zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Driekwart van de organisaties heeft flexplekken

1 oktober 2007 - Driekwart van de bedrijven heeft flexplekken voor zijn medewerkers ingericht. Dit blijkt uit Nederlands onderzoek van netwerkspecialist Axians, meldt Express.be. Twintig procent van de ondervraagden gaf aan dat zij voor alle werknemers in de organisatie een flexplek hebben ingericht. Daarnaast gaf 55 procent aan dat zij wel flexplekken hebben ingericht, maar dan voor een beperkt deel van het personeelsbestand.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO steeds vaker projectmanager

28 september 2007 - Evenals aandeelhouders dragen ook bestuurders en managers bij tot de `kortzichtigheid` van de onderneming. Weliswaar zijn aandeelhouders uit op winstmaximalisatie op de korte termijn, ze zijn tenminste voorspelbaar in hun gedrag. Managers zijn dat niet en hun voorkeuren worden vaak niet ingegeven door het langetermijnbelang van de onderneming. Dat meldt MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

CFO vlucht voor verantwoordelijkheid

28 september 2007 - Volgens het headhunterskantoor Russell Reynolds stappen hoe langer hoe meer Chief Financial Officers van de Fortune 500 bedrijven over naar een andere functie. Twintig procent van de CFO’s die werden vervangen stapten in 2006 over naar een andere baan. Volgens Russell Reynolds heeft die overstap alles te maken met toegenomen risico’s en meer verantwoordelijkheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland niet voorbereid op vergrijzing

28 september 2007 - Nederlandse bedrijven en organisaties zijn slecht voorbereid op de vergrijzing. Momenteel houdt slechts negen procent zich structureel en op verschillende niveaus bezig met een beleid gericht op de inzetbaarheid van oudere werknemers. Dit is een van de conclusies uit het toonaangevende onderzoek ‘Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement’ van organisatieadviesbureau Berenschot.

 Lees verder...   2 reacties
 

Herken de tien soorten leugenaars

28 september 2007 - Ook u liegt gemiddeld elf keer per week. En wordt minstens zo vaak voorgelogen. Lang niet alle leugens zijn onschuldig. Scheid het kaf van het koren. Tien soorten leugenaars en hun leugens.

 Lees verder...   11 reacties
 

MSN en Yahoo!Chat bedreigen bedrijfsnetwerken

28 september 2007 - IT-managers beschouwen Instant Messaging (IM), zoals MSN en Yahoo! Chat, als meest risicovolle communicatietechnologie. De meeste eindgebruikers zijn zich echter niet bewust van de risico’s. Zo gebruikt 67 procent van de werknemers IM zowel thuis als op het werk, terwijl maar 35 procent van hun werkgevers de tool officieel aanbiedt. Bovendien zien zij e-mail als de communicatietechnologie met het grootste risico. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Dimension Data.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf managementboeken die topmanagers inspireerden

27 september 2007 - De Britse zakenkrant Financial Times vroeg een aantal internationale topmanagers naar hun favoriete 'business' boek aller tijden. Uit de enquête kwam naar voren dat top executives tenminste één boek 'zeer nuttig' tot 'inspirerend' hadden gevonden voor hun eigen carrière. Overigens vond geen van hen zichzelf een 'gepassioneerde lezer' van 'boeken over management.' Dit staat te lezen op Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Online wervingscampagne levert honderden CV's op

27 september 2007 - Tientallen moeilijk te vervullen vacatures. Hoe zorgt u dat die snel worden opgevuld? Een zogenoemde 'virale' wervingscampagne via internet is hiervoor een steeds serieuzere optie. Kenmerk van dit soort campagnes is de amusementswaarde: het publiek vindt de campagne zo vermakelijk dat velen het doorsturen aan vrienden en bekenden. Dit levert een groot bereik op, waardoor veel potentiële kandidaten met de campagne in aanraking komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Huwelijksperikelen leiden tot hoog ziekteverzuim

27 september 2007 - De gemiddelde Nederlander heeft behoorlijk wat moeite met het verliezen van een wederhelft. Dat blijkt uit onderzoek van TNO Arbeid. Zodra Nederlandse werknemers in een echtscheiding liggen, stijgt het verzuim op de werkvloer naar gemiddeld zeven procent. Ongetrouwde werknemers melden zich met vier procent het minst vaak ziek, terwijl gehuwde krachten daar iets boven zitten met gemiddeld vijf procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Investeren in loyaliteit loont

27 september 2007 - Wie een blik werpt in de gemiddelde onderneming, moet vaststellen dat het aantal medewerkers dat niet betrokken is en binnen twee jaar weg wil, tegenwoordig veel groter is dan het aantal dat echt loyaal is. Dit blijkt ook uit Amerikaans onderzoek naar werknemerbetrokkenheid door Walker Information.

 Lees verder...   3 reacties
 

Jobhoppende manager vormt probleem

27 september 2007 - Jophoppende managers doen afbreuk aan de kwaliteit van de organisatie. Dit stelt Bert Onstein, contentmanager van  Pro Education. Volgens hem blijven jonge managers veel te kort in een functie en laten zij zich snel uit financieel oogpunt verleiden door een andere baan. Bij oudere managers is dit minder het geval - zij weten dat het gras elders niet altijd groener is. Bovendien speelt in deze leeftijdscategorie ‘plezier in het werk’ een grotere rol in de keuze voor een andere werknemer.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager hard op weg naar vertrouwen in telewerk

26 september 2007 - Managers geloven in voordelen van telewerken, maar maken zich zorgen over productiviteit, teambuilding en databeveiliging. Dat blijkt uit een enquête van SonicWALL. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de managers vindt dat het aanbieden van de mogelijkheid tot telewerken, een competitieve noodzaak is of op z'n minst een manier om medewerkers extra te motiveren.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht manieren om om te gaan met schreeuwers en bullebakken

26 september 2007 - U kent ze vast, de schreeuwers en bullebakken die hun ongenoegen luidkeels van de daken schreeuwen en met hun gedrag anderen intimideren. Hoe voorkomt u dat ze de onderhandeling traineren? Uw werkvloer negatief gaan domineren? Hier zijn enkele tips.

 Lees verder...   3 reacties
 

YouTube inspireert sollicitant

26 september 2007 - Sollicitatievideo’s beginnen ook hier langzaam door te breken. Vooral de videosharingsite YouTube brengt kandidaten natuurlijk op ideeën: ze maken één tot twee minuten durende video’s met zichzelf in de hoofdrol waarin ze hun vaardigheden, ervaring en kwaliteiten opnoemen en eventueel meteen demonstreren. Diverse sites nemen die videopresentaties al op, waaronder WorkBlast.com en CareerBuilder.com. Monster.com overweegt dit.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1199 1200 1201 1202 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10