zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Half miljoen werknemers krijgt verkeerd salaris

25 januari 2006 - Bijna een half miljoen Nederlanders krijgt in januari een verkeerd bedrag op hun bankrekening gestort. Bij het verwerken van het salaris zijn bij ongeveer zeventigduizend bedrijven fouten gemaakt. Dat zegt secretaris fiscale zaken Jurgen Warmerdam van MKB Nederland woensdag in Algemeen Dagblad.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal personeelsadvertenties flink gestegen

25 januari 2006 - Het aantal personeelsadvertenties is vorig jaar met 19 procent gestegen ten opzichte van 2004. Werkgevers plaatsten in 2005 ruim 925.000 vacatures in Nederlandse kranten, vak- en managementbladen en op internet. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van Nielsen Media Research (NMR), een onderdeel van het informatieconcern VNU.

 Lees verder...   Reageer
 

Duizenden werknemers op straat door fraude

24 januari 2006 - Duizenden werknemers verliezen hun baan door fraude en misbruik bij faillissementen. Faillissementsfraude kost jaarlijks tussen de 7000 en 7500 werknemers hun arbeidsplaats. Die schatting staat in een onderzoek dat minister Donner van Justitie dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 Lees verder...   Reageer
 

Kantoorhumor even flauw als onvermijdelijk

24 januari 2006 - Slechts de helft van de personeelsfeestjes wordt door kantoormedewerkers als leuk ervaren. Drie procent van de mensen met een kantoorbaan heeft een vissekom op zijn bureau staan en 21 procent speelt wel eens computerspelletjes tijdens het werk. En kantoorgrappen zijn nog steeds even flauw als onvermijdelijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeelsadvertentie vaak in strijd met wet

24 januari 2006 - Gezocht: een administratief medewerker tussen de 25 en 35 jaar. Een personeelsadvertentie die je overal zou kunnen tegenkomen, maar hij is wel in strijd met de wet. Want sinds mei 2004 mogen werkgevers bij het aanbieden van functies geen onderscheid maken op grond van leeftijd, tenzij daar een goede reden voor is.

 Lees verder...   Reageer
 

Opleiden personeel is rendabel

23 januari 2006 - Bedrijven die het personeel goed opleiden, presteren beter dan bedrijven die dat niet doen. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse werkgeversorganisatie EEF onder industriële bedrijven. Naarmate personeel beter is opgeleid, nemen productiviteit en winstgevendheid toe.

 Lees verder...   Reageer
 

Succesvolle PerfectDraft verkozen tot marketingflop van 2005

23 januari 2006 - Marketeers zijn maar moeilijk te volgen. De introductie van de thuistap PerfectDraft van Philips en brouwerij InBev verkozen zij als de slechtste productintroductie van 2005. Dat terwijl de verkoop boven verwachting is. Dat zegt althans marketingmanager René Bergmans op Marketing Online.

 Lees verder...   Reageer
 

RSI ontstaat vooral door psychosociale factoren

23 januari 2006 - De invloed van psychosociale omstandigheden op RSI-klachten, zoals werkdruk en de steun van collega's, is veel groter dan verwacht. RSI (pijn aan nek, schouders, ellebogen, armen, polsen of handen) wordt maar in beperkte mate verzoorzaakt door fysieke factoren. Dat blijkt uit onderzoek van Swenneke van den Heuvel, waarop ze woensdag promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 Lees verder...   1 reactie
 

Topbestuurders verdienen weer geld met opties

22 januari 2006 - Bestuurders van Nederlandse ondernemingen verdienden in 2005 34 miljoen euro met het verzilveren van hun opties. De rechten om tegen een vooraf bepaalde prijs aandelen in het eigen bedrijf te kopen, maken weer vaker deel uit van het beloningspakket van bestuurders. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant zaterdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Bureauontbijt rukt op

22 januari 2006 - Steeds meer mensen leven zo gehaast dat ze niet meer toekomen aan een rustig ontbijt thuis. Ze eten hun eerste boterhammetje op het werk. Vooral advocaten, IT-managers en projectmanagers proberen zo wat tijd in te halen die ze kwijt zijn met de zorg voor de kinderen of om 's ochtends de wekker wat later te kunnen zetten.

