zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
nieuws
 

'Doen wat werkt' beste boek voor de HR-manager

9 maart 2006 - Het boek Doen wat werkt van Coert Visser is uitgeroepen tot het beste boek voor de HR-manager. Visser, die ook auteur is voor Managersonline.nl, ontving gisteren de GIDS-prijs tijdens de vakbeurs P&O 2006. Het was dubbel feest voor de auteur, want het boek won ook de publieksprijs.

 Lees verder...   Reageer
 

Fors minder deals Venture Capitalists

9 maart 2006 - Het bedrag dat Venture Capitalists (VC's) investeerden in risicovolle ondernemingen in Nederland, daalde in 2005 licht.  Het aantal risicotransacties daalde sterk. In 2005 werden in Nederland twintig deals gesloten. Dat waren er negen minder dan in 2004. Gezamenlijk leverden die 66,9 miljoen euro op, tegeover 67,7 miljoen een jaar eerder.

 Lees verder...   Reageer
 

Verhuizen beter dan pendelen

9 maart 2006 - Verhuizen richting werkplek is beter dan elke dag pendelen. Forenzen zijn meestal slechter gehumeurd dan mensen die in de buurt van hun werk wonen. De pendelaars zijn vaak ook ontevredener met hun leven. Op lange termijn zijn een verhuizing of een verandering van baan gezonder dan de lange dagelijkse ritten, vinden de wetenschappers.

 Lees verder...   Reageer
 

Reorganisaties kunnen veel geld opleveren

9 maart 2006 - Goed uitgevoerde reorganisaties kunnen de bruto inkomsten van bedrijven met maar liefst 283 procent doen toenemen. Dit blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants onder meer dan 2500 Europese bedrijven naar hun herstructureringsprocessen. Helaas lukt dit maar bij weinig organisaties, omdat ze te laat ingrijpen.

 Lees verder...   Reageer
 

CFO's optimistisch gestemd

9 maart 2006 - Het optimisme onder financieel directeuren over de economische verwachtingen in Europese landen heeft het hoogste niveau sinds een jaar bereikt. 46 procent van de CFO's zijn optimistischer over de economie van hun land dan vorig kwartaal. De CFO's verwachten dat de komende 12 maanden de bedrijfswinsten met 12 procent zullen stijgen en dat zij van plan zijn 6 procent meer te investeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Minister in actie tegen ongelijke beloning

8 maart 2006 - Er komt een speciale dag van de gelijke beloning. Daarnaast zullen trainingen worden gegeven aan werknemers om goed over hun salaris te onderhandelen. Ook komen er speciale instrumenten waarmee werknemers gemakkelijk kunnen nagaan of er sprake is van gelijke beloning en correcte inschaling.

 Lees verder...   Reageer
 

Beste werkgevers doen veel aan interne communicatie

8 maart 2006 - Bedrijven die door werknemers als beste werkgevers worden gekozen hebben opvallend veel aandacht voor interne communicatie. Ze gaan daar bewust, consequent en doordacht mee om. Dat blijkt uit een zevental bedrijfscases die Pim Elfferich beschrijft in het boek' Hoera het is maandag.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers gelukkiger met vrouwelijke baas

8 maart 2006 - In bedrijven waarvan het management voor twee derde uit vrouwen bestaat, zijn de werknemers doorgaans meer tevreden dan in bedrijven die door mannen worden geleid. Dat blijkt uit een grootschalige rondvraag van de Sunday Times.

 Lees verder...   Reageer
 

Meurs ontkent misleiding beleggers

8 maart 2006 - Michiel Meurs ontkent dat hij beleggers heeft misleid bij de uitgifte van aandelen door Ahold in 2000. De gewezen financieel directeur noemde het vanzelfsprekend dat Ahold de omzet van gezamenlijke dochterbedrijven in het buitenland optelde bij de concernomzet. Daarom belandde het omzetcijfer op die manier in het prospectus, de begeleidende verklaring bij de aandelenemissie.

 Lees verder...   Reageer
 

Klanttevredenheid is niet heilig

6 maart 2006 - Klanttevredenheid, het was tot voor kort de heilige graal van de marketing. Tevreden klanten zouden een voorwaarde zijn voor loyale klanten. Een misvatting, zo horen we nu steeds vaker. Want veel consumenten zijn niet heel erg tevreden, of ontevreden over een bepaald product of een bepaalde dienst. Maar ze blijven wel klant.

 Lees verder...   Reageer
 

Weinig Nederlandse vrouwen in managementfuncties

6 maart 2006 - Het salaris van vrouwen in de Europese Unie ligt nog altijd 15 procent onder dat van mannen; in Nederland is dat zelfs 19 procent. Bovendien is de werkloosheid onder vrouwen hoger en stoten vrouwen minder vaak door tot het management, zeker in Nederland niet.

 Lees verder...   Reageer
 

Bewegend beeldscherm tegen RSI

6 maart 2006 - Een bewegend beeldscherm is de nieuwste vinding in de strijd tegen RSI. Het apparaatje, Kinetic-xs geheten, dat tussen het TFT-beeldscherm en de monitorarm kan worden bevestigd zorgt dat het beeldscherm continu een draaiing van twee graden maakt. Als gevolg hiervan gaat de gebruiker zijn hoofd meer bewegen.

 Lees verder...   Reageer
 

Belangrijkste commissarissen verdienen steeds meer

5 maart 2006 - President-commissarissen zijn de afgelopen jaren meer gaan verdienen. De beloning van de belangrijkste toezichthouder bij een bedrijf is zowel in 2003 als in 2004 met 7 tot 10 procent gestegen. De president-commissaris bij een AEX-bedrijf ontvangt tegenwoordig gemiddeld 56.000 euro per jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders niet blij met liberaliseringen

5 maart 2006 - Een ruime meerderheid van 63 procent van de bevolking is negatief over de liberaliseringen van de afgelopen decennia. Slechts 10 procent oordeelt er positief over. 69 procent wil niet dat het huidige beleid wordt voortgezet. De liberalisering van de energiesector moet volgens 63 procent worden teruggedraaid.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 941 volgende >
advertorial
Duizenden managementboeken! Maar wat moet je nu echt weten?
De nieuwe MBA in één dag CD-box van Ben Tiggelaar geeft het antwoord. Tien nieuwe audioprogramma’s met een scherpe selectie uit de beste ideeën van de belangrijkste managementdenkers in een luxe CD-box én tegelijk als MP3-download. Met inzicht en advies van o.a. Jim Collins, John Kotter en Ken Blanchard. 
Bespaar uren lezen en duizenden euro’s. Nu met tijdelijk alleen voor bezoekers van Managersonline.nl een gratis exemplaar van MBA in één dag - Het boek kado!
Lees verder
Ondernemers verspillen veel geld met online adverteren
reacties
Banken blokkeren afkoop woekerpolissen (1) 
MKB ziet krachtenbundeling als grootste innovatietrend voor 2014 (1) 
Erasmus Innovatie Monitor: Nederlandse bedrijven innoveren minder (1) 
Duurzame groei voor wereldwijde economie verwacht (1) 
Uitstoom babyboomer maakt nieuwe salarisvoorkeuren duidelijk (2) 
Vertrouwen in zorgverzekeraars extreem laag (2) 
Werkgevers moeten privéproblemen van medewerkers bespreekbaar maken (2) 
beurs
AEX index: 423.46 1.60 %
Stijgers Dalers
Ict automati 5.7  5.6 %
Groothandels 33.98  5.3 %
USG people 8.66  3.2 %
Fugro 20.65  -4.4 %
KPN kon 2.59  -3.7 %
ASMl holding 83.11  -2.5 %
`SBM betaalde voormalig topman Petrobras miljoenen`
Referentieprijs Mota-Engil Africa vastgesteld
Damrak op weekwinst na opbeurende woorden Draghi
meer beurs
top10
Klopt uw zelfbeeld?
Goed ingericht loopbaantraject maakt werknemer aantoonbaar flexibeler inzetbaar
Uitstoom babyboomer maakt nieuwe salarisvoorkeuren duidelijk
Gebrekkig communiceren kost omzet
Inefficiënte samenwerking kost twintig werkdagen per jaar
Erasmus Innovatie Monitor: Nederlandse bedrijven innoveren minder
Helft medewerkers hecht sterk aan plaats- en tijdonafhankelijk werken
Kansen voor hoger opgeleiden buiten de randstad nemen toe
Duurzame groei voor wereldwijde economie verwacht
HR-managers bezorgd over vertrek topperformers
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures