zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Voortgangsbewaking bezorgt projectmanager de meeste hoofdbrekens

14 juli 2009 - Projectmanagers hebben het meest moeite met het bewaken van de voortgang van hun project. Daarnaast vinden veel managers het lastig om het verloop van het project te communiceren met collega's. Dit blijkt uit een rondvraag onder bezoekers van de beurs Overheid & ICT en uit aanvullend onderzoek onder klanten van Mindjet.

Mindjet signaleert dat het uitlopen of zelfs mislukken van projecten vaak het gevolg is van te weinig inzicht op de daadwerkelijke voortgang. Meer dan 60 procent van de ondervraagden noemt dit als hoofdreden. Een beter overzicht van tijdsplanning en de status van taken binnen een project zou al veel verschil maken. Daarnaast blijkt dat de afstemming tussen teamleden veelal te wensen overlaat. In 40 procent van de gevallen wordt dit als grootste uitdaging aangedragen. Projectmanagers slagen er lang niet altijd in om de voortgang te delen met anderen, waardoor niet iedereen op de hoogte is van de status van een project. 



Effectief vergaderen

Er is tevens navraag gedaan over de effectiviteit van vergaderingen. Hieruit blijkt dat een vergadering pas echt effectief wordt als aan het eind de actiepunten nog eens kort worden doorlopen en taken aan bepaalde personen worden gekoppeld. Vervolgens zijn vooraf een duidelijke agenda en doelstellingen afspreken goede maatregelen om zo veel mogelijk rendement uit een vergadering te halen.
Hilary de Rover, country manager Nederland van Mindjet: "Veel projecten lopen nog altijd vertraging op of mislukken helemaal. Wij hebben dagelijks contact met betrokkenen en uit die gesprekken blijkt regelmatig dat beheer en interne afstemming vaker een rol spelen dan externe factoren. Door het beheer inzichtelijker te maken, kunnen projecten dus al veel beter verlopen."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kleine teams zorgen voor meer resultaat bij complexe ICT-projecten
 Vrouwen leveren op tijd, mannen out of the box
 Zes zachte vaardigheden van de succesvolle projectmanager
 Overoptimisme staat planning in de weg
 
 
reacties
 
Nico Cost, personal coach at bqriuz  |   | 
14-07-2009
 | 
22:44 uur
Projectmanagement valt of staat met acceptatie en steun vanuit de lijnorganisatie. Zonder dit kan zelfs een goede projectmanager de case niet succesvol afronden. Planning en voortgangsbewaking moet ingebakken zijn in de lijn, die is en blijft namelijk verantwoordelijk.


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10