zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips om uw multiculturele instelling te communiceren

7 augustus 2007 - Nieuwe Nederlanders vinden het belangrijker dat hun toekomstige werkgever culturele diversiteit waardeert en biculturele medewerkers gelijke kansen biedt, dan dat zij positieve discriminatie toepassen. Dit blijkt uit het onderzoek Minderheden Op de Arbeidsmarkt (2006) van Intelligence Group. Als u meer medewerkers uit andere culturen wilt werven, kunt u dus beter niet communiceren dat u een voorkeursbeleid voor migranten hanteert.

 Lees verder...   4 reacties
 

Steeds meer aandacht voor webcare

7 augustus 2007 - Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan webcare: het online bekijken van forums en blogs om inzicht te krijgen in de waardering van klanten ten aanzien van hun product of dienst. Er zijn diverse manieren om in de gaten te houden wat er over een bedrijf wordt gezegd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Gezondheid werknemers doet werkgever weinig

6 augustus 2007 - De aandacht voor de gezondheid is in een recordtempo gestegen. Een kwart van de werkzame Nederlanders is echter niet tevreden over het aanbod in de kantine van hun werkgever, verder is bij bijna de helft van de werkzame beroepsbevolking de werkplek niet (of men weet het niet) afgestemd op de lichaamsafmetingen. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder 1.063 werkende Nederlanders.

 Lees verder...   2 reacties
 

Tien tips om commitment te verkrijgen

6 augustus 2007 - Voor elke actie, verandering of project is commitment van anderen noodzakelijk. Van uw werkgever, mensen uit de lijn en overige medewerkers: u kunt het simpelweg niet alleen. Als u weet hoe u commitment verkrijgt, krijgt  u mensen actief mee om uw doelen te bereiken.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemingen draaien op mensen niet op technologie

6 augustus 2007 - Draadloze en mobiele technieken hebben dan een revolutie veroorzaakt op kantoor. Uit onderzoek van Randstad blijkt zelfs dat driekwart van de Amerikanen de nieuwe communicatiemiddelen geen last vinden die hen continu aan kantoor bindt maar eerder een zegen die hen helpt hun leven beter te beheersen. Toch staat of valt het succes van een onderneming nog steeds met ouderwetse menselijke interactie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien inzichten in natuurlijk leiderschap

6 augustus 2007 - Leiderschap bestaat uit zowel het leiden van uzelf als het leiden van anderen en het leiden van een onderneming. Natuurlijk leiderschap wil niet zeggen dat u dat simpelweg kan of niet kan. Het betekent wel dat u bereid bent uw eigen stijl en gedrag onder ogen te zien en daarmee aan de slag te gaan.

 Lees verder...   5 reacties
 

Printers even schadelijk als sigarettenrook

3 augustus 2007 - Printers blijken de longen op dezelfde manier te beschadigen als sigarettenrook, stellen Australische onderzoekers. Dat meldde de Britse omroep BBC woensdag. Bijna een derde van de printers vervuilt de lucht met een grote hoeveelheid schadelijke stofdeeltjes.

 Lees verder...   3 reacties
 

Tattoo vermindert kans op werk

3 augustus 2007 - Werkzoekenden met tattoos of piercings hebben het wel degelijk moeilijker om een baan te vinden. Dat meldt Express.be naar aanleiding van een onderzoek van het Amerikaanse recruteringsmagazine Vault.com. Volgens 85 procent van de ondervraagde personeelsleden verkleinen lichaamsversieringen de kans op het vinden van een nieuwe baan.

 Lees verder...   39 reacties
 

Werknemer vertrouwt vooral op collega

3 augustus 2007 - Managers moeten niet denken dat hun geweldige managementtechnieken de reden van het succes van hun afdeling zijn. De meeste werknemers vertrouwen namelijk op elkaar, en niet op hun bazen, als ze op problemen stuiten. Uit Amerikaans onderzoek van Katzenbach Partners blijkt dat bedrijven eerder floreren op informele netwerken en persoonlijke relaties dan op formele managementstructuren.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf vragen die bepalen of u talent beter kunt werven of ontwikkelen

3 augustus 2007 - Organisaties die aan talentmanagement doen, proberen steeds vooruit in te schatten welke talenten ze in de toekomst nodig hebben. Daarna staan ze voor het dilemma: gaan we uit ‘eigen kweek’ talent opbouwen, of kopen we het in?

 Lees verder...   Reageer
 

Personeel verkwist minder tijd

3 augustus 2007 - Goed nieuws van Zibb. Personeel is veel minder kostbare tijd gaan verkwisten. In 2007 werd 1,7 uur van de dag verbruikt, in 2005 was dat nog meer dan twee uur per dag. Dit blijkt uit onderzoek van Salary.com. Grootste boosdoener voor tijdverkwisting op het werk is nog steeds het internet. Kletsen met collega's en het afhandelen van persoonlijke zaken doen het ook goed op de werkvloer.

 Lees verder...   Reageer
 

Interimmanager steeds gewilder

2 augustus 2007 - De vraag naar interimmanagers bereikt recordhoogtes. Dat blijkt uit onderzoek van Russam GMS. De afgelopen twee à drie jaar is de vraag naar tijdelijke beslissingsnemers steeds met acht procent per jaar toegenomen. Dat is vooral te wijten aan een gebrek aan talent in de markt, de overvolle agenda's van de permanente managers en de behoefte aan kennis en ervaring, vooral in snelgroeiende organisaties die gefinancierd worden door durfkapitaal.

 Lees verder...   2 reacties
 

PZ is overbodig en inefficient

2 augustus 2007 - Personeelszaken is een overbodige afdeling die het beste afgeschaft kan worden. Dit meldt Zibb op basis van de woorden van Erik Overdick, technisch directeur bij de Oris Groep. "De toegevoegde waarde van deze afdeling is na dertig jaar nog steeds niet aangetoond," zegt hij. Overdick denkt dat het beter is als het personeelsbeleid door de werknemers zelf wordt uitgevoerd, met het afdelingshoofd als eindverantwoordelijke.

 Lees verder...   32 reacties
 

Tien tips om ongewenst personeelsverloop te voorkomen

2 augustus 2007 - De vraag naar goede en gekwalificeerde en talentvolle medewerkers neemt nog steeds toe. Onderzoeken wijzen uit dat ruim 30 procent van de werknemers open staat voor een nieuwe job. Werkgevers moeten dan ook alle zeilen bijzetten om medewerkers te behouden stelt Jan-Kees Berendsen van Retention Coaching

 Lees verder...   25 reacties
 
< vorige 1212 1213 1214 1215 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10