zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Lange mannen zijn succesvoller

26 juni 2005 - Size does matter. Jazeker, lange mannen hebben meer succes dan kleine mannen. Lange mannen maken meer kans op een succesvolle carrière dan hun kleinere collega. Dat blijkt althans uit Brits onderzoek van afgelopen week. Zo krijgen mannen die langer zijn dan 1,83 meter vaker meer eigen verantwoordelijkheid toebedeeld in hun werk dan kleinere werknemers, ook al hebben die dezelfde opleiding gedaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Combinatie tv en internet goed voor merkvoorkeur

26 juni 2005 - De voorkeurspositie van een merk kan worden verhoogd door een combinatie van televisie en internet in te zetten. Dat kan worden geconcludeerd uit een onderzoek van Share of Mind en Blauw Research, uitgevoerd in opdracht van Amicon Zorgverzekeraar, Tiscali en Planet Internet.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontslagen managers komen moeilijk aan de bak

23 juni 2005 - Managers die hun baan kwijtraken, hebben tegenwoordig vaak veel moeite om opnieuw aan de bak te komen. Dat geldt met name voor diegenen die er een lang dienstverband op hebben zitten en dus al in geen jaren meer een sollicitatieprocedure hebben doorlopen.

 Lees verder...   Reageer
 

Startende ondernemers hebben geen moment spijt

23 juni 2005 - Een jaar na de start van het bedrijf zeggen de meeste ondernemers dat het ondernemerschap hen goed is bevallen. Het meest positief zijn starters over het plezier in het werk. De risico's van het ondernemerschap zijn veel ondernemers meegevallen.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB Nederland wil een hogere OZB

23 juni 2005 - Het succes van een hogere ozb-belasting voor bedrijven in Leiden smaakt naar meer. Ondernemers betalen daar op eigen verzoek meer voor betere bedrijventerreinen. Secretaris Jurgen Warmerdam van MKB-Nederland is warm voorstander van dit plan, maar noemt wel enkele belangrijke randvoorwaarden.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland koploper in aantal faillissementen

22 juni 2005 - In geen enkel ander westers land gaan zoveel bedrijven failliet als in Nederland. Vorig jaar gingen 4 procent meer bedrijven op de fles dan in 2003. De groei van het aantal failliete bedrijven zet al sinds 1999 door. Ook voor dit jaar is de verwachting dat meer bedrijven uit financiële nood moeten stoppen. Pas in 2006 rekenen deskundigen op een lager aantal faillissementen.

 Lees verder...   Reageer
 

Industriële bedrijven doen onverwacht goede zaken

22 juni 2005 - Het volume van de industriële orders in de eurozone is in april onverwacht gestegen, zo blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. Vooral een verrassend sterke stijging van Italië (+ 3,4 procent) en Nederland (+ 4,7 procent) zorgde voor een onverwacht hoge stijging.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten krijgen meer belangstelling voor ethisch zakendoen

22 juni 2005 - De afgelopen jaren is de aandacht voor ethiek in het bedrijfsleven onder consumenten flink toegenomen. Uit onderzoek van de Britse National Consumer Council blijkt dat 90 procent van de consumenten graag een bijdrage levert aan een beter milieu. En bovendien bereid is daarvoor meer te betalen. Gelooft u het?

 Lees verder...   Reageer
 

Dialoogmarketing effectief om vrouwen te bereiken

21 juni 2005 - Vrouwen vormen een enorm marketingpotentieel, stellen Kirsten Brühl en Susanne Westphal in hun boek Megatrend Frauen. Female Forces – Weibliche Lebenswelten der Zukunft. Met name dialoogmarketing slaat aan bij de dames.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers moeten weer knokken voor toptalent

21 juni 2005 - Na een periode van vacaturestops lijkt de vraag naar gekwalificeerd personeel weer toe te nemen. Werkgevers tonen zich nu al bereid om extra secundaire arbeidsvoorwaarden voor goede medewerkers te bieden. Dat blijkt uit een onderzoek van Robert Half Finance & Accounting dat is gehouden onder 1.550 Human Resources- en Finance Managers in negen landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Europarlement lijkt in te stemmen met softwarepatenten

21 juni 2005 - Het Europarlement zal waarschijnlijk instemmen met een nieuwe richtlijn die het mogelijk maakt om software te patenteren. De juridische commissie van het Europarlement wil weinig veranderen aan het voorstel voor softwareoctrooien. Vooral kleine softwarebedrijven zijn tegen het patenteren van software, omdat het de ontwikkeling van nieuwe programmatuur remt.

 Lees verder...   Reageer
 

EU-voorstel bescherming tegen zonlicht 'absurd'

20 juni 2005 - MKB-Nederland en de Europese mkb-koepel UEAPME verzetten zich tegen een voorstel van de Europese Unie dat werkgevers verplicht hun medewerkers verregaand te beschermen tegen zonnestraling. Ondernemers met personeel dat in de buitenlucht werkt, moeten volgens deze ontwerprichtlijn dagelijks een risicorapport opstellen waarin de niveaus van uv-straling zijn vastgelegd.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers te hoop tegen nieuwe, fiscale leaseregels

20 juni 2005 - Werkgeversorganisatie MKB-Nederland heeft in een brandbrief aan het kabinet haar onvrede geuit over de nieuwe regeling voor het privé-gebruik van een leaseauto. Volgens MKB verzwaart die regeling de administratieve lasten aanzienlijk en leidt ze er bovendien toe dat een werkgever zich actief met het privé-leven van een werknemer zal moeten bemoeien.

 Lees verder...   Reageer
 

Het ultieme HRM-instrument: solidariteit

16 juni 2005 - Gewoon je werk doen is er tegenwoordig voor de meesten van ons niet meer bij. Werknemers worden steeds vaker geconfronteerd met functieprofielen, competentiemanagement, persoonlijke ontwikkelplannen en functioneringsgesprekken. Oftewel: HRM-instrumenten in goed managementjargon. Hoogleraar Karin Sanders van de Universiteit Twente heeft er weinig mee op.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 910 volgende >
advertorial
Hoeveel is uw bedrijf waard?
Nu de economie weer aantrekt, ontstaat er ook weer meer handel in ondernemingen. Wilt u uw bedrijf verkopen of bent u gewoon benieuwd wat het waard is? Bereken de de waarde van uw bedrijf op Brisk Magazine
Lees verder
reacties
Vijftien veel gemaakte lichaamstaalfouten (1) 
Dieven stelen vijf vrachtwagens met chocolade paaseitjes (1) 
Twaalf tips om met stress om te gaan (1) 
Meer cadeaus voor relaties, minder voor personeel (1) 
Tien tips om te blijven functioneren tijdens warme dagen (1) 
Een medewerker gaat ongepast gekleed. Wat te doen? (2) 
Hoe één simpele gewoonte voorkomt dat u uw pensioen niet haalt (2) 
beurs
AEX index: 408.53 0.14 %
Stijgers Dalers
Ten cate 20.31  9.4 %
Telegraaf me 6.73  4.7 %
Tomtom 6.12  4.1 %
ASM internat 29.1  -4.9 %
Fugro 30.77  -3.3 %
Ballast neda 4.15  -2.4 %
Facebook ziet resultaten fors verbeteren
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street sluit verdeeld
meer beurs
top10
Het effect van emoties op uw beslissingen
Blaas uw carrière nieuw leven in tijdens uw vakantie
Hoe één simpele gewoonte voorkomt dat u uw pensioen niet haalt
Twaalf tips om met stress om te gaan
Strategische Personeelsplanning: de kritische factor voor duurzaam succes
Angst voor ontslag neemt af
Verdient u meer dan 100. 000 euro? Pas op voor enorme pensioenschade
Beveiliging 70 procent beheerders kritieke infrastructuur gecompromitteerd
Studenten massaal op zoek naar werk
Nederland in 2030: groei agrarische sector en dienstensector
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures