent stijgen. In de zakelijke dienstverlening stijgen de lonen het hardst: 6,32 procent. Dat verwachten de deelnemers aan het Nationaal Beloningsonderzoek van de Human Capital Group.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hoogopgeleide vrouwen beleven vaak avontuurtje op het werk

8 augustus 2008 - Meer dan de helft van de lezeressen Marie Claire heeft wel eens seksueel contact gehad met een collega. Hoofdredacteur Sandera Krol spreekt van een verrassende, maar voorstelbare uitkomst. "Onze lezeressen zijn hoogopgeleid en hebben te maken met borrels, presentaties en zakenreisjes."

 Lees verder...   Reageer
 

In negen stappen naar een beter salaris

8 augustus 2008 - Werkgevers leggen zelden meteen hun beste bod op tafel en mensen die onderhandelen verdienen meer dan degenen die dat niet doen. Doordacht onderhandelen over uw salaris maakt bovendien een goede indruk. U laat immers zien dat u beschikt over de vaardigheden die de onderneming zoekt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Minister stelt geld beschikbaar voor acceptatie homo’s

8 augustus 2008 - Nederland scoort dan wel relatief hoog op het gebied van homotolerantie, homoseksualiteit mag niet te dichtbij komen. Vooral op het werk zijn homo's vaak voorzichtig om 'uit de kast te komen' met het oog op mogelijke pesterijen en discriminatie.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werkgever van schuldenaar nu binnen enkele dagen bekend.

8 augustus 2008 - Sinds enkele dagen kan de gerechtsdeurwaarder elektronisch informeren wie de werkgever van een schuldenaar is. Op 27 mei 2008 heeft de Tweede Kamer namelijk een wetsvoorstel aangenomen waarin de informatiebevoegdheid van de gerechtsdeurwaarder is uitgebreid.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 718 719 720 721 1099 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Organisaties worstelen met werk-privé balans werknemers (1) 
In vijf stappen naar een veilige en duurzame BYOD-strategie (3) 
Opel Ampera-e (1) 
Eerlijk zullen we alles delen? (2) 
Solliciteren 2. 0 (12) 
Developers blijven worstelen met mobiele apps (1) 
Hoe ver ga ik mee in de chaos van anderen? (1) 
beurs
AEX index: 455.82 0.81 %
Stijgers Dalers
Imtech 0.03  50 %
Value8 7.69  6.7 %
Oci 16.48  4.8 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Beter bed 21.27  -4.2 %
KAS bank 7.89  -3 %
Wall Street lager gesloten
Wall Street koerst lager
Olieprijs sluit opnieuw lager.
meer beurs
top10
Solliciteren 2. 0
Wat te doen tegen de nieuwe box 3 belasting?
Werknemer heeft voorkeur voor werkgever die zich inzet voor goede doelen
Werk salarisadministrateur wordt stuk complexer
Bedrijven zetten steeds vaker zp’ers in
Duurzame inzetbaarheid? Bevlogen medewerkers maken het verschil
Eerlijk zullen we alles delen?
Nederlandse werknemer is ‘veelprinter’
Het geheime recept voor geslaagd credit management
Sociale markteconomie: basis voor duurzame ontwikkeling?
meer top 10
vacatures
meer vacatures