zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanager staat ICT-succes in de weg

29 april 2008 - Bedrijfsleven en overheid zijn eindelijk weer tevredener over de kwaliteit van ICT. Dat blijkt uit de ICT Barometer van Ernst & Young. Het gemiddelde rapportcijfer blijft echter een magere 6,7. Het topmanagement blijkt bovendiende onvoldoende in staat om ICT in goede banen te leiden.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien regels voor het gebruik van verborgen camera’s

29 april 2008 - Het aantal opsporingstechnieken dat een werkgever kan hanteren bij het opsporen van wangedrag van werknemers, neemt toe. Het blijkt dat kantonrechters niet snel oordelen dat informatie die is verkregen middels verborgen camera’s onrechtmatig is verkregen. Maar soms ook wel.

 Lees verder...   2 reacties
 

Geen goede samenwerking zonder serie conflicten

29 april 2008 - Teams moeten ervaring opdoen in conflicthantering.  Goed presterende teams blijken namelijk geleerd te hebben om conflicten samen op te lossen. Meestal gaat dat overigens automatisch: conflicthantering komt vanzelf aan de orde als een groep individuen zich ontwikkelt tot team.

 Lees verder...   2 reacties
 

Flexibele werknemers maken meer winst

29 april 2008 - Erkent uw baas nog steeds niet de voordelen van flexibel werken, lees dan vooral verder. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat flexibiliteit op de werkvloer het ziekteverzuim terugdringt, de gezondheid van werknemers ten goede komt en zelfs de betrokkenheid verhoogt.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier mogelijkheden om tot betere arbeidsvoorwaarden te komen

29 april 2008 - Werkgevers moeten arbeidsvoorwaarden beter en vaker afstemmen op nieuwe wet- en regelgeving. Dat kan echter alleen als werkgevers zich beter laten informeren en veranderingen in heldere taal krijgen aangeboden, aldus Centraal Beheer Achmea.

 Lees verder...   Reageer
 

Is uw collega een psychopaat?

28 april 2008 - Bij psychopaten wordt vaak gedacht aan extreme gevallen zoals seriemoordenaars. Maar ook binnen organisaties vinden psychopaten hun weg; zelfzuchtige personen die alleen geïnteresseerd zijn in zichzelf, het leven ervaren als machtspel en geen geweten hebben.

 Lees verder...   12 reacties
 

Oudere wil in reclame niet geconfronteerd worden met eigen aftakeling

28 april 2008 - Marketing gericht op ouderen moet niet te oud, te bloot of te open zijn. Dit blijkt uit het afstudeerproject van Bertien Koopman aan de Universiteit Twente. Voor het afstudeerproject keek ze naar de do`s en don`ts voor seniorenmarketing vanuit.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse manager vindt zichzelf onbeschoft

28 april 2008 - Hoogopgeleide Nederlanders voelen zich onzeker over hun omgangsvormen. Als zij zichzelf een plek moeten geven in een ranglijst, dan is dat de één na laatste plek, vlak boven de Russen. Dit schrijft Business Compleet.

 Lees verder...   2 reacties
 

Thuiswerker werkt eerder teveel dan te weinig

28 april 2008 - De discussie over het wel of niet mogelijk maken van telewerken of thuiswerken zou zo langzamerhand een gelopen race moeten zijn: zowel werkgevers als werknemers hebben er baat bij.

 Lees verder...   3 reacties
 

E-mail marketing in tien stappen

28 april 2008 - E-mail is de belangrijkste zakelijke communicatievorm en wordt door veel marketeers gebruikt voor reclamedoeleinden. Tegelijkertijd is e-mail een breekbaar medium. Juist omdat u iemand direct bereikt, loopt u het gevaar als ongewenst te worden betiteld.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zeven pijnlijke e-mailblunders

25 april 2008 - Een e-mail wordt vaak zonder al teveel controle opgesteld en doorgestuurd. Dat gaat niet altijd goed. Zibb presenteert zeven mailblunders die u gemakkelijk kunt voorkomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe uitdaging: banen op maat

25 april 2008 - Werkgevers moeten (deeltijd)banen op maat gaan aanbieden om mensen meer uren te laten werken. Alleen kinderopvang regelen is onvoldoende. Daarnaast moet het kabinet de geplande BTW-verhoging uitstellen. Dat zegt het CNV op Accountingweb.

 Lees verder...   Reageer
 

Printen gebeurt steeds bewuster

25 april 2008 - FinePrint, het printen van twee of meer pagina's op één blad, zorgt voor een flinke besparing van het papierverbruik. In Europa zijn veel bedrijven bezig met dit soort besparingsmaatregelen, zo blijkt uit onderzoek in dertien Europese landen van Ipsos.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips om met technologie tot betere communicatie te komen

25 april 2008 - Als bedrijven zich niet snel gaan richten op werkplek 2.0, dan lopen ze straks achter op grote ontwikkelingen binnen communicatie- en samenwerkingstechnologieën. Dat stelt Avanade. Het consultancybureau stelt dat 2008 het jaar van de ‘nieuwe generatie werkplek’ moet worden.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1151 1152 1153 1154 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10