zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

Imago werkgever steeds minder belangrijk

9 november 2006 - Vergeleken met vorige generaties hecht de nieuwe werknemer veel minder aan contractzekerheid en lifetime employment. Persoonlijke ontwikkeling staat hoger genoteerd dan bedrijfsprestaties als het gaat om de grondslag voor trots en zelfvertrouwen. Daarmee hebben ook de traditioneel grote namen en de imago s van werkgevers aan belangrijkheid ingeboet.

 Lees verder...   Reageer
 

Loyaliteit belangrijk voor werkgevers

9 november 2006 - Vlak na publicatie van onderzoek waaruit blijkt dat een op de vijf werknemers binnen twee jaar van baan verandert, toont ander onderzoek aan dat seriële jobhoppers zichzelf in de vingers snijden en steeds minder banenkansen krijgen. Dit lijkt zeker in de financiële wereld, waar nog steeds groot belang aan loyaliteit wordt gehecht.

 Lees verder...   7 reacties
 

Een op de vijf verlaat baas binnen twee jaar

8 november 2006 - Bijna twee keer zoveel werknemers verlaten hun baas uit eigen beweging in de eerste twee jaar van hun werkrelatie dan werknemers die al langer dan twee jaar bij hun baas zijn. Dit blijkt uit onderziek van Sirota Survey Intelligence onder 47.000 werknemers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werknemer wordt ziek van managementjargon

8 november 2006 - Werknemers zijn doodziek van 'heldere visies', vallen in slaap bij 'denkrondjes' en voelen zich lamgeslagen door 'helikopterviews'. Ze staan niet op één lijn, denken niet 'outside the box' en lopen al helemaal niet harder om hun neuzen in dezelfde richting te laten wijzen.

 Lees verder...   19 reacties
 

Werkgevers discrimineren wél

8 november 2006 - Sollicitatiebrieven met een Marokkaanse naam maken 22 procent minder kans om te worden geselecteerd dan brieven met een Nederlandse naam. Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerd onderzoek van arbeidspsychologe Eva Derous van de Rotterdamse Erasmus Universiteit waarvoor zij sollicitatiebrieven verstuurde met Nederlandse en allochtone namen.

 Lees verder...   7 reacties
 

Kwaliteitsgarantie grootste obstakel bij outsourcing

7 november 2006 - Bedrijven kijken op tegen het uitbesteden van activiteiten naar het buitenland omdat ze bang zijn niet langer de kwaliteit van de dienstverlening kunnen garanderen. Ook vrezen ze het verlies van intellectuele eigendomsrechten en andere kennis.

 Lees verder...   4 reacties
 

Oog voor mens achter techniek trekt IT-talent

7 november 2006 - Managers van IT-bedrijven moeten verder gaan denken dan hardware en software en zich meer gaan richten op de mens achter de techniek. Mits ze tenminste een concurrentievoordeel willen behouden. Dit zegt PriceWaterhouseCoopers na internationaal onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Deeltijders ontevreden over werkweek

7 november 2006 - Mensen die in deeltijd werken, zijn vaker ontevreden over hun werkweek dan collega's met een voltijdscontract. Een kwart van de werknemers met een baan van minder dan 35 uur per week wilde vorig jaar meer of minder uren maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer levert graag loon in voor minder stress

6 november 2006 - Werknemers willen best minder salaris ontvangen in ruil voor minder stress op het werk. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Monsterboard.nl onder circa 1500 werknemers. 56 procent zegt wel loon in te willen leveren voor een minder stressvolle baan.

 Lees verder...   3 reacties
 

Obsessie met leiderschap bepaalt opleidingskeuze manager

6 november 2006 - De leiderschaps'cultus' zit zo diep geworteld dat managers bijna altijd kiezen voor 'leiderschapontwikkeling' als ze een opleiding of training mogen kiezen. Toch hebben ze vaak geen flauw idee wat dat nou precies inhoudt. Dat zegt trainingsinstituut CO2 Partners, aanbieder van managementtrainingen,  na Amerikaans onderzoek naar managementtrainingen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Lui personeel plaag voor manager

6 november 2006 - Een meerderheid van de Nederlandse managers heeft te maken met werkvermijdend gedrag onder medewerkers. Daardoor stellen ze zich bewust op als 'strenge baas'. Toch zien ze 'verantwoordelijkheid delegeren' als beste motivator. Dat blijkt uit een enquête onder het vaste Management Team-lezerspanel.

 Lees verder...   3 reacties
 

Manager weet zich geen raad met pestkoppen

3 november 2006 - Pestkoppen gebruiken een ontstellend groot arsenaal tactieken om collega's te intimideren. De kwelling voor de slachtoffers wordt nog verergerd door eindeloze reorganisatierondes en managers die de andere kant opkijken. Dit blijkt uit onderzoek van het Britse Chartered Management Institute (CMI).

 Lees verder...   8 reacties
 

Werkgevers onderschatten kracht concurrentiebeding

2 november 2006 - Veel werkgevers gaan niet kritsch genoeg om met het concurrentiebeding. Bij het opstellen van arbeidscontracten voor nieuwe werknemers wordt te vaak klakkeloos een clausule toegevoegd waar dit niet nodig is en de werknemer onnodig belemmert. Dit stelt Bird & Bird International Law Firm.

 Lees verder...   Reageer
 

Excuses CEO zijn weinig waard

2 november 2006 - Publieke excuses door CEO's zijn minder effectief dan andere strategieën om een beschadigde bedrijfsreputatie te herstellen. Dat vindt het merendeel (59 procent) van bestuurders van wereldwijd opererende bedrijven. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek dat in elf landen is uitgevoerd door public relations bureau Weber Shandwick en KRC Research.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 718 719 720 721 976 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Lean in een digitaal tijdperk (1) 
Verpakkingen voor e-retail doorspekt met technologische innovaties  (1) 
Chatmedewerker webwinkel scoort een 6,2 op Nederlands (1) 
Hardlopen zeer populair; marathonafstand blijft exclusief  (1) 
Nooit meer bonnetjes kwijt met een gestroomlijnde administratie (1) 
Steeds meer onderscheid in reclame voor mannen en vrouwen (1) 
Vijf soorten feestende medewerkers – plus tips voor deze types (1) 
beurs
AEX index: 495.03 -1.85 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Groothandels 39.66  0.7 %
ASM internat 42.63  0.4 %
Vopak 50.61  -4.9 %
Ahold kon 18.49  -4.5 %
BAM groep ko 3.9  -3.9 %
Onzekerheid zet Damrak lager
Petrobras trekt miljarden aan
`Meer tijd voor onderhandelingen met Griekenland`
meer beurs
top10
Secretaressedag 2015: Dekt de functietitel secretaresse nog wel de lading?
Helft Nederlanders komt niet toe aan vervullen van passie
Werknemers denken niet aan roamingkosten bij telefoon van de zaak
Hardlopen zeer populair; marathonafstand blijft exclusief
Game of Thrones geeft economie in Kroatië, Noord-Ierland en IJsland een boost
Lean in een digitaal tijdperk
Werk en arbeidsmarkt veranderen snel
Vitaal beleid draagt bij aan topprestaties en tevreden klanten
15. 000 vacatures voor programmeurs
Nederlanders willen dat bedrijven de bonuscultuur zichtbaarder aanpakken
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures