zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IMF pleit voor meer arbeidscontracten met open einde

19 april 2010 - Economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) pleiten ervoor dat de scheiding tussen werknemers met een tijdelijk en een vast contract verdwijnt. Zij stellen voor om meer werknemers een contract voor onbepaalde tijd te geven, waarbij ze geleidelijk meer rechten opbouwen. Dat schrijft Beursduivel.be.


Volgens het IMF ontstaan er nu gescheiden arbeidsmarkten. Aan de ene kant staan werknemers met een vast contract, die recht hebben op bijvoorbeeld scholing en een uitkering bij ontslag. Aan de andere kant staan werknemers met een tijdelijk contract, die nauwelijks of geen rechten opbouwen. 



Voordelen
Die ongelijkheid en het feit dat vooral werknemers met een tijdelijk contract hun baan verloren tijdens de recessie, zorgen er volgens de economen voor dat in veel landen de druk toeneemt om flexibele arbeid tegen te gaan. Daardoor dreigen ook de voordelen van de flexibele arbeidsmarkt, die bedrijven in staat stelt snel te reageren op veranderingen in de economie, te verdwijnen. 

Rechten
Om dit te voorkomen en het gat tussen vast en tijdelijk personeel te overbruggen, pleit het IMF voor de invoering van een glijdende schaal. Daarbij krijgen meer werknemers een contract voor onbepaalde tijd, waarbij hun rechten op een ontslagvergoeding, werkloosheidsuitkering en scholing toenemen gedurende de tijd dat ze bij het bedrijf werkzaam zijn.


Bron: Beursduivel
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jongeren krijgen minder snel een vast contract
 Vast contract niks meer waard
 Crisis stimuleert flexibel werken
 Flexibel werken stimuleert werkgelegenheid
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
19-04-2010
 | 
17:32 uur
'Potjandorie zeg.....' riep Toon Hermans van de Buhne,''Pontjandor ie toch .......'' Met grote ogen keek 's neerlands grootse clown naar zijn publiek die dubbel ging van het lachen. Eigenlijk moesten wij dit ook maar doen.

Eigenlijk moesten we maar met zijn allen roepen naar die 'domme politieke impotente en incompetente haagse zichzelf verheerlijkende politici en ambtenaren...,'' Potjandorie zeg.''

Dan weten we ook dat ze ons idioot met grote ogen aan gaan staan kijken met wijfeling in de zin van,'waat bedoeld dat klootjesvolk nu???'
Dan kunnen we 'nukubu's', zoals militairen plachten te zeggen voor dergelijk 'Dom Vee', NUtteloze KUt BUrgers genaamd'.

Misschien barst u als lezer in lachen uit. Want NUKUBU's zijn dit soort dames en heren politici en ambtenaren. Zij dichten zichzelf een mate van wijsheid en 'niveau'toe die, degenen ie zij behoren te dienen, u en ik, diegenen die hun salaris betalen, wederom u en ik, ontstijgt. Zij vinden zichzelf zo geweldig en vinden zich in geen enkele kritiek.

Noem ze maar, de Wilders, de balkenende's, de rouvoeten, de Bosjes, Donnertjes, Verdonkjes, Verburgjes....... noem ze maar op die zelf verheerlijkende omhoog gevallen haagse pluche zitters, die het ons niet eens in fastoenlijk Nerderlands weten of willen of kunnen uitleggen.

NUKUBU's zijn het en blijven het. Het IMF in dit artikel heeft het volkomen bij het juiste eind. In eerder artikel over pensioenen ben ik ook opgestaan met wat commentaar. Je betaald je scheel maar o wee als je van baas veranderd, iets waar de laatste kabinetten voor hebben gestaan en ingevoerd, is er sprake van pensioenbreuk.

Lang leve de flexwerker, lang leve de zzp-er, lang leve de interrimmers. Zij zijn gewoon DE LUL. In de ogen van die NUKUBU's in het haagse pluche zijn wij de NUKUBU's. Wij die hen niet begrijpen, wij die hen, zelfs gelegaliseerd afgeperst, tegen de klippen van pensioenbreuken op, de NUKUBU's ten dienste zijn, finncieel, terwijl het toch eigenlijk andersom zou moeten zijn.

Zij, zij die valse belofte profeteren wanneer de verkiezingen weer in zicht zijn, zij die verantwoordelijk zijn voor krankzinnige miljarden verliezen, zonder dat daar rendement naar ons betaler tegenover staat, zij ie recht spreken wat wel heel erg krom, zo niet een flagrante leugen is.

Hij, Balkenende, hij die tegen de wil van het meerderheid van het volk is, hij die ons land heeft verkwanseld door het zetten van de handtekening onder het verdrag van Lissabon, hij heeft het alleen maar over terug komen als lijsttrekker der CDA en post van premier.

Bos, hij die ons opgezadeld heeft met een tekort van meer dan 50 miljard, die rekening bij onze kinderen neerlegd, minzaam glimlachend vind dat hij 'naar eer en geweten' het zo goed heeft gedaan maar nu achter de rokken van zijn 'vrouw' gaat zitten. Hoe laf ik dit vind? U mag het zeggen.

Nee dan gaan we even naar Donner en diens voorgangers. Bloed zweet en tranen heeft men uit de nek staan te zwetsen. Flex zouden worden, flex moesten wij worden. De poorten der arbeiders werden voor allen open gezet. We zien de voorbij 15 jaar veranderen in vruchten. Op menig arbedsindex kelderde de postie van de BV NL dramatisch. Ik hoor Donner, de Jager, Wellink, Zalm, Balkenende in koor roepen. Het is maar net waar je naar kijkt natuurlijk.

Wel beste zichzelf minnende en dom orakelende dames en heren van het Haagse pluche, gij uit vreters, gij misbaksels die vinden dat men verstand heeft van 'Bestuur'. Ja u, u die zich niet kan vinden in de kritieken en de schade die nu steeds meer en duidelijker de kop op steekt.

Het IMF zegt in dit artikel wat verschillende 'Geleerden' al enkele jaren roepen. Pensioenbreuk bestaat niet zolang men voor dat geld heeft gewerkt en dadelijk gepensioneerd zal zijn. Als dat geld er niet meer is dan is er maar Eén verantwoordelijke aan te wijzen, een falende erudiet leugenachtige, impotente en incompetente overheid. I rest my Case!

Nederland is financieel een puissant rijk land, behorende tot de top tien van de westerse wereld. Kijkt u even mee dames en heren. Onze 'Harry Potter' naast Barack Obhama orerend dat wij er nog een strafhof bij zouden moeten hebben.

Verhage en voorgangers krijgen het niet eens voor elkaar Nederland, net als engeland, gewoon een zetel in de G20 te bezorgen. Economissch horen we daar bij namelijk.
Maar nee, de IMF laat ons, lezende dit artikel, weten wat wij allang roepen.

Die flexibilisering van de arbeidsmarkt heeft alleen tot doel gehad dat de rechten van de werknemer verder werd uitgehold en men is nog niet klaar. Neen wij moeten flexibeler worden, nog flexibeler. Wij kijken naar een clubje idiote machtswellustelingen wiens incompetentie stupiditeit de tands tijds van een half jaar al niet meer kan doorstaan.

Lang leve de hardwerkende flexwerkers. Lang leven de uitzendbranche. Lang leve de leugenaar die met droge ogen stat te roepen hoe het moet maar de leugen niet meer overeind kan houden. Kijk ze staan, daar op het bordes met HM de Koningin. Kijk ons hier staan.

Het enige wat mij rest is die foto van mijn bureau te halen en hem weg te flikkeren. Het INF geeft mij hierin gelijk. Donner, Verhage, Bos, Balkenende, Koenders, de Jager, noem ze maar op. Afvoeren die hap. Pek en veren.

Of ik anarchistisch ben? Nee. Patriotistisch dan? Nee ook nog niet eens. Nationalistisch? Waarom? Omdat ik heel goed begrijpt hoe mijn macro economie werkt hier thuis met zijn vieren? Mijn vrouw, twee kinderen en ik. Anderhalve baan, twee auto's, een koophuis, allerlei sportclubjes, zwemles, naschoolse opvang, vaste lasten.

Enig idee hoe dat er uit zal gaan zien als ik wordt ontslagen? Of kunt het plaatje zelf tekenen. Wie zal er het eerst niets meer krijgen denk je? Juist, al dat ondoordachtige contingent opvreters die ons vertellen hoe wij ons zelf de ellende in moeten draaien. Kritiek? Daar herkent dat rapalle zich niet in. Daar zijn ze te stom voor. Nee, als ik werkeloos wordt dan ben ik de klos. Dan mag ik aan de spaarpot van mijn kinderen gaan peuzelen. Het geld wat mijn vrouw en ik ering hebben gestopt.

Tja, het rapalle hoeft zich om zichzelf niet druk te maken. Immers, zij hebben natuurlijk heel goed voor zichzelf gezorgd. Juist. Het IMF heeft volkomen gelijk. De BV Nederland is toe aan drastische overheids hervormingen. Dat betekend dat we onze rijkdom gewoon de komende 5 jaar structureel anders moeten inrichten voor wij weer kunnen denken als betalen aan een nog groter idioot monster genaamd EU.

Oh, er zijn criticasters? Mensen die het niet met mij eens zijn? Terug met het bank gehein in nederland. Laten we een financieel bolwerk worden in de wereld die zijn weerga niet kent. Wij, de Gateway to Europe. Wij kunnen dat. We zeggen Schengen op. Ben je toch belazerd.

Als je per jaar 14 Miljard gaat betalen omdat een Leusgenaar dat heeft bedacht, dan verwacht je daar minstens iets voor terug. Niet dit loss geneuzel. Dan gaan we onze militairen weer veilig terughalen. Poorten aan de grens. Geld stinkt niet. We pamperen de multinationals die ons land aandoen.

We gaan gewoon met zijn allen weer terug naar die vaste baan. Ik wil weer thuis komen om kwart over vijf. Bij mijn lieve vrouwtje, twee heerlijke koters. Van 6 tot 7 is het weer stil op straat. Niemand rijd meer. Kinderen spelen nog even buiten. Buren staan met een kopje koffie in de hand nog even de dag door te nemen.

Mobieltjes gaan uit. Dat probleem van jansen van vanmiddag ligt er morgen ook wel weer. Nederland vergrijst, Nederland onthaast maar meer nog. Ik moet van een gerenomeerd instituut, het IMF genaamd, hier lezen dat ik al jaren gelijk heb met mijn stellingen.

Ik wil weer terug naar de goeie ouwe tijd dat we nog even bij elkaar over de vloer konden komen. Op zijn plat hedendaags Nederlands. Sodemioeter op Den Haag met je dom gewouwel, je politieke impotentie en je ambtelijke incompetentie.

Scheer je weg hopeloos leugenachtige Bos, Rouvoet en Balkenende. Want als je er werkelijk niets meer van snapt heb je nu het IMF op je dak. Dat zij deze monoloog lezen denk je? Boeit niet erg. Zij zullen zich er toch niet in kunnen vinden. Voorlopig tikt de klok der waanzin door. Schade geschat tot nu toe voor BV NL, gemeten vanaf dag één van crisis? 120 tot 130 Miljard. I kid you not.

Misschien moeten we bij het IMF aankloppen?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10