zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jonge manager: functie-inhoud belangrijker dan salaris

7 juni 2007 - Jonge leidinggevenden bij overheid en bedrijfsleven vinden het voor hun carrière belangrijker dat ze een inhoudelijk leuke baan krijgen, dan dat ze veel gaan verdienen. Hoewel vaak wordt gedacht dat de jongere generatie materialistisch en carrièregericht is, toont een recent onderzoek van ORMIT een geheel ander beeld.
 Lees verder...   Reageer
 

Manager speelt cruciale rol in verandertraject

7 juni 2007 - Nederlandse werknemers zijn ontevreden over de manier waarop reorganisaties worden uitgevoerd. Dit blijkt uit recent onderzoek van Effectory. Op vrijwel alle facetten die te maken hebben met reorganisaties scoren de betreffende organisaties onvoldoende. De leidinggevende speelt een cruciale rol bij het wel of niet succesvol verlopen van een reorganisatie.
 Lees verder...   1 reactie
 

Consultants laten miljoenen aan omzet liggen

6 juni 2007 - In de professionele dienstensector wordt bijna tien procent van de werkweek niet in rekening gebracht bij opdrachtgevers. Op jaarbasis leidt dit tot een omzetverlies van maar liefst tientallen miljoenen euro's. Vooral het onnauwkeurig en onregelmatig registreren van uren op juiste projecten is daarvan de oorzaak.
 Lees verder...   13 reacties
 

Smart managen brengt vitaliteit en plezier

6 juni 2007 - Het Instituut Werk en Stress heeft een cursus ontwikkeld - 'Smart managen van 7 tot 7' - die de zogeheten werk-thuisinteractie moet verbeteren. Het uiteindelijke doel is 'meer vitaliteit en plezier in werk en leven' te brengen. Of in de woorden van Cobi Wattez, projectleider bij Instituut Werk en Stress: "Werk moet ook een energiebron voor thuis kunnen zijn."
 Lees verder...   4 reacties
 

Zes modellen voor strategische sourcing

6 juni 2007 - Ondernemingen moeten een doordachte strategie ontwikkelen op het gebied van sourcing. Dat is nog niet zo eenvoudig, concludeert Forrester-analist Richard Peynot na ruim een jaar van onderzoek. "De meeste bedrijven nemen besluiten over outsourcing op ad hoc-basis per project of geval. Zelden gebeurt dit vanuit een bedrijfsvisie."
 Lees verder...   Reageer
 

Europeanen spelen niet graag voor klokkenluider

5 juni 2007 - Fraude en ander onethisch gedrag zijn onlosmakelijk verbonden aan het bedrijfsleven. Uit Europees onderzoek van Ernst & Young blijkt echter dat veel werknemers nog steeds huiverig zijn voor de consequenties van klokkenluiden. Grote ondernemingen zouden dus veel meer in het werk moeten stellen om het probleem te bestrijden.
 Lees verder...   3 reacties
 

Tien zakelijke flirttips

5 juni 2007 - Flirten is op niet-serieuze wijze, vrijblijvend een ander of elkaar het hof maken, aldus de Van Dale. Ook in het zakelijk verkeer is flirten een doeltreffend instrument, alleen dan met een ander doel dan een vrijage. Flirten draait dan om het geven van positieve aandacht om uw zakelijke doel(en) te bereiken.
 Lees verder...   21 reacties
 

Werken op vakantie taboe voor Nederlandse manager

5 juni 2007 - Uit onderzoek van Robert Half Finance & Accounting is gebleken dat de meeste Nederlandse managers toch niet doorwerken tijdens hun vakantie. Zij laten hun laptop massaal thuis. Buiten de vakanties om zijn zij 's avonds echter vaak wel bereikbaar per e-mail en telefoon. In andere landen, zoals Hong Kong, Italië en Japan, wordt wel altijd doorgewerkt: 's avonds, in het weekend en zelfs tijdens de vakantie.
 Lees verder...   5 reacties
 

Managers onderschatten hun voorbeeldfunctie

4 juni 2007 - Nederlandse managers zijn teveel gericht op meetbare resultaten en verliezen zo de mens achter de medewerker uit het oog. Bovendien zijn ze zich vaak niet bewust van de voorbeeldfunctie die zij vervullen en dat werknemers zich aan hen spiegelen. Gery Groen van Impulsus geeft deze boodschap mee aan minister Van der Hoeven tijdens de presentatie van haar boek 'Het duurzaam effectief sturing geven aan kantoororganisaties'.
 Lees verder...   3 reacties
 

Top vijf redenen om voor werkgever te kiezen

4 juni 2007 - In het eerste kwartaal van 2007 zijn de vijf belangrijkste redenen om voor een (nieuwe) werkgever te kiezen werksfeer, salaris, inhoud van het werk, vast contract en uitdaging van het werk. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.
 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijven willen gemotiveerde stagiair

4 juni 2007 - Bedrijven willen graag dat stagiairs een aantal belangrijke eigenschappen bezitten, met name motivatie. 63 procent van de bedrijven vindt dit een eigenschap dat de stagiair niet mag missen. Twee andere belangrijke eigenschappen zijn leergierigheid (37 procent) en communicatieve vaardigheden zoals presenteren en het schrijven van brieven (36 procent).
 Lees verder...   Reageer
 

IT'er kan de verleiding niet weerstaan

1 juni 2007 - Denkt u dat de veiligheid van uw persoonlijke gegevens die u verplicht bent op te slaan verzekerd is? Wees daar maar niet al te zeker van. Een derde van het IT-personeel blijkt zijn vertrouwenspositie namelijk te misbruiken om rond te neuzen in de vertrouwelijke informatie op bedrijfsnetwerken.
 Lees verder...   2 reacties
 

Opvallend veel managers hebben moeite met functie

1 juni 2007 - Managers hebben grote moeite om hun functie effectief uit oefenen. Ongeveer 40 procent van de lijnmanagers is niet op de hoogte van het doel en de plannen van hun organisatie, en 60 procent begrijpt hun rol in het strategisch beleid niet. Dit blijkt volgens het online magazine People Management uit Brits onderzoek.
 Lees verder...   8 reacties
 

Anoniem solliciteren werkt

1 juni 2007 - Vier op de tien werkgevers gelooft dat anoniem solliciteren helpt om allochtone werkzoekenden een eerlijke kans te bieden. Tevens denkt slechts 29 procent van de werkgevers het hulpmiddel ook zelf nodig te hebben binnen de eigen organisatie. Daarnaast vindt ruim een derde van de werknemers dat zijn baas een proef met anoniem solliciteren mogelijk moet maken.
 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1222 1223 1224 1225 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10