zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander is per dag een uur kwijt aan woon-werkverkeer

11 februari 2010 - Werknemers in Nederland doen er gemiddeld 28 minuten over om op hun werk te komen. Dit blijkt uit het Regus BusinessTracker-onderzoek. "De huidige manier van werken is aan herziening toe. Veel ondernemingen lopen de kans hun getalenteerde werknemers te verliezen als ze niet tijdig alternatieven bieden voor de lange reistijd," aldus Eduard Schaepman, algemeen directeur van Regus Benelux.

Uit het wereldwijde onderzoek onder meer dan 11.000 werknemers blijkt dat bijna één op de vijf werknemers de afgelopen twee jaar overwogen heeft om zijn of haar baan op te zeggen vanwege een te lange reistijd. In Nederland gold dit voor negen procent van de respondenten. Eveneens blijkt uit het onderzoek dat het percentage afhakers toeneemt op het moment dat de reistijd langer wordt. Gemiddeld 39 procent van de ondervraagden, die elke dag langer dan een uur in de auto of het openbaar vervoer doorbrachten om naar kantoor te gaan, gaf aan na te denken over een nieuwe baan. Nederland komt met een percentage van 25 procent wel lager uit dan het wereldwijde gemiddelde. Hieruit kan geconcludeerd worden dat Nederland het beter doet dan andere landen, al toont bovengenoemd percentage aan dat er voldoende behoefte aan verbetering is. 



Resultaat belangrijker dan werkplek

"Nog steeds trekken veel Nederlandse werknemers dagelijks naar de grote steden om er van negen tot vijf te werken op kantoor. Terwijl het dankzij e-mail, internet, mobiele telefoons, PDA's en hotspots voor internet tegenwoordig weinig meer uit maakt waar iemand werkt. Het zijn immers de resultaten die tellen! In Nederland zijn de afstanden relatief klein en hebben we minder snel te maken met lange reistijden, maar ons land kent daarentegen een hele hoge verkeersdruk. Ook hier zullen we dus steeds meer alternatieven moeten vinden voor het woon-werkverkeer," zegt Schaepman.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager ergert zich kapot aan files en lange vergaderingen
 Vermijd de spits, ga telefonisch vergaderen
 Droombaan? Alleen als die binnen een uur bereikbaar is!
 Meerderheid filerijders overweegt andere baan.
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10