zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgevers niet erg bezig met vergrijzing

8 november 2005 - Werkgevers en werknemers zien vergrijzing nog onvoldoende als een dringende kwestie. Zij laten zich bij de vraag of zij ouderen in dienst willen nemen of langer in dienst willen houden, vooral leiden door financiële overwegingen. Hun bereidheid is groter wanneer daar premieverlaging of loonkostensubsidie tegenover staat.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers niet erg bezig met vergrijzing

8 november 2005 - Werkgevers en werknemers zien vergrijzing nog onvoldoende als een dringende kwestie. Zij laten zich bij de vraag of zij ouderen in dienst willen nemen of langer in dienst willen houden, vooral leiden door financiële overwegingen. Hun bereidheid is groter wanneer daar premieverlaging of loonkostensubsidie tegenover staat.

 Lees verder...   Reageer
 

Yahoo scoort beter dan Google

7 november 2005 - Zoekmachine Yahoo geeft betere resultaten weer dan marktleider Google. Dat blijkt uit onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van één van de klanten van MC². Google blijkt niet hoger te komen dan een vierde plaats in de lijst van vijf onderzochte zoekmachines, met slechts een kleine voorsprong op Ilse.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

RSI-klachten gehalveerd

6 november 2005 - Het aantal meldingen van RSI (Repetitive Strain Injuries) is sinds 2000 gehalveerd. In totaal is het aantal beroepsziekten in 2004 met drie procent afgenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het Singaleringsrapport Beroepsziekten '05 van het Nederlands Centrum van Beroepsziekten (NCvB), dat staatssecretaris Van Hoof (SZW) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen managen huishouden via internet

6 november 2005 - Vrouwen, en dan vooral moeders, maken steeds meer gebruik van internet bij het managen van hun leven en dat van hun gezin. Uit onderzoek van het Britse digitale marketingbureau Panlogic onder vrouwen tussen de 35 en 45 jaar blijkt dat er twee soorten internetgebruikende moeders zijn: 'manager'-moeders en 'indifferent'-moeders.

 Lees verder...   Reageer
 

Materialisme maakt ongelukkig

6 november 2005 - Het najagen van materialistische doelen kan tot ontevredenheid leiden en psychische problemen geven. Dat blijkt uit een onderzoek van de internationale zakenbank Dresdner Kleinwort Wasserstein (DrKW). Het rapport van James Montier, directeur en beleggingsstrateeg bij DrKW, is gepresenteerd aan investeerders en vermogensbeheerders, aldus de Britse krant Financial Times zaterdag.

 Lees verder...   Reageer
 

IT-sector levert weer nieuwe namen in Quote-500

3 november 2005 - De vermogensgroei van de leden van de Quote 500 komt na een jarenlange dip weer in de buurt van de groeicijfers van eind jaren negentig. Het totaalvermogen van de rijkenspecial breekt dit jaar zelfs met gemak door de magische grens van 100 miljard euro. Mede dankzij enkele nieuwkomers uit de IT-sector.

 Lees verder...   Reageer
 

Recordaantal nieuwe bedrijven verwacht

3 november 2005 - De Kamer van Koophandel verwacht dat dit jaar een recordaantal van 75.000 ondernemers een nieuw bedrijf beginnen. Nooit eerder werden er in één jaar zoveel nieuwe bedrijven opgericht, aldus de dienstverlenende organisatie donderdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Burgers en bedrijven kunnen schade verhalen op kartels

3 november 2005 - Het Ministerie van Economische Zakenw wil het voor burgers en bedrijven gemakkelijker maken schade te verhalen op bedrijven die illegale prijsafspraken maken of anderszins de concurrentie buiten de deur proberen te houden. Nu kan alleen de overheid de regels handhaven en zijn gedupeerden afhankelijk van het optreden van de NMa.

 Lees verder...   Reageer
 

HR-afdelingen presteren onder de maat

2 november 2005 - HR-afdelingen binnen Nederlandse organisaties zijn onvoldoende toegerust om topmanagement optimaal te ondersteunen bij het realiseren van zijn doelstellingen. Dit blijkt uit een onderzoek van Accenture naar de volwassenheid van de HR-functie binnen Nederlandse organisaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer overheidsopdrachten naar kleine bedrijven

2 november 2005 - De regeringspartijen vinden dat de overheid bij het aanbesteden meer opdrachten moet gaan verstrekken aan het midden- en kleinbedrijf. CDA, VVD en D66 in de Tweede Kamer verwachten van minister Brinkhorst (Economische Zaken) dat hij snel met concrete voorstellen komt.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsjuristen hebben het steeds drukker

1 november 2005 - Managers doen steeds vaker een beroep op hun interne bedrijfsjuristen. De afdelingen juridische zaken neemt echter niet, maar speelt spelen steeds meer zaken door naar externe juridisch adviseurs en advocaten. Dat blijkt uit onderzoek van OSR Juridische Opleidingen en het wervingsbureau Voxius.

 Lees verder...   Reageer
 

Imago IT minder nerdy geworden

1 november 2005 - De snelle technologische ontwikkelingen hebben de maatschappelijke situatie van de vroegere bolleboos - de nerd - aanzienlijk veranderd. Bollebozen spelen een belangrijke rol in de economie en succesvolle techneuten als Bill Gates (Microsoft), Linus Torvalds (Linux) en Steve Jobs (Apple) zijn zelfs uitgegroeid tot beroemdheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Andere managementstijl nodig bij overheid

1 november 2005 - Overheidsorganisaties moeten niet alleen de administratieve lasten voor burgers en bedrijven verminderen, maar ook hun interne regeldruk. Deze veroorzaakt inefficiëntie, verkokering en negatieve beeldvorming. Door te veel papieren sturing is er feitelijk juist te weinig sturing op de regelproductie.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 924 volgende >
advertorial
Meer dan 100 checklists voor ondernemers
Op de vernieuwde site van Brisk Magazine vindt u meer dan 100 handige checklists voor ondernemers. Van het oprichten van een BV, het uitvoeren van een marktonderzoek, tot elektronisch factureren. Van de checklist 'functioneringsgesprek' tot het tegengaan van een jetlag. En nog veel meer. Gratis. Meld u nu aan
Lees verder
Vergroot de invloed van HR op strategische organisatiebesluiten! Download de brochure HR-Strateeg.
reacties
Participatiesamenleving kost burger geld  (1) 
Snel zijn, maar rustig doen. . .  (5) 
Hoe om te gaan met een depressieve medewerker? (2) 
De positieve business case met 702010 (2) 
Nederland blijvend in top tien meest concurrerende economieën  (1) 
70 procent bedrijven doet aan direct marketing (1) 
Zes voorstellen voor een werkende arbeidsmarkt  (1) 
beurs
AEX index: 417.65 -0.04 %
Stijgers Dalers
Ten cate 18.76  2.1 %
Amsterdam co 17.91  1.7 %
KAS bank 9.84  1.2 %
Arseus 38.94  -3.5 %
Air france - 8  -3.3 %
Galapagos 11.92  -3.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street wacht op Federal Reserve
Pilotenstaking Air France zet onverminderd door
meer beurs
top10
Wijzigingen Wet Werk en Zekerheid leiden tot meer personeelsverloop in flexibele schil
Ontslagrecht vaak misbruikt door werkgevers
Steeds meer apps bespioneren ons
Het verlanglijstje van de kritische millennial
Snel zijn, maar rustig doen. . .
Werkzoekenden gebruikt smartphone of tablet bij zoektocht naar nieuwe baan
Bedrijven laten kansen liggen om vrouwen te benoemen
Zes voorstellen voor een werkende arbeidsmarkt
De positieve business case met 702010
Drie tips om uw carrière een boost te geven
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures