zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Menselijke factor steeds bepalender voor overnamesucces

24 februari 2009 - De kans dat een overname slaagt is veel groter als de koper eerst onderzoek doet naar de zachte en menselijke factoren van de beoogde overnamepartij. Bedrijven die onderzoek doen naar de cultuur, organisatie en het menselijk kapitaal hebben ruim twee keer zo veel kans op succes dan bedrijven die dat niet doen.

 Lees verder...   2 reacties
 

In zeven stappen naar een effectief sollicitatiegesprek

24 februari 2009 - Nadat u een vacature heeft geplaatst met daarin de functieomschrijving en de functievereisten, en uit de reacties de meest geschikte kandidaten heeft geselecteerd, is het tijd voor de sollicitatiegesprekken. Maar: hoe doet u dat? Businesscompleet.nl presenteert een stappenplan.

 Lees verder...   3 reacties
 

Manager heeft wel degelijk nut

23 februari 2009 - Veel werknemers twijfelen er aan, maar de manager heeft wel degelijk nut. Die twijfel wordt vaak gevoed door gebrek aan kennis over de werkzaamheden van de manager. Duidelijkheid daarover kan een hoop misverstanden voorkomen, aldus MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

'Werk genoeg, ondanks recessie'

23 februari 2009 - Ook in slechte economische tijden biedt de arbeidsmarkt nog kansen. Tijdens de vorige recessie die in 2001-2002 toesloeg, vonden jaarlijks nog 1,4 miljoen mensen ander werk. Driekwart van hen wisselde zelfs vrijwillig van baan. Dat schrijft Accountingweb.nl.

 Lees verder...   1 reactie
 

De zeven grootse fouten die u kunt maken in crisistijd

23 februari 2009 - Nu er dagelijks duizenden banen verdwijnen, is de baanonzekerheid waar veel werknemers onder lijden niet zo vreemd. Het is ook niet zo vreemd dat het management zich met name richt op kostenbesparing en overleven. Ze moeten echter talentmanagement en carrièreontwikkeling niet uit het oog verliezen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Persoonlijkheid helpt én belemmert topmanager

23 februari 2009 - Veel topmanagers beschikken niet over de juiste competenties om hun taken naar behoren uit te voeren. Bovendien belemmert de persoonlijkheid van de leiders hen om deze vaardigheden aan te leren of serieus te luisteren naar feedback.

 Lees verder...   Reageer
 

Leidinggevende vaak betrokken bij pesterijen

23 februari 2009 - Een tiende van de Nederlandse werknemers, dat zijn 650.000 mensen, noemt zichzelf slachtoffer van pesterijen op het werk. 100.000 werknemers worden structureel gepest door hun collega's. Dat schrijft HR Praktijk.

 Lees verder...   7 reacties
 

Botox verhoogt banenkans voor mannen

20 februari 2009 - Hoewel sommigen dit soort uitgaven als frivool bestempelt, blijken steeds meer mannen hun heil te zoeken in niet-indringende cosmetische ingrepen, zoals Botox-injecties, om hun carrière op de rails te krijgen of houden. Dat schrijft Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Leidinggevende kan psychisch verzuim voorkomen

20 februari 2009 - Werkgevers die tijdig de juiste signalen herkennen kunnen psychisch verzuim onder medewerkers voorkomen. Enkele symptomen van psychische klachten zijn: cynisch en geïrriteerd gedrag, veel en vaak korte ziekmeldingen en slordig werk. Dat schrijft MD Weekly.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf tips voor een inspirerende werkplek

20 februari 2009 - 1,8 miljoen Nederlanders vinden hun werkplek inspiratieloos. Nieuwe inzichten voor zakelijke beslissingen vinden zij zelden of nooit op kantoor. Dit en meer blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van HP naar werken en besluitvorming onder bijna 1.500 MKB’ers in Nederland en zes andere Europese landen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Kredietcrisis dwingt tot snelle emancipatie

20 februari 2009 - De huidige crisis dwingt werkgevers, overheid én werkende mannen en vrouwen om - nog meer dan anders - haast te maken met het behalen van de emancipatiedoelstellingen. Als deze drie partijen niet snel hun verantwoordelijkheid nemen dan zal de kredietcrisis de emancipatie verder terugdringen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijfsnetwerk overbelast door recreatief gebruik

20 februari 2009 - Bijna 40 procent van het breedbandnetwerk binnen bedrijven wordt recreatief gebruikt. Steeds vaker worden op het werk namelijk bezoekjes gebracht aan sites als YouTube, Facebook, LinkedIn en internetwinkels. Dat blijkt uit internationaal onderzoek door Blue Coat Systems onder 1.000 IT-managers.

 Lees verder...   Reageer
 

GE-topman bedankt voor miljoenenbonus

19 februari 2009 - Jeffrey Immelt, CEO van het Amerikaanse General Electric, bedankt voor een prestatiegerelateerde bonus van twaalf miljoen dollar. De beslissing is een gevolg van de dalende beurskoers van het bedrijf en de problemen bij GE Capital, de financiële poot van het bedrijf, die de afgelopen decennia voor de grootste winsten zorgde.

 Lees verder...   Reageer
 

Heeft de vaste baan zijn langste tijd gehad?

19 februari 2009 - Alle recessies hebben de neiging de werkplek onomkeerbaar te veranderen en deze is geen uitzondering. Steeds meer mensen beginnen in deze tijd voor zichzelf of gaan op projectbasis werken. En daarmee lijkt ‘vast’ werk steeds meer tot het verleden te behoren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 1143 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Trainers vertellen soms een broodje aap! (7) 
Nederlander tast minder vaak diep in de bundel voor smartphone (1) 
'Mark Rutte blijft premier' (2) 
Verbindend leiderschap: er zit méér in uw team (4) 
Werken aan een wendbare organisatie waar mensen floreren (2) 
Zakenreiziger is doe-het-zelver (1) 
Trump-rally op financiële markten (1) 
beurs
AEX index: 499.11 0.11 %
Stijgers Dalers
Unilever 44.42  4 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Ordina 1.61  -4.2 %
BE semicondu 33.66  -2.7 %
Tesla verkleint verlies
HP boekt hogere nettowinst
Wall Street blijft dicht bij huis
meer beurs
top10
'Mark Rutte blijft premier'
Arbeidsmarkt niet voorbereid op gig economy
Contactcenters zijn kweekvijver voor nieuw talent
Een arbeidsmarkt met twee gezichten
Diversiteit in bestuurskamer duurt nog minstens twintig jaar
Europese bedrijven doen nog weinig aan social media
Duurzame strategieën mobiele apparatuur levert fikse kostenbesparing op
Nederlander tast minder vaak diep in de bundel voor smartphone
Politieke partijen blind voor de gevolgen van robotisering
Informatie voorkomt oplopende zorgkosten, niet marktwerking
meer top 10
vacatures
meer vacatures