zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Hoogvlieger sociaal en emotioneel superieur

15 januari 2007 - Hoogvliegers – managers die het in relatief korte tijd tot CEO schoppen – blijken een bredere interesse te hebben, normen en waarden vaker aan de kaak te stellen, meer open te staan voor nieuwe werkwijzes en een groter begrip te hebben van hun eigen emoties en die van hun collega's dan hun collega-CEO's.

 Lees verder...   Reageer
 

Goede vooruitzichten leveren honkvaste werknemers op

15 januari 2007 - Niet geld en bonussen maar vooral ontwikkelingsmogelijkheden zorgen voor trouwe werknemers. Jong talent verkiest groei- en opleidingsmogelijkheden boven beloningen. Dit blijkt uit de internationale onderzoeken van CRF naar arbeidswensen.

 Lees verder...   Reageer
 

Jaarlijkse ontslagronde hoog op verlanglijst manager

15 januari 2007 - Meer dan driekwart van de Britse managers zou dolgraag ieder jaar een vast aantal slecht presterende werknemers ontslaan. Volgens hen komt een dergelijke jaarlijkse schoonmaak de winst en prestaties van de onderneming ten goede. Dit blijkt uit onderzoek van Hudson Management Consultancy.

 Lees verder...   Reageer
 

Ego manager blokkeert leerproces

12 januari 2007 - Hoe hoger in de top, hoe groter het ego en hoe minder snel er nieuwe dingen worden aangeleerd. Dit blijkt te komen door het ego van de topmanagers. Een te groot ego is de belangrijkste blokkade in het leerproces. Dit ontdekte Bjørn Aris van trainings- en adviesbureau Return on People.

 Lees verder...   10 reacties
 

'Glazen wand' scheidt werkende mannen en vrouwen

12 januari 2007 - Mensen die een goed informeel contact hebben met collega's, hebben een carrièrevoorsprong. Ze weten beter wat er speelt in hun organisatie en ervaren meer steun bij het uitvoeren van hun taken. In Amerika zijn deze zogenaamde 'workplace friendships' echter steeds meer naar sekse gescheiden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Prestatieverhogende HRM goed voor de financiën

12 januari 2007 - MKB-bedrijven die meer aandacht besteden aan HRM zeggen financieel beter te presteren dan hun concurrenten. Het gaat hierbij om de inzet van een zogeheten 'prestatieverhogend HRM-systeem'. Een dergelijk bestaat uit een combinatie van HRM instrumenten die gericht zijn op bedrijfsopleidingen, deelname aan werkoverleg, prestatiebeloning en het onderling wisselen van taken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Promotie is helemaal niet leuk

11 januari 2007 - Bevorderd worden tot manager lijkt vaak leuker dan het is. Een manager is immers voornamelijk bezig anderen te begeleiden en dan maar te hopen dat zij goed werk leveren. Dat maakt een leidinggevende uitermate afhankelijk van anderen: het succes van een manager wordt afgemeten aan het succes van zijn medewerkers.

 Lees verder...   6 reacties
 

Anti-RSI software is nutteloos

11 januari 2007 - De miljoen gebruikers van pauzesoftware tegen RSI kunnen stoppen met de pauzes die het programma hen oplegt. Volgens onderzoeker dr. Harm Slijper van het Erasmus MC zijn ze nutteloos en zelfs contraproductief. "Niets is erger dan niet te mogen werken, wanneer je wél wil. Daar raak je gestresst van.''

 Lees verder...   7 reacties
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen leidt tot innovatie

10 januari 2007 - Bedrijven en organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen, zijn beter in staat te innoveren en leveren betere prestaties. Dit blijkt uit onderzoek van Toos Hofstede waarmee ze afstudeerde aan de faculteiten Gedragswetenschappen en Management en Bestuur van de Universiteit Twente.

 Lees verder...   16 reacties
 

Meer aanwezig, minder productief

10 januari 2007 - Het is geen nieuws dat de gemiddelde werkdag eerder ligt tussen 8 en 6 dan tussen 9 en 5. Maar betekent dat ook dat we meer werken? Microsoft ging op zoek naar het antwoord op die vraag middels een onderzoek onder 1.000 Britse kantoormedewerkers.

 Lees verder...   23 reacties
 

Netwerken voor dikke bonus

10 januari 2007 - Uit onderzoek is gebleken dat vacatures die via via, via het netwerk van de eigen werknemers, worden vervuld vaak de meeste geschikte kandidaten opleveren. Vacaturesite SpotAJob maakt daarom van elke bezoeker een headhunter. Wie een werkgever via de site de juiste kandidaat aanlevert, wordt beloond met een dikke bonus.

 Lees verder...   Reageer
 

Abel Slippens (Sligro) Topman van het Jaar 2006

9 januari 2007 - Abel Slippens, bestuursvoorzitter van Sligro Food Group, is maandagavond uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2006. Hij ontving de bijbehorende award tijdens het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee uit handen van Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nieuwe baan hoog op het verlanglijstje

9 januari 2007 - Menig werknemer heeft een lange kerstvakantie achter de rug, maar is vanochtend toch weer met tegenzin aan het werk gegaan. 'Een nieuwe baan vinden', staat bij velen hoog op de lijst met goede voornemens voor 2007. Dat meldt het Britse Recruitment and Employment Confederation.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werkende te druk om ziek te worden

9 januari 2007 - Ten gevolge van hoge werkdruk en lange werkweken stellen werknemers een bezoekje aan de huisarts steeds vaker uit, zelfs als ze ernstige klachten hebben. Met dit uitstelgedrag riskeren ze echter langdurige gezondheidsproblemen. Dit blijkt uit onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij More Than.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 984 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Transportas richting Duitsland jaagt logistieke vacatures op  (1) 
Tien redenen waarom goede voornemens gedoemd zijn te mislukken (1) 
Topman gaat voor 300. 000 dollar uit eten (1) 
V&D-eigenaar koopt gigantisch huis (1) 
IKEA is merk met beste reputatie in Nederland (2) 
Top tien redenen voor ontslag op staande voet (1) 
Nederlanders in top vijf grootste online shoppers in Europa (1) 
beurs
AEX index: 496.35 -0.96 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 1.81  2.8 %
Wessanen kon 7.82  1.7 %
Corbion 18.06  -6.8 %
Altice 122.6  -6.6 %
Telegraaf me 5.82  -3 %
Nieuwe aandeelhouders Galapagos
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street sluit stevig in het rood
meer beurs
top10
Top tien redenen voor ontslag op staande voet
Werkstress en werkplekleren in tijden van herstructurering
Skoda-rijders beste chauffeurs van Nederland
Perfectionist heeft duistere kant
Vooral jongeren bezwijken onder de werkstress
Hoe mobile app development uw bedrijf kan maken of breken
Werkdag van de toekomst radicaal anders dan nu
Waarom zou uw bedrijf een Agile Coach nodig hebben?
Trends van connectiviteit in huis
Customer experience geen marketingtrucje
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures