zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe baan: aannemen of weigeren?

23 april 2009 - U hebt uw sollicitatieprocedure succesvol doorlopen en een nieuwe werkgever biedt u een baan aan. Het leek de kans van uw leven, maar nu begint u toch te twijfelen. Moet u het aanbod aannemen of toch maar niet? Monsterboard.nl zet een aantal afwegingen op een rij die u kunnen helpen de knoop door te hakken.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf do’s en don’ts voor managers tijdens een recessie

23 april 2009 - Maar liefst 70 procent van de totale kosten van een onderneming zijn personeelskosten. Het is dus van belang de juiste beslissingen nemen op het gebied van personeelsmanagement. Taleo Research en het Human Capital Institute deden in december 2008 onderzoek naar recessiemanagement.

 Lees verder...   Reageer
 

Vooral talentmanagement lijdt onder de recessie

23 april 2009 - Het aantrekken en behouden van managementtalent is flink gedaald op de prioriteitenlijst van de meeste ondernemingen. Uit onderzoek van Aon komt naar voren dat managers overal ter wereld zich momenteel de meeste zorgen maken over de economische crisis.

 Lees verder...   3 reacties
 

Web 2. 0: perfecte communicatie of perfecte manier om persoonlijk contact te vermijden?

23 april 2009 - Steeds meer managers gebruiken Web 2.0 toepassingen om intern te communiceren met hun medewerkers. Dat concludeert Watson Wyatt. Gaan deze methodes de wereld veranderen of zullen ze er, net als e-mail eerder, toe leiden dat we alleen nog maar bereikbaar zijn en nog minder persoonlijk contact hebben? 

 Lees verder...   3 reacties
 

Juristen buigen zich over flexiblisering, ontslag en bonussen

22 april 2009 - Tijdens het seminar van USG Juristen op 16 april werd de flexibilisering van arbeid aan de orde gesteld. Dit houdt immers veel organisaties bezig in tijden van economische onzekerheid. Een divers gezelschap uit zowel de overheid als het bedrijfsleven was aanwezig om met elkaar van gedachten te wisselen omtrent dit onderwerp.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bijna driekwart werknemers wil actie tegen topinkomens

22 april 2009 - 70 procent van de leden van de CNV BedrijvenBond is bereid om actie te voeren of te staken als de top in hun bedrijf zichzelf voorzien van bonussen. Dit is een van de uitkomsten van een enquête onder de leden van de CNV BedrijvenBond tijdens regionale bijeenkomsten over het sociaal akkoord.

 Lees verder...   Reageer
 

Overheid moet bedrijven helpen gezond gedrag te stimuleren

22 april 2009 - De overheid moet investeren in onderzoek naar hoe gezond gedrag van werknemers te beïnvloeden is. De resultaten van dergelijk onderzoek moet leiden tot praktische oplossingen en methodieken die werkgevers, samen met hun werknemers zelf, beter in staat stellen gezond gedrag binnen hun eigen bedrijf te stimuleren.

 Lees verder...   3 reacties
 

Succesvol team bestaat uit optimale mix van vier types

22 april 2009 - Veel belangrijker dan het beschikken over de juiste vaardigheden, is het dat de teamleden zonder politieke spelletjes met elkaar samen kunnen werken. Om dat voor elkaar te krijgen, is het volgens managementconsultant Nikos Mourkogiannis, essentieel dat de groep beschikt over de juiste mix van vier persoonlijkheden.

 Lees verder...   12 reacties
 

Indiase en Braziliaanse managers begrijpen de vier pijlers van betrokkenheid het best

22 april 2009 - Managers in India en Brazilië scoren beter op het betrekken en motiveren van hun team dan hun Europese en Amerikaanse collega’s. Dat zou ze wel eens een concurrentievoordeel op kunnen leveren en er toe kunnen leiden dat ze sneller opkrabbelen uit de wereldwijde recessie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf tips voor een veilige zakenreis

21 april 2009 - Een onveilige situatie zit in een klein hoekje en komt altijd onverwacht. Ook als u op zakenreis bent. Blijf dus waakzaam als u zich op onbekend terrein begeeft. Hoe? Agora Business Center geeft op 6minutes.be vijf tips om u uit hachelijke situaties te redden.

 Lees verder...   Reageer
 

Privégebruik zakelijke mobiel kost miljoenen

21 april 2009 - Het aantal zakelijke mobiele telefoons nam in 2008 met dertien procent toe. Het aandeel van de privégesprekken met de zakelijke mobiel bedraagt 28 procent, goed voor 400 miljoen euro. Dit blijkt uit de Ezwim Telecom Monitor, een jaarlijks onderzoek naar de belangrijkste feiten rond het gebruik van de zakelijke mobiele telefoon.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer voelt zich onveilig op het werk

21 april 2009 - Ruim een kwart van de Nederlandse werknemers vindt zijn werkplek niet veilig. Dit blijft uit onderzoek van onderzoeksbureau Elba Media namens Securitas onder 506 respondenten. Verder komt naar voren dat ruim tweederde van de bedrijven het afgelopen jaar te maken heeft gehad met één of meerdere veiligheidsincidenten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Verbeter uzelf door beter om te gaan met kritiek

21 april 2009 - De grens tussen opbouwende en afbrekende kritiek is aan het vervagen. De beste bewijzen hiervoor ziet u op tv en internet. Op internet heerst de anonimiteit waardoor iedereen zo ongeveer alles kan zeggen wat hij wil. Op tv wordt kritiek steeds vaker verpakt in klinkklare beledigingen; kijk maar naar Gordon Ramsay en Idols.

 Lees verder...   6 reacties
 

Paniekvoetbal zet rem op productiviteit

21 april 2009 - U heeft de hele nacht doorgewerkt om dat verslag op tijd af te krijgen en in plaats van een bedankje zadelt uw baas u meteen op met het volgende, zeer dringende, karweitje. Grote kans dat u hetzelfde doet met uw medewerkers. Ook managers staan momenteel onder extreme druk om te presteren en dat geven ze door aan hun team.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1069 1070 1071 1072 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10