zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Onconventionele campagne? Zorg voor een pretest

30 juli 2007 - Reclame die breekt met alle conventies kan zeer bij de consument in de smaak vallen, maar kan ook volkomen afschrikken. Om de reactie te voorspellen is pre-testing daarom essentieel. Op die manier kan de ontvankelijkheid van de consument voor de originele, creatieve reclame vastgesteld worden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zakenreizigers staan er alleen voor in noodgevallen

27 juli 2007 - Politieke onrust, terrorisme, natuurrampen…. De wereld lijkt steeds onveiliger. Dat vinden de meeste zakenreizigers ook. En daarbij zijn ze bang dat hun onderneming simpelweg niet in staat is hen te helpen als er zich een noodgeval voordoet. Dit blijkt uit onderzoek van Control Risks onder Britse en Amerikaanse zakenreizigers.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse werkgever moet steeds dichter bij huis werven

27 juli 2007 - Wanneer het aantal files in Nederland blijft stijgen zal dat voor de helft van de (potentiële) Nederlandse beroepsbevolking een belangrijke reden zijn om dichter bij huis te willen werken. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group naar de impact van de stijgende filedruk. (Potentiële) werknemers vinden deze stijgende filedruk ook een belangrijke reden om meer thuis te willen gaan werken (40 procent).

 Lees verder...   1 reactie
 

Prestaties nemen toe met talent management

27 juli 2007 - In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt wordt het moeilijker om personeel te vinden met talent. De scherpste managers, slimste controllers, beste accountants; ze zijn allemaal heel gewild. Heel pro-actief zijn organisaties echter niet met Talent Management bezig. Slechts één op de vijf human resources managers zegt een Talent Management beleid binnen hun organisatie te hebben.

 Lees verder...   15 reacties
 

Tien kenmerken van superverkopers

27 juli 2007 - De absolute toppers in de saleswereld beschikken stuk voor stuk over bepaalde kwaliteiten, karaktereigenschappen, persoonlijkheidsstijlen en houdingen. Wilt u ook uitblinken? Leer uzelf dan de volgende tien eigenschappen aan.

 Lees verder...   9 reacties
 

Studenten blijven positief

26 juli 2007 - In de afgelopen drie jaar schatten studenten de arbeidsmarkt steeds positiever in. Dit jaar vindt slechts zes procent van de studenten de arbeidsmarkt ongunstig; twintig procent schat de toekomst erg positief in. Toch zijn ze niet overmoedig. Het verwachte startsalaris wordt niet hoger ingeschat en de gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden blijven gelijk. Het belangrijkste blijft een uitdagende functie.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips tegen verveling op het werk

26 juli 2007 - Verveling is verschrikkelijk. Thuis maar zeker op het werk. Misschien is die baan toch niet zo uitdagend als u gehoopt had. Misschien laat die promotie wel erg lang op zich wachten. Zorg echter dat de verveling niet de overhand krijg en ga de situatie te lijf.

 Lees verder...   3 reacties
 

Ict-directeuren minst tevreden met hun werk

26 juli 2007 - Slechts twee op de vijf cio's is te spreken over hun werk. Dat is minder dan directeuren in andere sectoren. Van de ontevreden cio's verwacht meer dan de helft hun bedrijf binnen een jaar te verlaten. Beperkte doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling zijn hierbij belangrijker dan het salaris.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien strategieën voor een geslaagd sollicitatiegesprek

26 juli 2007 - U bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij het bedrijf van uw dromen. Een goede voorbereiding is dan het halve werk om een betere indruk te maken dan uw concurrenten. Met onderstaande tips bent u niet alleen goed voorbereid maar presenteert u zich bovendien als de professional waar uw potentiele werkgever niet omheen kan.

 Lees verder...   9 reacties
 

Tweederde van de werknemers is dwangmatige emailchecker

26 juli 2007 - Twee op de drie werknemers controleert zakelijke emails semi-dwangmatig. Niet alleen tijdens werkuren, maar ook in hun vrije tijd, zelfs als daar geen noodzaak toe is. Ook managers en directeuren zijn emailverslaafd. Dat blijkt uit Brits onderzoek van het consultancybureau Mesmo. De meerderheid van de zakelijke emailgebruikers laat alle werk uit handen laten vallen om te reageren op emails.

 Lees verder...   1 reactie
 

Combineer bannercampagne met searchcampagne

25 juli 2007 - Banners leiden meestal op een heel andere manier tot resultaat dan aanvankelijk gedacht. Lang niet iedereen die geïnteresseerd is een online advertentie klikt daadwerkelijk op de banner. Nee, sommigen gaan rechtstreeks naar de website van de adverteerder of gaan via Google zoeken naar het geadverteerde merk of product.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips om ict'ers te behouden

25 juli 2007 - Ict-bedrijven bewegen momenteel hemel en aarde om de juiste medewerkers te vinden en hun vacatures in te vullen. Te zien aan de overvolle vacaturedatabases is dat nog geen makkelijke klus. De wervingssite voor ict-personeel IT Job Board waarschuwt ervoor dat het behouden van huidige medewerkers nóg belangrijker is dan het werven van nieuw personeel.

 Lees verder...   2 reacties
 

Tien tips voor succesvolle vergaderingen

25 juli 2007 - Vergaderen…. Een noodzakelijk kwaad. Vaak tijdrovend, vaak omslachtig. Dat kan echter ook anders. Goed uitgevoerd leveren ze u waardevolle informatie, interessante ideeën en gemotiveerd personeel op. Haal alles uit die ‘verplichte’ bijeenkomsten met de volgende tips.

 Lees verder...   8 reacties
 

Meer vakantiedagen graag!

25 juli 2007 - Een derde van de Nederlandse ondernemingen wil meer vakantiedagen voor haar werknemers en velen zijn van mening dat het wettelijk minimum van twintig vrije dagen omhoog moet. Dit blijkt uit de maandelijkse poll van BNR Nieuwsradio en Intomart GFK. Tweehonderd grote bedrijven vulden deze in.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1214 1215 1216 1217 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10