zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

HR moet marketingtechnieken inzetten

20 januari 2009 - Elke onderneming wil loyale werknemers. Maar HR-managers pakken het binden van personeel verkeerd aan: ze zouden loyaliteit eens moeten benaderen met een marketingbril op. Dat zegt Michaël Plantema, consultant bij de Boertiengroep, op Management Team.

 Lees verder...   7 reacties
 

Manager streeft vooral naar balans

20 januari 2009 - Voor 80 procent van de managers is het vinden van een betere balans tussen werk en privé de belangrijkste ambitie. Dat blijkt uit onderzoek van Twynstra Gudde. Van de respondenten zegt 75 procent een bestuursfunctie te weigeren als die ten koste zou gaan van de gezinssituatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Wat wordt het Managementboek van het Jaar? Zes kanshebbers.

20 januari 2009 - De jury van het Managementboek van het Jaar heeft bekendgemaakt welke zes boeken voor 2009 genomineerd zijn. Management is een vakgebied dat zich in grote belangstelling mag verheugen. Dat blijkt wel uit het feit dat in 2008 het aantal oorspronkelijk Nederlandstalige managementboeken wederom is toegenomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis deert automobilist niet

20 januari 2009 - De financiële crisis heeft voor 44 procent van de Nederlandse automobilisten een positief effect op het autorijden. Door de dalende brandstofprijzen is het autorijden voor hen goedkoper geworden. 38 procent merkt geen verschil met voor de crisis.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontslag leidt naar betere baan

19 januari 2009 - Hoewel de periode na een ontslag financieel en emotioneel vaak zwaar is, zegt de helft van de werknemers dat het ontslag een positieve invloed heeft gehad op zijn loopbaan. 60 procent zit zelfs beter in zijn vel bij zijn nieuwe werkgever.

 Lees verder...   Reageer
 

Kredietcrisis geen reden om niet te investeren in opleidingen

19 januari 2009 - De kredietcrisis is voor menig organisatie aanleiding om flink te bezuinigen en voorzichtig te zijn met nieuwe uitgaven. Bij iedere investering wordt gekeken wat dat op de korte termijn oplevert. Op die voorzichtige houding sneuvelt menig opleidingstraject en dat is zonde vindt plezieropjewerk.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer vergeet baas te waarderen

19 januari 2009 - Bijna een derde van de werknemers laat zijn leidinggevende (bijna) nooit merken dat diens inspanningen op prijs worden gesteld. Toch vindt meer dan de helft van de beroepsbevolking dat de baas die waardering eigenlijk wel verdient. Maar over hoe dat het best kan worden gedaan, verschillen de meningen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ook CEO is niet zeker van zijn baan

19 januari 2009 - Tussen alle berichten over massaontslagen valt het niet echt op dat ook het aantal CEO’s dat zijn baan verliest het hoogst is sinds tien jaar. Uit onderzoek van Challenger Gray & Christmas blijkt dat in 2008 maar liefst zes CEO’s per werkdag opstapten.

 Lees verder...   Reageer
 

Twaalf tips om geschikt personeel te werven

19 januari 2009 - Goed personeel is steeds moeilijker te vinden. Des te belangrijker dus om goed te weten wat voor iemand u nodig hebt en uw wervingsprocedure daarop aan te passen. BusinessCompleet.nl helpt u op weg met twaalf tips voor het werven en selecteren van personeel.

 Lees verder...   5 reacties
 

Slecht nieuws overheerst, maar manager is positief

16 januari 2009 - Zowel Barclays Bank en de Bank of America kondigen massaontslagen aan. En werving- en selectiebureau Morgan McKinley meldt dat er bijna een volledige personeelsstop heerst in de Britse financiële sector. En dat is nog maar een greep uit de sombere nieuwsberichten die de krant momenteel domineren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Managementbeloning heeft topprioriteit in 2009

16 januari 2009 - Het verschil tussen overleven en ten onder gaan, kan volgend jaar wel eens liggen in de manier waarop ondernemingen hun managementbeloningen regelen. Beloningscommissies gaan dan ook een zwaar jaar tegemoet, aldus Hewitt New Bridge Street.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf marketingtrends voor 2009: back to basic

16 januari 2009 - Marketeers gaan dit jaar back to basics en vooral investeren in onderzoek en insights. En ze hebben het, in tegenstelling tot 2008, helemaal gehad met Web2.0 en het MVO. Dat zegt Anderson Analytics na onderzoek op Markting Online.

 Lees verder...   4 reacties
 

Goede bereikbaarheid beperkt negatieve gevolgen kredietcrisis

16 januari 2009 - Bedrijven die continu investeren in het meten en verbeteren van de kwaliteit van telefonische dienstverlening en e-mailcorrespondentie, zijn niet bang voor de kredietcrisis. Logische verklaring hiervoor ligt in het feit dat service en kwaliteit tot vertrouwen en het eerder binnenhalen van nieuwe opdrachten leiden.

 Lees verder...   2 reacties
 

Topmanager doet niet aan online netwerken

15 januari 2009 - Een echte topmanager, zit niet op sociale netwerken. Hoewel het een simpele manier van netwerken lijkt, is het onverstandig. Dat stelt Jos van Hezewijk, directeur van Elite Group op Management Team. Er zijn volgens Van Hezewijk meerdere redenen waarom een netwerksite niet werkt.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 718 719 720 721 1135 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Kleding op kantoor steeds informeler (1) 
Onbeperkt verlof werkt (1) 
Medewerkers in klantgerichte organisaties zijn gelukkiger (1) 
De acht rijksten bezitten evenveel als armste helft wereldbevolking (1) 
Wereldwijde implosie van vertrouwen  (1) 
Stop met uzelf eenzijdig te concentreren op uitkomsten (1) 
Wall Street koerst af op lagere opening (3) 
beurs
AEX index: 485.98 0.28 %
Stijgers Dalers
SBM offshore 15.16  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Ahold kon 20.22  -2.2 %
Nieuwe steen 3.74  -1.8 %
Wall Street sluit lager
Mnuchin steunt "21ste eeuwse Glass-Steagall"
Wall Street koerst weer lager
meer beurs
top10
'Robots gaan niet 50 procent van alle beroepen overnemen'
Medewerkers in klantgerichte organisaties zijn gelukkiger
Wereldwijde implosie van vertrouwen
Negen tips om succesvol te onderhandelen met uw (ex-)baas
'Mindful' werkomgeving verhoogt succes innovatieprojecten
Oefening: zo krijgt u een prettige glimlach in vijf stappen
De acht rijksten bezitten evenveel als armste helft wereldbevolking
De veranderende rol van de COO
Facilitymanagement draait niet meer om kostenbesparing
Handen ineen in strijd tegen tekort aan IT’ers
meer top 10
vacatures
meer vacatures