zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managementassistent luncht vaak achter computer

30 november 2009 - 51 procent van de Nederlandse administratief medewerkers en management assistants eet vaak op de werkplek achter de computer. Dertien procent nuttigt zelfs iedere dag de lunch achter de computer. Dit blijkt uit een onderzoek van OfficeTeam, gehouden onder bijna 200 bezoekers van het Management Support Event op 12 en 13 november 2009.

Zestien procent eet minimaal drie keer per week achter de computer en vijf procent doet dit minimaal vier keer per week. Tegelijkertijd zegt 82 procent van de respondenten dat ze de lunch wel gebruiken om een moment te ontspannen. Eten achter de computer is voor hen blijkbaar toch een rustmoment. Een verrassende 81 procent geeft aan meestal een gezonde maaltijd te nuttigen. Slechts drie procent eet fastfood. 



Frisse neus

Een frisse neus halen tijdens lunch is ook geen vaste routine. Maar liefst 26 procent gaat helemaal niet de deur uit tijdens de lunchpauze. De helft van de respondenten gaat soms even naar buiten, maar het is geen vast ritueel. Kortom, administratief medewerkers eten nog vaak op hun werkplek en gaan te weinig naar buiten om een frisse neus te halen. 

Gezondheid

Anita Hijmenberg, Manager Temporary Staffing, OfficeTeam: "Deze uitslag verbaast ons niks. Onze ervaring is ook dat deze mensen altijd bezig zijn voor anderen en weinig tijd nemen voor zichzelf. De lunch schiet hier duidelijk wel eens bij in. Werkgevers moeten hier absoluut alert op zijn. Door de moeilijke economische periode die veel bedrijven doormaken kan de druk op veel mensen te hoog worden en als men dan niet goed voor zichzelf zorgt gaat dit ten koste van de gezondheid."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Crisis of niet: op secretaresse wordt niet bezuinigd
 Uw assistent maakt zich erg bezorgd om crisis
 Hoe langer in dienst, hoe gestresster uw assistent
 Lunchen is voor mietjes
 
 
reacties
 
A.  |   | 
30-11-2009
 | 
14:02 uur
Management-assistentes die de lunch achter hun PC doorbrengen is niets nieuws onder de zon. Dit gebeurt al jaren en heeft niets te maken met crisistijd of zo. Als je de hele dag aan het hollen en vliegen bent, is het juist heerlijk om even rustig op je stoel te kunnen zitten. En laten we wel wezen, de management-assistente van tegenwoordig kan heus haar eigen boontjes wel doppen en zelf bepalen waar zij haar lunchpauze wil doorbrengen.

Annemarie de Martines
Ton  |   | 
30-11-2009
 | 
15:15 uur
Herkenbaar. Ik ken ook genoeg andere functies waar de lunch gewoon tussen de bedrijven door plaats vindt. Als dat uit vrije keuze gebeurt heb ik er niks op tegen in zoverre dat je soms gewoon iemand tegen zichzelf in bescherming moet nemen en moet verplichten om even echt te pauzeren, af te schakelen omdat dit meestal het werk ten goede komt uiteindelijk.

Persoonlijk vind ik dat je even pauze moet kunnen nemen als je eraan toe bent en het werk dat toelaat dit komt het welzijn, de kwaliteit en produktiviteit uiteindelijk ten goede waardoor je dus als werkgever uiteindelijk meer winst maakt. Een goede leidinggevende weet dan ook pauzes te doseren en waakt over zijn medewerkers zodat zij niet te veel pauzeren of door niet te pauzeren zich in de gevarenzone werken. Dat verdient zichzelf terug. Een pauze is trouwens per definitie een tijd waarin je niet gestoort mag worden met zaken die verband houden met het werk. Dat hoeft natuurlijk niet altijd zo zwart wit uitgelegd te worden maar men kan er wel op terugvallen bij een verschil van inzicht en beleving. Ik realiseer me trouwens nu dat ik dus ook nog nooit van me leven pauze heb gehad volgens die definitie.
S.C.  |   | 
28-12-2009
 | 
16:04 uur
Herkenbaar... Ik zit ook meestal op mn werkplek achter de computer te lunchen, vind ik ook fijner(anderzijds)... En zo af en toe ga ik in de middagpauze ook weleens naar het centrum, die in de buurt zit, tegelijker tijd neem je dan ook een frisse neus... het is wel goed, om af en toe in de pauzes van je werkplek te gaan...krijg je weer niewe energie van.:)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10