zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer wil niet reizen voor baas

2 april 2007 - Minder reistijd is voor veel werkzoekenden belangrijker dan salaris of een interessantere baan. Door de stijgende behoefte aan privé-tijd wordt reistijd gezien als nutteloze, onzinnige tijdsbesteding. "Door het huidig economische klimaat hebben werknemers de mogelijkheid om vergelijkbare functies ook dichter bij huis uit te voeren. Sollicitanten krijgen het voor het zeggen"
 Lees verder...   4 reacties
 

Meest tevreden en gemotiveerde werknemers werken bij Maxeda

30 maart 2007 - Gisteren zijn voor de zevende keer op rij de Effectory Awards uitgereikt: de prijzen voor de ondernemingen met de hoogste medewerkerstevredenheid. Winnaar in de categorie grote ondernemingen (meer dan 1.000 werknemers was Hunkemöller, winnaar onder de bedrijven met 100-1.000 medewerkers was Claudia Sträter. Beide bedrijven zijn onderdeel van Maxeda.
 Lees verder...   1 reactie
 

Videosollicitatie wint aan populariteit

30 maart 2007 - Eerst werd de geschreven sollicitatie vervangen door e-mail en online versies, nu moeten sollicitanten zich zelfs al voor het eerste gesprek opdoffen: de videosollicitatie wint namelijk terrein, vooral in Amerika. Uit onderzoek van Vault.com blijkt dat ook vier van de vijf Britse werkgevers graag een video van hun kandidaten zou zien.
 Lees verder...   11 reacties
 

'Softe' issues hoog op managementagenda

30 maart 2007 - Tot voor kort werd er weinig aandacht aan geschonken door het management, maar thema's als bedrijfscultuur, milieu en kennismanagement staan momenteel volop in de aandacht. Negen van de tien managers vinden bedrijfscultuur inmiddels even belangrijk als strategie. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van consultancybureau Bain & Company.
 Lees verder...   Reageer
 

Beste middenmanager zit op één lijn met topmanager

29 maart 2007 - Middenmanagers die de richtlijnen van het topmanagement tegenover hun teams in twijfel trekken en klagen over de hen opgelegde doelstellingen en besparingen, plegen professionele zelfmoord. Dat zegt managementgoeroe Jack Welch, voormalig topman van GE.
 Lees verder...   2 reacties
 

Strijd om personeel is nu al volledig losgebarsten

29 maart 2007 - De crisis op de arbeidsmarkt door pensionerende babyboomers en minder beschikbare jonge werknemers is geen toekomstscenario: die is nu al een feit. Uit onderzoek van Development Dimensions International en Monster blijkt dat bijna driekwart van de hr-managers nu al moeite heeft personeel te vinden dan in 2005 en dat bijna acht van de tien dit jaar nog grotere wervingsproblemen verwachten.
 Lees verder...   17 reacties
 

Werknemer vaak 'strategisch' ziek

29 maart 2007 - Werknemers zijn soms wel op heel strategische dagen ziek. Dat blijkt uit onderzoek van het Belgische Securex Social Management. De eerste dag van de paasvakantie was vorig jaar de 'meest populaire' dag om zich ziek te melden.
 Lees verder...   4 reacties
 

CEO komt meestal van buitenaf

28 maart 2007 - Senior managers staan bepaald niet te trappelen om de hoogste baas van hun bedrijf te worden. In België, Nederland en Duitsland zegt 81 procent van de ondervraagden niet CEO of hoogste directeur in rang te willen worden in het eigen bedrijf. Wereldwijd is dat 74 procent. Noodgedwongen halen bedrijven hun topmanagers van buiten.
 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers met plezier maken meer winst

28 maart 2007 - In Raden van Bestuur wordt nooit gesproken over het plezier van medewerkers. Dat verbaast Leen Zevenbergen, ex-directievoorzitter van Origin en schrijver van het managementboek van het jaar `En nu laat ik mijn baard staan`. Daarin gaat hij vooral in op pleziermanagement en benadrukt hij dat streven naar meer plezier op het werk niet `soft` is.
 Lees verder...   21 reacties
 

Meer analfabetisme op werkvloer dan gedacht

28 maart 2007 - 'Niet Uitschakelen!' staat met grote letters op de computer. Toch trekt de schoonmaker de stekker uit het stopcontact voor de stofzuiger. Maar dat is geen kwestie van onwil. In Nederland zijn ongeveer 1,5 miljoen volwassenen analfabeet.
 Lees verder...   Reageer
 

E-mail steeds vaker gebruikt bij ontslag

27 maart 2007 - Alles kan tegen u gebruikt worden. Ook e-mails en telefoongesprekken. 'Digitale bewijsstukken' worden steeds vaker gebruikt én gehonoreerd bij ontslagzaken. Dit stelt advocaat Maarten van Gelderen, initiatiefnemer van de Ontslaglijn en de website Ontslag.nl.
 Lees verder...   7 reacties
 

Nieuwe werknemer wil geen woorden, maar daden

27 maart 2007 - De nieuwe generatie werknemers die langzamerhand de arbeidsmarkt penetreren eisen meer flexibiliteit en laten hun geweten meespelen in hun carrière. Om deze werknemers aan zich te binden, moeten ondernemingen in de toekomst meer dan ooit hun 'ware' bijdrage aan de maatschappij tonen.
 Lees verder...   3 reacties
 

Slechts één op tien fusies echt succesvol

27 maart 2007 - Slechts één op de tien fusies en overnames wordt een echt succes. Er is te weinig aandacht voor de zachte kanten van een fusie, zoals het samenbrengen van de verschillende bedrijfsculturen. Ook het behouden van de autonomie van werknemers is een belangrijke voorwaarde voor een geslaagd samengaan.
 Lees verder...   2 reacties
 

Personeelsadvertentie is saai en kleurloos

26 maart 2007 - Zeker in tijden dat de economie weer aantrekt, is het belangrijk om op te vallen met een personeelsadvertentie. Toch zijn de advertenties vaak saai en kleurloos volgens Chris Kersbergen, manager hr-communicatie bij de ING Bank.
 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1231 1232 1233 1234 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10