zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Ervaren manager kiest voor bedrijfsleven

11 oktober 2006 - De overheid heeft grote moeite personeel te vinden voor de hogere functies. Ervaren specialisten en goede managers kiezen meestal voor het beter betalende bedrijfsleven. De overheid heeft vooral moeite om financieel specialisten, ontwikkelaars, projectleiders, algemeen managers en ict-ers te vinden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Time management is de sleutel tot verkoopsucces

10 oktober 2006 - Als het aankomt op succesvol zaken doen, gaat het er niet om hoeveel uren verkopers in hun werk steken maar hoe slim ze die tijd indelen. Consultantsbureau Watson Wyatt Worldwide trof enorme verschillen aan tussen gedrag en houding van verkopers in goed presterende ondernemingen en die in ondernemingen die het minder goed doen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Angst voor beschuldiging seksuele intimidatie bekoelt werkrelaties

10 oktober 2006 - Mannen zijn zo bang geworden voor beschuldigingen van seksuele intimidatie dat ze `een glazen muur' optrekken tussen zichzelf en hun vrouwelijke collega's. Dat schrijft de Engelse krant The Sunday Times. Met de komst van vertrouwenspersonen die klachten moeten behandelen, dreigen de vertrouwde passionele relaties tussen collega's op het werk snel tot het verleden te gaan behoren.

 Lees verder...   5 reacties
 

Leiders met lef halen het beste uit mensen én IT systemen

10 oktober 2006 - "Aan de top hebben we krachtige en inspirerende leiders met lef nodig. Het is namelijk niet gemakkelijk om een organisatie op koers te houden én te zorgen dat de processen precies leveren waar de klant om vraagt. Veel organisaties zijn tegenwoordig nog gefragmenteerd en sterk verkokerd. De managers onder de top stellen bovendien nog te vaak hun eigen afdeling voorop."

 Lees verder...   Reageer
 

Gemengde gevoelens goed voor de zaak

9 oktober 2006 - Mensen die emotioneel ambivalent zijn – dus tegelijkertijd positieve en negatieve gevoelens ervaren – zijn creatiever dan degenen die zich alleen gelukkig of verdrietig voelen of helemaal niks voelen. Dit komt omdat personen met gemengde gevoelens dit ervaren als een signaal dat er iets ongebruikelijks aan de hand is en daarop reageren door hun creatieve denkvermogen in te schakelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers hebben spijt van verloren kansen

9 oktober 2006 - Britse managers worden geplaagd door spijt. Velen van hen hebben het gevoel dat ze nooit volledig tot ontplooiing zijn gekomen. Deels door teveel obstakels, deels door teveel dagelijkse druk en deels door gebrek aan steun van hun bazen.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft bedrijven doet weinig aan preventie

9 oktober 2006 - De helft van alle Nederlandse werkgevers maakt geen tot weinig gebruik van preventieve maatregelen om verzuim terug te dringen, zo blijkt uit onderzoek van Aon Consulting onder 716 HR-professionals. Bij vijf procent van de organisaties, veelal kleine bedrijven, geeft de verantwoordelijke HR-professional aan ook voor de toekomst niet te verwachten dat preventieve maatregelen ingevoerd zullen worden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Goede CEO laat zich niet leiden door irrationaliteit beurskoers

6 oktober 2006 - "Het eerste wat een manager van een beursgenoteerd bedrijf moet afleren, is om elke dag naar zijn beurskoers te kijken. CEO's mogen niet toelaten dat hun leidraad de verbazende irrationaliteit van de beleggers wordt. Hoe de beurs reageert heeft heel vaak weinig te maken met hoe een bedrijf presteert. Helaas kun je die irrationaliteit pas echt inschatten als je zo'n beursgenoteerd bedrijf hebt geleid."

 Lees verder...   1 reactie
 

Slecht management verjaagt jong talent

6 oktober 2006 - Door slecht management en inadequate trainingen lopen ondernemingen het risico dat ze hun high potentials kwijtraken en velen van hen zelfs te demotiveren ooit zelf manager te worden. Dit blijkt uit onderzoek van het Britse Institute of Leadership and Management. Net nu het zo belangrijk is dat bedrijven de schaarse jongeren aan weten te trekken, lijken ze ze zo eerder af te schrikken.

 Lees verder...   9 reacties
 

Bedrijven gedwongen tot modernisering vacatures

6 oktober 2006 - Werkgevers worden gedwongen hun vacatures aan te passen naar de markt waarin de macht bij de werknemer ligt. Dit stelt NationaleVacaturebank.nl. Vooral de functie- en organisatieomschrijving zijn het afgelopen jaar veranderd. Ook de bedrijfscultuur wordt steeds vaker ingevuld: bedrijven zijn steeds meer bezig zichzelf te verkopen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Toenemend aantal mobiele werkers overbelast IT-afdeling

5 oktober 2006 - IT-afdelingen kunnen de snelle groei van het aantal mobiele werkers nauwelijks aan. Onderzoek van Citrix, uitgevoerd door Coleman Parkes, toont aan dat 69 procent van de Belgische en 49 procent van de Nederlandse werknemers behoefte heeft aan betere communicatie met de IT-afdeling over veilig werken buiten kantoor.

 Lees verder...   Reageer
 

Oost-Europa wordt outsource-alternatief voor India

5 oktober 2006 - Volgens analisten komt de positie van India als onbetwiste nummer één van outsourcelokaties in de toekomst in het gedrang. Indische bedrijven kampen met een groot personeelsverloop. Een chronisch tekort aan bekwame mensen doet de lonen van de hogere profielen snel naar een westers niveau stijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Tekort Chinees personeel belemmert groei multinationals

5 oktober 2006 - Hoewel China het grootste inwonertal van de wereld heeft en veel Chinezen graag voor buitenlandse bedrijven werken, ondervinden multinationals die in China actief zijn belemmeringen door een tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten. Bedrijven in alle sectoren moeten alles op alles zetten om hun management en werknemers te behouden. Het nieuwe witboek 'The China Talent Paradox' van Manpower Inc gaat in op deze paradox.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkgever neemt privé surfen voor lief

4 oktober 2006 - Regels omtrent het privé-gebruik van internet zorgen voor een bescheiden afname van privé-surfen. Werknemers besteden onder werktijd 3,9 uur per week aan privé-surfen, e-mailen en bellen. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 718 719 720 721 972 volgende >
advertorial
Hoe laat je je onderneming groeien?
Succesvolle ondernemers weten dat zaken doen begint met het schudden van een hand, maar dan begint het pas. Hoe zorg je er voor dat je handen blijft schudden? Lees daarvoor ons e-boek vol met tips and tricks.
Lees verder
Laat uw online reputatie nooit aan het toeval over
reacties
Bedrijven reserveren hoog opleidingsbudget voor ICT’ers (1) 
Werknemer vindt opleidingsmogelijkheden onduidelijk (1) 
Vaklieden in en om het huis meest vertrouwd, adviseurs het minst  (1) 
Vooruitzichten vastgoedaandelen blijven positief (1) 
Kantorenmarkt Randstad 2014 toont wisselend beeld  (1) 
Nog geen herstel kantorenmarkt, wel lichtpuntjes (1) 
Vijf fases van document capturing (1) 
beurs
AEX index: 489.41 -1.07 %
Stijgers Dalers
Yatra 6.19  12.6 %
Air france - 8.18  3.5 %
Stern groep 12.35  2.1 %
KPN kon 3.16  -3.7 %
Groothandels 40  -2.7 %
Oci 28.84  -2.5 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Euforische weekstart Wall Street
Wall Street toont herstel
meer beurs
top10
Speelt u op de bal of op de man?
Werven ongeschikte medewerker kan bedrijven duur komen te staan
Hoe zorg ik dat ik mezelf aan mijn planning hou?
Genomineerden Leaseauto van het Jaar 2015 bekend
Databestanden schoonhouden: dweilen met de kraan open?
Gebruikte Microsoft-licenties: de onbekende besparing voor bedrijven
Eén jaar nieuwe domeinextensies: slechts de helft kent ze
Mobiliteitsbeleid: twee vliegen in één klap
Best Workplaces van Nederland 2015 bekend
Verhoog het vertrouwen van uw medewerkers met heldere uitleg
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures