zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Goed printbeleid bespaart geld en papier

18 oktober 2007 - Kostenreductie en een groen beleid zijn voor veel bedrijven van belang. Toch heeft een groot deel van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf geen zicht op hun printerinfrastructuur en wordt er meer geprint dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van Lexmark.

 Lees verder...   1 reactie
 

E-mail verbetert productiviteit, IM vermindert die

18 oktober 2007 - Instant messaging (IM) doet de productiviteit in een bedrijf fors dalen. Dat blijkt uit een studie van Datamonitor bij 390 IT-verantwoordelijken en 524 bedrijven in dertien landen wereldwijd. De respondenten verkiezen elektronische media boven de telefoon wanneer ze een probleem moeten oplossen of complexe situaties moeten beheren.

 Lees verder...   Reageer
 

Fraude kost bedrijven steeds meer geld

18 oktober 2007 - De financiële schade die bedrijven wereldwijd lijden als gevolg van bedrijfsfraude of criminaliteit is in de afgelopen twee jaar met 40 procent gestegen tot 1,7 miljoen euro. Ongeveer de helft van de daders komt uit het bedrijf zelf. Dat blijkt uit onderzoek van PriceWaterhouseCoopers (PWC), zo meldt Zibb.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijftien tips voor generatieproof P&O beleid

18 oktober 2007 - Babyboomers, generatie X, Y en screenagers: de werkvloer anno 2007 wordt bevolkt door maar liefst vier verschillende generaties. Elk met hun eigen leefstijl, wensen ten aanzien van werk, ambitie en andere gedragskenmerken. Het is daarom van belang te onderkennen op welke positie binnen de organisatie de diverse generaties zitten. Die verdeling is bepalend voor de stijl van leidinggeven en de heersende bedrijfscultuur.

 Lees verder...   4 reacties
 

Vrouwen lopen niet tegen glazen plafond aan maar verdwalen in glazen doolhof

17 oktober 2007 - Het beeld van de ambitieuze vrouwelijke manager die tegen een glazen plafond aanknalt, is achterhaald. In plaats daarvan belanden vrouwen eerder in een doolhof van obstakels, van lange werkdagen tot een macho werkcultuur, waardoor ze er niet eens aan toe komen een gooi naar de top te doen. Dit staat te lezen in het boek ‘Through the Labyrinth: the Truth about How Women Become Leaders’ van Alice Eagly, hoogleraar psychologie aan de Northwestern University.

 Lees verder...   1 reactie
 

Merendeel ziet ‘betekenis’ van zijn werk niet

17 oktober 2007 - Nederlandse werknemers zien hun werk niet als betekenisvol. Ze zijn ‘best tevreden’ maar niet echt te spreken over hun organisatie. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door adviesbureau Turner en Mercer. De dieperliggende drijfveer van Nederlandse werknemers blijkt vooral de pure noodzaak van hun salaris te zijn. "Het is erg dat zoveel mensen met tegenzin naar hun werk gaan," zegt Maaikel Klein Klouwenberg, directeur van Turner.

 Lees verder...   3 reacties
 

Tien extraatjes om uw klanten aan u te binden

17 oktober 2007 - Klanten binden gaat verder dan het bieden van een goede prijs-kwaliteitverhouding en op tijd komen. Juist kleine extraatjes vallen extra op en in de smaak. Uw klanten zijn tevreden, komen terug en het mooiste is dat het u vrijwel geen moeite hoeft te kosten. Tien manieren om een kleine moeite te vertalen tot groot plezier voor uw klanten.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager droomt van eigen zaak

17 oktober 2007 - Managers zouden liefst een eigen zaak willen hebben. Dat blijkt uit een enquête bij het lezerspanel van Management Team. Van de onderzochte managers heeft 75 procent nog geen eigen bedrijf, maar 32 procent droomt daar wel van. Nog eens 29 procent wil misschien een eigen bedrijf opzetten. Het zijn vooral de jongere managers die dromen over een eigen bedrijf. 40 procent van de managers tot 39 jaar heeft wel eens nagedacht over een eigen zaak, terwijl het bij managers ouder dan 40 jaar bij 29 procent wel eens kriebelt.

 Lees verder...   6 reacties
 

Starters verschillen enorm maar niet over toekomstverwachtingen

16 oktober 2007 - ‘De starter’ bestaat niet meer en kan dus ook niet als zodanig benaderd worden. Dit is een van de belangrijkste conclusies uit de eerste Motivatie Monitor van Nobiles Media, een jaarlijks onderzoek onder ruim 2.100 starters waarin de drijfveren van starters op de arbeidsmarkt in kaart gebracht worden. Hieruit blijkt verder onder andere dat starters de toekomst weer rooskleurig tegemoet zien: 52 procent verwacht dat werkgevers om hen zitten te springen.

 Lees verder...   Reageer
 

Onenigheid leidt tot betere beslissingen

16 oktober 2007 - Hoe zorg je ervoor dat teams meer zijn dan de som der delen? Managers zien graag dat teamleden op één lijn zitten en soepel tot beslissingen komen. Dat ziet er goed uit, je hebt geen gedoe en de vergaderingen zijn een stuk korter en plezieriger. Maar uit onderzoek van Amerikaanse psychologenonder leiding van Stuart d. Sidle blijkt dat teams tot veel betere beslissingen komen als teamleden het juist oneens zijn met elkaar.

 Lees verder...   1 reactie
 

Specialist verdient meer dan manager

16 oktober 2007 - De vraag naar specialisten is momenteel zo groot dat sommige ict-specialisten meer verdienen dan ict-managers. Een ict'er hoeft daarom niet per se door te groeien naar een managementfunctie voor meer salaris, maar kan zich ook verder ontwikkelen in een bepaald vakgebied. Veel mensen willen bijvoorbeeld projectmanager worden, zonder te beseffen dat zo'n functie een heel andere tak van sport is. Managers kunnen beter een bedrijfskundige dan een technische achtergrond hebben.

 Lees verder...   7 reacties
 

Negen manieren om om te gaan met een verbaal agressieve collega

16 oktober 2007 - Iedereen krijgt wel eens te maken met een collega die verbaal uit zijn dak gaat middels scheldkannonades en andere tirades. U kunt zich hier makkelijk door laten overweldigen of die woeste collega met gelijke munt terug betalen en terug gaan schelden. Beide niet erg constructief. Personal development coach Diana Robinson komt met negen betere alternatieven.

 Lees verder...   5 reacties
 

Behavioral targeting is booming business

15 oktober 2007 - Er was een tijd dat in internetadvertising alles draaide om paid search, maar daar lijkt een eind aan te komen. Dat stelt marktonderzoeker eMarketer. Behaviorally targeted advertising - waarbij internetgebruikers advertenties krijgen voorgeschoteld op basis van websitetrackingdata over hun interesses en gedrag - is booming.

 Lees verder...   1 reactie
 

Merendeel ziekmelders is helemaal niet ziek

15 oktober 2007 - Tweederde van de Amerikaanse werknemers die zich ziekmelden doen dat niet omdat ze zich niet lekker voelen maar omdat ze vinden dat ze recht hebben op een vrije dag, geen vakantiedagen op willen offeren of omdat ze naar een afspraak met vrienden of familie willen. Het prijskaartje dat aan die ongeoorloofde verlof hangt, is hoog. Niet alleen in directe salariskosten, maar ook in verloren productiviteit, verloren omzet en de negatieve effecten op het moreel.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 718 719 720 721 1032 volgende >
QUBE ICT Solutions sluit partnerovereenkomst met BOARD International
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Rijkdom, zit dat in de genen? (2) 
Heb je Werkstress zelf in de hand? (1) 
Stop leden leegloop: transformeer naar de vereniging van de toekomst (1) 
Vijf tips voor meer structuur in uw leven en werk (3) 
Zoekmachine Optimalisatie als Onderdeel van de Marketingstrategie (1) 
Helft Nederlanders werkt een dag extra door wekelijkse overuren (1) 
Streamen van films en tv-programma’s verslaat downloaden (1) 
beurs
AEX index: 472.17 -0.01 %
Stijgers Dalers
Heijmans 7.07  5.5 %
Nutreco 47  3.9 %
Altice 14.52  3.7 %
Fagron 15.87  -5.8 %
Delta lloyd 7.57  -4.9 %
Arcelor mitt 4.58  -3.2 %
Altice bemachtigt uitzendrechten Premier League in Frankrijk
Groene koersenborden Damrak na rustige dag
Update: Kardan buigt verlies om naar winst
meer beurs
top10
Twaalf anti-stress tips
Flexibele werktijden belangrijkste arbeidsvoorwaarde
'Geen melk zonder stront'
Staren huizenkopers zich blind op lage hypotheekrentes?
Rijkdom, zit dat in de genen?
Bedrijven missen kritische inzichten in verdere personalisering klantcontact
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures
Kwart aankopen feestdagen via smartphone of tablet
Singles flirten graag op de jaarlijkse kerstborrel
Meeste Facebook profielfoto's verouderd
meer top 10
vacatures
meer vacatures