zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis leidt niet tot ontslagangst

12 november 2008 - De financiële crisis zorgt er niet voor dat we bang zijn om onze baan kwijt te raken. Van 3000 deelnemers aan een onderzoek van Werksite.nl, antwoordt 75 procent dat ze geen angst hebben om binnenkort te worden ontslagen.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart smartphones heeft last van storingen

12 november 2008 - Een kwart van de zakelijke smartphonegebruikers krijgt te maken met softwareproblemen. Bijna de helft moet de telefoon om die reden regelmatig herstarten. Bij een derde lopen mobiele applicaties tenminste eens per week vast of werkt het toestel anderszins niet zoals het moet.

 Lees verder...   2 reacties
 

Tien tips voor een snellere promotie

12 november 2008 - Als u een promotie of meer verantwoordelijkheden wilt, moet u natuurlijk zorgen dat u uw werk uitmuntend doet. Maar met deze tien extra inspanningen brengt u uzelf nog beter onder de aandacht en die promotie een stukje dichterbij.

 Lees verder...   Reageer
 

Heeft recruiter voorkeur voor 'gelijke'?

12 november 2008 - Is een vrouwelijke sollicitant in het voordeel bij een vrouwelijke interviewer, of juist niet? En hebben een blanke en een zwarte kandidaat gelijke kansen bij een zwarte interviewer? Dat onderzocht Kitty Lek in haar bachelorscriptie ‘Het gelijkeniseffect in sollicitatiegesprekken’ voor de Universiteit van Amsterdam.

 Lees verder...   1 reactie
 

FNV schiet werknemer te hulp met crisisplan

12 november 2008 - Een nieuwe en betere overbruggingsregeling naast de werktijdverkorting. Het vrij besteedbaar maken van spaarloon. Een koopkrachtimpuls voor gepensioneerden. En een time-out voor verdere marktwerking in de publieke sector...

 Lees verder...   2 reacties
 

Sex, drugs en drank blijven taboe op het werk

11 november 2008 - Uw drugsgebruik, seksleven en overmatig drankgebruik in het weekend kunt u beter niet bespreken op het werk. Dergelijke persoonlijke informatie wordt namelijk echt wel meegenomen in de beeldvorming omtrent u. Dit zegt arbeidspsycholoog Gerard Vegt op Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Recessie? Behandel uw klanten als stamgasten

11 november 2008 - Hoe overleeft u een recessie? Door u te focussen op het behouden van vaste klanten en kleine strategische veranderingen door te voeren. Dat zegt Jaap Favier van Forrester Research op Marketingonline.

 Lees verder...   1 reactie
 

Goede inwerkperiode bespaart miljarden

11 november 2008 - Het gaat vaak mis met de ontvangst van nieuwe medewerkers. Dat zegt Toine Al, schrijver van ‘De introductiegids’, een boek met tips voor het inwerken van nieuwe werknemers, in De Pers. Werkgevers zijn zich onvoldoende bewust van de gevolgen van een gebrekkige introductie. En dat kost ze miljarden.

 Lees verder...   4 reacties
 

Ondernemingen snijden in de kosten, niet in het personeelsbestand

11 november 2008 - In plaats van de massaontslagen die vorige recessies kenmerkten, bezuinigen bedrijven deze keer op subtielere manieren. Denk aan gerichtere en meer strategisch opschoning van het personeelsbestand en het bezuinigen op andere posten.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen willen meer werken

11 november 2008 - Vrouwen, met name degenen met kleine deeltijdbanen, geven aan dat ze vijf uur per week meer willen werken. Dat blijkt uit het onderzoek 'Verdeelde tijd' van het SCP. De Taskforce DeeltijdPlus heeft berekend dat met deze extra uren ruim een half miljoen voltijdbanen kan worden ingevuld.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf dimensies van vrouwelijk managementsucces

10 november 2008 - Vijf essentiële, aan elkaar gerelateerde, leiderschapsdimensies zijn bepalend voor het succes van vrouwelijke leidinggevenden. Dit stelt McKinsey tenminste na onderzoek. Express.be vat de resultaten samen.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Werk en kinderen moeten beter te combineren zijn’

10 november 2008 - Om werken en zorg voor kinderen beter te kunnen combineren, bekijkt het kabinet of het handig zou zijn om werknemers in de Arbeidstijdenwet het recht te geven zelf te schuiven met hun werktijden. Ook zouden werkenden meer te zeggen moeten krijgen over hun werkplek. 

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge werknemer wil niet zonder mobiel, IM en sociale netwerken

10 november 2008 - Ze zijn opgegroeid in een wereld waarin continue, mobiele bereikbaarheid heel gewoon is. Het is dus niet zo vreemd dat de jongste generatie werknemers ervan uitgaat op het werk gebruik te kunnen maken van hun gsm, sociale netwerken en IM. Zo niet? Dan zijn ze weg.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijfsleven bereidt zich voor op voor harde maatregelen

10 november 2008 - De kredietcrisis leidt er ook in Nederland toe dat ondernemingen massaal gaan bezuinigen. Eén op de vijf bedrijven overweegt daarom hard te snijden in het personeelsbestand en het aantal bestuurslagen te verminderen. Ook in andere kostenposten wordt geschrapt.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1106 1107 1108 1109 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10