zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis vereist manager die durft te veranderen

6 april 2009 - Er zijn vele redenen voor de recessie, zowel op micro- als macroniveau. Maar het feit dat managementteams zo slecht in staat zijn om hun denkwijze aan te passen aan nieuwe, ingrijpende omstandigheden na zich bijna twee decennia puur te hebben gericht op groei, heeft zeker niet bijgedragen aan het voorkomen ervan.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe gebruikt u LinkedIn optimaal?

3 april 2009 - Het is onmogelijk om tegenwoordig carrièreadvies te krijgen zonder daarbij te horen te krijgen dat u zich aan moet melden bij LinkedIn. De zakelijke netwerksite is ongekend populair vanwege het grote aantal manieren waarop gebruikers relevante zakelijke contacten kunnen vinden en ermee in contact kunnen komen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vier lessen in het omgaan met crisissituaties

3 april 2009 - Het zijn extreem stressvolle tijden. Wie ligt er niet zo nu en dan ’s nachts te piekeren over zijn baan of het feit dat er mensen ontslagen moeten worden? Maar het kan altijd erger. Vrijwel niets is zo stressvol als de noodlanding die Chesley Sullenberger twee weken geleden moest maken op de Hudson.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer moet vooral flexibel zijn

3 april 2009 - Uitzend- en adviesbureaus dienen over een `schil` van flexibele medewerkers te beschikken, zo menen Michel Mastenbroek, Frank Voskeuil en Frans van den Donker. Mastenbroek is directeur-eigenaar van Module, Voskeuil is senior organisatieadviseur bij Grafimedia en Van den Donker is directeur-eigenaar van Werkdruk.

 Lees verder...   1 reactie
 

Enorme toename faillissementen in eerste kwartaal 2009

3 april 2009 - In het eerste kwartaal van 2009 is er een toename van 85 procent in het aantal faillissementen ten opzichte van 2008. Bij middelgrote tot grote bedrijven is de sterkste toename zichtbaar van bedrijven die op de fles gingen. Dit blijkt uit onderzoek naar faillissementen in het Nederlandse bedrijfsleven door Dun & Bradstreet.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven manieren om in de gaten te houden of uw medewerkers wel hard genoeg werken

2 april 2009 - Doen uw mensen eigenlijk wel waarvoor ze betaald worden? U kunt het makkelijk controleren met tal van ICT-applicaties. Management Team zet zeven technische manieren op een rij waarmee u uw medewerkers in de gaten kunt houden.

 Lees verder...   12 reacties
 

Bent u klaar voor de multiculturele werkplek van morgen?

2 april 2009 - Recessie of niet, als manager zult u eraan moeten gaan wennen leiding te geven over teams die steeds diverser en bovendien geografisch gescheiden zijn. Slechts weinig organisaties zijn echter al voorbereid op deze nieuwe realiteit. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse denktank Career Innovation.

 Lees verder...   Reageer
 

Negen tips om (opnieuw) te beginnen

2 april 2009 - Of u nu pas afgestudeerd bent of op zoek bent naar een andere baan: het kost veel motivatie en energie. Weet u al exact wat u wilt, dan is het niet zo moeilijk om die eerste stap te zetten. Maar weet u dat niet precies en bent u bang aan iets nieuws te beginnen, dan heeft u wellicht iets aan deze tips van Monster.

 Lees verder...   1 reactie
 

CFO is steeds meer strategische partner

2 april 2009 - De financieel directeur is steeds vaker een sterke, rationele persoonlijkheid die een belangrijke invloed uitoefent op de strategie van de organisatie. Dit komt naar voren uit een onderzoek van de Vlerick Leuven Gent Management School en TriFinance onder 122 Belgische managers en directeuren. Dat schrijft 6Minutes.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Is het begin van het einde in zicht?

2 april 2009 - Misschien komt het doordat de lente begint. Misschien raken mensen gewend aan de nieuwe economische realiteit. Of misschien is het eind van het begin van de recessie eindelijk in zicht. Wat de reden ook is, managers, bankiers, politici en het publiek lijken iets optimistischer gestemd aan de vooravond van de G20.

 Lees verder...   2 reacties
 

Netwerkinfrastructuren zijn niet betrouwbaar

1 april 2009 - Veel bedrijven kampen met slecht netwerkbeheer en security-kwestbaarheden in hun netwerkinfrastructuur. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor aanvallen en storingen met als gevolg dat het netwerk en dus het bedrijf plat komt te liggen. Dat blijkt uit de ‘Network Barometer Report’ van Dimension Data.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips voor een goed slecht nieuws gesprek

1 april 2009 - Slecht nieuws moeten brengen is nooit leuk. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. 6Minutes.be vatte zeven tips samen uit het boek 'Difficult Conversations' van . Douglas Stone, Bruce Patton en Sheila Heen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vier excuses om te hard te werken

1 april 2009 - Door de recessie werken veel managers nog harder dan normaal. Veel bedrijven verkeren immers in moeilijkheden. Maar uzelf overbelasten, zal uw bedrijf en baan niet redden. Bovendien is het niet slim. Dat schrijft Bruce Weinstein, The Ethics Guy.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederlander neemt conflict voor lief

1 april 2009 - Nederlandse werknemers maken zich nauwelijks druk om conflicten op de werkvloer. Werknemers en leidinggevenden besteden minder dan één uur per week aan omgaan met conflicten, internationaal ligt dat op gemiddelde 2,1 uur per week. Als er toch problemen ontstaan, raken we niet snel van slag, maar nemen de situatie voor lief.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 718 719 720 721 1153 volgende >
advertorial
De top-5 Checklists van Brisk Magazine
- Checklist SWOT
- Checklist Assertiviteit
- Checklist Vergaderen
- Checklist Effectief Tijdbeheer
- Checklist Beslissingen nemen
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Vacatureteksten bedroevend slecht geschreven (4) 
Tweedehands software aantrekkelijk alternatief voor de cloud (1) 
Ambitie vrouwelijk MT-lid valt verkeerd. Wat te doen? (2) 
Veel medewerkers vinden werk niet zinvol (5) 
Kwart Nederlandse bijna-pensionado’s krijgt geen afscheid van werkgever (1) 
Optimisme op de Nederlandse arbeidsmarkt (1) 
Nederlander vindt wijk belangrijker dan woning (1) 
beurs
AEX index: 513.58 0.28 %
Stijgers Dalers
Doc data 0.42  5 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Binck 4.8  -2.2 %
Ict automati 10.6  -1.9 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street sluit overwegend hoger
Wall Street op weg naar overwegend hoger slot
meer beurs
top10
Veel medewerkers vinden werk niet zinvol
Trends in digitaal documentbeheer
Nederlander positiever over werkomgeving dan Europese collega
Nederlander vindt wijk belangrijker dan woning
Zes cruciale beslissingen die de CEO moet nemen in een digitale transformatie
Top vijf HR jobs mét baankans
'Laat middengroepen profiteren van overschot'
Traditionele jobsites verliezen voorkeurspositie
Crimineel verdienmodel: winstmarge DDoS-aanval loopt op
Bedrijfsleven heeft geen inzicht in printgedrag en -kosten
meer top 10
vacatures
meer vacatures