zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlanders zijn gek op flexibel arbeidsvoorwaardenpakket

17 november 2009 - Een kwart van de werkgevers biedt werknemers een keuzepakket wat betreft de arbeidsvoorwaarden. Een derde van de overige werkgevers overweegt dat. Dit blijkt uit een onderzoek van Mercer onder ruim 1.700 organisaties in 47 landen. Van alle Europese landen bieden de meeste Nederlandse werkgevers zo’n pakket, Italianen het minst.

 Lees verder...   1 reactie
 

MKB ziet verhoging AOW-leeftijd met angst en beven tegemoet

17 november 2009 - Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zijn bang dat zij zwaar de dupe worden van de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. De besparing op de pensioenpremies verzacht voor hen geenszins de torenhoge kosten die ze maken om werknemers langer in dienst te houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Minder faillissementen in oktober

16 november 2009 - In oktober werden 500 faillissementen van bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) uitgesproken. Dit zijn er 130 minder dan in september dit jaar. Vergeleken met oktober 2008 was het aantal faillissementen nog wel een stuk hoger. Dit blijkt uit de jongste cijfers van het CBS, zo meldt BlikopNieuws.nl.

 Lees verder...   3 reacties
 

Zes sociale netwerktrends

16 november 2009 - Nu sociale netwerken volwassen zijn – volgens sommigen zelfs alweer ‘passé’– tekenen zich de trends af voor volgend jaar. Het ziet er naar uit dat ondernemingen meer greep gaan krijgen op de sociale netwerken van hun werknemers, terwijl die op hun beurt steeds meer uitwijken naar mobiele netwerkmogelijkheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Heeft u genoeg talent in huis voor het naderende economische herstel?

16 november 2009 - In slechte tijden wordt de echte leider zichtbaar; de leider die knopen door durft te hakken zodat zijn onderneming klaar is om kansen te grijpen zodra het herstel zich aandient. Overal ter wereld zijn er tekenen dat het ergste van de recessie voorbij is, en zoals na elke recessie zullen er winnaars en verliezers zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Oudere is nog prima inzetbaar

16 november 2009 - De inzetbaarheid van oudere werknemers is hoger dan men zou verwachten. Bijna driekwart van de medewerkers boven de 60 jaar blijkt een goed tot uitstekend werkvermogen te hebben. Dat blijkt uit de Performer Bedrijfsgezondheidsmonitor van Arbo Unie, waaraan meer dan 12.000 medewerkers uit de gezondheidszorg, onderwijs, overheid en zakelijke dienstverlening hebben meegewerkt.

 Lees verder...   3 reacties
 

‘Bedrijfsleven moet leiding nemen in duurzaamheid’

16 november 2009 - Een whitepaper van kredietverzekeraar Atradius, aangeboden bij het Europese Parlement, bevat sterke aanbevelingen voor zowel regeringen als het bedrijfsleven. De whitepaper 'Is duurzaamheid onverenigbaar met de groei van bedrijven?' concludeert dat de commerciële voordelen van het invoeren van duurzame processen in de bedrijfsstrategie duidelijk de kosten overstijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ambtenaar: ‘externe kracht nuttig, maar te duur’

13 november 2009 - Bijna driekwart van de ambtenaren is van mening dat tijdelijk ingehuurde medewerkers een toegevoegde waarde hebben. Toch vindt 81 procent dat de overheid te veel geld uitgeeft aan externe inhuur. Dit blijkt uit onderzoek onder 405 ambtenaren van InOverheid.nl.

 Lees verder...   2 reacties
 

Verdeel uw geld over zes rekeningen en word rijk (en gelukkig)

13 november 2009 - Uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) blijkt dat de Nederlander meer zou moeten gaan sparen omdat miljoenen huishoudens in de financiële gevarenzone zitten. Het Nibud adviseert de financiële huishouding beter administratief bij te houden. Mensen die dat doen hebben minder problemen. Mensen die goed omgaan met geld zijn zelfs gelukkiger.

 Lees verder...   10 reacties
 

Tien redenen om te virtualiseren

13 november 2009 - Virtualisatie heeft zich inmiddels bewezen als tool om kosten te besparen. Toch denken veel MKB-bedrijven nog dat virtualisatie is voorbehouden aan grote ondernemingen of datacenters. Hieronder een lijst van VMware met de top tien redenen voor het MKB om aan de slag te gaan met virtualisatie.

 Lees verder...   2 reacties
 

Europese bedrijven kwetsbaar voor IT-gedreven marktverschuivingen

13 november 2009 - Europese topmensen denken dat hun bedrijven gevoeliger zijn voor grote, IT-gedreven marktverschuivingen dan bedrijven elders in de wereld. Volgens het McKinsey rapport 'Time to raise the CIO's game: A call to action for European companies', is 74 procent van de Europese topmensen van mening dat hun bedrijf 'zeer' tot 'extreem' kwetsbaar is voor IT-gedreven marktveranderingen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Talentmanagement sluit niet aan op zakelijke doeleinden

13 november 2009 - Organisaties maken zich wereldwijd grote zorgen over opvolgingsplanning en performance management en over hun vermogen om medewerkers binnen te houden nu de economie weer aantrekt. Nieuw onderzoek van Bersin & Associates en StepStone onder 550 grote ondernemingen in twintig landen onthult grote gaten in de HR-strategie en talentmanagementkracht van bedrijven.

 Lees verder...   2 reacties
 

Lichte stijging vacatureaanbod in oktober

12 november 2009 - Oktober laat eindelijk een stijging zien in het vacatureaanbod, zo blijkt uit de maandelijkse Monster Employment Index. Het online vacatureaanbod steeg met twee punten naar een niveau van 88 punten. Bijna alle sectoren lieten een groei zien, waarbij het aanbod in de sectoren gezondheidszorg en onderwijs het meeste toenam.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart werknemers voelt zich ondergewaardeerd door baas

12 november 2009 - Bijna één op de vier werknemers in Nederland voelt zich niet gewaardeerd door zijn werkgever. Daarnaast vindt 27 procent dat er te weinig in hem of haar wordt geïnvesteerd. Eveneens 27 procent zegt persoonlijke aandacht van de baas te missen. Dit staat in de jongste Randstad Werkmonitor.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1018 1019 1020 1021 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10