zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

‘Op tijd betalen kan economie redden’

23 januari 2009 - Behalve de overheid moeten ook grote bedrijven in Nederland weer binnen 30 dagen gaan betalen. Die noodkreet ontving Intrum Justitia van een groot aantal MKB-ondernemers naar aanleiding van haar onderzoek naar de positieve effecten van op tijd betalen voor de Nederlandse economie.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werkgever bezuinigt eerder op leaseauto dan op pensioen

23 januari 2009 - Door de financiële marktomstandigheden bezuinigen werkgevers eerder op leaseauto's en variabele winstuitkeringen voor werknemers dan op de pensioenregeling. Ook de mogelijkheden voor kinderopvang en opleidingen staan meer onder druk dan de pensioenregeling.

 Lees verder...   4 reacties
 

Geeft Obama wereldwijde economie een nieuwe impuls?

23 januari 2009 - Met zijn kritiek op de hebzucht van sommigen in de financiële wereld en – nog belangrijker – zijn oproep voor een nieuw tijdperk van verantwoordelijkheid voor iedereen, bevatte de inauguratierede van president Obama belangrijke lessen voor managers, werkgevers en werknemers.

 Lees verder...   3 reacties
 

Marcomprofessional vreest niet voor baan

23 januari 2009 - Ruim een derde van de marketing- en communicatieprofessionals is bang hun baan te verliezen als gevolg van de kredietcrisis. 60 procent is daar niet bang voor en drie procent weet het niet.

 Lees verder...   Reageer
 

Effectieve leider beďnvloedt brein volgeling

22 januari 2009 - Effectief leiderschap is niet alleen een kwestie van talent, maar is ook aan te leren. Het menselijke brein kan immers gedrag en gevoelens van anderen oppikken en imiteren. Dit stellen onderzoekers van het Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations en de Case Western Reserve University op MD Weekly.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier acties om de crisis te overleven

22 januari 2009 - Passiviteit is vandaag geen optie. Wie stil blijft zitten en wacht tot de crisis overwaait, gaat sombere tijden tegemoet. Zware investeringen zijn enigszins moeilijk tegenwoordig, maar managers hebben meer mogelijkheden om de toekomst er rooskleuriger uit te laten zien. Dat schrijft 6minutes.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager maakt zich niet druk om crisis

22 januari 2009 - 2009 wordt een moeilijk jaar. 40 procent van de managers verwacht dat de financiële resultaten dalen. Een logisch gevolg van het feit dat 46 procent denkt dat de markt waarin zij actief zijn krimpt. Toch ligt de manager daar niet wakker van. Dat blijkt uit onderzoek van Management Team.

 Lees verder...   2 reacties
 

Tien tips om de telefoon goed op te nemen

22 januari 2009 - "De Nederlandse werknemer heeft geen idee hoe hij de telefoon professioneel opneemt." Dat stelt Arnoud Koek, directeur van Sparq, op VKbanen. " Maar het is wel het visitekaartje van de onderneming en zichzelf." Om hoog opgeleide professionals te beschermen tegen telefoonblunders, stelde hij een tiplijst op.

 Lees verder...   1 reactie
 

Comeback oud-CEO meestal tot mislukken gedoemd

22 januari 2009 - De comeback van oud-CEO`s - afgezien van die van Steve Jobs – zijn zelden succesvol. Ze komen namelijk vaak voor als een bedrijf in zwaar weer verkeert en de omstandigheden dus ongunstig zijn. Dat stelt Rudi Fahlenbach van de Ohio State University op Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf crisistips voor uw merkstrategie

21 januari 2009 - Recessie... Welke weg moet u dan inslaan met uw marketingstrategie? Uw prijzen verlagen of zijn er beteren manieren om uw merk recessieproof te maken? Marketing Online geeft vijf adviezen.

 Lees verder...   Reageer
 

Rustig aan doen is nieuwe uitdaging voor managers

21 januari 2009 - KPMG bood 11.000 personeelsleden deze week de radicale keuze om of op sabbatical te gaan of een vierdaagse werkweek te accepteren. En ze zijn niet de enige. Een groot aantal bedrijven wereldwijd is wanhopig op zoek is naar alternatieven voor massaontslagen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Topmanager twijfelt aan eigen crisistalent

21 januari 2009 - Eén op de drie topmanagers (CEO’s en andere leden van de Raad van Bestuur) heeft weinig vertrouwen in de eigen plannen om hun bedrijf door de economische crisis te loodsen. 40 procent twijfelt of de eigen organisatie de juiste plannen heeft om de huidige economische crisis het hoofd te bieden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Eerste loonstrook van 2009 bevat vele nieuwe elementen

21 januari 2009 - De eerste salarisstrook van 2009, die deze maand bij miljoenen Nederlanders op de mat valt, kent een aantal nieuwe elementen. Zo verdwijnt de WW-premie, maar gaat de loonbelasting iets omhoog. De opbouw van de nieuwe loonstrook is echter voor de meeste mensen niet direct duidelijk.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werk nog steeds het meest gezocht in krant

20 januari 2009 - Mensen die werk zoeken, wenden zich nog steeds het meest tot papieren media, met het regionale dagblad op kop. In een groot aantal sectoren echter scoort internet het hoogst. Niet alleen in de ICT-sector, maar ook in de juridische en hrm-sector.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1090 1091 1092 1093 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10