zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Failliete partner vormt een steeds groter risico

1 juli 2009 - Vrijwel elke manager heeft het afgelopen jaar te maken gehad met kostenbesparingen, ontslagen en toegenomen werkdruk. Al die zaken, hoe noodzakelijk ook, hebben onderneming erg kwetsbaar gemaakt voor onvoorziene gebeurtenissen. Er hoeft maar een leverancier of afnemer failliet te gaan en de gevolgen kunnen desastreus zijn.

 Uit onderzoek van het Institute of Chartered Accountants en SunGard Availability Services bleek dat ongeveer de helft van de werkgevers van mening is dat ontslagen en kostenbesparingen hun bedrijfsvoering beïnvloed hebben en hun operationele risico verhoogd hebben. Bijna tweederde maakt melding van een hogere werkdruk. Zeven van de tien verwacht in de problemen te komen als een afnemer of leverancier failliet gaat. 



Ronde tafel
Op basis van de resultaten werd een rondetafelgesprek georganiseerd met CFO’s, financieel managers en risicomanagers. Roland Brook, onderdirecteur Accountancy van Smith & Williamson: "Veerkracht is van veel groter belang geworden voor onze klanten nu velen te maken krijgen met geheel nieuwe risico’s, zoals het over de kop gaan van leveranciers. Een risico dat drastisch toegenomen is door de recessie."
Keith Tilley, algemeen directeur van SunGard Availability Services, vindt het positief dat risicobeheer nu op alle niveaus binnen organisaties erkend en besproken wordt. "Elke organisatie moet in kaart brengen wat de gevolgen van problemen bij leveranciers kunnen zijn en hoe ze daar op in moeten spelen."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Steeds meer bedrijven over de kop
 Vergroten van betrokkenheid vergroot overlevingskans
 Enorme toename faillissementen in eerste kwartaal 2009
 Weer meer faillissementen in januari
 
 
reacties
 
Adrie  |   | 
2-07-2009
 | 
08:50 uur
Wij hebben dit simpel opgelost - alle goederen worden slechts prepaid geleverd. Scheelt heel veel zorgen en stress.
Jack  |   | 
2-07-2009
 | 
12:07 uur
Kostenbesparing, werkdruk en ontslagen hebben de onderneming kwetsbaar gemaakt schrijft dit artikel. Typisch gevallet van het paard achter de wagen spannen.
M.L.  |   | 
2-07-2009
 | 
19:38 uur
Geachte lezers,

Ik lees de titel van dit artikel even geheel anders !

Failliete partner vormt een steeds groter risico !

Je hebt een goede baan, eigen huis, vrouw en schoolgaande kinderen. Je komt voor de keuze te staan je kinderen voltijds naar de BSO te sturen of je vrouw tijdelijk naar huis te halen om er voor de kids te zijn. De mogelijkheid wordt gecreerd dat je vrouw in de uren dat de kids op school zijn en in de avonduren thuis werkt aan het opzetten van een eigen onderneming. Helemaal goed zou je zeggen. Je praat met de bank en deze ziet er wel wat in en verstrekt je de nodige finacien en gogogo. Dan komt de reccesie en de bank gaat eigenlijk failliet, ze noemen het nog steeds niet zo, en men pompt er nog steeds miljarden in, maar toch hij is gewoon hartstikke failliet. Wordt er plotseling geknabbeld aan je finaciering, want al de risicovolle financieringen moeten teruggedraaid worden ????? Kan je vrouw de nodige investeringen niet meer doen en gaat stukje bij beetje de hele tent op de fles, nog net niet failliet, want dat moet je, als je zelf borg staat voor alles, ten alle tijden voorkomen. Maar toch, je partner gaat failliet en dan, dan ben je alles kwijt wat je de laatste jaren zorgvuldig hebt opgebouwd, inclusief een loonbeslag op je salaris van je goede baan, verkoop van je huis, weg alle investeringen in de toekomst van je gezin.

Bedankt ABN AMRO !!!!!

Met vriendelijke groet,


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10