zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Web 2. 0 scoort bij CEO’s

4 september 2007 - 78 procent van de CEO’s ziet PR als cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering en bijna tweederde van de bedrijven heeft dit jaar zijn PR-budget verhoogd. Dit blijkt uit een onderzoek bij 150 senior managers in de VS, UK en de EMEA-regio, uitgevoerd in opdracht van Lewis PR. Zo meldt Express.be. Daarnaast geeft bijna tweederde aan dat PR zichtbaarder is geworden als gevolg van de komst van Web 2.0.

 Lees verder...   1 reactie
 

Financiële professionals maken lange werkdagen

4 september 2007 - De schoolvakanties zijn afgelopen, voor veel financiële professionals beginnen de lange werkdagen weer. Uit recent onderzoek van financieel werving- en selectiebureau Robert Half blijkt dat de Nederlandse professionals lange werkdagen maken (42,6 uur per week). Dat is 0,2 uur langer dan het wereldwijde gemiddelde (42,4 uur).

 Lees verder...   Reageer
 

Top zeven redenen waarom starters snel vertrokken zijn

4 september 2007 - 90 procent van de starters is binnen een jaar al weg bij de eerste baan. Dit blijkt uit onderzoek van Ad Rem Young Professionals onder 527 respondenten. Tevens blijkt uit hetzelfde onderzoek dat meer dan de helft van de starters binnen twee maanden na het afstuderen een baan heeft gevonden. Het merendeel hiervan is echter binnen een jaar dus ook al weer weg.

 Lees verder...   6 reacties
 

Telepresence vervangt zakenreis

4 september 2007 - Videoconferencing krijgt een tweede kans. Dat meldt MD Weekly. De techniek is in een nieuwe jasje gestoken en heet voortaan `telepresence`. De gebruikers communiceren nog steeds via audio en video feeds, maar de techniek daartoe is aanzienlijk verbeterd. Zo zijn de snelheid en de kwaliteit van de transmissie verbeterd en zijn de gebruikte schermen veel groter.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zes tips om personeel te behouden

3 september 2007 - Nu de vacatures voor het oprapen liggen, zijn uw werknemers eerder geneigd van baan te wisselen. Zaak dus om ze voor u te blijven winnen en de verleiding aan de andere kant te overtreffen met uw eigen beleid. Zibb geeft enkele tips. 

 Lees verder...   2 reacties
 

Werkplezier vermindert werkdruk

3 september 2007 - Plezier in het werk vermindert de werkdruk. Volgens Huub Pennock, geregistreerd ergonoom en adviseur van Ergo-Balans, is werkplezier vaak doorslaggevend voor medewerkers. De werknemer vindt het belangrijk om plezier te hebben in het werk, terwijl de leidinggevende hier vaak geen oog voor heeft. Hierdoor krijgt plezier op de werkvloer ook geen prioriteit en kunnen werknemers een toenemende werkdruk ervaren.

 Lees verder...   Reageer
 

Internetgebruik gevaar voor veiligheid

3 september 2007 - Een kwart van de IT-managers in het midden- en kleinbedrijf in Europa vindt dat werknemers de oorzaak zijn van IT-beveiligingsproblemen. Dit blijkt uit onderzoek van Dynamic Marketing in opdracht van Websense. Tevens blijkt dat Europese werknemers gemiddeld bijna twee uur per dag besteden aan surfen - waarvan een half uur op niet-werkgerelateerde sites. IT-managers schatten dat hoger in, zij denken dat medewerkers gemiddeld 4 uur per week op niet-werkgerelateerde sites zitten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vakantievierders brengen frisse kijk

3 september 2007 - Teruggekeerde vakantiegangers mogen niet direct weer aan het werk. Dit stelt Bjørn Aris van trainings- en adviesbureau Return on People. Als ze net terug zijn van vakantie kijken ze met een frisse blik naar organisatieproblemen en kunnen deze sneller oplossen. Nieuwelingen en dus ook uitgeruste vakantiegangers, kijken met een blanco 'beginners mind' naar het werkveld. Ze leren meer omdat ze nog niet vastgeroest zijn in een denkpatroon.

 Lees verder...   2 reacties
 

Wij-gevoel essentieel voor onderneming

3 september 2007 - Werknemers die trots zijn op het bedrijf waarvoor ze werken, zijn meer betrokken, efficiënter en dus ook goedkoper. Dit stelt Alex Klein, docent aan de Nyenrode Business Universiteit. In het kader van zijn promotieonderzoek ontwikkelt Klein een marketingmodel waarmee de betrokkenheid van werknemers bij het bedrijf gekoppeld wordt aan financiële resultaten. Dit meldt Zibb.

 Lees verder...   1 reactie
 

Onderhandelaars moeten voor detective spelen

31 augustus 2007 - Effectieve onderhandelaars hanteren een onderzoekende stijl van onderhandelen. Dat meldt MD Weekly op basis van onderzoek van de Harvard Business School. Veel onderhandelingen mislukken omdat onderhandelaars te veel gefocust zijn op het verkopen van hun eigen standpunten en te weinig begrip hebben voor het standpunt van de tegenpartij.

 Lees verder...   3 reacties
 

Crisis? De experts weten het ook niet

31 augustus 2007 - Bent u in een politieke of zakelijke crisis beland, dan zal de verleiding groot zijn zogenaamde experts in te schakelen. Doe echter geen moeite. Uit onderzoek van Kesten Green van de Monash University (Australië) en J. Scott Armstrong van University of Pennsylvania blijkt namelijk dat hun voorspellende vermogen zich veelal beperkt tot giswerk en niet beter is dan dat van een willekeurige student.

 Lees verder...   Reageer
 

Multichannel marketing belangrijk voor b2c ondernemingen

31 augustus 2007 - B2C-ondernemingen moeten een `multichannelmindset` ontwikkelen om hun klanten beter te bedienen. Deze conclusie trekken onderzoekers van het Bentley College en het Babson College. Studie toont aan dat steeds meer individuele consumenten een veelvoud aan kanalen gebruikt om aankopen te doen. Deze zogeheten multichannel shoppers gebruiken niet alleen meerdere kanalen, ze geven ook meer uit dan hun single channel evenknieën.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien manieren om actie te ondernemen

31 augustus 2007 - Soms is beginnen het moeilijkste deel van de dag. Vooral op maandag! Erger nog, een slechte start kan de hele dag of zelfs de hele week ruïneren. Begin dus goed. Om u op weg te helpen vindt u hier een aantal tips waarmee u snel op gang komt. Op maandag en elke andere dag.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vast contract niks meer waard

31 augustus 2007 - Als dit doorgaat, wordt Nederland één groot uitzendbureau. Een vast contract is niks meer waard. Dat zei Agnes Jongerius bij de presentatie van het advies over ontslagrecht, gisteren in Den Haag. Minister Donner heeft voor de zomer de sociale partners advies gevraagd over versoepeling van het ontslagrecht. Dat advies is er nu, en het is door de vele verslechteringen in het kabinetsplan volkomen verdeeld.

 Lees verder...   15 reacties
 
< vorige 1205 1206 1207 1208 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10