zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwen eisen quotumregeling voor meer vrouwen aan de top

1 oktober 2009 - Vrouwen moeten vaker topbanen krijgen. Topvrouwen willen dat ook. In een manifest stellen ze dat zeker 40 procent van de commissariaten en toezichtfuncties verplicht naar vrouwen moet gaan. Dat meldt RTL Nieuws.


Bron: RTL Nieuws
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwen die klagen worden overgeslagen
 Donner wil geen topvrouwenquotum
 Meer vrouwen aan de top. Hoe?
 Over tien jaar moet 30 procent van de topmanagers vrouw zijn
 
 
reacties
 
Peter  |   | 
1-10-2009
 | 
15:49 uur
Op een of andere manier komt dit nogal gekunsteld over. De gedachte achter emancipatie is dat vrouwen mannen gelijk zijn, echter de praktijk wijst uit dat dit niet het geval is. Vrouw en man zijn volledig gelijkwaardig, maar verre van gelijk. Ik herinner me een bericht op ad.nl dat vrouwen steeds ongelukkiger zijn, ondanks meer topfuncties, hogere opleidingen. (link: (Klik hier)
Het lijkt er dus op dat het gevecht van vrouwen voor gelijkheid een kansloze en zinloze missie is. Vrouwen kunnen beter vanuit de verschillen tussen man en vrouw hun toegevoegde waarde bewijzen en laten gelden, in plaats van aandoenlijk wanhopig gelijk proberen te zijn aan mannen.
Peter  |   | 
1-10-2009
 | 
16:06 uur
Hmm, de link werkt niet helemaal.
Hier de volledige tekst van het betreffende artikel:

ROTTERDAM - Vrouwen zijn ongelukkiger dan ooit, zo staat te lezen op Express.be. De zakensite beroept zich op een aantal studies die aantonen dat de vrouwelijke gemoedstoestand er sinds 1972 enkel op achteruit gaat. De stress die huidige vrouwen vandaag voelen, is groot ondanks alle kansen die ze krijgen.

Vrouwen zijn rijker dan ooit, gezonder en hoger opgeleid dan pakweg 40 jaar geleden. En toch wringt er iets want de algemene gemoedstoestand gaat bergafwaarts. En dit terwijl mannen, volgens onderzoek, zich steeds vrolijker gaan voelen.

Opmerkelijk is dat alle vrouwen zich slechter in hun vel voelen. Gehuwd of single, kinderloos of niet, blank of zwart, zelfs waar ze wonen doet er niet toe. Marcus Buckingham, één van de onderzoekers, stelt vast dat dames tevredener aan hun leven beginnen, maar met de leeftijd ongelukkiger worden. Paradoxaal genoeg geldt dat voor heren niet, zij worden gelukkiger met de jaren.

Die somberheid is gelinkt aan hun huwelijk, geld- en materiële zaken. Het huishouden is steeds minder een reden tot somberheid omdat ze de voorbije jaren een betere taakverdeling kennen met de partner. Volgens Betsy Wharton, co-auteur van 'The Paradox of Declining Female Happiness' zijn het kinderen die je leven overhoop gooien. Al zijn er volgens haar weinig vrouwen die dat kunnen en willen toegeven.

Tijdsgebrek is een niet te onderschatten factor. Volgens de onderzoekers hebben vrouwen vaak het gevoel dat hoe meer interessante zaken zich hun leven afspelen, hoe minder tijd ze eraan kunnen besteden. Ook het biologische en hormonale speelt een rol en het feit dat vrouwen veel harder en perfectionistischer zijn voor zichzelf. Bovendien moeten ze voldoen aan het schoonheidsideaal en wordt van hen verwacht dat ze er op hun zestigste nog als een dertiger bijlopen.
bron: www.ad.nl

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10