zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werken is leerzaam

9 mei 2007 - Wie een jaar werkt, leert net zo veel als wie driekwart jaar studeert. Werkende jongeren krijgen hierdoor een enorme voorsprong op degenen die niet of parttime werken. Beleidsmaatregelen met het doel om het formele leren te stimuleren, richten zich dus slechts op een beperkt deel van het leerproces van mensen.
 Lees verder...   9 reacties
 

Selfulfilling prophecy belemmert 45-plusser in vinden van een baan

8 mei 2007 - Bedrijven en instellingen klagen steeds vaker dat ze niet meer aan jonge, goed opgeleide medewerkers kunnen komen. Ze zijn bang voor niet in te vullen vacatures en voor een gebrek aan capaciteit en slagkracht op de werkvloer. Ondertussen staan er aan de zijlijn duizenden oudere werkzoekenden te popelen om aan de slag te gaan. Ze worden massaal genegeerd.
 Lees verder...   17 reacties
 

Drie tips voor gezonder personeel

8 mei 2007 - Worden de gezonde medewerkers in uw bedrijf wel eens onderzocht door arbo-artsen? Waarschijnlijk niet, want verzuimbeleid richt zich momenteel vooral op ziekmeldingen. Als het aan Achmea ligt komt daar binnenkort verandering in; de zorgverzekeraar komt namelijk met een nieuw soort arbodienstverlening, waarbij alle medewerkers op regelmatige basis medisch worden gekeurd en ondervraagd.
 Lees verder...   10 reacties
 

Blackberry pas belastingvrij bij bijna geheel zakelijk gebruik

8 mei 2007 - Sinds de wet 'Paarse krokodil' mogen kosten voor telefoon en internet onbelast worden vergoed bij een zakelijk gebruik van meer dan tien procent. Bij een computer is dat vanaf 90 procent. Maar hoe zit dat bij een apparaat dat hier tussenin zit, zoals een Blackberry of PDA?
 Lees verder...   Reageer
 

FNV: manager moet op cursus

7 mei 2007 - In veel bedrijven is de kwaliteit van het management onder de maat. Die conclusie trekt de FNV uit het onderzoek 'De baas de baas' dat de vakcentrale heeft gehouden onder zo'n 3.000 werknemers. Volgens zes op de tien ondervraagden hebben leidinggevenden moeite met het organiseren van gestructureerd werkoverleg.
 Lees verder...   12 reacties
 

Zeven tips om meer te kunnen lenen

7 mei 2007 - Erg weinig Nederlandse bedrijven willen méér groeien dan zij uit eigen middelen kunnen financieren. Daarmee blijft veel groeipotentieel onbenut. De belangrijkste knelpunten op financieringsgebied liggen bij starters en technologiebedrijven.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander gaat het liefst met auto naar het werk

4 mei 2007 - Meer dan een derde (34 procent) van de Nederlandse werknemers verkiest de privé of de auto van hun werkgever boven het openbaar vervoer voor woonwerk verkeer. Naar internationale maatstaven is het gebruik van openbaar vervoer in Nederland relatief laag.
 Lees verder...   7 reacties
 

Vijf gouden tips om ook 'Great Place to Work' te worden

4 mei 2007 - Vitae kan zich voor het derde achtereenvolgende jaar 'Beste werkgever van Nederland' noemen. Marcel van Marrewijk, directeur van het Great Place to Work® Institute, overhandigde de award gisteren aan de directie van Vitae. Ter gelegenheid van deze gelegenheid formuleerde Vitae vijf tips voor werkgevers om ook een Great Place to Work te worden.
 Lees verder...   3 reacties
 

Topmanager heeft meer aandacht voor 'zachte' issues

4 mei 2007 - Leidinggevenden leggen steeds meer nadruk op zachte management issues, zoals bedrijfscultuur, kennismanagement en milieuvriendelijk ondernemen. Dat blijkt uit het onderzoek Bain & Company's Management Tools & Trends 2007.
 Lees verder...   1 reactie
 

Manager met meerdere identiteiten is innovatiever

3 mei 2007 - Managers die verschillende sociale identiteiten integreren zijn innovatiever. Deze managers kunnen namelijk meerdere kennissystemen combineren die behoren bij de verschillende identiteiten. Zo komen ze tot vernieuwende ideeën. Dat stellen onderzoekers van de University of Michigan in hun rapport Identity Integration and Innovation.
 Lees verder...   2 reacties
 

Slechts kwart werknemers vaart eigen koers

3 mei 2007 - Hoewel we goed weten wat we willen bereiken in onze carrière, lukt het ons minder goed om onze passie om te zetten in werk. Slechts een kwart van werkend Nederland doet op dit moment wat zij het liefste zou willen. Dit blijkt uit onderzoek van Vitae ter gelegenheid van de Dag van je eigen koers.
 Lees verder...   9 reacties
 

Minder kantoortje spelen, meer rendement

3 mei 2007 - Er gaat te veel tijd en geld verloren aan zinloze vergaderingen, opleidingen en strakke afspraken die de werknemer remmen in zijn ontwikkeling. Werkgevers moeten de vaste organisatiestructuur loslaten en stoppen met kantoortje spelen. Dit stelt Leo Lemmens, consulent bij Van Ede & Partners.
 Lees verder...   Reageer
 

Consument gevoelig voor virale marketing, manager niet

2 mei 2007 - Marketeers die mikken op een virale campagne denken in de eerste plaats aan microsites, games en videoclips, zo blijkt uit de '2007 Viral Marketing Survey' van Marketing Sherpa. Verder blijkt echter ook dat de doelgroep gewend is geraakt aan virale acties; consumenten zijn niet meer zo snel onder de indruk van een filmpje of game.
 Lees verder...   1 reactie
 

Acht zelfbeheersingstips bij ergernis

2 mei 2007 - U kunt medewerkers, collega's of bazen moeilijk een klap te verkopen als u zich aan hen ergert. Maar wat doet u dan wel als het u van woede zwart voor de ogen wordt? Zelfbeheersing is een schone zaak. En goed voor uw carrière. Wat te doen als u zich groen en geel ergert aan iemand?
 Lees verder...   18 reacties
 
< vorige 1226 1227 1228 1229 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10