zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vaste marketingprofessional maakt plaats voor interimmer

22 september 2009 - Nu marketingbudgetten verder krimpen, lijken steeds meer ondernemingen hun vaste marketingprofessionals te verruilen voor interimmarketeers die op projectbasis werken. Volgens Paul Botting van de Interim Management Association hebben bedrijven de interim herontdekt als business-oplossing.

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge manager is immoreel

22 september 2009 - Volgens één op de drie Nederlandse bedrijven schort er nogal wat aan het ethisch besef van studenten. Jonge managers zouden zich daardoor te veel laten leiden door carrière, inkomen en status en te weinig door verantwoordelijkheidsgevoel en respect.

 Lees verder...   46 reacties
 

Bedrijven nemen teveel risico met risicomanagement

22 september 2009 - Als er één gebied is waarvan je zou hopen dat het geprofiteerd heeft van de gevolgen van de financiële crisis, is het risicomanagement. Toch lijkt ook risicomanagement te lijden onder dezelfde bezuinigingsmaatregelen als andere gebieden – met potentieel desastreuze gevolgen. Dat stel de Economist Intelligence Unit na onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven typische gewoontes van slechte managers

22 september 2009 - Heeft u een vervelende, slechte, intimiderende baas? Dan heeft u vast al honderden artikelen gelezen die u vertellen hoe u met zo iemand om moet gaan. De harde waarheid is echter dat u over het algemeen alleen van een slechte baas afkomt is als hij vertrekt of als u zelf opstapt. Hoe herkent u een slechte baas?

 Lees verder...   4 reacties
 

Drie tips om ook tijdens een recessie winst te maken

21 september 2009 - Veel bedrijven nemen momenteel defensieve maatregelen om koste wat het kost te besparen. Allemaal leuk en aardig stelt marketingexpert Marshall Goldsmith, maar hij stelt voor juist te denken aan maatregelen om beter te verkopen in tijden van crisis.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bonussen bankiers blijven hoog

21 september 2009 - Hoewel de banken vorig jaar flinke verliezen leden, merkten de topmannen daar maar weinig van in hun portemonnee. Hun bonussen bleven vrijwel gelijk. Dat meldt RTL Z naar aanleiding van een onderzoek van De Nederlandsche Bank.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ambtenaar ervaart leiderschap bij overheid als onderontwikkeld

21 september 2009 - 'De overheid heeft juist op dit moment sterke leiders nodig' en 'De kritiek van de oppositie op het kabinet komt duidelijk niet uit de lucht vallen'. Dat zegt Jan Kuipers, directeur van FranklinCovey. Een onderzoek van deze adviesorganisatie, uitgevoerd door Binnenlands Bestuur, bevestigt dit verwijt.

 Lees verder...   3 reacties
 

Ondernemer toont nog weinig bereidheid tot investeren

21 september 2009 - Hoewel de kabinetsplannen een positieve stimulans van het ondernemerschap voorstaan, ervaart de ondernemer dit niet als zodanig. Driekwart van ondernemend Nederland wacht dan ook de uitwerking van de plannen af. Dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Beatrix moet ook inleveren

21 september 2009 - In tijden van crisis moeten we allemaal inleveren, ook onze koningin. Dat blijkt uit onderzoek van werksite.nl. Balkenende mag van mening zijn dat niet aan de toelagen van het Koninklijk Huis getornd moet worden, maar liefst 80 procent van de Nederlanders vind het salaris van 813.000 euro voor de koningin te hoog. Zeker nu er massaal ontslagen vallen en Nederland in recessie verkeert.

 Lees verder...   7 reacties
 

Voor het eerst meer optimisten dan pessimisten onder Europese CFO's

18 september 2009 - Het optimisme onder CFO’s over het herstel van de economie en het bedrijfsleven neemt over de hele wereld toe, Azië voorop. Dat blijkt uit de CFO Survey, een wereldwijd onderzoek onder financieel directeuren, uitgevoerd door Duke University en de Universiteit van Tilburg. In Europa is het aantal optimisten voor het eerst weer groter dan het aantal pessimisten.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders meest pessimistisch in EU over werkgelegenheid

18 september 2009 - Nederlanders zijn het meest pessimistisch van alle Europeanen als het gaat over hun verwachtingen van de werkgelegenheid in de komende twaalf maanden. Maar liefst 68 procent verwacht een verslechtering. Nederlanders gaan daarmee aan kop in de Europese Unie.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever wil bijdrage zorgpremie korten bij niet vitale werknemer

18 september 2009 - Ruim 90 procent van de werkgevers vindt dat werknemers zelf verantwoordelijk zijn voor hun vitaliteit. Iets meer dan de helft meent om die reden dat zij een lager werkgeversdeel aan de zorgpremie hoeven bij te dragen als diezelfde werknemers niet mee willen werken aan hun eigen fysieke en mentale conditie.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland scoort goed op concurrentiekracht IT

18 september 2009 - Nederland is wereldwijd het vijfde meest concurrerende IT-land van 2009. Nederland haalt een score van 70,7 van de 100. De Verenigde Staten, Finland, Zweden en Canada hebben het meest gunstige klimaat voor IT-bedrijven. Na Nederland volgen het Verenigd Koninkrijk en Denemarken als nummers zes en zeven.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier tips om als vrouw hogerop te komen

18 september 2009 - Gisteren stond in de Volkskrant een artikel over het advocatenkantoor Loyens & Loeff in Amsterdam dat mannelijk senior management op een bewustwordingscursus stuurt. Dit diversiteitbeleid heeft tot doel meer vrouwen in hogere posities en als partner aan te stellen. Nu is slechts acht procent van de topmanagers en partners vrouw.

 Lees verder...   15 reacties
 
< vorige 1032 1033 1034 1035 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10