zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Slechte recruiters verjagen talent

10 augustus 2007 - Veel bedrijven ondermijnen hoogstpersoonlijk hun eigen sollicitatietrajecten met onbekwame of zelfs ronduit onbeschofte recruiters die daarmee een fataal negatieve eerste indruk op sollicitanten maken. Tweederde van de werkzoekenden meldt dat het gedrag van de recruiter van directe invloed is op hun beslissing een baan al dan niet te accepteren.

 Lees verder...   15 reacties
 

Tien potentiële reacties op nee-zeggende klanten

10 augustus 2007 - U denkt de deal al binnen te hebben en dan zegt die potentiele klant alsnog nee. Nee? Hoe halen ze het in hun hoofd. Geef het nu niet meteen op, maar pareer die ‘nee’ met een slimme tegenreactie. Hieronder tien mogelijke reacties.

 Lees verder...   15 reacties
 

Werknemer heeft weer van alles aan te merken op baas

10 augustus 2007 - Managers zijn incompetent, hebben gebrek aan zelfvertrouwen en nemen slechte beslissingen. Maar liefst de helft van de werknemers kijkt zo tegen de eigen chef aan. Hoe langer een werknemer voor een manager werkt, hoe meer zijn vertrouwen in de baas afneemt. Dit meldt Zibb naar aanleiding van onderzoek van Investors in People onder Britse werknemers.

 Lees verder...   6 reacties
 

E-mailmarketing breekt definitief door

9 augustus 2007 - E-mailmarketing is definitief doorgebroken, en dan met name in de vorm van geïntegreerde interactieve campagnes. Michel Schaeffer, marketingdirecteur bij Bol.com, verklaart dat zijn bedrijf al een paar jaar aan het experimenteren is met e-mailmarketing. Daarbij tracht Bol een balans te vinden tussen gepersonaliseerde en gesegmenteerde e-mailmarketing.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien mogelijke reacties als u beschuldigd wordt van pesten

9 augustus 2007 - Die beschuldiging zag u niet aankomen natuurlijk. We horen continu over pesterijen op de werkvloer en iedereen leeft mee met de slachtoffers. Maar wat als u ineens gezegd wordt dat u een pestkop bent? Hoe reageert u dan?

 Lees verder...   13 reacties
 

Genante webhistorie? Laat hem wissen!

9 augustus 2007 - Sollicitanten die op het internet negatief in de spotlights staan, kunnen vanaf heden bedrijven inschakelen die hun verleden kunnen wissen. Schunnige foto’s, dubieuze bijnamen en genante verhalen van zichzelf zijn niet meer te vinden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Internetreputatie beďnvloedt sollicitatietraject

8 augustus 2007 - De sociale netwerksites Facebook en MySpace bevatten ondertussen gegevens van tientallen miljoenen mensen, waarvan de meeste jonge professionals zijn. Volgens de netwerksites zoekt inmiddels één op de vijf werkgevers naar informatie over potentiële kandidaten op hun site. 60 procent van die werkgevers zegt dat de gevonden informatie van invloed is geweest op het sollicitatietraject.

 Lees verder...   1 reactie
 

Extraverte cultuur leidt tot meer betrokkenheid

8 augustus 2007 - In hoeverre werknemers betrokken zijn bij de onderneming waar ze werken zou wel eens minder aan die onderneming kunnen liggen dan altijd gedacht wordt. Uit onderzoek van de Cass Business School in London blijkt namelijk dat de mate van betrokkenheid enorm varieert tussen landen en culturen en nauw gerelateerd is aan hoe gelukkig de bevolking in het algemeen is.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander werkt structureel over en is hard op zoek

8 augustus 2007 - De helft van de werknemers in Nederland werkt structureel over. Wekelijks maakt een werknemer zo'n zeven overuren: bijna een hele werkdag. Uit de laatste Randstad Werkmonitor blijkt dat 52 procent dagelijks overwerkt. Verder denken steeds meer werknemers erover om van baan te wisselen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bazige baas krijgt niet alle info

8 augustus 2007 - Werknemers die een bazige baas hebben zullen eerder afstand bewaren tot de leider van het bedrijf omdat ze bang voor hem zijn. Ze zullen hun leidinggevende niet vertellen over problemen omdat ze bang zijn daarvoor verantwoordelijk te worden gehouden. Dit meldt Zibb.

 Lees verder...   11 reacties
 

Tien tips voor succesvolle onderhandelingen

8 augustus 2007 - In onderhandelingen telt natuurlijk het resultaat. Maar de weg ernaartoe is minstens zo belangrijk. Bereid u beter voor, luister goed en verdiep u in de belangen en motieven van de ander. Door te ontdekken wat de andere partij belangrijk vindt, behaalt u een beter resultaat en geeft onderhandelen u meer voldoening.

 Lees verder...   4 reacties
 

Goed leider leert van tegenslagen

7 augustus 2007 - Goede leiders laten zich niet afschrikken door mislukkingen en tegenslagen, maar gebruiken ze juist als leermoment. Uit onderzoek blijkt dat goede leiders een zevental strategieën hanteren om goed om te gaan met tegenslagen. Dat bericht MD Weekly.

 Lees verder...   4 reacties
 

Glazen plafond definitief doorbroken in VS

7 augustus 2007 - Voor het eerst in de geschiedenis verdienen vrouwen in de Amerikaanse grootsteden New York, Los Angeles en Dallas meer dan hun mannelijke collega's. Dat melden Quote en Express.be naar aanleiding van onderzoek van Andrew Hacker, een aan het Queens College verbonden socioloog en tevens auteur van het boek "Mismatch: The Growing Gulf Between Men and Women".

 Lees verder...   Reageer
 

Schaarse ict'er niet beter beloond

7 augustus 2007 - Het salaris van ict-managers en ict'ers werkzaam binnen planning & control nam het afgelopen kwartaal af, terwijl bedrijven op zoek zijn naar goed ict-personeel. De schaarste is daarom ook niet zichtbaar in de cijfers, aldus organisatieadviesbureau Eprom.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1211 1212 1213 1214 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10