zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Beste middenmanager zit op één lijn met topmanager

29 maart 2007 - Middenmanagers die de richtlijnen van het topmanagement tegenover hun teams in twijfel trekken en klagen over de hen opgelegde doelstellingen en besparingen, plegen professionele zelfmoord. Dat zegt managementgoeroe Jack Welch, voormalig topman van GE.

 Lees verder...   2 reacties
 

Strijd om personeel is nu al volledig losgebarsten

29 maart 2007 - De crisis op de arbeidsmarkt door pensionerende babyboomers en minder beschikbare jonge werknemers is geen toekomstscenario: die is nu al een feit. Uit onderzoek van Development Dimensions International en Monster blijkt dat bijna driekwart van de hr-managers nu al moeite heeft personeel te vinden dan in 2005 en dat bijna acht van de tien dit jaar nog grotere wervingsproblemen verwachten.

 Lees verder...   17 reacties
 

Werknemer vaak 'strategisch' ziek

29 maart 2007 - Werknemers zijn soms wel op heel strategische dagen ziek. Dat blijkt uit onderzoek van het Belgische Securex Social Management. De eerste dag van de paasvakantie was vorig jaar de 'meest populaire' dag om zich ziek te melden.

 Lees verder...   4 reacties
 

CEO komt meestal van buitenaf

28 maart 2007 - Senior managers staan bepaald niet te trappelen om de hoogste baas van hun bedrijf te worden. In België, Nederland en Duitsland zegt 81 procent van de ondervraagden niet CEO of hoogste directeur in rang te willen worden in het eigen bedrijf. Wereldwijd is dat 74 procent. Noodgedwongen halen bedrijven hun topmanagers van buiten.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers met plezier maken meer winst

28 maart 2007 - In Raden van Bestuur wordt nooit gesproken over het plezier van medewerkers. Dat verbaast Leen Zevenbergen, ex-directievoorzitter van Origin en schrijver van het managementboek van het jaar `En nu laat ik mijn baard staan`. Daarin gaat hij vooral in op pleziermanagement en benadrukt hij dat streven naar meer plezier op het werk niet `soft` is.

 Lees verder...   21 reacties
 

Meer analfabetisme op werkvloer dan gedacht

28 maart 2007 - 'Niet Uitschakelen!' staat met grote letters op de computer. Toch trekt de schoonmaker de stekker uit het stopcontact voor de stofzuiger. Maar dat is geen kwestie van onwil. In Nederland zijn ongeveer 1,5 miljoen volwassenen analfabeet.

 Lees verder...   Reageer
 

E-mail steeds vaker gebruikt bij ontslag

27 maart 2007 - Alles kan tegen u gebruikt worden. Ook e-mails en telefoongesprekken. 'Digitale bewijsstukken' worden steeds vaker gebruikt én gehonoreerd bij ontslagzaken. Dit stelt advocaat Maarten van Gelderen, initiatiefnemer van de Ontslaglijn en de website Ontslag.nl.

 Lees verder...   7 reacties
 

Nieuwe werknemer wil geen woorden, maar daden

27 maart 2007 - De nieuwe generatie werknemers die langzamerhand de arbeidsmarkt penetreren eisen meer flexibiliteit en laten hun geweten meespelen in hun carrière. Om deze werknemers aan zich te binden, moeten ondernemingen in de toekomst meer dan ooit hun 'ware' bijdrage aan de maatschappij tonen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Slechts één op tien fusies echt succesvol

27 maart 2007 - Slechts één op de tien fusies en overnames wordt een echt succes. Er is te weinig aandacht voor de zachte kanten van een fusie, zoals het samenbrengen van de verschillende bedrijfsculturen. Ook het behouden van de autonomie van werknemers is een belangrijke voorwaarde voor een geslaagd samengaan.

 Lees verder...   2 reacties
 

Personeelsadvertentie is saai en kleurloos

26 maart 2007 - Zeker in tijden dat de economie weer aantrekt, is het belangrijk om op te vallen met een personeelsadvertentie. Toch zijn de advertenties vaak saai en kleurloos volgens Chris Kersbergen, manager hr-communicatie bij de ING Bank.

 Lees verder...   1 reactie
 

Veel verloop vraagt om sterk management

26 maart 2007 - Om onderzoek te doen naar verschillende managementstijlen ging de Amerikaanse managementprofessor Jerry Newman (State University of New York) 14 maanden undercover als werknemer bij vijf verschillende fastfoodketens. Volgens Newman leent de fastfoodindustrie zich perfect tot een onderzoek naar managementstijlen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse vrouw optimistisch over carrière

26 maart 2007 - Nederlandse vrouwen zijn optimistischer over hun carrière dan vrouwen in de rest van de wereld. Dat blijkt uit donderdag gepresenteerd onderzoek van Accenture naar de loopbaanmogelijkheden van vrouwen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werk bezorgt manager slapeloze nachten

23 maart 2007 - Tweederde van de IT-managers ligt 's nachts wakker door bezorgdheid over het werk. En zij zijn niet de enigen. Zestien procent van de lezers van Management Team piekert 's nachts over de werksituatie. 53 procent ligt daar soms wakker van, 30 procent slaapt elke nacht uitstekend. Gelukkig voor de slapeloze manager valt er genoeg te doen tegen slapeloosheid.

 Lees verder...   2 reacties
 

Uitgebreid CV steeds populairder onder managers

23 maart 2007 - De dagen van het korte CV lijken voorbij nu managers steeds nieuwe manieren zoeken om het kaf van het koren te scheiden. Lange CV's vol details lijken intuïtief gezien misschien niet de manier om een baan te krijgen maar wie de aandacht van de verantwoordelijke manager wil trekken propt zijn hele leven bij voorkeur juist niet op een enkel A4tje.

 Lees verder...   13 reacties
 
< vorige 718 719 720 721 995 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Woningprijzen stijgen verder door in 2015 (1) 
Wassenaar verslaat Blaricum met hoogst gemiddelde koopsom  (1) 
Kritisch denker wordt sneller manager (1) 
Hoe leer ik om beter en sneller te beslissen? (1) 
'Nieuwe ontslagregels treffen hoge inkomens onevenredig' (3) 
Het kan! Anders werken in ploegendienst  (1) 
'Meer mensen aan het werk'  (1) 
beurs
AEX index: 456.64 -2.27 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Galapagos 47.15  1.2 %
Sligro food 32.27  1.2 %
Arcelor mitt 7.89  -6.4 %
Doc data 17.25  -6.3 %
Altice 116.95  -6 %
`Opnieuw respijt voor Athene`
Wall Street sluit hoger
Kleine verliezen op Wall Street
meer beurs
top10
Tien vragen en antwoorden over de transitievergoeding
Tips om productief te blijven tijdens een warme dag op kantoor
De vijf meest inspirerende quotes over innovatie
Minder gas uit Groningen - toch lagere energierekening
Stressreductie: het belang van een vitale organisatie
Nederlandse marketeer laat commerciële kansen ‘Big Data Marketing’ liggen
'Nieuwe ontslagregels treffen hoge inkomens onevenredig'
In Genève betaalt u wederom de hoofdprijs voor een club sandwich
Nederlandse investeringsklimaat niet toegerust op innovatie High-Tech sector in eigen land
Management remmende factor bij opschalen Agile
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures