zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Videoconferencing groeit sneller dan zakenreizen

12 april 2010 - BCD Travel verwacht dat de markt voor videoconferenties de komende vijf jaar met vijftien procent zal groeien. Het zakelijk reizen blijft daar met een verwachte stijging van vijf procent bij achter. Dit heeft commercieel directeur Diederik Banken van BCD Travel gezegd tijdens een mediabijeenkomst op Schiphol.

Banken benadrukt dat videoconferenties nooit een volledig substituut kunnen zijn voor een 'fysieke' ontmoeting. "We zien dat steeds meer bedrijven de mogelijkheid onderzoeken van investeren in videoconferentietechnologie als aanvulling op het reisprogramma. Sommige reizen kun je nu eenmaal niet vervangen door videoconferencing, bijvoorbeeld doordat de cultuur van het land waarmee je zakendoet dat niet toestaat of omdat het onderwerp van de meeting moeilijk ligt. Let wel: de mondiale zakenreismarkt is goed voor 200 miljard euro, terwijl videoconferenties een omzet van zo'n twee miljard euro genereren. Dat verschil zal niet snel kleiner worden." 



Besparingen

Banken geeft als succesvol voorbeeld van de introductie van videoconferencing het onderzoek dat Forrester daarnaar deed bij TNT. "Binnen vier jaar na de introductie van de technologie had TNT 11,5 miljoen aan besparingen op reiskosten gerealiseerd. De investering in de apparatuur bedroeg 5,5 miljoen euro. Een aardig return on investment voor TNT, waarbij de dubbele loonkosten tijdens trips naar het buitenland nog niet eens zijn meegerekend." 

Waardevol alternatief

Volgens Banken heeft het als zakenreisagent geen zin om hardnekkig te blijven aansturen op de verkoop van fysieke zakenreizen. "De realiteit is dat videoconferenties voor onze klanten een waardevol alternatief kunnen zijn. Wij geven daarom op onze website de mogelijkheid om zowel een vlieg- of treinticket te boeken, als om videoconferentiezalen te boeken. Zo zie je in een oogopslag de kosten van de verschillende opties."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Videoconferencing slaat niet aan bij Europese bedrijven
 Minder zakenreizen door geldgebrek
 Telepresence vervangt zakenreis
 Crisis heeft invloed op zakelijke reisjes
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
12-04-2010
 | 
08:43 uur
Videoconferencing kan voor specifieke zaken zeker een vervangng zijn, maar ben het eens dat het nooit de fysieke ontmoeting helemaal gaat vervangen. Is ook niet erg, dat toepassen wat op dat moment het meest geschikt is, is optimaal gebruik maken van de mogelijkheden. Prima ontwikkeling!
Vivaz  |   | 
12-04-2010
 | 
10:50 uur
Ik zie videoconferencing eerder als een extra mogelijkheid naast face to face ontmoetingen, als iets wat direct contact helemaal gaat vervangen. Ik denk dat beide opties best naast elkaar kunnen bestaan, zonder dat het ene ten koste gaat van het andere.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10