zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven ontevreden over stagiairs

1 september 2008 - Nog niet de helft (45 procent) van de bedrijven die een stagiair in dienst heeft, is daar tevreden over. 30 procent niet. Slechts 24 procent beschikt volgens de werkgevers over voldoende kennis en maar 40 procent heeft de juiste instelling.

 Lees verder...   Reageer
 

Succesvolle partner werkt stimulerend

29 augustus 2008 - Wie een succesvolle partner heeft, wordt zelf ook succesvoller. Wie deel uitmaakt van een paar neemt belangrijke loopbaanbeslissingen niet alleen, maar als stel. Dat blijkt uit onderzoek waarop sociologe Ellen Verbakel op 12 september promoveert aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacaturejargon blijft abacadabra

29 augustus 2008 - In Nederland staan momenteel zo`n 242.000 vacatures uit. Volgens Suzanne Van den Eynden, redacteur van Carp, denken negen van de tien Nederlandse bedrijven dat potentiële kandidaten staan te springen om te solliciteren zodra ze een vacature lezen voor een flexibele ‘multitasker’ met een ‘hands-on mentaliteit’.

 Lees verder...   3 reacties
 

Zes tips voor een inspirerende werkplek

29 augustus 2008 - Of u nou wilt of niet, u brengt nogal wat tijd achter uw bureau door. Toch wordt er over het algemeen maar weinig aandacht besteed aan het inrichten van werkplekken. Jammer, want een inspirerende omgeving verhoogt de arbeidsvreugde, zo schrijft NRC Next.

 Lees verder...   5 reacties
 

Ondernemer verspilt drie uur per dag

29 augustus 2008 - De Nederlandse ondernemer verspilt ruim drie uur per dag omdat hij of zij buiten kantoor niet door kan werken. Door files, wachten op afspraken en het gemis aan apparatuur om zaken af te handelen bij klanten of onderweg gaat veel kostbare tijd verloren.

 Lees verder...   4 reacties
 

Toeslag voor kinderopvang drastisch gewijzigd

29 augustus 2008 - Naar verwachting besluit het kabinet deze week in te stemmen met het voorstel van staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs om het systeem van kinderopvang ingrijpend te herzien. Dat staat te lezen op Zibb.

 Lees verder...   2 reacties
 

Noodzaak kennisoverdracht wordt steeds duidelijker

28 augustus 2008 - Met de pensionering van een groot aantal topmanagers voor de deur, moeten Amerikaanse en Europese bedrijven er rekening mee houden dat ze te maken kunnen krijgen met een enorm verlies aan kennis en ervaring.

 Lees verder...   Reageer
 

'Verzuim zit tussen de oren'

28 augustus 2008 - Het merendeel van de mkb-ondernemers (59 procent) maakt zich zorgen over de gevolgen van verzuim zoals het stilliggen van werk en het verlies aan opbrengsten. Toch wordt het thema nauwelijks aangepakt binnen de onderneming.

 Lees verder...   1 reactie
 

Topmanager moet terug naar de school

28 augustus 2008 - Vandaag gaat op de Nyenrode Business Universiteit een opleiding van start voor senior interim-managers. Dit op initiatief van Ebbinge & Company omdat de hogere managementechelons vaak niet toekomen aan een noodzakelijke vakmatige verdieping 

 Lees verder...   Reageer
 

Opbrengst ICT-investeringen zelden geëvalueerd

28 augustus 2008 - ICT wordt nog zelden ingezet om winst te maken, ondanks het besef bij managers dat ICT van toegevoegde waarde is voor de business. De meeste managers berekenen niet actief de return on investment na een ICT-investering.

 Lees verder...   1 reactie
 

Gedragslijn sociale netwerken is slimme zet

27 augustus 2008 - Ondernemingen doen er goed aan gedragslijnen voor te schrijven voor het gebruik van social networking sites. Ook is het aan te raden om extra webbeveiligingsoplossingen te implementeren om risico’s te vermijden.

 Lees verder...   Reageer
 

Help uw overtollige medewerkers aan een nieuwe baan

27 augustus 2008 - Outplacement is niet alleen moreel gezien een aan te raden actie om van uw overbodig geworden mensen af te komen, maar ook een krachtig retentie- en motivatie-instrument voor de achterblijvers.

 Lees verder...   8 reacties
 

Generatie Y blijft werkgever hoofdbrekens bezorgen

27 augustus 2008 - Misschien is ze te lang een hand boven het hoofd gehouden door hun ouders, zijn ze te zelfingenomen over hun waarde na een decennium voor voorspoed of misschien zijn ze gewoon echt anders. Wat de reden ook is, feit is dat Generatie Y werkgevers nog lange tijd hoofdpijn zal bezorgen.

 Lees verder...   2 reacties
 

VS heeft teveel invloed op financiële verslaggeving

26 augustus 2008 - "Sinds de EU in 2005 IFRS als verslaggevingsstandaard heeft bekrachtigd, is het in meer dan 100 landen ingevoerd. Nu lijkt ook invoering in de Verenigde Staten met rasse schreden te naderen." Dat stellen Rolf Slager en Roelf Kloen van PricewaterhouseCoopers (PwC) op Accountancynieuws.nl.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1123 1124 1125 1126 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10