zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager massaal aan drank en coke

29 december 2008 - Managers grijpen massaal naar de fles of een lijntje om de steeds grotere druk die ontstaat door de kredietcrisis te weerstaan. Vooral leidinggevenden uit de bancaire sector en beurshandelaren komen steeds vaker in de problemen door overdadig drankgebruik of teveel cocaïne. Dat schrijft de Telegraaf.

Volgens de laatste cijfers van het ministerie van Sociale Zaken drinkt één op de vijf topmanagers nu excessief en heeft één op de twintig een verslavingsprobleem. Privékliniek 'Ready for Change', gespecialiseerd in verslavingszorg voor managers, directeuren en vrije beroepsbeoefenaars meldt een opvallende toeloop van cliënten uit de financiële sector. 



Bergafwaarts

Patricia Zegwaard, mededirecteur van de privékliniek: "Verslavingsgevoeligen grijpen steeds vaker naar de fles of naar cocaïne. Door faillissementen, gedwongen ontslagen of grote beursverliezen bereikt deze groep op dit moment in groten getale hun absolute 'bodem'." Directeur Richard van den Ende: "Juist managers en directeuren staan onder grote druk om nu te presteren. Het beloningssysteem in hun hersenen wordt overdreven sterk door de dopamine, de stof die het geluksgevoel geeft, geactiveerd. Daardoor denken zij dat ze zich gelukkig voelen wanneer ze alcohol of cocaïne nemen. Maar dat effect duurt slechts kort en je hebt steeds meer nodig. Zo ga je steeds verder bergafwaarts." 

Rendement

In de kliniek worden de managers met een intensieve behandeling in twaalf stappen in dertig dagen, zes maanden nazorg én een familieprogramma van hun drank of coke-probleem afgeholpen. Managers en directeuren die afhankelijk zijn geworden van drank of drugs, besteden, zo blijkt uit onderzoek, zo'n 60 procent van hun tijd aan hun probleem. Ze leveren voor de onderneming dus maar 40 procent rendement.


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kredietcrisis leidt tot seksverslaving
 Veel topmanagers hebben een alcoholprobleem
 Zakenwereld massaal aan de alcohol
 Alcoholmisbruik maakt werknemer ziek, en werkgever ook
 
 
reacties
 
Edwin Selij  |   | 
29-12-2008
 | 
08:42 uur
Ook ik zie dagelijks in mijn praktijk mensen met verslavingsproblemen en dan met name met cocaïne. Helaas kan ik onderschrijven wat de telegraaf zegt en dat er in het bedrijfsleven veel te vaak naar dat soort middelen gegrepen wordt. Het is in mijn ogen begrijpelijk maar niet nodig. Zelf ken ik het maar al te goed.

Nu kan ik in 2 tot 4 uur iemand van zijn verslaving afhelpen mits iemand er af wil uiteraard. Mijn methode is confronterend maar het werkt. Zelf heb ik dat ook mogen ervaren en was er in 5 minuten vanaf. Dat is 4 jaar geleden...
DA Toebes  |   | 
29-12-2008
 | 
14:20 uur
De persoonlijke context herschikken, wat drijft iemand, wat motiveert om kwaliteit van leven te hervinden; de alcohol lost slechts tijdelijk het probleem op en is ondermijnend op alle vaardigheden die iemand succesvol maakt.Gripopalcohol.com motiveert en ondersteunt om met behoud van privacy en eigen regie uw mentale vitaliteit weer op te pakken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10