zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis in aantocht? Wegwezen!

24 november 2008 - Als de onderneming waar u werkt in de problemen zit, kunt u ervoor kiezen net te doen alsof er niets aan de hand is en heel hard hopen dat de moeilijkheden vanzelf overwaaien. U kunt echter veel beter zo snel mogelijk uw ontslag indienen.

Onderzoekers van de Kelley School of Business concludeerden dat managers in de financiële sector en ondernemingen die momenteel op de rand van faillissement balanceren, eens na moeten denken of het hun carrière op de lange termijn wel zo goed doet als ze blijven. 



Zinkend schip
Managers die twee jaar voorafgaand aan een faillissement van werkgever veranderen, blijken namelijk veel minder negatieve gevolgen te ondervinden dan degenen die tot het bittere eind blijven. Mensen die het zinkende schip op tijd verlaten, hoeven veel minder vaak genoegen te nemen met een minder goede baan, minder salaris of naar een andere stad te verhuizen voor een baan en vermijden bovendien dat het negatieve stigma van een falend bedrijf ook aan hen gaat kleven. "Als u slim bent, zorg dan dat u op tijd weg bent," zegt Matthew Semadeni, assistent-hoogleraar Management van de Kelley School."Hoogstwaarschijnlijk weet u als manager al dat er een crisis aankomt lang voordat het publiek en de aandeelhouders dat weten en daarmee bent u in de ideale positie om uw vertrek tijdig te regelen." 

Negatieve reacties

Dit advies geldt vooral als het falen u op een of andere manier verweten zou kunnen worden, of dat nou terecht of onterecht is. Ook mensen die nu in de financiële sector werken, zullen waarschijnlijk te maken krijgen met negatieve reacties, puur en alleen omdat ze voor een onderneming werkten die verantwoordelijk wordt geacht voor de huidige crisis. Semadeni stelt hen echter gerust met het feit dat die gevolgen waarschijnlijk in hun geval waarschijnlijk snel weg zullen ebben en dat ze er niet de rest van hun leven last van zullen hebben.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven misbruiken kredietcrisis om ontslagen door te voeren
 Manager heeft liever uitdaging dan baanzekerheid – ook tijdens recessie
 Ontslag nemen veel beter dan ontslag krijgen
 Snelheid essentieel na faillissement
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10