zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vooral meer 45-plussers werkloos

25 januari 2010 - In de periode oktober-december 2009 waren gemiddeld 410.000 personen werkloos. Dit komt overeen met 5,3 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 3,7 procent. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal niet-werkende werkzoekenden in december 2009 vergeleken met een jaar eerder het sterkst is toegenomen in Noord-Brabant.

 Lees verder...   Reageer
 

Uitmuntende leiders zetten mensen op nummer één

25 januari 2010 - De veronderstelling dat de zogenaamde ‘harde’, resultaatgerichte leiders het beter doen in moeilijke tijden is simpelweg niet waar. Dat stelt de Britse denktank The Work Foundation na twee jaar onderzoek. Juist leiders die mensen en relaties centraal stellen, presteren over het algemeen beter.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vertrouwen in social networks neemt af door online criminaliteit

25 januari 2010 - Het vertrouwen om persoonlijke informatie te delen via social networks neemt af door de toename van cybercrime. Dit is een van de resultaten uit het 2009 Online Consumer Security Survey van RSA. Voor het onderzoek zijn meer dan 4.500 internetgebruikers wereldwijd ondervraagd over onder meer de veiligheid van hun persoonlijke informatie en hun kennis van online risico’s.

 Lees verder...   1 reactie
 

Projectmanagers en consultants zeer gewild in 2010

25 januari 2010 - IT Job Board.nl onthulde vorige week de resultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd onder 277 Nederlandse ICT-professionals gericht op de verwachtingen voor 2010. Hieruit kwam onder andere naar voren dat de Nederlandse ICT-professional verwacht dat de banenkansen voor 2010 met name bij financiële instellingen en banken, software bedrijven en energie- en nutsbedrijven liggen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf sociale mediatips

25 januari 2010 - Sociale media kwamen in een stroomversnelling terecht in 2009. Twitter en Facebook groeiden explosief en steeds meer bedrijven namen sociale media serieus als zakelijk medium. SlideShare somt op 6Minutes.be vijf sociale media tips voor 2010 op.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemers straks massaal aan halve kroket

22 januari 2010 - De eerste 'halve kroket' van Nederland is een feit. Prorest Catering presenteerde gisteren officieel deze 'halve snack' als onderdeel van een nieuwe lunchformule in bedrijfsrestaurants dat kilocalorieën spaart en ook nog eens goedkoper is. Onder het thema 'de helft zoveel, dubbel zo goed' is de 'halve kroket' synoniem voor kleinere lunchporties en -producten die optimaal op elkaar zijn afgestemd.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer belangstelling cloud-storage ondanks veiligheids- en betrouwbaarheidszorgen

22 januari 2010 - Zorg over beveiliging en privacy zijn de belangrijkste drempels om over te stappen naar een cloud-storagemodel. Dit blijkt uit recent onderzoek van CommVault onder 535 klanten in de gehele wereld. Met het onderzoek peilde CommVault de interesse in cloud-storage en ging het na welke zorgen bedrijven op dit vlak hebben.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse bedrijven houden rekening met meer ontslagrondes

22 januari 2010 - De economie toont tekenen van herstel. Toch verwacht 62 procent van ondervraagde bedrijven in een onderzoek van adviesbureau Towers Watson in 2010 te moeten snijden in het personeelsbestand. Bij ruim een derde van deze bedrijven wordt in de plannen voor dit jaar zelfs rekening gehouden met een afslanking van tien procent of meer.

 Lees verder...   Reageer
 

Rabobank blijft favoriete werkgever van Nederland

22 januari 2010 - Rabobank is nog altijd de werkgever waar de Nederlandse beroepsbevolking het liefst zou willen werken. De bank vergrootte zelfs haar voorsprong op de concurrenten. Shell steeg, ten koste van Philips, door naar de tweede plaats. Snelle stijgers in de top 50 zijn Siemens, Hema en Coca Cola.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie doelen die u kunt bereiken door hoge verwachtingen te koesteren

22 januari 2010 - Leiders hebben soms wel iets weg van profeten: ze weten wat er gaat gebeuren zonder dat daar nu al concrete aanwijzingen voor zijn. Ze weten bovendien dat het stellen van hoge verwachtingen kan leiden tot self-fulfilling prophecies. Dat schrijft Sangeeth Varghese, oprichter van Lead Cap, op Forbes.

 Lees verder...   Reageer
 

Solide basis is must voor succes MKB

21 januari 2010 - Slimme ondernemers worden veelal gezien als innovators met grote ideeën en veel lef. Deze ingrediënten moeten de tickets to heaven zijn en zorgen voor een snelle groei van de onderneming. Wat menig ondernemer echter vaak vergeet, is dat juist de basis van het bedrijf in orde moet zijn. Hier laat men flink wat punten en daarmee geld liggen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Verkopen vrouwen beter dan mannen?

21 januari 2010 - ComPlus Training en Advies en de faculteit Human Resources Studies aan de Universiteit van Tilburg hebben anderhalf jaar onderzoek gedaan naar de verschillen tussen mannen en vrouwen in commerciële functies. Centrale vraag was: zijn vrouwen betere verkopers dan mannen en zo ja; waarom werken er dan relatief zo weinig in commerciële functies?

 Lees verder...   3 reacties
 

Crisis vraagt om andere leider, maar investeringen blijven uit

21 januari 2010 - Organisaties zoeken sinds de crisis naar een nieuw type leidinggevende, maar hebben geen budget om dit type manager te ontwikkelen of te werven. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit onder leiding van prof. dr. Lidewey van der Sluis.

 Lees verder...   5 reacties
 

Spam: slecht voor uw portemonnee en het milieu

21 januari 2010 - Uit diverse onderzoeken blijkt dat spam financieel verlies en schade aan de natuur veroorzaakt. De hoeveelheid spam die vorig jaar is verstuurd, heeft een uitstoot van koolstofdioxide veroorzaakt die gelijk is aan 1,6 miljoen keer de aarde rondrijden.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1001 1002 1003 1004 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10