 Lees verder...   Reageer
 

Eenderde werknemers vindt bedrijfstraining tijdverspilling

22 januari 2006 - Voor eenderde van de werknemers was de laatst gevolgde training een welkome afwisseling van het werk, maar verder tijdverspilling. 12 procent van de werknemers spreekt zelfs van totale vespilling. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van het consultancybureau Hudson onder 1674 werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeers luisteren slecht naar consumenten bij innovatie

19 januari 2006 - Door de hoge mate van concurrentie in de levensmiddelenbranche worden innovatietrajecten steeds korter en wordt de slagingskans van een nieuw product steeds minder ondezocht. In plaats daarvan worden liever succesvolle concepten in een ander jasje gegoten. En áls men al consumentenonderzoek doet, dan vaak te laat, namelijk wanneer er eigenlijk 'geen weg terug' meer is.

 Lees verder...   Reageer
 

Met een post-it krijgt u sneller wat gedaan

19 januari 2006 - Om sneller iets gedaan te krijgen van een collega of klant, is het raadzaam op uw verzoek een post-it briefje te plakken. Brieven die voorzien zijn van het bekende gele memobriefje worden veel sneller beantwoord dan die zonder. Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse psycholoog Randy Garner in het maandblad Psychologie deze maand.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal werkzoekenden voor het eerst weer gedaald

19 januari 2006 - Voor het eerst sinds 2000 is het aantal niet-werkende werkzoekenden gedaald ten opzichte van het vorige jaar. Eind 2005 stonden 671.477 niet-werkende werkzoekenden bij CWI ingeschreven, 20.733 minder dan eind 2004. Dat is een daling van drie procent.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 935 volgende >
advertorial
MBA in één dag - avondseminar (6 nov)
Ben Tiggelaar presenteert de beste inzichten over leiderschap en verandering in 2,5 uur! Een eenmalig seminar voor slechts 199 euro. En u krijgt er ook nog eens gratis de splinternieuwe 'MBA in één dag - Management Classics II CD-box ter waarde van 199 euro bij cadeau. Een uniek aanbod voor een seminar dat u niet wilt missen! 
Lees verder
reacties
Werkdruk kost 35 procent productiviteit (1) 
'Wiebes draait lage bijtelling de nek om' (3) 
Hoe maakt u HR strategisch?  (1) 
Medewerkers lang in dienst hechten minder aan ontwikkeling en opleiding (4) 
Lean voor veel organisaties op lange termijn een lastige klus  (3) 
Snel weer aan de slag na uw burnout? (6) 
Sterke daling verkoop kleding en schoenen in Nederland (1) 
beurs
AEX index: 403.71 0.65 %
Stijgers Dalers
BE semicondu 15.17  8.6 %
Accell group 12.73  4.3 %
Nieuwe steen 3.96  3.7 %
USG people 7.99  -10.6 %
Fugro 11.02  -7.8 %
Imtech 4.35  -5.4 %
Citigroup stelt winst neerwaarts bij
Zwarte cijfers voor GoPro
LinkedIn presteert boven verwachting
meer beurs
top10
Generation Y wil baas die coach en vertrouweling is
Boost uw mindset - Boost 4x uw groei en succes
Koffie of een dutje? Zo wordt u weer fit!
Tiggelaar doet 'MBA in één dag' nu zelfs in één avond
Te volle inbox? 28 november e-mailloze vrijdag!
Vijf manieren om meer privacy op de werkplek te realiseren
Werkdruk kost 35 procent productiviteit
HR-managers slaan alarm
Eicellen invriezen of talenten ontdooien?
'Wiebes draait lage bijtelling de nek om'
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures