zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Pesters willen aardig gevonden worden

29 juni 2006 - Werknemers die stelen, roddelen en gemene grappen uithalen, bedoelen het vaak niet kwaadwillend. Integendeel: ze willen aardig gevonden worden. Vaak is hun gedrag hun 'wraak' omdat ze zich buitengesloten voelen of vinden dat ze oneerlijk behandeld zijn. Dit zegt onderzoeker Stephen Thau van de Rijksuniversiteit Groningen.

 Lees verder...   13 reacties
 

Gebrekkige gegevens, slechte beslissingen

29 juni 2006 - De meerderheid van de werknemers die met bedrijfsmatige informatie werken, geeft toe dat ze verkeerde beslissingen nemen ten gevolge van verkeerde of onvolledige gegevens. Dit leidt vervolgens tot verloren productiviteit en meer werkstress. Dat er zoveel gebruik gemaakt wordt van gebrekkige bedrijfsinformatie is overigens een van de best bewaarde geheimen in de hedendaagse zakenwereld.

 Lees verder...   2 reacties
 

Allochtone ondernemers rukken op

29 juni 2006 - Niet-westerse allochtonen zijn steeds belangrijker voor de economie. Het aantal allochtone ondernemers is van 2003 tot 2006 met maar liefst dertien procent gegroeid, terwijl het aantal autochtone ondernemers met slechts zes procent steeg. Dit meldt de Rabobank.

 Lees verder...   Reageer
 

Slecht presterende werknemers halen betrokkenheid omlaag

29 juni 2006 - Het niet aanpakken van werknemers die consequent slecht presteren, kan desastreuze gevolgen hebben voor de betrokkenheid van álle werknemers binnen een organisatie. Slechts vier van de tien werknemers (en iets meer managers) die vinden dat hun bedrijf te weinig doet om slecht presterende collega's aan te pakken, staat positief tegenover zijn werkzaamheden.

 Lees verder...   5 reacties
 

Soepeler ontslagrecht in ruil voor scholing

29 juni 2006 - Minister Aart Jan de Geus (Sociale Zaken, zoekt naar een nieuw evenwicht in de sociale zekerheid. Scholing speelt hierin een hoofdrol. Hij wil dit najaar knopen doorhakken met werkgevers, de vakbeweging en het onderwijs over een gezamenlijke investering. Terwijl sociale partners steggelen over soepeler ontslagrecht, benadrukt De Geus dat het kennisniveau van de Nederlandse werknemer omhoog moet.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vrouwen moeten meer werken

29 juni 2006 - De maatschappij moet een 'moreel appèl' doen op vrouwen om meer te gaan werken. In Nederland werken heel veel vrouwen slechts enkele uren per week. Hierdoor gaat een flink deel van de potentiële arbeidskracht in Nederland verloren, terwijl door de aanstormende vergrijzing de komende jaren juist alle handen nodig zijn.

 Lees verder...   8 reacties
 

Platte bedrijven zijn stukken rendabeler

27 juni 2006 - Gemiddeld 27 procent meer rentabiliteit, 19 procent hogere omzet en 10 procent meer winstgevendheid. Dat is haalbaar als bedrijven platter worden en sociaal innovatiever te werk gaan. Met die opmerkelijke cijfers werd vorige week vrijdag  het Centrum voor Sociale Innovatie in Den Haag gepresenteerd. Dit CSI moet een kenniscentrum worden waar werkgevers terechtkunnen met vragen over vernieuwing en innovatie.

 Lees verder...   5 reacties
 

Managers blijven tegen grijs plafond botsen

27 juni 2006 - Ondanks de lage werkloosheidscijfers en een dreigend tekort aan talent nu de babyboomers op het punt staan met pensioen te gaan, blijft het grijze plafond een groot obstakel in de carrière van oudere managers. Een derde van de managers is ervan overtuigd dat hun leeftijd een negatieve invloed gaat hebben op hun carrièreontwikkeling zodra ze 50 zijn.

 Lees verder...   4 reacties
 

Betrokken medewerkers, hoge omzet

27 juni 2006 - Het is geen verrassing dat betrokken werknemers de prestaties van een onderneming opkrikken. Maar dat het zo'n grote impact heeft als uit nieuw onderzoek blijkt, is opmerkelijk. Er gaapt een kloof van bijna 52 procent tussen de jaarlijkse omzet van ondernemingen met betrokken personeel en hun concurrenten met minder betrokken medewerkers.

