zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Marketing 2010: social network marketing en brand management

10 juni 2010 - De marketing topics van 2010 zijn social network marketing en brand management. Dat blijkt uit het grote Berenschot/MarketingTribune-marketingtrendonderzoek dat is gehouden onder Nederlandse marketingprofessionals. Nieuwe trends in de top tien zijn authenticiteit en new business models.

De vijf meest genoemde trends van dit jaar zijn social network marketing (54 procent), brand management (54 procent), nieuwe communicatieplatformen (46 procent), innovatie (42 procent) en authenticiteit (39 procent). Op de plaatsen zes tot en met tien staan trends die gerelateerd zijn aan de business en het meetbaar maken van de resultaten van marketinginspanningen. 



Hoofdlijnen
Op hoofdlijnen concluderen de onderzoekers dat marketeers social networks en online media steeds beter gaan benutten en dat uniforme merkuitstraling een noodzaak is om effectief te kunnen communiceren. De uitkomsten zijn afkomstig uit de zevende editie van het Berenschot-onderzoek naar trends onder marketingprofessionals dat dit jaar voor de derde keer heeft plaatsgevonden in samenwerking met het vakblad MarketingTribune. 

Duurzaamheid
Opvallende nieuwkomer in de top tien is duurzaamheid. Na jaren in de top tien te hebben gestaan was duurzaamheid (people, planet, profit) in het recessiejaar 2009 gezakt naar plaats 39. Dit jaar staat deze trend weer op nummer zes. Dalers zijn 'Budget cuts for marketing' en allerlei vormen van 'marketing metrics, CRM en database marketing'. 

Bent u authentiek?
Het trendonderzoek 2010 biedt inzicht in de wijze waarop marketeers met behulp van nieuwe media de koers naar groei proberen te vinden. Innovatie, nieuwe communicatieplatformen, merkbeleid, social networks en authenticiteit zijn echte marketingonderwerpen waarin geïnvesteerd moet worden. Maar wel met een duidelijk plan en een harde rendementseis. Het gaat niet alleen om people en planet maar zeker ook om profit. New business models en marketing accountability staan niet voor niets in de top tien. De grote uitdaging van de marketeer in 2010 wordt hoe hij zijn/haar merk authentiek neer kan zetten in deze nieuwe kanalen en hoe deze kanalen vanuit de communicatiefunctie door kunnen groeien naar de distributiefunctie. De vraag die opgeld doet is: Bent u wel authentiek? 

Onderzoek
Voor het onderzoek zijn meer dan 1.500 marketeers rechtstreeks benaderd. Daarnaast hebben lezers van MarketingTribune en bezoekers van een aantal sites (Stichting Techniek en Marketing, Marketing Executive Center, Marketingfacts, MarketingTribune, Berenschot) de online enquête ingevuld. In totaal zijn 255 enquêtes volledig ingevuld. In de enquête konden marketeers trends benoemen in drie categorieën. Hierbij konden ze aangeven de impact van deze trends is op de marketingmix.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Marketeer heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel
 Merendeel marketeers zet social media in
 Marketeer mist kennis van online marketing
 Wat zijn de zoekmachine marketing trends in 2010?
 
 
reacties
 
Pascal  |   | 
12-06-2010
 | 
10:50 uur
Verdiep u eens (gratis) in SiteTalk. Dit is een nieuw sociaal netwerk in opbouw gekoppeld aan een network marketing systeem. Ja het is nieuw maar groeit op dit moment al harder dan Facebook en Hyves! Wie creatief is heeft niet alleen reclame maar ook extra inkomen. Nodig bijvoorbeeld werknemers en klanten uit SiteTalk vriend te worden. Zij kunnen niet alleen zelf inkomen opbouwen maar werken daarmee tegelijkertijd voor u via iets dat iedereen al leuk vindt: Social Networking! Zelf als Free Member kan men inkomen genereren maar natuurlijk meer als businesspartner. De menssen zullen u dankbaar zijn! Dit is pas écht een SOCIAL Network!
Daan Smit  |   | 
13-10-2014
 | 
09:46 uur
Kwam dit artikel in Google tegen en wel leuk dat je nu 4 jaar later ook echt ziet dat Social Media voor een aantal bedrijven ook echt een heel belangrijk marketing instrument is.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10