zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Ook MKB krijgt toegang tot zorgkorting

28 september 2005 - Het HRM-adviesbureau Mercer gaat een vereniging oprichten voor MKB-ondernemers, zodat ze gezamenlijk een korting op de ziektekostenverzekering kunnen bedingen. De maximale korting die een verzekeraar mag geven op de basispremie is 10 procent. Die korting lijkt nu dus niet meer alleen voor grote organisaties te zijn weggelegd.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers verkiezen minder stress boven meer omzet

28 september 2005 - Ondernemers willen genieten, veel vrijheid en vinden het gezin belangrijker dan hun bedrijf. Dat zijn in het kort de conclusies van een onderzoek onder 2.282 ondernemers door het blad Sprout. De ondernemer van vandaag wil geen stress en hoeft ook niet perse de grootste te worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart werkenden laat zich coachen

28 september 2005 - Ruim een op de vier werkende Nederlanders met een hoge of middelbare opleiding krijgt hulp van een coach. Vooral hoger opgeleiden hebben er behoefte aan. Van hen praat een op de drie regelmatig met iemand die een klankbordfunctie heeft. Van de directeuren en topmanagers leunt veertig procent op een coach.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontslag wordt goedkoper

28 september 2005 - Werknemers die de laan uitgestuurd worden, hoeven dat straks niet meer officieel aan te vechten om een WW-uitkering te krijgen. Dat bespaart de overheid pakweg honderd miljoen euro. Werknemers moeten nu formeel bezwaar maken bij de kantonrechter om een uitkering te kunnen krijgen. Maar dit leidde in de praktijk vooral tot 'schijnverweren'.

 Lees verder...   Reageer
 

Concurrentievermogen Nederland iets gestegen

28 september 2005 - Nederland is een plaats geklommen op de ranglijst die het concurrentievermogen van een groot aantal landen weergeeft. Stond het vorig jaar op de twaalfde plaats, nu is het goed voor de elfde plek. Dat blijkt uit de lijst die het World Economic Forum (WEF) jaarlijks publiceert. Het WEF gaf de ranglijst woensdag vrij.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 meest prestigieuze consultancykantoren

27 september 2005 - McKinsey is nog altijd het meest prestigieuze consultancykantoor ter wereld, op de voet gevolgd door BCG, Bain en Booz Allen. Nieuw in de top-10, die wordt samengesteld door The Vault zijn The Parthenon Group (van 17 naar 9) en Marakon Associates (van 18 naar 10). Deloitte Consulting zakt van 8 weg naar 15, Gartner van 5 naar 17.

 Lees verder...   Reageer
 

Consument leest het liefst een folder

27 september 2005 - In het veranderende medialandschap zijn digimedia als website, e-mail en pop-ups aan het media-arsenaal toegevoegd. Moeten marketeers en marktonderzoekers nu hun focus verleggen naar nieuwe media, of blijven traditionele media een rol van betekenis spelen? Als je het aan de consument vraag is het antwoord helder: de consument wil het liefst een folder. En vooral géén telemarketing!

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitanten kunnen cv laten waarmerken

26 september 2005 - Sollicitanten hebben voortaan de mogelijkheid hun cv te laten waarmerken. Het bedrijf Een streepje voor denkt hiermee een gat in de markt te hebben aangeboord. Het controleert in opdracht van sollicitanten zelf hun cv op persoonsgegevens, diploma's en werkervaring door naar de betreffende onderwijsinstellingen en werkgevers te bellen.

 Lees verder...   Reageer
 

YEEPIES zijn aantrekkelijke doelgroep

25 september 2005 - In Spanje is een industrie ontstaan die de Young Elderly Energetic People Into Everything (YEEPIES) op hun wenken bedient. In 2004 emigreerden 112.000 mensen naar het buitenland. Daarvan is 10 procent ouder dan 55 jaar. Zorginstellingen, horecagelegenheden, verhuisbedrijven en makelaars bieden hun diensten aan deze generatie van het grote genieten.

 Lees verder...   Reageer
 

Spiegelen: niet doen!

25 september 2005 - Sommige verkoopboeken geven de lezers het advies om hun gesprekspartners te spiegelen. In het kort komt het er op neer dat u de bewegingen en uitdrukkingen van de ander moet kopiëren. Door te spiegelen zou u makkelijker contact maken. Dit is een belabberd advies, stelt Michel Hoetmer van SalesQuest.

 Lees verder...   Reageer
 

Google-oprichters stijgen flink op ranglijst rijkste Amerikanen

25 september 2005 - Bill Gates, de oprichter van het softwareconcern Microsoft, is voor het twaalfde jaar op rij de rijkste Amerikaan. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde ranglijst van het tijdschrift Forbes. De sterkste stijgers op de lijst zijn de grondleggers van de internetzoekmachine Google, Sergey Brin en Larry Page. Zij sprongen van de 43e naar de elfde plaats met elk 11 miljard dollar (9,1 miljard euro).

 Lees verder...   Reageer
 

Marktonderzoek steeds vaker via internet

22 september 2005 - Volgens bureau Multiscope zijn steeds meer Nederlanders uitsluitend nog maar online te bereiken voor deelname aan marktonderzoek. Ongeveer 44 procent van de personen uit het online panel van Multiscope zegt niet aan andere vormen van marktonderzoek mee te werken. Dat concludeert het bedrijf uit eigen onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven vinden accountant te duur

22 september 2005 - Bijna driekwart van de Nederlandse bedrijven vindt de rekening van hun accountant te hoog. Volgens ruim 90 procent schrijven accountants hun factuur op basis van de hoogte van de rekening van het jaar daarvoor en niet op basis van de verrichte werkzaamheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse HRM'er heeft lage zelfperceptie

22 september 2005 - Onder HRM-functionarissen in Nederland en België is sprake van een lage zelfwaardering als professional vergeleken met dezelfde beroepsbeoefenaren in de rest van de wereld. Dit blijkt uit recent gepubliceerd onderzoek van prof. dr. D.F.J. Vloeberghs van de Universiteit Antwerpen en dr. L. Claus, van de Willamette University in Oregon. Het internationale onderzoek is in Nederland gepubliceerd in Tijdschrift voor HRM.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 918 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 - 612 345 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Geboren pessimist vatbaarder voor depressie (1) 
De vele gezichten van cyberrisico’s in één overzicht (1) 
Zeven tips voor werkgevers bij het nieuwe ontslagrecht (1) 
Complexiteit rond Big Data ontrafeld  (1) 
Zomerse kleding taboe op Nederlandse werkvloer (1) 
Hoe beïnvloed ik een medewerker, zonder autoritair te zijn? (2) 
Vakantie voorbij: terug naar de rommel, de stapels, de chaos? (1) 
beurs
AEX index: 405.77 0.61 %
Stijgers Dalers
Stern groep 13.4  2.7 %
Oranjewoud a 5.36  2.1 %
Beter bed 17  1.7 %
Air france - 7.88  -2.8 %
Ordina 1.75  -2.2 %
Fugro 28.06  -2.2 %
Wall Street scherpt record aan na macrocijfers
Brill rekent op winstgroei in 2014
Groen domineert Beursplein 5
meer beurs
top10
Vier manieren om uw opmerkzaamheid te vergroten
Vijf redenen om flexibele arbeidsvoorwaarden in te voeren
Zeven tips voor werkgevers bij het nieuwe ontslagrecht
Wat te doen als iemand u niet aanstaat?
Complexiteit rond Big Data ontrafeld
Zomerse kleding taboe op Nederlandse werkvloer
Vier manieren waarop u (onbewust) uw carrière saboteert
Zes redenen waarom online samenwerken bijdraagt aan een betere service aan klanten
Sleutel voor herstel vertrouwen financiële instellingen
De vele gezichten van cyberrisico’s in één overzicht
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures