zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Deadline internetcampagne zelden gehaald

20 november 2007 - Bijna 70 procent van de via internet gehouden marketingcampagnes starten niet op tijd. Het gevolg: verlies van nieuwe klanten en dalende tevredenheid bij bestaande klanten. Dit blijkt uit een enquête van SDL Tridion onder senior marketingpersoneel in de VS.

 Lees verder...   Reageer
 

Krappe arbeidsmarkt vereist andere manier van werken

20 november 2007 - De krapte op de arbeidsmarkt heeft grote invloed op het beloningsbeleid van een organisatie, op de inrichting van het werk en de manier waarop werknemers naar hun toekomstperspectieven kijken. Zo is differentiatie in beloning sterk in opkomst en moeten zowel werkgevers als werknemers meer gaan denken aan horizontale en verticale carrièrespiralen in plaats van aan carrièreladders. Schaarste leidt ook tot een grotere nadruk op effectiever en efficiënter werken. Zo concentreren bedrijven zich meer op hun kernactiviteiten en dus ook op `kernpersoneel`.

 Lees verder...   2 reacties
 

Beste CEO-opvolger is 'inside outsider'

19 november 2007 - De manier waarop grote bedrijven vandaag de opvolging van hun kaderleden regelen is een echte ramp. Dat zegt Joseph L. Bower, professor business administration bij de Harvard Business School, in zijn boek 'The CEO Within; Why Inside Outsiders are the Key to Succession Planning.' Bower deed onderzoek naar de opvolgingstrategie bij grote multinationals en ontdekte dat 60 procent van die bedrijven geen formele procedures voor de opvolging van hun managementteam in plaatshebben. Dit meldt Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

De hele wereld maakt zich zorgen over zijn pensioen

19 november 2007 - In de hele westerse wereld maken (bijna) gepensioneerden zich steeds grotere zorgen over hun financiële toekomst. Velen weten bovendien niet waar ze terecht kunnen met hun vragen op dat gebied. In plaats van te genieten van hun vrije tijd of te gaan reizen ziet het ernaar uit dat vele ouderen in Europa, de VS en Azië zelfs nauwelijks rond kunnen komen na hun pensionering. Dit blijkt uit het tweede internationale pensioenonderzoek van The Hartford Financial Services Group.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zes tips voor het schrijven van goede vacatureteksten

19 november 2007 - Het schrijven van goede vacatureteksten is een vak apart. Vaak is het de sluitpost in een begroting en gaat het meeste geld naar creatie en media-inkoop. Toch zal een goed overdachte en geschreven tekst meer opleveren dan één waar veel minder aandacht aan is geschonken. Loopbaan.nl zet de belangrijkste aandachtspunten voor het schrijven van goede vacatureteksten op een rij.

 Lees verder...   Reageer
 

Kantoorwoede floreert in saaie kantoortuinen

19 november 2007 - Werknemers koelen hun woede over slechte kantoren, haperende pc’s, zoekgeraakte dossiers en ellenlange vergaderingen steeds vaker op collega’s, beeldschermen, printers en kopieermachines. Uit onderzoek van Canon blijkt dat vooral in de saaie kantoorparken de pennen en nietmachines uit frustratie door de lucht gaan. Als Nederlandse werknemers uit hun vel barsten, komt dat bij 56 procent ook door de grofheid en slechte manieren van collega’s.

 Lees verder...   Reageer
 

Fout uiterlijk verzwakt boodschap CEO

19 november 2007 - Een fout uiterlijk verzwakt de inhoudelijke boodschap van de chief executive officer. Dat zegt Lidy Hartemink, chief executive officer (ceo) Gezondheidszorg bij Univé Verzekeringen. "Veel mensen beseffen niet hoeveel invloed kleding heeft op het behalen van je resultaat. Er dient een goede balans te zijn tussen de inhoud van de boodschap, de presentatie ervan en kleding. Belangrijk is om je in je doelgroep in te leven. De eerste indruk is daarbij de allerbelangrijkste."

 Lees verder...   2 reacties
 

Sociale netwerken spelen belangrijke rol bij IT-implementatie

16 november 2007 - Sociale relaties en samenwerking spelen een belangrijke rol bij de implementatie van informatiesystemen. Dit stelt Suzanna Sasovova, universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Volgens Sasovova kunnen relaties en netwerken leiden tot draagvlak of juist weerstand en zo dus bijdragen aan het succes of falen van het systeem op de langere termijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Tekort financieel leiders dreigt

16 november 2007 - Het aantrekken en behouden van financieel toptalent wordt in de toekomst nog lastiger. Het profiel van de toekomstige CFO verandert, het aanbod van financieel topmanagers is klein. Organisaties werken echter niet actief aan het werven en behoud van deze toekomstige financieel leiders. Dit is de belangrijkste conclusie uit de `Finance Talent Challenge Survey´ uitgevoerd door Deloitte en the Economist Intelligence Unit (EIU).

 Lees verder...   Reageer
 

Ook hoogvliegers hebben aandacht nodig

16 november 2007 - Personeel is cruciaal voor de groei van een onderneming. Maar zelfs bedrijven die dit simpele feit erkennen, geven hun belangrijkste werknemers zelden genoeg hulp en steun om zich volledig te ontplooien. Uit internationaal onderzoek van The Forum Corporation blijkt dat in de best presterende bedrijven acht van de tien managers het belang van personeel op de groei erkennen; in minder succesvolle bedrijven is dat maar tweederde.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf originele manieren om een project van de grond te krijgen

16 november 2007 -  Een nieuw project starten doet u niet alleen, daar moeten uw medewerkers ook volledig achter staan. Hoe krijgt u hen enthousiast? Begin met een spannende kick-off. Zibb presenteert alvast vijf voorbeelden om mee te beginnen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Stagiairs positiever over bedrijven dan over scholen

15 november 2007 - 80 procent van de studenten zijn positiever over de kwaliteit van de stagebegeleiding vanuit de bedrijven dan de stagebegeleiding vanuit de scholen. Dit blijkt uit het Nationaal Stageonderzoek 2007 van Stageplaza.nl. Bijna 40 procent van de studenten is ontevreden over de stagebegeleiding vanuit scholen. Hiervan heeft 21 procent zelfs nog nooit een stagebezoek van een stagedocent ontvangen. Van de studenten die dat wel kregen is maar liefst 30 procent van de studenten ontevreden over de kwaliteit van dat bezoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Negatieve boodschap sorteert meer effect dan positieve

15 november 2007 - Hoewel mensen de neiging hebben om negatieve boodschappen voor zich te houden, werkt het brengen van een negatieve boodschap beter. Uit studies blijkt dat een negatieve formulering van een boodschap betrokkenheid, attitudeverandering of gedragsverandering eerder simuleert dan positieve informatie. Dit meldt MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

Toplonen op Europese agenda

15 november 2007 - Eurolanden overwegen wellicht samen acties te ondernemen tegen toplonen. Ministers van Financiën van de dertien landen gaan dit onderwerp bekijken op aandringen van minister Wouter Bos (Financiën) zo meldt Zibb. De minister denkt aan acties zoals het verplicht openbaren van de topsalarissen in jaarverslagen. "Ik heb aangegeven dat toplonen een van de grootste problemen die wij ondervinden bij onze oproep voor loonmatiging," zei Wouter Bos .

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1187 1188 1189 1190 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10