zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Oudere werknemer wordt vaak ontzien

19 juli 2007 - Veel organisaties bevoordelen hun oudere werknemers ten koste van hun jongere medewerkers. Dat zorgt voor veel ongenoegen binnen organisaties, zo schrijven Kène Henkens, Joop Schippers en Harry van Dalen in de Gids voor Personeelsmanagement. Ze deden praktijkonderzoek.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vier principes voor duurzaam succes

18 juli 2007 - Ondernemingen die duurzaam succesvol zijn, werken volgens vier principes. Dit concludeert Christian Stadler - managementprofessor aan de universiteit van Innsbruck - na een vergelijkende studie van negen paar ondernemingen, elk uit een zelfde industrie, over een periode van 50 jaar. Elk onderzocht paar bestond uit een excellente en een goede presteerder.
 Lees verder...   3 reacties
 

Marketeers negeren senioren

18 juli 2007 - Nog steeds krijgen senioren wereldwijd maar mondjesmaat aandacht van marketeers. Terwijl het zo'n koopkrachtige doelgroep is. 40 Procent van alle mensen boven de vijftien jaar is senior. Senioren beschikken over 80 procent van het totale vermogen onder consumenten. Ze hebben veel vrije tijd om al dat geld stuk te slaan, worden actiever en zijn vaker bereid om nieuwe producten en diensten uit te proberen.
 Lees verder...   8 reacties
 

Bevlogen werknemer mentaal gezonder

18 juli 2007 - We leven in een dynamische en competitieve maatschappij, van alle kanten wordt er aan ons getrokken, van ons verlangd, geëist. Zowel aan het thuisfront als op de werkvloer moeten taken verricht worden, deadlines gehaald zijn en wordt men ook nog eens geacht innovatief, pro-actief en creatief te werk te gaan. Voor een toenemende groep werknemers resulteert dit veeleisende werkgedrag in oververmoeidheid.
 Lees verder...   3 reacties
 

Manager vindt beveiliging niet belangrijk

17 juli 2007 - Een manager zonder smartphone of laptop is nauwelijks nog denkbaar. Met de beveiliging van deze technische hoogstandjes is het echter slecht gesteld. Ruim één op drie vindt het niet belangrijk om op zijn laptop of smartphone encryptiesoftware te installeren.
 Lees verder...   1 reactie
 

Zes tips om beter te socializen

17 juli 2007 - Als je het goed met mensen kunt vinden, wordt alles makkelijker. Of het nu gaat om het binnenhalen en vasthouden van klanten, het voeren van overleg en onderhandelingen, het binnenhalen, motiveren en omgaan met uw personeel. Goede redenen om uw sociale vaardigheden nog een beetje hoger op te schroeven.
 Lees verder...   20 reacties
 

ICT-problemen kosten halve dag per maand

17 juli 2007 - Computerproblemen zorgen ervoor dat eindgebruikers minstens een halve dag per maand niet kunnen werken, sommigen zelfs drie dagen. Dat blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van Citrix onder honderd eindgebruikers van internationale organisaties.
 Lees verder...   5 reacties
 

Zuchtende collega's meest irritant

16 juli 2007 - Luid telefoneren op de werkvloer. Bemoeizuchtige collega's die de rol van je baas overnemen. Collega's die de luidsprekerfunctie aan laten staan of persoonlijke zaken regelen met de telefoon op hun werk, terwijl u geconcentreerd probeert te werken. Zomaar een greep van onze grootste ergernissen op de werkvloer. Maar ze halen het niet bij de allergrootste irritatie: zuchtende collega's.
 Lees verder...   5 reacties
 

Zeven tips om uw sollicitanten goed in te schatten

16 juli 2007 - Heeft u zich wel eens verkeken op een sollicitant? Zo ja, dan bent u niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat zestig procent van de managers kandidaten voor een baan wel eens verkeerd heeft ingeschat waardoor de verkeerde mensen op de verkeerde plek zijn beland. En daardoor weer snel zijn vertrokken. Zonde, want zoiets is goed te voorkomen.
 Lees verder...   5 reacties
 

Wanbetaler misbruikt vakantie-excuus

16 juli 2007 - Slecht betalende bedrijven blijken er in de zomerperiode een gouden smoes bij te hebben: 'de baas is met vakantie, de rekening is niet afgetekend, we onderzoeken 't als hij terugkomt'. Dat levert al snel drie weken uitstel op. Juist omdat de vakantiespreiding dit jaar ver uit elkaar ligt kunnen rekeningen zich op blijven stapelen.
 Lees verder...   1 reactie
 

Marketeers hebben steeds meer online kennis

13 juli 2007 - Wat vinden interactieve marketingbureaus eigenlijk van het online kennisniveau van hun klanten? Tijdschrift voor Marketing maakte een rondje onder 50 bureaus en vergeleek de antwoorden. Marketeers hebben de afgelopen jaren de klok zeker horen luiden wat betreft internet, zo menen veel respondenten, maar de meeste zetten onlinemiddelen nog steeds te beperkt in.
 Lees verder...   Reageer
 

Online gamers zijn betere managers

13 juli 2007 - Goed nieuws voor online spelletjesspelers: uw heeft er wellicht uw volgende baan aan te danken. Volgens twee nieuwe onderzoeken van IBM in samenwerking met het MIT en software-startupbedrijf Seriosity kunnen online spelletjes zoals World of Warcraft en Everquest de volgende generatie werknemers helpen om betere managers te worden.
 Lees verder...   Reageer
 

Dagelijkse problemen leiden manager af

12 juli 2007 - In theorie horen managers de crisissen waar ze dagelijks mee geconfronteerd worden gemakkelijk aan te kunnen. In de praktijk komt het er vaak op neer dat ze daarvoor iets anders – net zo belangrijks – laten vallen om dat te doen, slaan ze dicht, werken ze over of schieten ze in de stress.
 Lees verder...   3 reacties
 

Hoogopgeleide starter steeds veeleisender

12 juli 2007 - Door de vergrijzing doen werkgevers er alles aan om pas afgestudeerden te verleiden. Dientengevolge creëren ze echter een generatie veeleisende, slechtgemanierde, verwende werkzoekenden. Uit onderzoek van de Britse Association of Graduate Recruiters blijkt dat, ondanks het verwachte tekort aan afgestudeerden, tweederde van de PZ-managers verwacht alle startersfuncties te kunnen invullen.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1216 1217 1218 1219 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10