zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Seksuele intimidatie door vrouwen blijft taboe

24 augustus 2009 - Omdat er steeds meer vrouwen op topposities zitten, zijn er steeds meer mannen die te maken krijgen met seksuele intimidatie. Zij houden dit echter vaak voor zich, uit angst dat ze toch niet serieus worden genomen. Dat blijkt uit Australisch onderzoek waarover Express.be bericht.

 Lees verder...   1 reactie
 

Laat uw personeel vrij en vergroot de betrokkenheid

24 augustus 2009 - Wilt u de betrokkenheid van uw medewerkers vergroten? Begin dan met het elimineren van alle rigide, militair aandoende managementpraktijken en democratiseer het personeelsbestand. Dat raadt Paul Thomas, een toonaangevende wetenschapper van de University of Glamorgan tenminste aan.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf aandachtspunten voor u sociale media integreert in uw bedrijfsvoering

24 augustus 2009 - Uit recent onderzoek bleek dat acht procent van de ondernemingen weleens iemand ontslagen heeft ten gevolge van het gebruik van sociale media, met name vanwege het verspreiden van gevoelige informatie. Dit percentage lijkt niet hoog, maar het legt wel een aantal punten bloot waarmee elke onderneming te maken krijgt zodra sociale media het bedrijfsleven nog verder binnendringen.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis drijft starters tot stage

24 augustus 2009 - Door de kredietcrisis hebben starters het moeilijk met het zoeken naar een baan. Sommigen besluiten noodgedwongen door te gaan studeren. Anderen proberen op creatieve wijze meer werkervaring op te doen. Jonge starters bieden zichzelf steeds vaker aan voor een stageplaats.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Recessie depressie’ is aan het verdwijnen

21 augustus 2009 - Nederland verkeert nog steeds in een recessie. Maar hoe kijkt de Nederlander er inmiddels tegenaan? Synovate vroeg medio mei 925 Nederlanders naar hun mening over de economie en of zij moesten bezuinigen. Gekeken is naar veranderde uitgavenpatronen en of hun houding ten opzichte van de financiële stand van zaken is gewijzigd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Onbetaald overwerk via smartphone leidt tot rechtszaken

21 augustus 2009 - ’s Avonds even uw e-mail checken en daar vervolgens uren mee bezig zijn. Een dringende oproep van een collega of klant beantwoorden op een vrije dag. Is dat overwerk? Managers vinden van niet maar personeel ervaart dat meestal toch anders. In Amerika heeft dit al tot diverse rechtszaken geleid.

 Lees verder...   2 reacties
 

Recruiter heeft geen toegang tot sociale profielen

21 augustus 2009 - Driekwart van de gebruikers van sociale netwerken heeft zijn of haar profiel bewust niet voor iedereen zichtbaar gemaakt. Vrouwen zijn op online netwerken nog veel voorzichtiger dan mannen. Recruiters die actief personeel werven via social networks moeten dus professioneel en gepast te werk gaan.

 Lees verder...   2 reacties
 

Glazen voordeur houdt meer vrouwen tegen dan glazen plafond

21 augustus 2009 - De volgende crisis is wél voorspelbaar: door ontgroening en vergrijzing ontstaat een groot tekort aan arbeidskrachten, vooral in de dienstverlening. Nieuwe groepen moeten bereid gevonden worden aan het werk te gaan en parttimers moeten meer uren draaien. Dat geldt ook voor vrouwen en moeders.

 Lees verder...   6 reacties
 

Vier redenen waarom de werkplek nooit meer zal zijn zoals voor de recessie

21 augustus 2009 - De werkplek van tegenwoordig kenmerkt zich door een subtiele onderlinge afhankelijkheid tussen mensen, ruimte, technologie, cultuur en managementpraktijken. Alles moet met elkaar overeenstemmen, alle betrokkenen moeten elkaars taal spreken. Dat schrijft Management Issues.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen zijn trouwere klanten dan vrouwen

20 augustus 2009 - Marketeers gingen er jarenlang van uit dat vrouwen trouwere klanten zijn dan mannen. Dat blijkt pertinent onjuist, stelt het American Journal of Marketing. 6Minutes.be vat de conclusies samen.

 Lees verder...   Reageer
 

Weet wanneer u uw mond open moet trekken – en wanneer niet

20 augustus 2009 - De concurrentie op de werkplek kan enorm zijn. Weten wat u wel en niet kunt zeggen kan het verschil betekenen zijn tussen promotie krijgen en ontslagen worden. Veel desundigen zeggen dat een goede zaak is als u van u laat horen. Maar menig werknemer heeft aan den lijve ervaren dat dat niet altijd waar is.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vakantiegevoel is al na één werkdag verdwenen

20 augustus 2009 - U kent het wel: na die vakantie waarin u weer helemaal opgeladen bent, lijkt het uitgeruste gevoel al na een dag werken verdwenen. U bent niet de enige. Iedere werknemer ervaart namelijk exact hetzelfde.

 Lees verder...   6 reacties
 

Vijf cruciale sollicitatieblunders – waarvan u vaak niet eens weet dat u ze maakt

20 augustus 2009 - Eén grote fout – zoals een zeer ongepaste outfit of een dramatische opmerking - tijdens uw sollicitatie en uw kansen zijn voorgoed verkeken. Het ergste is nog wel dat u de werkelijke reden van uw afwijzing waarschijnlijk nooit te horen krijgt. Omdat ze u toch niet meer terug zien en u bovendien niet willen beledigen.

 Lees verder...   19 reacties
 

Bedrijven hebben meer cash dan ze denken

20 augustus 2009 - Veel organisaties hebben moeite hun financiering rond te krijgen en de kosten daarvan zijn toegenomen. Dit resulteert in een gebrek aan liquide middelen en een groter faillissementsrisico. Uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants blijkt echter dat bedrijven over veel meer cash kunnen beschikken als ze hun werkkapitaal beter zouden managen.

 Lees verder...   7 reacties
 
< vorige 718 719 720 721 1187 volgende >
advertorial
Aangeboden: Tesla 85 directieauto (!)
Full options Tesla S85 directiewagen, 2015, 12.500 km, 1e eigenaar. 4% bijtelling en geen wegenbelasting tot 2020. 79.950 euro (64.074 excl. btw). 
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Coolfield BV legt Europese gegevensbescherming uit op RTL7
Veel boekhoudpakketten vatbaar voor gegevensdiefstal
reacties
Leid jongeren op voor niet-bestaande beroepen (3) 
Tijd voor rigoureuze vernieuwing in de transportsector (1) 
Vacature voor prostituee bij arbeidsbureau (1) 
Nul-urencontract: de onbekende valkuil onder arbeidsovereenkomsten (1) 
Hoe ga ik om met een te assertieve medewerker? (1) 
Wat is belangrijker: inhoud of de relatie met medewerkers? (2) 
Belastingdienst controleert ook op de camping (3) 
beurs
AEX index: 525.89 0.62 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Advanced met 30.18  1.6 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Aegon 5.12  -1.4 %
Cisco Systems boekt licht lagere winst
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street hoger gesloten
meer beurs
top10
Te rigoureuze naamswijzigingen zijn riskant
Nederlander krijgt liever schouderklopje dan auto van de zaak
Smart City: 47 procent vacatures gericht op smart energy
Tijd voor rigoureuze vernieuwing in de transportsector
Wegwuiven kritiek houding verzekeraars rondom letselschadezaken is onterecht
Senioren voorzichtig optimistisch over hun financiën
Lonen bedrijven stijgen; overheid blijft achter
Waarom SEO en contentmarketing niet los van elkaar gezien moeten worden.
Nederlanders omarmen robotisering gemakkelijker dan rest van Europa
'Gewoon' wachtwoord beter dan complex
meer top 10
vacatures
meer vacatures