zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer werknemers willen werken tot 65ste

2 mei 2007 - In 2006 gaf één op de vier werknemers aan te willen doorwerken tot zijn 65ste verjaardag. In 2005 was dat nog één op de vijf. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2006 (NEA). Uit het onderzoek blijkt dat de bereidheid om aan de slag te blijven tot 65 jaar in alle leeftijdsgroepen toeneemt.
 Lees verder...   2 reacties
 

E-mailjunkies zijn productiefste werknemers

1 mei 2007 - Het gebruik van e-mail op de werkvloer verbetert de productiviteit van de werknemer. Tot die conclusie komen Neil Gandal (Tel Aviv University), Charles King (Greylock McKinnon Associates) en Marshall Van Alstyne (Boston University) na het onderzoek 'Information Technology Use and Productivity at the Individual Level'.
 Lees verder...   1 reactie
 

Eerlijke manager meest gewaardeerd

1 mei 2007 - Eerlijkheid en openheid van zaken waarderen werknemers het meest in hun leidinggevende. Van de werknemers vindt 37 procent deze eigenschap het belangrijkst. Dat blijkt uit een peiling van uitzendorganisatie Unique.
 Lees verder...   2 reacties
 

In 2016 werkt iedereen thuis

1 mei 2007 - De traditionele kantooromgeving heeft zijn langste tijd gehad. Van thuis uit werken zit in de lift en zal de komende tien jaar nog fors toenemen. Veel Europese werknemers geloven zelfs dat er tegen 2016 helemaal geen traditionele kantoren meer bestaan.
 Lees verder...   11 reacties
 

Nederland staat op tiende plaats voor werknemer

27 april 2007 - Achttien procent van de Europese werknemers zou in Nederland willen werken. Hiermee staat Nederland op de tiende plaats van landen die aantrekkelijk zijn om in te werken. De Verenigde Staten (35 procent), Engeland (34 procent) en Frankrijk (30 procent) scoren aanzienlijk beter. Multinationals als Philips, Shell, KLM en Heineken zijn bepalend voor Nederland als vestigingsland.
 Lees verder...   Reageer
 

Goede leider ontwikkelt zich al op school

27 april 2007 - In de oneindige discussie of leiders geboren of gemaakt worden, wordt het steeds duidelijker dat een goede leider al tijdens zijn of haar schooljaren de eerste ervaringen met leidinggeven opdoet. Uit onderzoek van DDI in 2005 bleek al dat maar liefst negen van de tien CEO's tenminste twee functies als voorzitter van een studentenvereniging of andere leidinggevende positie op school bekleedde.
 Lees verder...   6 reacties
 

Manager lacht het hardst om Britse humor

27 april 2007 - Als het om humor gaat, scoort Nederland niet bepaald hoog. De Britten worden door 34 procent van de topmanagers in Europa beschouwd als verreweg de grappigste mensen in Europa. Managers in Europa vinden de Britten bijna twee keer zo grappig als andere nationaliteiten. De Italianen volgen als tweede met achttien procent.
 Lees verder...   1 reactie
 

Dikke werknemer kost bedrijfsleven geld

26 april 2007 - Amerikanen met overgewicht lopen veel meer kans een bedrijfsongeval te krijgen, nemen vaker vrij en kosten ondernemingen op die manier veel meer geld dan hun slankere collega's. deze bevindingen zijn afkomstig uit onderzoek van de Duke University.
 Lees verder...   19 reacties
 

Manager neemt meer vakantie maar neemt werk mee

26 april 2007 - De vakantie staat weer voor de deur. Maar wie denkt helemaal fris en opgeladen terug te komen, vergist zich misschien schromelijk. Een kwart van de managers komt gestresster terug dan ze vertrokken en een derde onderhoudt tenminste een deel van zijn vakantie dagelijks contact met kantoor.
 Lees verder...   Reageer
 

Diploma wint aan belang

26 april 2007 - In Nederland kan een werknemer nog zo goed zijn in zijn of haar werk, zonder diploma is dat niet meetbaar en dus geen voordeel op de arbeidsmarkt. Deze trend is in heel Europa zichtbaar: de werknemer moet kunnen aantonen wat hij kan. Dat zegt Judith Meulenbrug, projectdirecteur Leren & Werken.
 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven niet voorbereid op demografische ramp

25 april 2007 - Hoewel iedereen weet dat er wereldwijd een steeds groter tekort aan arbeidskrachten ontstaat, heeft slechts één op de zeven werkgevers in ontwikkelde landen een strategie klaarliggen om oudere werknemers te werven. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Manpower.
 Lees verder...   2 reacties
 

Recruitmentmogelijkheden Hyves nog onbenut

25 april 2007 - Slechts drie procent van de Hyvers geeft aan wel eens benaderd te zijn door een werkgever op Hyves, terwijl 43 procent hier overwegend tot zeer positief tegen over staat. Werkgevers laten hiermee een belangrijke wervingsmogelijkheid onbenut. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group, in opdracht van de AMC Academie.
 Lees verder...   4 reacties
 

Eigen tijd indelen leidt tot overwerk

25 april 2007 - De moderne werkgever biedt zijn personeel een flexibele, uitdagende baan. Werknemers kunnen daarbij hun eigen tijd indelen waardoor ze werk en zorgtaken beter kunnen combineren en ze meer plezier hebben in hun werk. Maar het resultaat is vooral dat mensen meer werken dan zij eigenlijk willen.
 Lees verder...   3 reacties
 

Belgische manager scoort internationaal

24 april 2007 - Belgische managers die aan het hoofd staan van een groot, internationaal bedrijf waren eerder uitzondering dan regel. Anno 2007 is het aantal Belgen in internationale topmanagementfuncties verveelvoudigd en worden ze alom geroemd voor hun open mentaliteit, diplomatieke vaardigheden en talenkennis.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1227 1228 1229 1230 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10