zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Gepensioneerden willen na achttien maanden weer aan de slag

5 januari 2006 - Over de vergrijzing hoeven we ons niet al te veel zorgen maken. Ook al gaan er steeds meer mensen met pensioen, na een maand of achttien staan ze al weer te popelen om aan het werk te gaan. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek in opdracht van pensioenverzekeraar Putnam Investments.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse managers meest optimistisch over 2006

5 januari 2006 - In vergelijking met vorig jaar verwachten vooral Nederlandse managers (58 procent) een verbetering van de resultaten van het eigen bedrijf. Nederlandse topmanagers zijn daarmee optimistischer dan hun Europese collega's, hoewel de teneur ook in de rest van Europa redelijk positief is.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer vrouwen aan het werk

4 januari 2006 - Het aantal werkende vrouwen is verder toegenomen in de Europese Unie. Het verschil met de mannen wordt alsmaar kleiner, aldus het Europees statistisch bureau Eurostat woensdag. Van de vrouwen in de EU heeft 56,3 pocent een baan, tegen 71,2 procent van de mannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Potentieel parttimers blijft vaak onbenut

4 januari 2006 - Onderzoek naar de motivatie en tevredenheid van Nederlandse medewerkers laat zien dat parttimers meer voldoening uit hun werk halen dan fulltimers. Maar organisaties spelen hier in hun HR beleid nauwelijks op in. Dat meldt Effectory, een bureau dat de tevredenheid van medewerkers in organisaties onderzoekt.

 Lees verder...   Reageer
 

Fiscus bij aangifte extra alert op bijverdiensten

4 januari 2006 - De Belastingdienst let bij de aangifte inkomstenbelasting dit jaar extra op bijverdiensten. Mensen die naast hun reguliere baan wat bij verdienen als bijvoorbeeld freelancer, adviseur, artiest of sporter kunnen daardoor een bovengemiddelde belangstelling van de inspecteur verwachten.

 Lees verder...   Reageer
 

Kantoorgebouwen verouderen snel

3 januari 2006 - Wim van Vonno, scheidend topman van 's lands grootste bouwconcern BAM, zegt in een afscheidsinterview dat de houdbaarheid van kantoorpanden en andere gebouwen steeds korter wordt. Vroeger werd een gebouw pas na minimaal vijftig jaar als verouderd beschouwd, tegenwoordig veel eerder.

 Lees verder...   Reageer
 

Tekort dreigt aan subtop-managers

3 januari 2006 - Bedrijven moeten steeds meer moeite doen om geschikte kandidaten te vinden voor het topmanagement. De ICT, de financiele sector en Human Resources zijn naarstig op zoek naar managers. Volgens de Raad voor Werk en Inkomen dreigt het bedrijfsleven onbestuurbaar te worden door een tekort aan managers in de subtop.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziek personeel voelt zich gedumpt door bedrijf

3 januari 2006 - Steeds meer werknemers vinden dat ze hun bedrijf worden uitgewerkt als zij langdurig ziek raken. Dat heeft FNV Bondgenoten dinsdag gezegd in de GPD-kranten. Volgens de vakbond zijn de conflicten het gevolg van strengere regels die het ziekteverzuim moeten tegengaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven fuseren tegen beter weten in

2 januari 2006 - Mislukkende fusies lijken een onvermijdelijk bijproduct te zijn van een op beursgenoteringen gerichte economie. In een recent onderzoek van KPMG bleek 83 procent van de onderzochte fusies aandeelhouderskapitaal te hebben vernietigd. Van de betrokken personen meent echter 86 procent dat hun fusie een succes is geweest.

 Lees verder...   Reageer
 

Goed nieuws voor luie marketeers

2 januari 2006 - Goed nieuws voor luie marketeers: klanten kunnen ongekend trouw blijven aan een merk, zonder dat het merk zich maar enigszins ontwikkelt. Dat blijkt uit een verhaal in AdMap van afgelopen week, waarover Marketing Online bericht.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeelsbeleid nauwelijks aangepast aan ouderen

2 januari 2006 - Bij meer dan de helft van de bedrijven in Nederland wordt geen leeftijdbewust personeelsbeleid toegepast. In veel gevallen weet men niet eens precies de leeftijdsverdeling binnen de organisatie. Dat blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam bij 65 bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Strategische planning belemmert goede besluitvorming

1 januari 2006 - Het traditionele proces van strategische planning staat goede beluitvorming in de weg. Het eenmaal per jaar maken van strategische keuzes is te statisch. In plaats daarvan moeten topmanagers continu bezig zijn met strategieontwikkeling. Dat levert meer en betere strategische beslissingen op.

 Lees verder...   1 reactie
 

Gevecht om thuistap nog niet voorbij

1 januari 2006 - Heineken geeft de thuistapstrijd nog niet op. Het bierconcern gaat in hoger beroep om bewezen te krijgen dat Philips het patent van Heineken op de Beertender heeft geschonden. Begin deze maand wees de voorzieningenrechter in Den Haag Heinekens eis om Philips' thuistap PerfectDraft te verbieden nog af.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen minder intiem met vrouwelijke collega's

1 januari 2006 - Ruim eenvijfde van de mannen is voorzichtiger geworden met het aanraken van vrouwelijke collega's. De verminderde intimiteit wordt vooral ingegeven door alle negatieve publiciteit rondom ongewenste intimiteiten. Dat blijkt uit een representatieve steekproef van Psychologie Magazine onder 300 mannen en vrouwen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 932 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 - 612 345 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
Vergroot de invloed van HR op strategische organisatiebesluiten! Download de brochure HR-Strateeg.
reacties
Sterke daling verkoop kleding en schoenen in Nederland (1) 
Wat te doen als iedereen langs elkaar heen werkt? (1) 
Social Media hét wapen voor klantbehoud door verzekeraars (1) 
Vijf manieren om disproportioneel klagen positief te pareren: word wakker! (6) 
Vrouwelijke millennial wint strijd om leiderschap (1) 
De online generatie: binnenkort bij u in de vergaderruimte (1) 
Vijf tips voor een effectieve doelgroepselectie voor direct marketing (1) 
beurs
AEX index: 384.40 -0.69 %
Stijgers Dalers
Nutreco 39.34  39.5 %
Ballast neda 2.54  5.4 %
Advanced met 6.26  5 %
Imtech 0.02  -33.3 %
USG people 7.84  -3.7 %
Philips kon 21.26  -3.7 %
Texas Instruments boekt enorme winstgroei
Apple boekt recordomzet
Beursupdate: AEX op Wall Street
meer beurs
top10
Vier principes die uw oordeel kunnen kleuren
Social Media hét wapen voor klantbehoud door verzekeraars
Google maakt meest actieve internetgemeenten bekend
Vijf manieren om disproportioneel klagen positief te pareren: word wakker!
Vrouwelijke millennial wint strijd om leiderschap
Een wereld te winnen met ‘projectinformatie in optima forma’
Jongeren: vrij reizen of leaseauto even belangrijk als goed pensioen
Meer kansen voor interim-managers
Slimme technologie leidt tot doorbraken in alle economische sectoren
'Grootste hack ooit' vraagt om geïntegreerde aanpak
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures