zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijftien tips voor de financieel manager

9 juli 2008 - De financiële manager is verantwoordelijk voor de bedrijfsadministratie en financiële rapportage en heeft een adviserende en (mee)beslissende rol bij alle financiële vraagstukken. Omdat communicatie daarbij essentieel is, een verzameling tips van Steens & Partners Interim Finance Consultants.

 Lees verder...   Reageer
 

Toptalent kiest liever voor persoonlijke begeleiding

9 juli 2008 - Grote ondernemingen laten het rekruteren van aankomend talent te vaak over aan onervaren corporate recruiters. Hierdoor laten bedrijven kansen liggen als het gaat om hun streven jong gedreven talent binnen te halen en te ontwikkelen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Salariskloof tussen man en vrouw wordt langzaam kleiner

9 juli 2008 - Evenals in de voorgaande jaren verdienen mannen nog altijd meer dan vrouwen in ogenschijnlijk dezelfde functie: gemiddeld 11,8 procent. Het salarisverschil wordt overigens wel kleiner, vorig jaar was dit nog achttien procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Zoon stapt vaak in carrièrevoetstappen van zijn vader

8 juli 2008 - Zoons van succesvolle vaders doen het over het algemeen beter dan de zoons van de minder geslaagde vaders. Kinderen van vaders uit de laagste inkomensklasse hebben maar elf procent kans door te dringen tot de allerhoogste inkomensklasse.

 Lees verder...   Reageer
 

Maak van uw werk uw roeping

8 juli 2008 - Steeds meer organisaties ontdekken dat er effectievere manieren zijn om de productiviteit te verhogen dan een schrikbewind voeren. Eén zo'n productiviteitsverhoger is geluk. Gelukkige medewerkers zijn namelijk inventiever en creatiever en zien de grote verbanden beter.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zeven tips om u te gedragen op het bedrijfsfeest

8 juli 2008 - Of u nu naar een formeel bedrijfsfeeestje gaat of naar een barbecue bij een collega: een werkgerelateerd uitje is niet puur sociaal en de aanwezigen zijn en blijven uw  collega’s. De indruk die u hier maakt, heeft zijn weerslag op uw baan. Goed of slecht.

 Lees verder...   4 reacties
 

Vier stappen om een ‘high performance organization’ te worden

8 juli 2008 - Een ‘high performance organization’ presteert op zowel financiële als niet-financiële gronden over een periode van tenminste vijf tot tien jaarbeter dan de concurrentie. Wilt u dat uw onderneming het predicaat `high performance organization` (HPO) krijgt?

 Lees verder...   5 reacties
 

IT en business wantrouwen elkaar nog steeds

7 juli 2008 - IT-doelstellingen zijn nog steeds onvoldoende op de bedrijfsdoelstellingen gebaseerd. Omgekeerd geldt dat de business onvoldoende oog heeft voor de mogelijkheden die IT biedt. Dat blijkt uit het onderzoek `ICT in bedrijf` van Heliview in opdracht van KZA.

 Lees verder...   Reageer
 

Power-nap houdt u scherp

7 juli 2008 - Steeds meer ondernemingen ontdekken dat werknemers die af en toe een uiltje knappen productiever zijn en geconcentreerder werken. Daarom investeren steeds meer bedrijven in zogenaamde EnergyPods waarin werknemers een `power-nap` kunnen doen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijfsovername is onverminderd duur

7 juli 2008 - Tot op heden blijkt de kredietcrisis nog weinig negatieve invloed te hebben op het volume en de prijzen van Europese overnames. In vergelijking met de financiële prestaties van de overnameprooi, liggen de prijzen betaald bij transacties onverminderd hoog.

 Lees verder...   Reageer
 

Internet en e-commerce blijven marketeer uitdagen

6 juli 2008 - De grootste uitdaging voor de marketeer ligt nog steeds in de integratie van internet en e-commerce. De verschuiving van marketingbudgetten naar internet gaat onverminderd door. In 70 procent is er dit jaar al sprake geweest van een verschuiving ; bij zeventien procent was dat een forse.

 Lees verder...   1 reactie
 

Email en vergaderen putten manager uit

4 juli 2008 - Ziet u nu alweer op tegen de volgende vergadering? U bent niet de enige. Tweederde van de Britse managers klagen dat eindeloze vergaderingen en stapels e-mail hen het meest uitputten.

 Lees verder...   Reageer
 

Overheidsmanager kan werk moeilijk loslaten op vakantie

4 juli 2008 - Driekwart van de ambtenaren gaat deze zomer op vakantie. Tijdens de vakantie zijn ze met hun hoofd nog bij hun werk en loopbaan. 36 procent van de ambtenaren bezint zich deze zomer op zijn of haar carrière.

 Lees verder...   Reageer
 

HBO'ers krijgen teveel salaris

4 juli 2008 - Eén op de drie werkgevers biedt meer dan 3.500 euro per maand aan werkzoekende HBO’ers. Dit terwijl bijna 62 procent van de HBO’ers bereid is te werken voor een salaris vanaf 2.500 per maand. Vijftien procent zou zelfs aan de slag gaan voor minder dan 1.750 per maand.

 Lees verder...   18 reacties
 
< vorige 1135 1136 1137 1138 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10