zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Trends op financiële arbeidsmarkt zetten voort

27 februari 2008 - De meest gevraagde financiële functie was in 2007 nog altijd de business controller, al is de vraag iets afgenomen. De grootste groei ondervonden finance managers (39,5 procent) en financial controllers (12,3 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

Tien etiquetteregels voor online vergaderingen

27 februari 2008 - Te laat aanschuiven of geen verstand hebben van de technologie: ook bij online vergaderen kunnen deelnemers blunders maken. WebEx Communications, brengt de etiquette voor online communicatie in kaart.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer geeft voorkeur aan klein bedrijf

27 februari 2008 - Ruim de helft van de werknemers is het liefst werkzaam in een klein bedrijf met hooguit 50 medewerkers. Dit blijkt uit de onlangs afgesloten poll van Unique Uitzendburo.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager wil inspirerende, authentieke visie

27 februari 2008 - Hoewel de meeste topmanagers een organisatievisie nuttig achten, vinden ze de visie vaak nauwelijks authentiek of inspirerend. Dit blijkt uit een studie naar organisatievisies onder Nederlandse topmanagers uit 2006.

 Lees verder...   5 reacties
 

Meer actie tegen corruptie nodig

26 februari 2008 - Met de opkomst van nieuwe economische markten en daarbij behorende kansen, zijn bedrijven zich ook sterker bewust van de gevaren van corruptie. Toch wordt er nog weinig actie tegen ondernomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Interim bureau uitgespeeld?

26 februari 2008 - Steeds meer bedrijven zoeken alternatieve wervingsvormen voor tijdelijk personeel. 70 procent zet het eigen personeel of netwerk of online vacaturebank in. De helft ziet geen toegevoegde waarde in een interim bureau.

 Lees verder...   8 reacties
 

Manager werkt structureel over – ook voor niks

26 februari 2008 - Managers werken veel over, maar zien daar weinig vergoeding voor terug. Dit concludeert het Britse Chartered Management Institute. Eerdere pogingen om het aantal werkuren terug te brengen, bleken niet succesvol.

 Lees verder...   5 reacties
 

Drie principes voor meer werkplezier

26 februari 2008 - Gaat u iedere dag fluitend naar het werk of verlangt u nu alweer naar het weekend? Met de drie principes van schrijver Luc Mutsaers behoort u in no time tot de eerste groep. Management Team vat samen.

 Lees verder...   12 reacties
 

Kwart werkenden is gestresst

26 februari 2008 - Ruim een kwart van de Nederlandse werknemers ervaart (zeer) vaak stress op het werk. Toch valt dit mee in vergelijking met België en Frankrijk. Daar klaagt respectievelijk 42 procent en 36 procent over werkstress.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijfsuitje is weggegooid geld

25 februari 2008 - Een rondje karten, op een skippybal rond stuiteren op de hei, koken of survivallen in de Ardennen met het bedrijf. Weggegooid geld, zo stellen Lara Frank en Sybe Rebel, schrijvers van het boek ’Samenwerken in teams’

 Lees verder...   7 reacties
 

Loyaliteit is niet te koop

25 februari 2008 - Het is verleidelijk om te proberen loyaal personeel te kweken via een extra 13e maand, een loyaliteitsbonus en andere financiële prikkels, maar geld is niet het tovermiddel om werknemers aan een onderneming te binden.

 Lees verder...   2 reacties
 

Single vrouwen werken het meeste over – voor niks

25 februari 2008 - Single vrouwen werken vaker over zonder hier voor betaald te krijgen. Dit schrijft De Telegraaf. Gemiddeld werken 30-plussers 7,4 uren per week over, oftewel 43 dagen per jaar, zonder hier één cent extra voor te krijgen.

 Lees verder...   8 reacties
 

Zoekmachine scoort in top tien baanoriëntatiebronnen

25 februari 2008 - Zoekmachines zijn zeer sterk in opkomst om een baan te zoeken. Uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group blijkt dat 41 procent zoekmachines voor dit doel gebruikt/zou gebruiken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Leider gaat globaal, maar opleiding blijft achter

25 februari 2008 - In een wereld van continue, globale communicatie, worden leiders niet meer gehinderd door geografische, culturele of communicatieve beperkingen. Maar hebben ze de juiste opleiding en vaardigheden om optimaal van die vrijheid te profiteren?

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1165 1166 1167 1168 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10