zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Studenten willen niet werken tot 67ste

20 april 2010 - Het grootste gedeelte van de Nederlandse studenten is het niet eens met een verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar. Dit blijkt uit een onderzoek van ASA Student onder ruim 320 studenten in het kader van de aankomende verkiezingen. De pensioenleeftijd is daarbij immers een belangrijk aspect.

Bijna de helft (43 procent) van de studenten is van mening dat een verhoging van de pensioenleeftijd niet zal bijdragen aan een betere economie. Eénderde van de studenten (31 procent) is het echter wel eens met deze maatregel; zij denken dat dit de economie juist bevordert. Voor 26 procent is het om het even en is twee jaar langer of korter werken geen issue. Een andere opvallende uitkomst uit het onderzoek is dat 80 procent van de ondervraagden vindt dat er onderscheid gemaakt moet worden in het stellen van de pensioenleeftijd bij verschillende beroepen. De studenten geven aan dat personen die een lichamelijk zwaar beroep uitoefenen (bijvoorbeeld bouwvakkers), eerder met pensioen moeten kunnen gaan dan werknemers met een zittend beroep. 



Niet solidair
Katinka Habermehl-Reuling, algemeen directeur van ASA Student: "Het wetsvoorstel om de leeftijd voor de AOW en de aanvullende pensioenen naar 67 jaar te verhogen staat sinds de val van het kabinet op de lijst van controversiële onderwerpen. Het onderwerp is dus belangrijk in de komende verkiezingscampagnes. Studenten zijn duidelijk van mening dat deze maatregel het vergrijzingsprobleem in Nederland niet oplost en vinden het daarom niet solidair om de jongere generatie langer te laten doorwerken. Dit onderzoek geeft aan dat studenten al vroeg serieus bezig zijn met hun toekomstige loopbaan. Door mogelijke veranderingen in de markt, zoals deze, zijn zij zich steeds meer bewust van hun positie op de arbeidsmarkt."

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De ingreep van het kabinet in uw pensioen: de feiten op een rij
 ABVAKABO FNV komt in actie tegen AOW-verhoging
 Heeft u een zwaar beroep?
 MKB ziet verhoging AOW-leeftijd met angst en beven tegemoet
 
 
reacties
 
Monique Mulder  |   | 
21-04-2010
 | 
14:52 uur
Beste studenten, hoe kunnen jullie nu al bepalen of je zo lang wilt werken? Misschien is het een idee om te gaan werken aan werk dat niet als werk voelt. Best een klus hoor en het is ook niet zo maar gedaan. Maar als je daar eenmaal bent beland dan wil je niet eens meer met pensioen. Let bij het solliciteren vooral op werkgevers die je daarbij willen helpen! veel plezier, Monique Mulder
Sjors  |   | 
21-04-2010
 | 
22:55 uur
Menig student begint pas met werken op z'n dertigste en het liefst met 55 jaar eruit.
Gelukkig zijn ze niet allemaal zo maar er staat ons nog wel wat te wachten.
Laten we nog een beetje zuinig zijn op onze oudere medewerkers want we hebben ze nog hard nodig.
studentenverzekering  |   | 
15-02-2012
 | 
16:06 uur
Het is natuurlijk ook moeilijk om zo\'n lange periode in te schatten voor studenten. Ze kijken niet zo ver vooruit. Datzelfde kwam naar voren in een onderzoek over de studentenverzekering.
Daaruit blijkt dat ze niet verder dan maximaal 3 jaar vooruit kijken. Dus als je ze nu naar hun pensioen vraagt is dat een heel ver van hun bed show.
studentenverzekering  |   | 
20-02-2012
 | 
14:52 uur
Studenten moet je helemaal niet lastig vallen met hun pensioen. Dat is een nog zo ver van hun bed show! Ze hebben hoogstens een bijbaantje gehad waardoor ze in aanraking zijn gekomen met hun pensioen, maar dat zijn zulke lage bedragen.
Dus wat doen ze met dat pensioenoverzicht? Dat gooien ze ongezien op de stapel ''nog uit te zoeken'' papieren. Vervolgens verdwijnt het in een multomap en kijken ze het niet meer in.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10