zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Overoptimisme staat planning in de weg

12 september 2008 - Waarom wordt er op de werkvloer zo slecht gepland en vaak te optimistisch tegen een project aangekeken in het begin? Een veel gegeven verklaring is dat mensen de voorkeur geven aan ‘nu genieten’ en dus uitstelgedrag vertonen.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers moeten meer doen met hun rechterhersenhelft

11 september 2008 - Visuele middelen worden steeds belangrijker voor managers. Niet alleen worden visuals steeds meer de ‘lingua franca’ in deze globaliserende wereld; klanten en werknemers die opgegroeid zijn in het internettijdperk zijn minder tekstueel ingesteld dan vorige generaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers hoeven zich niet meer te laten leiden door angst

11 september 2008 - Heel veel managers blijken gedreven door angst en onzekerheid. Gevolg: een afdeling die niet optimaal presteert en een onderneming die niet groeit. Maar dat duurt niet lang meer als het aan onderzoeker, trainer/coach en auteur Joop Korthuis ligt, zo meldt Management Team.

 Lees verder...   24 reacties
 

Negen soorten corporate blogs – welke kiest u?

11 september 2008 - Bedrijven kunnen corporate blogs voor allerlei doeleinden inzetten. Zolang ze persoonlijk, eerlijk, actueel en nieuwswaardig zijn de mogelijkheden zo ongeveer eindeloos. Dat meldt Markting Online. Negen soorten corporate blogs:

 Lees verder...   Reageer
 

‘Ontslagakkoord totaal fiasco’

11 september 2008 - De VVD noemt het ‘een totaal fiasco’ dat minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) met vakbonden en werkgevers heeft afgesproken dat de ontslagvergoeding bij inkomens vanaf 75.000 euro per jaar beperkt wordt tot één jaarsalaris. Dat schrijft de Telegraaf.

 Lees verder...   9 reacties
 

ICT-manager wil doorgroeien

10 september 2008 - De belangrijkste reden voor ICT’ers om loyaal te zijn aan hun werkgever, is de mogelijkheid om door te groeien. Uit onderzoek van IT Job Board blijkt dat 21 procent van de ondervraagde ICT-managers doorgroeimogelijkheden als voornaamste reden ziet om bij een bedrijf te blijven werken.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO wordt niet slechter van economische malaise

10 september 2008 - De toppers in de Britse directiekamers incasseren nog steeds een topsalaris en door de verslechterende economie is het zelfs waarschijnlijker dat ze nog meer vangen – bedrijven willen hun beste mensen immers koste wat kost behouden.

 Lees verder...   Reageer
 

Open sollicitatie opvallend succesvol

10 september 2008 - Werkgevers maken nog steeds het liefst gebruik van traditionele wervingsmethoden. Online advertenties, online sollicitatieformulieren, netwerksites en blogs zijn nog altijd onbekend terrein voor veel bedrijven. Wel worden de vacatures meestal op de eigen website geplaatst.

 Lees verder...   3 reacties
 

Drie argumenten voor en drie argumenten tegen e-factureren

10 september 2008 - Het gros van de Nederlandse organisaties wil binnen drie jaar overstappen op elektronisch factureren. Twaalf procent doet dat nu al en twintig procent wil dat binnen een half jaar al doen. Twaalf procent ziet er helemaal niets in.

 Lees verder...   1 reactie
 

Eindeljk akkoord ontslagrecht

10 september 2008 - Het kabinet gaat de ontslagvergoeding toch aan een maximum binden. Werknemers die meer dan 75.000 euro per jaar verdienen, krijgen maximaal één jaarsalaris mee bij ontslag. De huidige wet blijft intact. Dat schrijft onder andere NRC.

 Lees verder...   4 reacties
 

Vijftig is productiefste leeftijd

9 september 2008 - Rond de vijftig zijn mensen het meest productief. Het scholen van oudere werknemers heeft dus wel degelijk zin. Dat concluderen de wetenschappers Ton Wilthagen en Sonja Bekker van de Universiteit van Tilburg op HR Praktijk.

 Lees verder...   15 reacties
 

Marketeer wil harde bewijzen dat sociale media werken

9 september 2008 - Hoewel steeds meer marketeers met social media bezig zijn, zijn er nog veel meer die eerst harde bewijzen willen zien van hun effectiviteit. Zonder dat blijven ze huiverig om geld in die nieuwe kanalen te stoppen, meldt Marketing Online.

 Lees verder...   Reageer
 

Economische crisis zorgt voor nieuwe managementprioriteiten

9 september 2008 - Meer dan acht van de tien middelgrote ondernemingen in Groot Brittannië zeggen dat ze de gevolgen van de slechtere economie aan den lijve ondervinden. En dat heeft tot gevolg dat de cashflow en kostenreductie momenteel de belangrijkste prioriteiten zijn voor managers.

 Lees verder...   6 reacties
 

Fiscale stimulans voor thuiswerkers

9 september 2008 - Wie (meer) thuis gaat werken of dichter bij zijn werk gaat wonen, en dus minder in de auto zit, kan een fiscale bonus verwachten. Accountingweb meldt dat het ministerie van Financiën bereid is daar op ambtelijk niveau aan mee te werken.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 718 719 720 721 1106 volgende >
advertorial
Wat voor leider ben jij?
Komt jouw beeld van jezelf als leider overeen met de werkelijkheid? Ontdek met onze test welke van de 8 leiderschapsprofielen het beste bij jou past.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Bijna helft minder ontslagprocedures na invoering WWZ (1) 
Team tegen pesten op de werkvloer (5) 
Middengroep arbeidsmarkt kwetsbaar (1) 
Nederland opnieuw Europees koploper zuinige auto’s (1) 
Timemanagement helpt mij niet. Wat moet ik nu? (1) 
Thuiswerken goed voor de productiviteit (1) 
Geen slapende honden wakker maken (2) 
beurs
AEX index: 447.87 -1.45 %
Stijgers Dalers
Imtech 0.02  100 %
Yatra 5.26  4.4 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Gemalto 58.23  -6.3 %
Fagron 9.61  -5 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street begint week met verlies
Wall Street richting lager slot
meer beurs
top10
Zeven dingen waar ook uw medewerkers over praten (al denkt u van niet)
De Lichaamstaal Checklist om objectief te observeren
‘Oude’ werknemer is goud waard!
Vijftigplussers positief over kansen arbeidsmarkt
Thuiswerken goed voor de productiviteit
Middengroep arbeidsmarkt kwetsbaar
Eigen inbreng starter woningmarkt stijgt naar ruim 27. 000
Digitale transformatie draait om optimale klantervaring
Maak kopen gemakkelijker; drie tips
Prinsjesdag pakt voor 72 procent Nederlanders anders uit
meer top 10
vacatures
meer vacatures