 Lees verder...   5 reacties
 

Managers veel effectiever met goede inwerkprocedure

27 juni 2006 - Bedrijven verspillen talent en lijden onnodig productiviteitsverlies doordat ze hun nieuwe managers niet snel en goed genoeg klaarstomen voor hun functie. Slechts drie van de tien managers zijn enthousiast over het assimilatieproces binnen hun bedrijf. Vier op de tien beoordeelt dit als voldoende, een kwart als onvoldoende en één op de tien vindt het ronduit slecht geregeld.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werkgevers onbekend met gedragscode klokkenluiders

27 juni 2006 - De meeste werkgevers zijn niet bekend met de gedragscode voor het melden van misstanden in bedrijven door klokkenluiders. Wel hebben de meeste bedrijven voorzieningen waarvan klokkenluiders gebruik kunnen maken. Grote ondernemingen blijken vaker een regeling te hebben dan kleinere bedrijven.

 Lees verder...   6 reacties
 

Nieuwe tijden, nieuwe merkstrategieën

27 juni 2006 - Beursschandalen en de macht van internet hebben reputatieschade tot een hot issue gemaakt. Hoog tijd voor de raad van bestuur om het merkenbeleid weer boven aan de agenda te zetten. Bedrijven die het moeten hebben van hun corporate merken zijn immers bij uitstek gevoelig voor reputatieverlies. De beste raad voor brandmanagers is dan ook: geef het merkenbeleid topprioriteit. Op bestuursniveau.

 Lees verder...   Reageer
 

Gebrekkige werknemersvaardigheden staan succes in de weg

25 juni 2006 - Wereldwijd blijkt personeels- en trainingenbeleid te falen, waardoor werknemers zelfs niet over de meest essentiële vaardigheden beschikken om hun onderneming de positie van marktleider te bezorgen. Slechts veertien procent van de senior managers in Europa, de Verenigde Staten en Australië vindt dat vaardigheden van hun werknemers tot de beste in hun branche behoren.

 Lees verder...   4 reacties
 

TPG procedeert verder tegen verkeersboetes

25 juni 2006 - TPG Post stapt naar de Hoge Raad in een laatste poging het vonnis van tafel te krijgen waarin het bedrijf wordt veroordeeld tot het betalen van verkeersboetes voor zijn chauffeurs, als die 'onopzettelijk' te hard rijden. Het gerechtshof besliste dat een chauffeur van drie snelheidsboetes er twee niet zelf hoefde te betalen, omdat hij niet meer dan 10 kilometer te hard had gereden.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 957 volgende >
advertorial
Meer dan 100 checklists voor ondernemers
Op de vernieuwde site van Brisk Magazine vindt u meer dan 100 handige checklists voor ondernemers. Van het oprichten van een BV, het uitvoeren van een marktonderzoek, tot elektronisch factureren. Van de checklist 'functioneringsgesprek' tot het tegengaan van een jetlag. En nog veel meer. Gratis. Meld u nu aan
Lees verder
reacties
Top 5 fouten in tevredenheidsonderzoek (1) 
Nederlandse huishoudens besteden steeds meer over de grens  (1) 
Managers moeten cybersecurity smartphones en tablets hoger op de agenda zetten (1) 
Technologie vraagt andere rol overheid (1) 
'Vermogens worden niet belast maar gesubsidieerd' (1) 
Een flexibele wendbare organisatie, hoe bereikt u dat? (1) 
Onder druk wordt alles vloeibaar (behalve in projecten) (2) 
beurs
AEX index: 452.47 0.04 %
Stijgers Dalers
Dpa 1.65  5.8 %
USG people 10.29  4.7 %
Nieuwe steen 3.96  4.5 %
Boskalis wes 39.33  -2.9 %
Ordina 1.44  -2 %
Royal dutch 26.93  -1.9 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street flink lager de week uit
Wall Street koerst af op procent verlies
meer beurs
top10
Een flexibele wendbare organisatie, hoe bereikt u dat?
Flexibele inhuur van personeel blijft onverminderd populair in 2015
Zes kenmerken van succesvolle zakenvrouwen
Investeringen in ‘mobile marketing’ topprioriteit voor retailers en merken
Minder nettoloon door onwetendheid over loonstrook
Zo haalt u meer rendement uit uw spaargeld
Technologie vraagt andere rol overheid
Recruiters zoeken recruiters
'Vermogens worden niet belast maar gesubsidieerd'
’s Werelds gekste hotelkamers
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures