zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Managers blunderen onder druk

4 december 2005 - Veel managers begaan blunders als ze onder druk staan. Dat blijkt uit onderzoek van het Chartered Management Institute onder ruim 600 executives in het Verenigd Koninkrijk. Maar liefst 40 procent van de respondenten gaf aan dat zij de laatste zes maanden tegen beter weten in of onder druk een beslissing hebben genomen die hun werkgever veel geld kan kosten.

 Lees verder...   Reageer
 

Vendex KBB niet meer koninklijk

4 december 2005 - Detailhandelsconcern Vendex KBB, eigenaar van de warenhuisketens Vroom & Dreesmann, Bijenkorf en Hema, is het predikaat Koninklijk kwijtgeraakt. Dat heeft de Stichting Koninklijk Verbonden vrijdag bekendgemaakt. Vendex KBB werd vorig jaar overgenomen door een groep internationale investeringsmaatschappen, onder leiding van KRR en Alpinvest.

 Lees verder...   Reageer
 

Zonnekoninggedrag leidde tot boekhoudfraudes

1 december 2005 - De internationale boekhoud- en fraudeschandalen zoals Enron, Worldcom en Ahold zijn niet veroorzaakt door slechte corporate governance, maar door zonnekoninggedrag van CEO's, excessieve optiebeloning en irrealistische beloftes aan beleggers. Dat blijkt uit onderzoek van professor Kees Cools in opdracht van de Stichting Management Studies.

 Lees verder...   Reageer
 

Reclamemakers zappen reclames weg

1 december 2005 - Bijna één op de drie reclamemakers zet altijd zijn tv op een andere zender als er een commercial komt. Veertig procent vindt dat er te veel reclames op tv zijn. Dat blijkt uit een onderzoek onder reclamemakers van Interview-NSS in opdracht van weekblad Adformatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers verspillen veel tijd met email

1 december 2005 - De e-mail domineert de werkdag. Meer dan de helft van de werknemers besteedt dagelijks meer dan twee uur aan het lezen en reageren op e-mail. Voor 15 procent is het gebruik van e-mail zelfs toegenomen tot vier uur, een halve werkdag. Dit blijkt uit een enquête van computerbeveiliger Symantec.

 Lees verder...   Reageer
 

Oppep-programma maakt managers weer bevlogen

30 november 2005 - Vitaliteitsweken met stressworkshops, yoga en sport om management gemotiveerd te houden en verzuim terug te dringen. ArboNed, een grote arbodienst, meldt dat zo'n aanpak echt werkt. Bij een groot Nederlands bedrijf werd zo het percentage van opgebrande managers binnen een jaar verminderd van 11 naar 4 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel managers zijn kneuzen

30 november 2005 - Veel managers zijn kneuzen. Ze zijn niet dominant en krachtig, maar ook niet warm en gevoelig. Het is het type manager dat van werknemers het laagste rapportcijfer krijgt. 29 procent van de managers voldoet aan deze kenmerken, onder mannelijke managers zelfs nog meer. Dat blijkt uit het 'Grote Leiderschapsonderzoek' van Intermediair en de Rijksuniversiteit Groningen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers voelen zich minder betrokken bij bedrijf

30 november 2005 - In vergelijking met vorig jaar voelen Nederlandse werknemers zich veel minder betrokken bij het werk. Dat blijkt uit een onderzoek onder duizend employés, dat is uitgevoerd door adviesbureau Towers Perrin. Het onderzoek maakte deel uit van een groter geheel, dat zestien landen en 86.000 werknemers omvatte.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen ziek door thuissituatie, mannen van het werk

29 november 2005 - Vrouwen worden vaker ziek als gevolg van problemen en zorgen in de thuissitatie, terwijl mannen zich vaker ziekmelden als gevolg van problemen op het werk. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Nathalie Donders, waarop zij op 1 december promoveert aan de Radbout Universeit in Nijmegen.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft Nederlandse bedrijven slachtoffer van fraude

29 november 2005 - Bedrijven hebben in toenemende mate last van fraude. Uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van accountantsbureau PricewaterhouseCoopers blijkt dat in Nederland gemiddeld 52 procent van de ondernemingen in de afgelopen twee jaar slachtoffer is geworden van economische criminaliteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Leuk werk zorgt voor tevreden werknemers

29 november 2005 - Leuk werk is de belangrijkste bepaler van werknemerstevredenheid, gevolgd door de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling, duidelijkheid van verwachtingen en de benutting van capactiteiten. Dat blijkt uit landelijke cijfers van de 'Nationale Tevredenheidsindex' van Effectory.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal oudere werknemers verdubbeld

28 november 2005 - Het aandeel ouderen op de arbeidsmarkt is in tien jaar tijd verdubbeld tot 10 procent. Tegelijkertijd is de groep 25- tot 35-jarige werknemers gekrompen van 31 procent naar 24 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeers moeten met de billen bloot

28 november 2005 - Het verantwoorden van de resultaten is voor de meeste afdelingen binnen organisaties gesneden koek. Niet voor marketing. Dat werd lange tijd als een magische discipline beschouwd met een hoog black box-gehalte: je stopt er wat in en dan is maar afwachten wat er uit komt.

 Lees verder...   Reageer
 

Lonen maar matig gematigd in 2004

28 november 2005 - Werknemers in de horeca en het onderwijs hebben vorig jaar de loonmatiging het meest in hun portemonnee gevoeld. De lonen groeiden in deze sectoren niet of nauwelijks. In de overige branches stegen de lonen gewoon, vooral in de sectoren bouw, vervoer, communicatie, industrie en van financiële instellingen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 928 volgende >
advertorial
Meer dan 100 checklists voor ondernemers
Op de vernieuwde site van Brisk Magazine vindt u meer dan 100 handige checklists voor ondernemers. Van het oprichten van een BV, het uitvoeren van een marktonderzoek, tot elektronisch factureren. Van de checklist 'functioneringsgesprek' tot het tegengaan van een jetlag. En nog veel meer. Gratis. Meld u nu aan
Lees verder
Vergroot de invloed van HR op strategische organisatiebesluiten! Download de brochure HR-Strateeg.
reacties
Herstel economie resulteert in verhoogde druk op mondiale arbeidsmarkten (1) 
Meer kans op baan via vrijwilligerswerk  (1) 
Hoe om te gaan met een vergeetachtige medewerker? (1) 
Hoe handhaaf ik me binnen een politieke organisatie? (5) 
Acht tips voor meer brandveiligheid (1) 
Smartphones en tablets zijn nog geen populaire keukenhulp (1) 
Topwerkgever weet wat millennial beweegt (2) 
beurs
AEX index: 421.14 0.71 %
Stijgers Dalers
Telegraaf me 6.4  3.1 %
Corbion 11.9  2.1 %
Vopak 43.52  1.9 %
Aperam 23.47  -5.1 %
Air france - 7.1  -4.3 %
Fugro 23.07  -3.8 %
eBay wint op licht lager Wall Street
eBay hoger op vlak Wall Street
Sterke omzetontwikkeling Accsys
meer beurs
top10
Meer kans op baan via vrijwilligerswerk
Herstel economie resulteert in verhoogde druk op mondiale arbeidsmarkten
Topwerkgever weet wat millennial beweegt
Financiële branche ziet moeilijkheden in online samenwerken met ouderen
Voorspel de klant van de toekomst
Gebruikers zélf moeten hoogwaardige informatie beschermen
Advertentiebudgetten definitief van tv naar internet
Klantvriendelijkheid in de lift, maar banken blijven achter
Mannen hebben meer contant geld op zak dan vrouwen
Hoe zet u de toekomst naar eigen hand?
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures