zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Collega’s maken verkouden

1 februari 2010 - Collega’s worden op dit moment gezien als de grootste verspreiders van verkoudheden. Een kwart van de werkenden denkt aangestoken te worden door de mensen met wie ze dagelijks werken. Dat blijkt uit het Nationaal Verkoudheidsonderzoek 2009 van TNS NIPO in opdracht van Vicks, zo weet 6Minutes.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bedrijven snijden in personeel én nemen weer mensen aan

1 februari 2010 - Zo'n 82 procent van alle ondernemingen in Europa is van plan om in 2010 werknemers in nieuwe functies aan te nemen. Dit blijkt uit recent onderzoek van Towers Watson. Toch verwacht het gros van deze ondernemingen dat het tempo waarin bedrijven weer nieuwe mensen zullen aannemen, op zijn best traag zal zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Onbetaald overwerk is heel normaal

1 februari 2010 - In tijden van crisis zijn werknemers bereid om extra uren te maken. Dit onder het argument dat anders het werk wellicht naar een ander gaat. Maar de werkgever is uiteindelijk degene die hier van profiteert. Hij betaalt de uren buiten werktijd namelijk zelden uit.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager moet vertrouwen herstellen

1 februari 2010 - Bedrijven die denken dat ze na de recessie gewoon terug kunnen naar hoe het was, hebben het mis. Het sceptische publiek in Europa en de VS vinden vertrouwen en transparantie inmiddels veel belangrijker dan goede producten en diensten.

 Lees verder...   Reageer
 

'Politieke en financiële instabiliteit kenmerken handelsklimaat'

29 januari 2010 - Ten opzichte van vorig jaar is de wereld onveiliger geworden: voor achttien landen is het risicoprofiel toegenomen. In negen landen is het voor bedrijven veiliger geworden om te ondernemen. Dit blijkt uit de zeventiende Political Risk Map, die jaarlijks wordt gepresenteerd door risicoadviseur Aon.

 Lees verder...   Reageer
 

Ongezonde levensstijl werknemer kost werkgevers handen vol geld

29 januari 2010 - Er komen steeds meer mensen met een ongezonde leefstijl. Medewerkers met een ongezonde leefstijl kosten het bedrijfsleven op jaarbasis veel geld omdat ze minder productief zijn en vaker verzuimen. De gemiddelde Nederlander eet bovendien ongezonder dan hij zelf denkt.

 Lees verder...   4 reacties
 

Tien managementtrends van de 21ste eeuw

29 januari 2010 - Wat hebben de laatste tien jaren managementdenken opgeleverd? Harvard Business Review stelde een lijstje op van de tien trends van de 21ste eeuw die nu al naar voren zijn gekomen. Natuurlijk is deze eeuw nog ‘maar’ tien jaar oud en kan er nog veel gebeuren. 6Minutes vat de lijst met de tien managementtrends samen.

 Lees verder...   13 reacties
 

Nederlander noemt economisch herstel topprioriteit voor EU

29 januari 2010 - De Europese Unie moet de hoogste prioriteit geven aan het economisch herstel. De meerderheid van de Nederlanders en de gemiddelde Europeaan zijn het hierover eens, zo blijkt uit de nieuwste editie van de Eurobarometer, het grootschalige opinieonderzoek dat de Europese Commissie twee keer per jaar laat uitvoeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Managementbeloningen stagneren

29 januari 2010 - Voor het eerst in tien jaar stegen de salarissen van Britse top-CEO’s minder dan die van de gemiddelde werknemer. Bovendien kregen veel CEO’s afgelopen jaar geen bonus. Het gemiddelde salaries steeg in 2009 met 2,5 procent, dat van de topmanagers bleef gelijk of steeg hoogstens één procent.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zalm laat zich positief uit over Wellink

28 januari 2010 - Voormalig minister Gerrit Zalm van Financiën verdedigt het beleid van president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) tijdens de kredietcrisis. Hij liet de commissie De Wit, die de gang van zaken rond de financiële crisis onderzoekt, weten de kritiek van onder meer hoogleraar economie en oud-minister van Financiën op Wellink niet te delen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuw boekje geeft inzicht in eerste loonstrook

28 januari 2010 - De eerste loonstrook van 2010 is deze maand bij miljoenen Nederlanders op de mat gevallen. De meeste werknemers die geen loonsverhoging hebben gekregen, zijn er netto iets op achteruitgegaan, blijkt uit berekeningen van ADP. Dit komt met name door een hogere loonheffing. Voor veel Nederlanders is het niet duidelijk hoe alle inhoudingen precies worden berekend en waar deze voor staan.

 Lees verder...   Reageer
 

28 mogelijke kritiekpunten van uw medewerkers

28 januari 2010 - Niemand is perfect. Ook u niet. Elke manager maakt wel eens een fout. Als we uw ondergeschikten zouden vragen hoe u presteert als leider, aan welke fouten denkt u dan dat zij u schuldig achten? BusinessWeek zet 28 mogelijke punten van kritiek op een rij. Komen een of meerdere u bekend voor?

 Lees verder...   2 reacties
 

PwC: Bestuursvoorzitters positief over omzet

28 januari 2010 - Het vertrouwen van de Nederlandse bestuursvoorzitters in omzet- en economische groei is substantieel gestegen ten opzichte van vorig jaar, en loopt in de pas met die van hun internationale collega's. 80 procent van de Nederlandse en 81 procent van alle ondervraagde CEO's verwacht omzetgroei te realiseren de komende twaalf maanden.

 Lees verder...   Reageer
 

Goed verandermanagement is de basis van succes

28 januari 2010 - Veranderingen door kunnen voeren is een van de belangrijkste factoren die bepalen of een onderneming financieel en strategisch goed preseeert. Dat komt naar voren uit de jaarlijkse Management Agenda van het Britse Roffey Park. Het onderzoeksinstituut ziet een duidelijke relatie tussen hoe bedrijven omgaan met verandermanagement en hun innovativiteit en flexibiliteit.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 1227 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Vijf zaken die managers van Ronald Koeman kunnen leren (1) 
Werkstress zorgt voor slaapproblemen (1) 
Test nu uw persoonlijkheid: goed/fout (3) 
'Vertrouwenspersoon moet stevigere positie krijgen' (1) 
In zes stappen naar meer arbeidsvreugde (1) 
Lonen stijgen, koopkracht blijft achter (2) 
Hoe beďnvloedt een hoge beloning de prestaties? (3) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Werkstress zorgt voor slaapproblemen
Een op vijf Nederlanders heeft weleens seks met collega
Nederlandse werknemers zijn de minst gestreste van Europa
Vijf zaken die managers van Ronald Koeman kunnen leren
Aantrekken talent grotere uitdaging dan aantrekken nieuwe klanten
Nederlandse CMO worstelt met snelheid digitale transformatie
GDPR compliance vereist realtime inzicht en adaptief leren
Gebrek aan personeel remt recordgroei zonne-energie
Vijf manieren waarop IFRS 17 het werk van de finance professional gaat veranderen
Aukje Kuypers Zakenvrouw van het Jaar 2018
meer top 10
vacatures
meer vacatures