zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes omgangstips voor Millennials

26 februari 2009 - Millennials doen hun intrede op de werkvloer en laten een diepe indruk achter op eerdere generaties met hun compleet andere visie op hun carrièreverwachtingen. Om werkgevers wereldwijd te helpen de generatieverschillen te begrijpen, deed Porter Novelli uitgebreid onderzoek naar het professionele gedrag van Millennials.

 Lees verder...   Reageer
 

Droombaan? Alleen als die binnen een uur bereikbaar is!

26 februari 2009 - Meer dan de helft van de Europese werknemers vindt een reistijd langer dan twee uur acceptabel voor de ideale baan. De meerderheid van de Nederlanders daarentegen wil niet langer dan een uur heen en weer reizen naar het werk. Dat bleek uit internationaal onderzoek van StepStone.

 Lees verder...   2 reacties
 

Donner wil lonen bevriezen

26 februari 2009 - Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vraagt de vakbonden om bij cao-onderhandelingen niet om loonstijgingen te gaan vragen. Om de financiële crisis het hoofd te bieden, zullen de lonen niet met de inflatie mee kunnen groeien, zei hij. Looneisen matigen tot inflatiecorrectie vindt Donner niet ver genoeg gaan.

 Lees verder...   2 reacties
 

Elektronisch factureren steeds aantrekkelijker

25 februari 2009 - Bedrijven ontvangen en versturen facturen nog steeds massaal per post. Ook verwerken veel bedrijven facturen nog handmatig. Staatsecretaris De Jager van financiën wil het digitaal factureren stimuleren en stelde onlangs een versoepeling van de regels voor, onder andere het niet langer verplicht stellen van de elektronische handtekening.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vacaturetekst scoort onvoldoende

25 februari 2009 - 52 procent van de vacatureteksten scoort een onvoldoende. Opvallend is dat veel werkgevers, gemiddeld genomen, een duidelijk beeld hebben van wie ze zoeken, maar daarentegen onvoldoende de beoogde kandidaten weten te triggeren om te solliciteren.

 Lees verder...   Reageer
 

Financial waardeert manager vooral vanwege vakkennis

25 februari 2009 - Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers in de financiële wereld heeft geen specifieke voorkeur voor een oudere of jongere manager. Zeventien procent heeft het liefst een leidinggevende van dezelfde leeftijd. Slechts 24 procent heeft liever een manager die ouder is.

 Lees verder...   Reageer
 

Leiderschapsopvolging wordt nog steeds genegeerd

25 februari 2009 - Het komt niet bepaald onverwacht, dus je zou denken dat organisaties maatregelen hebben genomen om het naderende vertrek van de babyboomers op te vangen. Niet dus. Vooral Amerikaanse bedrijven gaan er nog steeds van uit  dat een leiderschapsvacuüm onvermijdelijk zal zijn.

 Lees verder...   2 reacties
 

Tien tips om uw eerste baan goed te beginnen

25 februari 2009 - Nieuwe collega’s, werkzaamheden en regels. Begint u als starter aan een nieuwe baan, dan zijn de nieuwe indrukken niet van de lucht. Computable geeft tien tips om meteen een goede indruk en een goede start te maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Carrièreswitch stuit op verzet van partner

24 februari 2009 - Zou u eens iets heel anders willen? Vlak dan uw achterban niet uit. Als mensen van baan willen veranderen of voor zichzelf willen beginnen, blijken ze namelijk vaak op weerstand van hun partner of familie te stuiten. Daar zijn volgens Express.be drie redenen voor.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders positiever over werk

24 februari 2009 - Nederlandse werknemers waren in 2008 op een groot aantal thema's lichtelijk positiever over hun werk dan in 2007. Dat blijkt uit onderzoek van Towers Perrin onder 60.592 werknemers uit 68 grote bedrijven in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier redenen waarom goede managers slechte beslissingen nemen

24 februari 2009 - Waarom nemen zoveel competente managers zo vaak 'stomme' beslissingen? Voor hun boek ‘Think Again – Why Good Leaders Make Bad Decisions and How to Keep it From Happening to You’ deden Sydney Finkelstein en Jo Whitehead (Tuck School of Business) en Andrew Campbell (Ashridge Business School) onderzoek naar die vraag.

 Lees verder...   3 reacties
 

Menselijke factor steeds bepalender voor overnamesucces

24 februari 2009 - De kans dat een overname slaagt is veel groter als de koper eerst onderzoek doet naar de zachte en menselijke factoren van de beoogde overnamepartij. Bedrijven die onderzoek doen naar de cultuur, organisatie en het menselijk kapitaal hebben ruim twee keer zo veel kans op succes dan bedrijven die dat niet doen.

 Lees verder...   2 reacties
 

In zeven stappen naar een effectief sollicitatiegesprek

24 februari 2009 - Nadat u een vacature heeft geplaatst met daarin de functieomschrijving en de functievereisten, en uit de reacties de meest geschikte kandidaten heeft geselecteerd, is het tijd voor de sollicitatiegesprekken. Maar: hoe doet u dat? Businesscompleet.nl presenteert een stappenplan.

 Lees verder...   3 reacties
 

Manager heeft wel degelijk nut

23 februari 2009 - Veel werknemers twijfelen er aan, maar de manager heeft wel degelijk nut. Die twijfel wordt vaak gevoed door gebrek aan kennis over de werkzaamheden van de manager. Duidelijkheid daarover kan een hoop misverstanden voorkomen, aldus MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1082 1083 1084 1085 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10