zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Houding manager bepalend voor langer doorwerken werknemers

18 januari 2005 - Of een oudere werknemer langer doorwerkt of niet is in grote mate afhankelijk van de houding en de kwaliteit van de leidinggevende. Oudere werknemers die steun van hun leidinggevende ervaren, hebben een minder sterke behoefte om vervroegd uit te treden.

 Lees verder...   Reageer
 

Eťn-nul voor Douwe Egberts in strijd om koffiepads

18 januari 2005 - In de strijd wie het intellectueel eigendom heeft van de koffiepads voor het Senseo Crema van Philips heeft Douwe Egberts een belangirjke slag geslagen. De koffiepads en de houder zijn een uitvinding van Douwe Egberts. Dat heeft het Europees Octrooi Bureau in M√ľnchen dinsdag geconcludeerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Kok blijft geloven in poldermodel

18 januari 2005 - Het Nederlandse sociaal overlegmodel heeft niets aan kracht ingeboet. De dialoog tussen werknemers, werkgevers en kabinet is essentieel voor een sterke economische groei. Dat zei oud-premier Wim Kok dinsdag op het jubileumsymposium van de 100-jarige vakcentrale FNV.

 Lees verder...   Reageer
 

Traditionele media steeds minder belangrijk voor reclame

18 januari 2005 - De snelle opkomst van merken als Google, Starbucks en Wal-Mart bewijzen het: grote reclamecampagnes via televisie, radio en print zijn niet langer noodzakelijk om nieuwe merken of producten op een succesvolle manier te introduceren.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders willen niet ondernemen

17 januari 2005 - Nederlanders zijn, na de Finnen, het minst ondernemend van Europa. Slechts 33 procent van de Nederlanders zegt liever zelfstandig te zijn dan als werknemer in loondienst te werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken van 2004

16 januari 2005 - Het checklistboek voor managers en leidinggevenden van Ian Mackay is het best verkochte managementboek van 2004. Het praktische lijstjesboek wordt op de voet gevolgd door de Coachingskalender 2005. Die laatste is nog gedurende beperkte tijd op Managersonline.nl verkrijgbaar.

 Lees verder...   Reageer
 

85 jaar geŽist tegen voormalig Worldcom-baas

16 januari 2005 - Alle voorgaande processen tegen frauderende topmannen vallen in het niet bij de rechtszaak die dinsdag tegen Bernie Ebbers van start gaat. Ebbers rotzooide voor elf miljard dollar in de boeken als ceo van telecombedrijf WorldCom.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloosheid onder allochtonen daalt

16 januari 2005 - Tegen de trend in daalt de werkloosheid onder allochtonen. Eind vorig jaar stonden 169.500 mensen uit etnische minderheidsgroepen ingeschreven bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Eind 2003 waren dat er nog 178.600. Dat heeft het CWI zondag laten weten.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven stoten vastgoed in razendsnel tempo af

13 januari 2005 - Nederlandse multinationals hebben het afgelopen jaar in sneltreinvaart vastgoed verkocht, aldus consultant Ernst & Young Real Estate Advisory Services donderdag. Uit een onderzoek van het adviesbureau blijkt dat nog maar een kwart van de internationale, vaak beursgenoteerde ondernemingen meer dan 70 procent van hun vastgoed in eigendom hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Langer doorwerken maakt gelukkig

13 januari 2005 - In de discussie over het al dan niet afschaffen van VUT en prepensioen lijkt het wel of werken iets afschuwelijks is. Maar dat is helemaal niet zo. Werken maakt juist gelukkig. Dat zegt hoogleraar organisatiepsychologie Arnold Bakker in de Volkskrant.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten kijken bijna niet naar tv-commercials

12 januari 2005 - Tv-kijkers zien meer dan 80 procent van de reclamezendtijd niet. Dat blijkt uit een omvangrijk onderzoek in opdracht van de BVA, de bond van adverteerders. Zodra de reclamezendtijd begint, gaan de meeste kijkers wat anders doen.

 Lees verder...   Reageer
 

Concurrentiebeding kost werkgever voortaan geld

12 januari 2005 - De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel aangenomen, waarmee het zogeheten concurrentiebeding in arbeidsovereenkomsten wordt beperkt. In de nieuwe regeling is het concurrentiebeding nog maar maximaal een jaar geldig, nadat het arbeidscontract is beŽindigd. En gedurende dat jaar moet de ex-werkgever zijn ex-werknemer schadeloos stellen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Jaarverslagen volgend jaar stuk dikker

12 januari 2005 - Met ingang van 1 januari 2005 gelden voor de ongeveer 7.000 beursgenoteerde ondernemingen in Europa nieuwe verslaggevingsregels. Deze 'International Financial Reporting Standards' (IFRS) zullen leiden tot aanzienlijk dikkere jaarrekeningen en geven meer transparantie.

 Lees verder...   Reageer
 

Gerard Kleisterlee Topman van het Jaar 2004

11 januari 2005 - Philips-voorman Gerard Kleisterlee is gisteravond, 10 januari 2005, uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2004. De deelnemers aan het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee verkozen hem boven Peter Bakker (TPG), Jan Aalberts (Aalberts Industries), Bert Heemskerk (Rabobank) en Jaap Blokker (Blokker Holding). Kleisterlee kon zelf niet bij de uitverkiezing aanwezig zijn. De aan de uitverkiezing verbonden sculptuur werd gisteren in ontvangst genomen door Harry Hendriks, algemeen directeur van Philips Nederland. Hij roemde Kleisterlee om zijn standvastigheid en dienend leiderschap.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 887 volgende >
advertorial
Meer dan 100 checklists voor ondernemers
Op de vernieuwde site van Brisk Magazine vindt u meer dan 100 handige checklists voor ondernemers. Van het oprichten van een BV, het uitvoeren van een marktonderzoek, tot elektronisch factureren. Van de checklist 'functioneringsgesprek' tot het tegengaan van een jetlag. En nog veel meer. Gratis. Meld u nu aan
Lees verder
Assertiviteit en zelfvertrouwen
Binnen een maand van uw burnout af? Dat kan! Dankzij Frijters Mindtuning. Ontdek deze revolutionaire methode nu.
reacties
DGA betaalt teveel vennootschapsbelasting (1) 
Werksfeer belangrijker dan geld (2) 
Mijn coachende managementstijl creŽert afhankelijkheid. Wat te doen? (1) 
Nederlanders wisselen massaal van zorgverzekering (1) 
Minder vraag naar bouw & infraspecialisten  (1) 
Nederlander verwacht dit jaar 730 miljoen te besteden via mobiel (1) 
Complimenteer uw team naar de top (3) 
beurs
AEX index: 398.30 0.39 %
Stijgers Dalers
Randstad 43.71  5.2 %
USG people 12.39  4.9 %
KAS bank 10.84  4 %
Vopak 38.58  -7.8 %
Corio 33.3  -5.2 %
SBM offshore 12.86  -3.3 %
AT&T verhoogt outlook
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street opnieuw in het groen
meer beurs
top10
Vijf verhalen die u medewerkers moet vertellen
Secretaressedag: zin of onzin?
30 procent van de Nederlanders aan de slag om zomerfit te worden
Hogeropgeleiden bulken van vertrouwen in arbeidsmarkt
BTW privť gebruik auto: eerste case naar de Hoge Raad
Werksfeer belangrijker dan geld
Hoe activeert u uw inspiratie?
Nieuwe Werken maakt opmars, maar heeft ook nadelen
Weg met bureaucratie en Excel-management
Kantoorprinter krijgt regelmatig uitbrander
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures