zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Consumenten kijken bijna niet naar tv-commercials

12 januari 2005 - Tv-kijkers zien meer dan 80 procent van de reclamezendtijd niet. Dat blijkt uit een omvangrijk onderzoek in opdracht van de BVA, de bond van adverteerders. Zodra de reclamezendtijd begint, gaan de meeste kijkers wat anders doen.

 Lees verder...   Reageer
 

Concurrentiebeding kost werkgever voortaan geld

12 januari 2005 - De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel aangenomen, waarmee het zogeheten concurrentiebeding in arbeidsovereenkomsten wordt beperkt. In de nieuwe regeling is het concurrentiebeding nog maar maximaal een jaar geldig, nadat het arbeidscontract is beŽindigd. En gedurende dat jaar moet de ex-werkgever zijn ex-werknemer schadeloos stellen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Jaarverslagen volgend jaar stuk dikker

12 januari 2005 - Met ingang van 1 januari 2005 gelden voor de ongeveer 7.000 beursgenoteerde ondernemingen in Europa nieuwe verslaggevingsregels. Deze 'International Financial Reporting Standards' (IFRS) zullen leiden tot aanzienlijk dikkere jaarrekeningen en geven meer transparantie.

 Lees verder...   Reageer
 

Gerard Kleisterlee Topman van het Jaar 2004

11 januari 2005 - Philips-voorman Gerard Kleisterlee is gisteravond, 10 januari 2005, uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2004. De deelnemers aan het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee verkozen hem boven Peter Bakker (TPG), Jan Aalberts (Aalberts Industries), Bert Heemskerk (Rabobank) en Jaap Blokker (Blokker Holding). Kleisterlee kon zelf niet bij de uitverkiezing aanwezig zijn. De aan de uitverkiezing verbonden sculptuur werd gisteren in ontvangst genomen door Harry Hendriks, algemeen directeur van Philips Nederland. Hij roemde Kleisterlee om zijn standvastigheid en dienend leiderschap.

 Lees verder...   Reageer
 

Managementdiner brengt 20. 000 euro op voor slachtoffers zeebeving

11 januari 2005 - Tijdens het Nationale Management Diner gisteren in hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee, is 20.000 euro bijeen gebracht voor de slachtoffers van de zeebeving in AziŽ. De aanwezige directeuren en managers brachten met een verloting de helft van dit bedrag bij elkaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten willen helemaal geen persoonlijke benadering

11 januari 2005 - Bijna tweederde van de Nederlandse marketeers denkt ook dat consumenten oordelen dat de relatie tussen bedrijven en klanten persoonlijker moet worden. Hiermee slaan ze de plank volledig mis, want consumenten willen dat helemaal niet.

 Lees verder...   Reageer
 

Jeffrey Immelt (General Electric) topman van 2004 in de VS

11 januari 2005 - Topman Jeffrey Immelt van General Electric (GE) heeft net als zijn legendarische voorganger Jack Welch een ijzersterk imago weten op te bouwen. Hij werd door het Amerikaanse zakenblad Business Week onlangs tot beste topmanager van 2004 uitgeroepen.

 Lees verder...   Reageer
 

Opties maken plaats voor aandelen als beloning top

11 januari 2005 - Topbestuurders van grote beursgenoteerde ondernemingen ontvingen vorig jaar hun beloning vaker in aandelen. In 2003 kregen ze omgerekend een bedrag van 11 miljoen euro. Dat is in 2004 opgelopen tot ongeveer 32 miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Keurmerk voor werving- en selectiebureaus

11 januari 2005 - Sollicitanten die na een gesprek niets meer horen van een werving- en selectiebureau, functievereisten die plotseling veranderd blijken te zijn, of kandidaten die zonder motivering worden afgewezen. Als het aan de Stichting Erkenning Recruitment Nederland (SERN) ligt, komen dit soort zaken binnenkort in de werving- en selectiebranche niet meer voor.

 Lees verder...   Reageer
 

Krantenjongen kan geen miljonair meer worden

9 januari 2005 - The American Dream -van krantenjongen miljonair kunnen worden- wordt steeds minder vanzelfsprekend. Hoewel de Verenigde Staten van oudsher het land zijn waar mensen op hun individuele capaciteiten worden beoordeeld en niet hun afkomst, staat deze reputatie op de tocht.

 Lees verder...   Reageer
 

Inhaalverbod voor trucks op A2

9 januari 2005 - Vrachtwagens op de A2 mogen vanaf vandaag niet meer inhalen wanneer er files ontstaan. Elektronische borden geven bij toenemende verkeersdrukte aan dat trucks rechts moeten houden. Het flexibele inhaalverbod is vooralsnog een proef tussen Abcoude en Maarssen en wordt later uitgebreid naar Limburg.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland heeft snelst stijgende werkloosheid

9 januari 2005 - Nederland heeft de snelst stijgende werkloosheid van de 25 landen van de Europese Unie. Dat meldde het Europees statistisch bureau Eurostat vrijdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Leiderschap niet aangeleerd

6 januari 2005 - Directeuren en leden van raden van bestuur blijken bijna allemaal als kind al leiderschap te hebben getoond. Uit een Brits onderzoek onder 105 topmannen en -vrouwen blijkt dat negentig procent van hen in hun schooltijd een taak had gehad zoals prefect, klassenoudste of leider van een sportteam. Veertig procent bleek zelfs drie van zulke baantjes te hebben gehad.

 Lees verder...   Reageer
 

Prijzen nauwelijks gestegen in 2004

6 januari 2005 - De inflatie is vorig jaar in Nederland op het laagste niveau sinds 1989 terechtgekomen. De consumentenprijzen stegen gemiddeld met 1,2 procent. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. In 2003 bedroeg de inflatie nog 2,1 procent.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 887 volgende >
advertorial
Meer dan 100 checklists voor ondernemers
Op de vernieuwde site van Brisk Magazine vindt u meer dan 100 handige checklists voor ondernemers. Van het oprichten van een BV, het uitvoeren van een marktonderzoek, tot elektronisch factureren. Van de checklist 'functioneringsgesprek' tot het tegengaan van een jetlag. En nog veel meer. Gratis. Meld u nu aan
Lees verder
Assertiviteit en zelfvertrouwen
Binnen een maand van uw burnout af? Dat kan! Dankzij Frijters Mindtuning. Ontdek deze revolutionaire methode nu.
reacties
Nederlanders wisselen massaal van zorgverzekering (1) 
Minder vraag naar bouw & infraspecialisten  (1) 
Nederlander verwacht dit jaar 730 miljoen te besteden via mobiel (1) 
Complimenteer uw team naar de top (2) 
Secretaressedag: zin of onzin? (6) 
Helft Nederlandse managers ziet zichzelf niet als coach (1) 
Bescherm uw werkgeversmerk: wijs verantwoord af (1) 
beurs
AEX index: 396.76 0.19 %
Stijgers Dalers
Imtech 1.49  8 %
Doc data 18.3  6.4 %
Cryo-save gr 1.69  3.7 %
AKZO nobel 53.55  -5.8 %
Vopak 41.09  -2.4 %
Philips kon 24.93  -1.5 %
Weekwinst Damrak ondanks slechte start cijferseizoen
`Royal Dutch Shell breidt Russische positie uit`
TomTom sluit samenwerking met Amerikaanse motorverhuurder
meer beurs
top10
Secretaressedag: zin of onzin?
Complimenteer uw team naar de top
30 procent van de Nederlanders aan de slag om zomerfit te worden
Helft Nederlandse managers ziet zichzelf niet als coach
Zes trends die erom vragen digitale middelen te omarmen
Wiskunde nodig om arbeidsmarkt te redden
Bescherm uw werkgeversmerk: wijs verantwoord af
Hogeropgeleiden bulken van vertrouwen in arbeidsmarkt
Vraag naar hoogopgeleide technici flink in de lift
702010 = werken met leren slimmer verbinden
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures