zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanagers zijn zeer ontvankelijk voor reclame

5 juni 2008 - Amerikaanse topmanagers staan open voor reclame via nagenoeg alle media. 55 procent is geneigd een product te kopen op basis van online reclame. Bij tv-commercials is dat 43,2 procent, bij tijdschriften 41,7 procent, bij kranten 36,9 procent en bij radio 17,9 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Lawaai en kantoorklimaat leiden werknemer het meest af

5 juni 2008 - Driekwart van de werknemers is tevreden over zijn werkomgeving. Gevraagd naar het meest negatieve aspect van de baan, staat de werkomgeving op de eerste plaats, gevolgd door het loon en de afstand tussen woon- en werkplaats.

 Lees verder...   3 reacties
 

Negen tips voor een goed lopend managementinformatiesysteem

5 juni 2008 - Waar moet u op letten als u een managementinformatiesysteem (MIS) wilt (laten) maken? Volgens Steens & Partners Interim Finance Consultants moet dit met name makkelijk te bedienen zijn en snel met bruikbaar resultaat komen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Selectiemethodes zijn uit de tijd

5 juni 2008 - HR-managers maken gebruik van werving- en selectiemethoden die niet effectief zijn, terwijl ze de methoden die wel effectief zijn, links laten liggen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Personeelsselectie in Nederland’ van Yacht en de Universiteit van Amsterdam.

 Lees verder...   3 reacties
 

Sollicitanten liegen steeds meer

4 juni 2008 - Meer dan 50 procent van de CV's vertonen onnauwkeurigheden. Discrepanties in werkgevers en opleidingen, fictieve professionele kwalificaties, het achterwege laten van gerechtelijke uitspraken en het niet aangeven van bestuurdersfuncties komen allemaal regelmatig voor.

 Lees verder...   3 reacties
 

CEO komt langzaam op gang

4 juni 2008 - Een nieuwe CEO heeft een paar maanden nodig om op gang te komen in zijn nieuwe baan. Denkt men. Bijna één op de drie extern aangetrokken CEO’s – en één op de vijf intern gepromoveerden – boekt namelijk zelfs na twee jaar nog geen resultaten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Elf tips om uw BlackBerry vakantieproof te maken

4 juni 2008 - De zomervakantie staat voor de deur, de reiskoffer wordt van zolder gehaald en het wordt tijd om de 'to-do' lijst op te maken voor uw vakantie. Vergeet dan vooral niet uw BlackBerry-smartphone zomerklaar te maken met deze elf tips van RIM

 Lees verder...   Reageer
 

Starter wordt aan lot overgelaten

4 juni 2008 - In Nederland treft nog steeds ruim een derde van de bedrijven geen voorbereidingen voor starters. Geen trainingsprogramma of introductiedag bijvoorbeeld. Nieuwe medewerkers moeten het maar uitzoeken en alles zelf leren.

 Lees verder...   3 reacties
 

Persoonlijkheid bepaalt succes HRM-professional

4 juni 2008 - Succesvolle HR-professionals zijn niet alleen ‘bedreven’ maar bovenal ‘gedreven’. Naast het vakmatig ‘kennen’ en ‘kunnen’ spelen persoonlijkheid, uniciteit en authenticiteit een steeds belangrijkere rol.

 Lees verder...   1 reactie
 

Meeste kans op topfunctie met loyale instelling en financiële kennis

3 juni 2008 - CFO's maken de meeste kans om de plaats van CEO binnen een bedrijf te bemachtigen. Het toenemende belang van kwartaalrapportages en de introductie van Sarbanes-Oxley, maakt dat CFO's steeds meer in de schijnwerpers staan.

 Lees verder...   Reageer
 

CV’s zwaar overschat op krappe arbeidsmarkt

3 juni 2008 - In de huidige arbeidsmarkt kunnen bedrijven moeilijk aan commercieel talent komen. Ze realiseren zich maar al te goed dat aannemen van nieuw talent risico's meebrengt: niet elke sollicitant kan op voorhand bewijzen dat hij de geboden functie perfect aankan.

 Lees verder...   3 reacties
 

Tevreden werknemer toch op zoek naar nieuwe baan

3 juni 2008 - 72 procent van de Nederlandse werknemers vindt het werk goed aansluiten bij de eigen capaciteiten,87 procent vindt zijn/haar werk nuttig en zinvol en 82 procent is van mening voldoende eigen verantwoordelijkheid te hebben.

 Lees verder...   1 reactie
 

Twee vragen om schadelijke hufters te detecteren

3 juni 2008 - Hufters op de werkvloer vormen een serieus obstakel voor succes. Dat stelt Robert Sutton, auteur van het boek `De anti-hufter methode`. Volgens de schrijver is er sprake van een hufter wanneer er twee vragen bevestigend worden beantwoord.

 Lees verder...   1 reactie
 

Topmanager overschat zichzelf

3 juni 2008 - Leden van topmanagementteams hebben over het algemeen een te positief beeld van hun eigen functioneren bij het doorvoeren van veranderingen. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot en de Rijksuniversiteit Groningen bij 45 zeer uiteenlopende organisaties.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1143 1144 1145 1146 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10