zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie vragen om te bepalen of sneaky marktbenadering het beste is

15 augustus 2007 - Een bedrijf dat als nieuweling een goed afgeschermde markt wil betreden, kan het beste een beetje sneaky te werk gaan. Dan merken de gevestigde spelers het pas op als het al te laat is. Slimme ondernemingen gaan dus niet direct in gevecht met de sterke concurrenten op een nieuwe markt, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Jaarlijks voor miljarden weggegooid aan adviesdiensten

15 augustus 2007 - Door overheden en bedrijven wordt jaarlijks circa 10 miljard aan organisatie- en
managementadvies uitgegeven. Een kwart van de managers geeft aan uiteindelijk geen tot vrijwel geen rendement te halen uit een adviestraject. De resultaten zijn gebaseerd op diepte-interviews met ruim 50 topmanagers van internationale ondernemingen en grotere overheden door AdviesMakelaar.

 Lees verder...   6 reacties
 

RSS waardevolle toevoeging voor bedrijfsleven

14 augustus 2007 - Real Simple Syndication (RSS) is volgens IT-managers de meest waardevolle toepassing van het Web 2.0. Dat meldt Express.be naar aanleiding van een enquête van Forrester Research. Volgens 61 procent van de ondervraagden draag de RSS-technologie iets toe aan hun bedrijf. Daarnaast wordt ook podcasting door veel bedrijven als waardevol bestempeld. Sociale netwerken en weblogs worden als de minst nuttige toepassingen bestempeld.

 Lees verder...   Reageer
 

HRD-professional heeft vooral verbindende taak

14 augustus 2007 - Kennisproductiviteit is van essentieel belang. Een organisatie is kennisproductief wanneer het personeel op alle niveau`s relevante informatie signaleert, verzamelt en interpreteert. Vervolgens dient het deze informatie in te zetten om nieuwe bekwaamheden te ontwikkelen en deze toe te passen voor stapsgewijze verbetering en radicale innovatie van werkprocessen, producten en diensten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Topmanager raakt gefrustreerd over innovatie

14 augustus 2007 - Topmanagers zien innovatie als een kritische factor van hun beleid, maar hebben het moeilijk om de voordelen ervan in kaart te brengen. Dit meldt Express.be. Een risicomijdende bedrijfscultuur en traagheid zijn de grootste obstakels met betrekking tot innovatie. Dat blijkt uit een jaarlijks rapport omtrent innovatie van management consultant Boston Consulting Group.

 Lees verder...   3 reacties
 

Zeven tips om leiding te geven aan technisch specialisten

14 augustus 2007 - Bent u leidinggevende van een technische groep, process engineer of projectleider, dan worden er van u gedegen managementvaardigheden verwacht. Communicatie, interactie en teamwork spelen hierin een grote rol. Maar u moet ook kunnen inspireren, delegeren, veranderingen implementeren, conflicten hanteren én onderhandelen.

 Lees verder...   8 reacties
 

E-mail blijft stressfactor

14 augustus 2007 - Nieuwe problemen op de werkvloer: de contante stroom van e-mail berichten leidt bij veel mensen tot een hoop stress. Onderzoekers van de universiteit van Glasgow ontdekten dat veel werknemers niet om kunnen gaan met een volle inbox. Ruim een derde van de ondervraagden kan niet tegen de druk om de e-mails zo snel mogelijk te beantwoorden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Tien strategieën voor effectieve kantoorpolitiek

13 augustus 2007 - In de keiharde kantoorwereld van tegenwoordig zijn de juiste vaardigheden en genoeg ervaring niet altijd voldoende om hogerop te komen. U moet ook een meester zijn in het beheersen de politieke spelletjes die nu eenmaal gespeeld worden op kantoor.

 Lees verder...   1 reactie
 

Stressvolle baan triggert depressie

13 augustus 2007 -  Jonge mensen die een veeleisende baan hebben, lopen twee maal zoveel risico op depressies en angststoornissen als degenen die zijn werkzaamheden op hun gemak uit kunnen voeren. Dit blijkt uit onderzoek van King’s College waarvoor ca. 1000 32-jarige Nieuw Zeelanders ondervraagd werden die al sinds hun geboorte bij een longitudinaal medisch onderzoek betrokken zijn.

 Lees verder...   6 reacties
 

Stress schaadt carrière

13 augustus 2007 - IQ brengt u een bedrijf binnen, het verloop van uw carrière wordt bepaald door uw emotionele intelligentie. Dit leidt namelijk tot goede relaties met collega’s en betere prestaties. Maar pas op voor stress. Uit Amerikaans onderzoek van Multi-Health Systems blijkt dat stress schadelijke gevolgen heeft voor uw emotionele intelligentie en dus op uw carrièrekansen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vakantieperiode leidt tot verveling op werkvloer

13 augustus 2007 - De verminderde bedrijvigheid tijdens de vakantieperiode zorgt voor verveling op het werk en heeft een negatieve invloed op de arbeidsproductiviteit. Dat blijkt uit een opiniepeiling van GemeenteBanen.nl. Op de vraag 'Het is komkommertijd en veel mensen zijn op vakantie. Heeft dit invloed op je arbeidsproductiviteit?' antwoordde 25 procent van de ondervraagden zich uit verveling door de dag heen te slepen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Werknemer draait op voor schade aan lease-auto

13 augustus 2007 - Werkgevers mogen de kosten van schade aan een leaseauto veroorzaakt door achterstallig onderhoud verhalen op de leaseautobestuurder. Dit heeft de rechter in 's-Hertogenbosch bepaald, meldt Zibb. De rechter veroordeelde onlangs een werknemer die het niet nodig vond om zijn leaseauto te onderhouden tot vergoeding van de schade en de proceskosten.

 Lees verder...   Reageer
 

Enkele tips tegen media-overload

10 augustus 2007 - In veel bedrijven wordt de hele dag door druk gecommuniceerd. Om de medewerker te bereiken gebruiken de meeste werkgevers een flink aantal (nieuwe) media, zoals e-mail, intranet, telefoon, weblogs, websites, instant messaging (IM), webconferencing, Post-its, interne memo’s, SMS-berichten, nieuwsbrieven en interne magazines. Maar is dit effectief, vraagt Express.be zich af.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven niet voorbereid op buitenlandse uitbreiding

10 augustus 2007 - Veel bedrijven beginnen bij toeval met internationale expansie, zo meent Raymond Smid, consultant en directeur van ExportSelect op MD Weekly. Volgens hem beginnen bedrijven te exporteren, omdat de aanlokkelijke gelegenheid zich simpelweg voordoet. Veel bedrijven gaan echter slecht voorbereid de exportmarkt op. De gevolgen van internationale onwetendheid kunnen desastreus zijn.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1210 1211 1212 1213 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10