zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Positief bedrijfsimago essentieel in tijden van schaarste

4 juli 2007 - Een derde van de Nederlandse bedrijven implementeer een Employer Branding strategie: het creëren van een positief bedrijfsimago bij huidige en potentiële werknemers. 37 procent van de ondervraagde Nederlandse managers vindt dat deze strategie de grootste impact heeft op de bedrijfscultuur en dat de verantwoordelijkheid ervoor ligt bij de Human Resources afdeling.
 Lees verder...   5 reacties
 

Witteboordencriminaliteit blijft bedrijfsleven tergen

4 juli 2007 - Witteboordencriminaliteit blijft hoge schades veroorzaken in het Europese bedrijfsleven. Dit blijkt uit een onderzoek van Euler Hermes Kredietverzekering in Hamburg. De verliezen veroorzaakt door fraude, verduistering en onrechtmatige toe-eigening van bedrijfseigendommen lopen in de miljarden euro's en laten een zichtbare stijging zien in het midden- en kleinbedrijf.
 Lees verder...   2 reacties
 

Zoeken naar informatie kost manager uur per dag

4 juli 2007 - Veertig procent van de Nederlandse managers in de financiële wereld is dagelijks meer dan een uur kwijt met het zoeken naar bedrijfsinformatie. Een op de tien besteedt hier zelfs meer dan twee uur per dag aan. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Information Builders onder managers in heel Europa. Inefficiënte beslissingstrajecten kosten bedrijven in finance jaarlijks miljoenen euro's.
 Lees verder...   Reageer
 

ICT-ers hebben minder sterke band met organisatie

3 juli 2007 - Medewerkers binnen de ICT-sector hebben een minder sterke band met de organisatie dan werknemers in andere beroepsgroepen. Dit blijkt uit recent medewerkersonderzoek van Effectory. Ook zijn ICT-medewerkers minder tevreden met hun werkzaamheden dan gemiddeld.

 Lees verder...   3 reacties
 

Divers managementteam is profijtelijk

3 juli 2007 - Nederlandse managementteams blinken niet bepaald uit in diversiteit. De besturen van Nederlandse ondernemingen bestaan nog steeds voor 95 procent uit witte en mannelijke managers. Dat een diverser bestuur profijtelijk kan zijn, bewijst de Amerikaanse Diversity Top 50.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werkgevers weten zich geen raad met pensioencommunicatie

3 juli 2007 - Ruim een derde (35 procent) van de werkgevers acht zichzelf niet goed in staat werknemers te informeren over pensioenzaken. Slechts een kwart (25 procent) van de werkgevers informeert het personeel actief over het pensioen. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Pensioenkijker.nl. De Pensioenwet stelt echter dat de werkgever en pensioenuitvoerder samen verantwoordelijk zijn voor de communicatie over het pensioen aan de werknemers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ambitieuze CFO moet verder kijken dan cijfertjes

2 juli 2007 - CFO's die zichzelf in de kijker willen spelen en meer invloed binnen hun organisatie willen verwerven moeten verder kijken dan hun spreadsheets en berekeningen en zich verdiepen in mensgerelateerde zaken. Te vaak proberen CFO's autoriteit verwerven door te schermen met technische en financiële informatie, zo blijkt uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers onder financieel managers.
 Lees verder...   1 reactie
 

Ondermijnend gedrag slecht voor moraal

2 juli 2007 - Nu onbeschoft gedrag en onbeleefdheid steeds vaker voorkomen op de werkvloer, heeft ook onderzoek van Dr Barbara Griffin van de University of Western Sydney onder 54.000 werknemers in Australië en Nieuw-Zeeland vastgesteld dat onbeschofte collega's en managers inderdaad een aantoonbaar negatief effect op de betrokkenheid en productiviteit hebben.
 Lees verder...   5 reacties
 

Mobiele office-oplossingen steeds gewilder

2 juli 2007 - Veel bedrijven willen investeren in mobile office-oplossingen, zo blijkt uit onderzoek onder 488 IT-professionals door ICT-adviseur Marqit. 51procent van de bedrijven meldt dat het budget voor mobiele data-oplossingen stijgt. Tevens staan oplossingen voor het mobiele netwerk en buitendienstmedewerkers hoog op het verlanglijstje.
 Lees verder...   1 reactie
 

Internetwerving wint terrein in strijd om talent

29 juni 2007 - Niet bedrijfsstrategie of management zijn de grootste uitdaging voor ondernemingen, maar de strijd om goed personeel. Uit onderzoek van KPMG en de Recruitment and Employment Confederation blijkt dat het vinden van geschikte werknemers de meeste aandacht vraagt binnen meer dan de helft van de Britse bedrijven.
 Lees verder...   Reageer
 

Vijf pijlers voor High Performance Organizations

29 juni 2007 - Beloningen, reorganisaties en strategieveranderingen als middel om een organisatie te verbeteren worden zwaar overschat. Deze week rondt Dr. André de Waal van het Center for Organizational Performance zijn grootschalige onderzoek naar 'High Performance Organizations (HPO)' af. Na bestudering van 230 (inter)nationale onderzoeken en verdieping door 2.600 wereldwijde enquêtes, blijven vijf succesfactoren overeind.
 Lees verder...   3 reacties
 

Jongere en baas ergeren zich aan elkaar

29 juni 2007 - Bijna de helft van de jongere werknemers ergert zich wel eens aan de baas. Maar werkgevers ergeren zich nog veel vaker aan hen. Circa twee derde ergert zich wel eens aan de jeugd op de werkvloer en ruim de helft zegt ook jongeren te ontslaan vanwege hun gedrag. Meestal gaat het dan om een gebrek aan inzet en een slechte werkhouding.
 Lees verder...   1 reactie
 

Zakelijk betalingsgedrag vertoont lichte verbetering

28 juni 2007 - Dankzij economische groei in Europa worden rekeningen sneller betaald. De feitelijke betalingstermijn (DSO) in Europa zakte volgens het European Payment Index-onderzoek van Intrum Justitia van 60 dagen in 2006 naar 58,5 dagen in 2007. De laagste stand sinds 2004.
 Lees verder...   Reageer
 

Stages spelen grote rol bij personeelswerving

27 juni 2007 - Uit onderzoek onder ingeschreven studenten bij ASA Studenten Uitzendbureau, blijkt dat 35 procent van de studenten blijft hangen in zijn of haar laatste bijbaan of stage. Het bieden van stageplaatsen lijkt daarmee de manier voor bedrijven om aan jong gekwalificeerd vast personeel te komen.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1218 1219 1220 1221 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10