zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Studenten willen vooral uitdagend vakantiewerk

23 mei 2007 - Een beetje zakgeld en plezier zijn natuurlijk niet verkeerd, maar wat scholieren en studenten écht zoeken in een vakantie- of bijbaantje is uitdagend werk, een interessante leerervaring en een goede voorbereiding op hun carričre nadat ze van school zijn. Dit blijkt uit onderzoek van de vacaturesite doctorjob.com.
 Lees verder...   3 reacties
 

Werven in kennissenkring personeel biedt mogelijkheden

23 mei 2007 - Werkgevers kunnen kapitalen besparen als ze potentiële werknemers meer proberen te werven in de kenniskring van hun bestaande werknemers. Uit onderzoek van het Britse Capital Consulting blijkt echter dat slechts achttien procent van de werknemers actief gestimuleerd wordt vrienden en bekenden aan te dragen voor vacatures.
 Lees verder...   6 reacties
 

Offshoring: niet doen om kosten te besparen maar om beter te presteren

23 mei 2007 - Het klinkt tegenstrijdig maar uit onderzoek van A.T. Kearney blijkt dat ondernemingen die gaan offshoren in de hoop hun prestaties te verbeteren uiteindelijk drieëneenhalf keer meer geld besparen dan degenen die het vooral doen omdat ze willen snijden in de kosten.
 Lees verder...   Reageer
 

Elektronisch factureren steeds populairder

22 mei 2007 - StreamServe, wereldwijd marktleider van Enterprise Documenten Presentment (EDP)-software maakt bekend dat 77 procent van de Nederlandse bedrijven het liefst elektronische facturen ontvangt.De ondervraagde bedrijven schatten in dat de helft van de consumenten de voorkeur geeft aan elektronische facturen.
 Lees verder...   2 reacties
 

Marketing moet grotere rol gaan spelen

22 mei 2007 - Directieleden onderkennen het feit dat marketing in een klantgerichte omgeving een meer centrale rol moet krijgen, maar CFO's liggen dwars. Marketeers moeten echter ook veranderen, aldus onderzoekers van Deloitte die in vijf Europese landen onderzochten wat de rol van marketing in de organisatie is.
 Lees verder...   5 reacties
 

Hoge Raad scherpt concurrentiebeding aan

22 mei 2007 - Werknemers kunnen gemakkelijker aan een concurrentiebeding worden gehouden. Zij moeten aantonen dat het oude beding het hen bij een functiewijziging lastiger maakt een andere baan te vinden. Dat is af te leiden uit een uitspraak van de Hoge Raad.
 Lees verder...   1 reactie
 

Andarr ook beste Europese werkgever in zakelijke dienstverlening

21 mei 2007 - Andarr is in Dublin ook uitgeroepen tot beste werkgever van Europa in zakelijke dienstverlening. Het Great Place To Work Institute maakte dat bekend na onderzoek bij meer dan 1000 ondernemingen in 15 landen. Op 3 mei was Andarr al uitgeroepen tot Allerbeste Werkgever van Nederland. Vitae eindigde als vierde en dus niet als eerste, zoals eerder abusievelijk gemeld werd.
 Lees verder...   Reageer
 

Managementstijl bepaalt succes doorstart

21 mei 2007 - Als een onderneming zich in zwaar weer bevindt, zijn er verschillende manieren om een oplossing te vinden voor de (financiële) moeilijkheden. Jaarlijks wordt er door meer dan duizend bestuurders een radicale oplossing gekozen om de moeilijkheden het hoofd te bieden: de doorstartstrategie.
 Lees verder...   1 reactie
 

Zelfvertrouwen is de sleutel tot succes

21 mei 2007 - Mensen die al jong beschikken over een ruime mate van zelfvertrouwen, verdienen op latere leeftijd meer dan hun onzekere tegenpolen. Het verschil is vooral significant bij personen die ook nog uit een succesvolle familie komen. Dit blijkt uit onderzoek van Timothy Judge, hoogleraar management aan de University of Florida.
 Lees verder...   14 reacties
 

Chaos domineert vergaderingen

18 mei 2007 - Als je managers vraagt wat ze het ergste onderdeel van hun werk vinden, antwoorden de meesten ongetwijfeld: 'vergaderen'. Het aantal vergaderingen is meer dan verdubbeld in de tweede helft van de 20ste eeuw en de tijd die ermee gemoeid is, neemt alleen maar toe.
 Lees verder...   6 reacties
 

Vijf tips om jong talent te stimuleren

18 mei 2007 - Bedrijven hebben het verlies van talent doorgaans aan zichzelf te danken. Afdelingsmanagers remmen jonge talenten en erkennen ze niet omdat zij bang zijn hen te verliezen. Dit stelt Jan van Goch, directeur van Connexys, een bedrijf dat managementoplossingen verkoopt.
 Lees verder...   7 reacties
 

Manager beďnvloedt werkdag medewerker enorm

18 mei 2007 - Iedere manager voelt op zijn klompen aan dat werknemers die een goede dag hebben, beter presteren. Wat beďnvloedt het verschil tussen een goede en slechte dag op het werk? Harvard hoogleraar en specialist creativiteit Teresa Amabile en onderzoeker Steven Kramer deden grootschalig onderzoek naar de inner work life van werknemers. Ook hier blijkt de grote invloed van managers.
 Lees verder...   2 reacties
 

Negatief vergelijkende reclame werkt bij pessimisten

16 mei 2007 - Menig brand manager worstelt met de vraag hoe hij/ zij de onderscheidende kenmerken van zijn/ haar merk over het voetlicht kan brengen. In Nederland wordt daarbij nog niet zo vaak vergelijkende reclame ingezet. Nieuw onderzoek toont aan dat vergelijkende reclame bepaalde groepen kan aanspreken, maar ook afstoten.
 Lees verder...   1 reactie
 

Vertrouwen cruciaal voor succesvol leiderschap

16 mei 2007 - Vertrouwen is van invloed op het bedrijfsresultaat, vertrouwen moet deel uitmaken van de procedures van een organisatie, vertrouwen is essentieel voor innovatie, vertrouwen is kapitaal (leiders moeten het opbouwen voordat ze het kunnen uitgeven), en ten slotte: vertrouwen is steeds belangrijker voor succes maar ook steeds moeilijker te handhaven voor leiders.
 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1224 1225 1226 1227 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10