zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager is het bangst voor terrorisme

26 maart 2008 - Ondanks de toenemende internationale bezorgdheid over het milieu blijkt uit de UPS Europe Business Monitor dat het terrorisme voor managers in Europa de belangrijkste zorg is, gevolgd door de instabiliteit in het Midden-Oosten.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf maatregelen om het risico op burnout te beperken

26 maart 2008 - Een werkgever kan het burn-outrisico van zijn werknemers sterk verminderen. Dit vergt echter aandacht voor vijf zaken. MD Weekly zet ze op een rijtje.

 Lees verder...   1 reactie
 

ICT'er heeft liever opleiding dan leaseauto

25 maart 2008 -  Een leaseauto is leuk, maar niet zaligmakend. Ict'ers hebben geleerd van de economische dip van een paar jaar geleden. Werkzoekenden willen daarom vooral graag aan hun eigen ontwikkeling werken, zo ontdekte Computable.

 Lees verder...   Reageer
 

Roddelen: goed voor de sfeer of juist niet?

25 maart 2008 - Roddelen op de werkvloer is zo slecht nog niet. Hoogopgeleiden kunnen zelfs niet zonder omdat het een beproefde methode is om jezelf in een positief daglicht te stellen en de kans op promotie te vergroten.

 Lees verder...   4 reacties
 

Jobhoppers verdienen uiteindelijk minder

25 maart 2008 - Jobhoppen wordt vaak gezien als dé manier om snel te cashen. Onderzoek van sociologe Sylvia Fuller van de University of British Columbia suggereert echter dat mensen die vaak van baan veranderen uiteindelijk minder verdienen dan hun standvastigere collega’s.

 Lees verder...   Reageer
 

Charismatische topmanager is er wel, maar je ziet hem niet

25 maart 2008 - Charismatische topmensen blijken in Nederland moeilijk te vinden."De uitstraling van de meeste topmanagers in Nederland is kraak noch smaak, zonder originaliteit. Je ziet het Nederlandse calvinisme er in terug."

 Lees verder...   2 reacties
 

Marketeer wil zelf aan de slag met zoekmachinemarketing

25 maart 2008 - Steeds meer marketeers willen zoekmachinemarketing zelf uitvoeren, al stijgt het aantal dat hulp van buiten zoekt nog steeds. Dit blijkt uit de `Search marketing benchmark guide 2008` van MarketingSherpa.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager prefereert file boven verhuizing

21 maart 2008 - Autorijdende managers staan liever dagelijks in de file, dan dat ze moeten verhuizen voor hun baan, zo blijkt uit onderzoek van Management Team. Thuiswerken zal daar alleen wat aan veranderen als bedrijven massaal hun portemonnee trekken.

 Lees verder...   Reageer
 

Netwerken: tien manieren om het te verknallen

21 maart 2008 - Netwerken is essentieel. Zonder netwerk geen resultaat, geen verkoop. Beheerst u de optimale techniek voor efficiënt netwerken? ManagementSite zet op een rijtje hoe het vooral niet moet.

 Lees verder...   1 reactie
 

Extravert floreert in deze tijd

21 maart 2008 - De introvert heeft de tijdgeest tegen. Dat stelt hoogleraar persoonlijkheidspsychologie Boele de Raad. Halverwege de twintigste eeuw werden introverten nog geprezen als erudiete geesten en stond extraversie synoniem aan geestelijk armoedig en oppervlakkig.

 Lees verder...   4 reacties
 

Europees bedrijfsleven belemmerd door China

21 maart 2008 -  Hoewel Europese bedrijven optimistisch zijn over hun kansen in China, wordt de bedrijfsvoering sterk belemmerd door vage regelgeving, gebrekkige bescherming van intellectueel eigendom en een tekort aan geschoold personeel.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakelijke mobiel steeds meer privé gebruikt

20 maart 2008 - Privé telefoongesprekken vinden steeds vaker plaats met de mobiele telefoon van de baas. In 2007 werd 30 procent van de gesprekskosten veroorzaakt door privéconversaties.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT'er kan zich beter nu al leren presenteren

20 maart 2008 - Er zijn ict-banen genoeg. Wat dat betreft hoeven werkzoekenden in die branche zich geen zorgen te maken. Toch moeten ict'ers rekening houden met minder goede periodes en dus met hun presentatie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Parttime werken funest voor status man

20 maart 2008 - Minder geld, een lagere status en de angst om niet door te groeien weerhoudt mannen ervan in deeltijd te gaan werken. Dat blijkt uit onderzoek dat TNS Nipo in opdracht van FNV Bondgenoten, zo schrijft Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1159 1160 1161 1162 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10