zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Integratie PC en telefoon cruciaal voor bedrijfscommunicatie

9 oktober 2008 - Nu werknemers steeds meer informatie uitwisselen via uiteenlopend communicatiemiddelen, zoals gsm's, vaste telefoons, e-mail en IM, wordt het steeds belangrijker deze golf van informatie te verwerken en de verschillende communicatiemethodes efficiënt te gebruiken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Haantjesgedrag manager zit in de genen

9 oktober 2008 - Managers, vooral mannelijke, doen aan politiek, vechten om hun territorium, maken zich druk om hun voorkomen en proberen altijd gelijk te krijgen. Niet omdat het kleine dictatortjes zijn maar omdat het in hun genen zit.

 Lees verder...   11 reacties
 

Babyboompensioen bedreigt concurrentiepositie

9 oktober 2008 - Nu er steeds minder banen zijn, lijkt het goed nieuws dat zo’n 77 miljoen babyboomers binnenkort met pensioen gaan. Managers zouden echter alles op alles moeten zetten om deze betrokken, ervaren groep aan boord te houden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mobieltje van de baas meest gebruikt in Frankrijk

8 oktober 2008 - De zakelijke mobiele telefoon werd tijdens de maanden juli en augustus het meest in Frankrijk gebruikt. Dit blijkt uit een analyse van Ezwim. Meer opvallende conclusies: de sterke stijging van Italië en het ontbreken van Turkije in de top tien.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft nieuwe werknemers is een ‘foutje’

8 oktober 2008 - Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom het enthousiasme van uw leidinggevende over uw aanwezigheid al na een paar dagen in uw nieuwe baan afneemt? Waarschijnlijk – sorry, de waarheid is hard – heeft hij/zij gewoon spijt dat u aangenomen bent.

 Lees verder...   2 reacties
 

Blanke man krijgt hoogste bonus

8 oktober 2008 - Bonussen liggen momenteel onder vuur. En nu blijken ze ook nog beïnvloed door sekse en ras. Professor Emilio Castilla van de Sloan School of Management stelt dat blanke mannen hogere bonussen krijgen dan hun collega’s uit minderheidsgroepen met dezelfde opleiding, ervaring en leidinggevende.

 Lees verder...   3 reacties
 

Acht opmerkelijke carrièretips

8 oktober 2008 - Hard werken en effectief netwerken zijn maar een paar manieren om hogerop te komen. Ook een aantal veel minder voor de hand liggende acties kunnen uw carrière een flinke boost geven. Businesscompleet.nl zette een aantal minder voor de hand liggende carrièretips op een rij.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werknemer stelt pensioen uit

8 oktober 2008 - Meer dan 25 procent van de Nederlandse werknemers verwacht niet op zijn 65ste met pensioen te gaan. Daarnaast denkt minder dan een derde dat zij voldoende hebben gespaard om comfortabel van hun oude dag te kunnen genieten.

 Lees verder...   Reageer
 

Risico houdt CFO in zijn greep

7 oktober 2008 - De financiële vooruitzichten worden steeds grimmiger. En dus heeft risicomanagement topprioriteit voor de CFO. De meerderheid erkent nu wel dat de crisis gevolgen zal hebben voor hun eigen winstprognose en misschien zelfs blijvende schade toe zal brengen aan de wereldeconomie.

 Lees verder...   Reageer
 

Onbetaald overwerk en mentale stress teisteren werknemer

7 oktober 2008 - Vier van de tien werknemers maken meer uren dan in hun contract staat. En de helft krijgt die overuren op geen enkele wijze vergoed. Dit is de belangrijkste uitkomst van een internationale studie gebaseerd op WageIndicator-data.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier tekenen dat het mis gaat

7 oktober 2008 - De kredietcrisis grijpt om zich heen. Ook bedrijven buiten de financiële wereld krijgen inmiddels te maken met de gevolgen. Oppassen dus! Zibb zet een aantal tekenen op een rij waaruit blijkt dat het mis aan het gaan is in het bedrijf waar u werkt. Doe er uw voordeel mee.

 Lees verder...   2 reacties
 

Uw persoonlijke gegevens liggen zomaar op straat

7 oktober 2008 - Nederlandse bedrijven schieten tekort in de bescherming van persoonlijke gegevens van zowel medewerkers als klanten. 35 procent van de Nederlandse werknemers geeft aan dat binnen hun organisatie geen enkel beleid bestaat om de persoonlijke gegevens van medewerkers en klanten te beschermen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Netwerkstoring verlamt medewerker drie dagen per jaar

7 oktober 2008 - Werknemers verliezen gemiddeld 35 minuten per maand aan het inloggen op het netwerk, 25 minuten aan e-mailstoringen en 23 minuten aan mislukte dataoverdracht. VoIP- en spraaktechnologieën veroorzaken minder oponthoud, maar zelfs de geringste vertraging maakt deze volledig onbruikbaar.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie motieven om te outsourcen

6 oktober 2008 - De drie belangrijkste motieven voor Nederlandse, Finse, Noorse en Deense bedrijven om hun activiteiten uit te besteden naar een ander land zijn: kostenbesparing, strategische overwegingen of toegang tot buitenlandse markten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 1112 volgende >
advertorial
‘s Werelds enige plug-in hybride met 3. 0 TDI V6 motor en quattro.
De combinatie van de krachtige dieselmotor met de elektrische aandrijving zorgt voor een grote actieradius en een trekgewicht tot 3.500 kg. Rijdt u dit jaar nog in de Audi Q7 e-tron quattro dan profiteert u tot in 2021 van 15% bijtelling. De Audi Q7 e-tron quattro is er vanaf € 85.000,-. Kijk op audi.nl of reserveer een proefrit bij uw Audi dealer.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
In zes praktische stappen naar efficiënte automatisering (1) 
Collega’s geven meer complimenten dan werkgevers (1) 
Waarom simpele oplossingen niet altijd de beste zijn (1) 
Kan elke regio een Silicon Valley worden? (1) 
Wat definieert mensenwerk nu robots steeds meer taken overnemen? (1) 
Audi R8 e-tron (4) 
Max Verstappen heeft géén talent.  (8) 
beurs
AEX index: 457.40 0.29 %
Stijgers Dalers
Imtech 0.03  50 %
Arcelor mitt 6.17  4.6 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Corbion 21.65  -7.2 %
Binck 5.32  -3.1 %
Schlumberger boekt weer winst
PayPal boekt meer omzet en winst
AMD boekt groter kwartaalverlies
meer beurs
top10
De zes belangrijkste wetswijzigingen voor de HR-manager
Veelbelovende technologieën in de strijd tegen cybercriminaliteit
Inkoper wil zo weinig mogelijk leveranciers
Collega’s geven meer complimenten dan werkgevers
Kan elke regio een Silicon Valley worden?
Verbeter uw interculturele communicatie in vijf stappen
Computational thinking: de skill van de 21e eeuw
Vijf tips om meer uit een CRM systeem te halen
HR-professional wil meer inzetten op flexibele schil
In zes praktische stappen naar efficiënte automatisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures