zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis beďnvloedt werksfeer negatief

20 maart 2013 - Maar liefst 84 procent van de werknemers geeft aan dat de crisis negatieve invloed heeft op de werksfeer op kantoor. Dat blijkt uit onderzoek van Jobbird.com, op basis van een enquête onder meer dan 350 respondenten.Maar liefst 84 procent van de werknemers vindt dat de crisis de werksfeer negatief beïnvloedt. Bijvoorbeeld doordat er een bepaalde spanning heerst in het bedrijf of door een onderlinge concurrentiestrijd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager bij overheid geeft te weinig vertrouwen en vrijheid aan werknemers

20 maart 2013 - Werknemers bij gemeentes, overheid en in de zorgsector hebben minder flexibele werktijden en leidinggevenden sturen minder op resultaten dan in het bedrijfsleven. Dit blijkt uit onderzoek van Qidos onder ruim 18.000 werknemers bij ruim 40 organisaties, zowel in het bedrijfsleven als de non-profitsector in diverse sectoren. De onderzoeksresultaten laten zien dat 26 procent van de werknemers graag wil overstappen op HNW.

 Lees verder...   2 reacties
 

Wie is de Mol in uw organisatie?

20 maart 2013 - Het populaire tv programma Wie is de Mol is bij velen bekend. Maar herkent u ook de mol binnen uw eigen team? Een mol is iemand die het moraal van het team voortdurend onderuit haalt. Dit doet deze ‘dwarsligger’ over het algemeen door middel van onderling klagen en mopperen, maar openbaar zal de mol steevast zijn lippen stijf op elkaar houden. Dit stelt Reinier Meijer, mede eigenaar van Get Events.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ziekteverzuim blijft pieken door aanhoudend winterweer

19 maart 2013 - Het aanhoudende winterweer zorgt voor een aanhoudende piek in het ziekteverzuim. Het gemiddelde verzuim ligt al drie maanden tussen de negen en tien procent. Halverwege oktober was het ziekteverzuim onder Nederlandse werknemers nog 4,6 procent, goed voor een aantal van ruim 270.000. Daarna steeg het verzuimpercentage gestaag door de griepgolf, tot 9,6 procent in de week van 15 december.

 Lees verder...   Reageer
 

Financieel manager gooit vertrouwelijke informatie in de cloud

19 maart 2013 - Financieel leidinggevenden geven vertrouwelijke gegevens vaak uit handen aan cloud-leveranciers zonder te beseffen wat de risico´s zijn en welke grote gevolgen dat kan hebben. Dit blijkt uit nieuw Europees onderzoek van Iron Mountain. Ruim 35 procent van de financiële managers acht de cloud geschikt om vertrouwelijke klantgegevens, rekeningen, verzekeringsaanspraken en belastinggegevens te bewaren.

 Lees verder...   Reageer
 

In zeven stappen stoppen met uitstellen

19 maart 2013 - Uitstelgedrag werkt stress in de hand. U hikt vast ook wel eens tegen een klus aan die als een zwaard van Damocles boven uw hoofd hangt. Is het dan niet erg verleidelijk om de boel voor u uit te schuiven en eerst wat anders te gaan doen? Zonde, meent Heidi Does, Slow Working trainer van doesmindful.nl. Want de verleidingen van koffie, email, whatsapp en games als Wordfeud slokken al gauw gemiddeld zo’n twee uur werktijd per dag op.

 Lees verder...   Reageer
 

Gemiddelde cijfer bij afstuderen voorspelt salaris

19 maart 2013 - Het gemiddelde cijfer van afgestudeerden in de bedrijfswetenschappen blijkt een goede voorspeller van het maandsalaris 1,5 jaar na het afstuderen. Studenten die denken dat ‘het papiertje’ op zich voldoende is, maken dus een denkfout. Dat blijkt uit het promotieonderzoek ‘Understanding the gap between business schools and the workplace’ van Monique Bijker.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes ‘Zichtbare Bestuurders’ voor optimaal talentmanagement

19 maart 2013 - In het boek ‘Leiderschap in contact’ beschrijft Dries Oosterhof de zogenoemde ‘Verborgen Bestuurders’ in relatie tot leiderschap. Hiermee doelt de auteur op het gedrag van leidinggevenden dat zich vaak in patronen herhaalt en feitelijk het denken, doen en laten beïnvloedt van mensen zonder dat men dit zelf in de gaten heeft. Hiervan uitgaande is de vraag hoe het zit met de ‘verborgen bestuurders’ in de bestuurskamers van organisaties, in relatie tot talent.

 Lees verder...   Reageer
 

Samsom: 'Conjunctuur trekt aan in 2015’

18 maart 2013 - Een bezoek aan een carrièrebeurs is een populaire manier om in contact te komen met mogelijk toekomstige werkgevers. Die conclusie was te trekken uit het grote bezoekersaantal op de eerste dag van De Nationale Carrièrebeurs. Ruim 9.000 bezoekers brachten een bezoek aan de Amsterdam RAI.

 Lees verder...   Reageer
 

Best presterende organisaties winnen Beleving Award

18 maart 2013 - Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft Integron de Beleving Awards uitgereikt. In Rotterdam waren prijzen weggelegd voor de best presterende organisaties van Nederland in 2012 op het gebied van medewerker-, klant- en facility beleving. De winnaars, waaronder PGGM, Bluekens, UL Transaction Security, DutchLease, CompaNanny en Van Gansewinkel namen hun Awards vol enthousiasme in ontvangst.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse CFO vooruitstrevend in verbeteren business

18 maart 2013 - Nieuwe mensen aantrekken, heilige huisjes omver werpen, een nieuw bedrijf starten en concentreren op zaken die winstgevend zijn. Dit zijn concrete voorbeelden hoe Nederlandse CFO's de crisis aangrijpen om kansen te benutten. Dit bleek tijdens de vierde CFO Breakfast Meeting die vorige week werd georganiseerd door Michael Page en Deloitte Consulting.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer zakenreizen naar landen met een verhoogd risico

18 maart 2013 - International SOS heeft een onderzoek uitgevoerd onder 4,6 miljoen zakenreizigers in 223 landen. Uit dit onderzoek blijkt dat er tegenwoordig veel meer zakenreizen plaatsvinden naar bestemmingen met een hoger medisch risico. In 2012 ging 23 procent van de zakenreizigers naar een land met een 'middelhoog tot hoog', 'hoog' of 'extreem hoog' risico.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft Nederlanders acht zichzelf (zeer) goed in staat om baan te vinden

18 maart 2013 - Één op de vier werklozen voelt zichzelf, zonder hulp van anderen, (zeer) slecht in staat om een geschikte baan te vinden. Onder vrijwilligers en arbeidsongeschikten die weer willen werken ligt dit zelfs hoger, respectievelijk 29 en 26 procent. Het meest zeker van het eigen zoekgedrag naar een geschikte aan zijn academici, twintigers en dertigers. Tweederde van hen acht zichzelf (zeer) goed in staat om een geschikte baan te vinden.

 Lees verder...   5 reacties
 

Europese privacytoezichthouders publiceren opinie over mobiele apps

15 maart 2013 - De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep, adresseerden gisteren in hun gezamenlijke opinie de grootste privacyrisico's van mobiele apps. In de opinie worden de concrete verplichtingen op grond van Europese privacywetgeving voor app-ontwikkelaars en alle andere betrokken partijen bij de ontwikkeling en distributie van apps uitgewerkt.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10