zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien tips voor een snellere promotie

12 november 2008 - Als u een promotie of meer verantwoordelijkheden wilt, moet u natuurlijk zorgen dat u uw werk uitmuntend doet. Maar met deze tien extra inspanningen brengt u uzelf nog beter onder de aandacht en die promotie een stukje dichterbij.

1. Kleed u alsof u de promotie al binnen hebt


Meet u alvast het uiterlijk aan dat past bij het niveau dat u wilt bereiken. Zorg er in ieder geval voor dat u zichzelf goed verzorgt. Draag goed passende kleding die u bovendien goed staat. Kopieer de kledingstijl van succesvolle personen in de onderneming. Doe dit ook tijdens bijeenkomsten met collega’s buiten het werk. 

2. Kom vroeg en blijf laat

Begin elke dag vroeg. Gebruik deze extra tijd om uw dag in te plannen. Vertrek altijd tenminste vijf minuten later dan de tijd die in uw contract staat. Laat uw baas weten dat u bereid bent over te werken om een belangrijke deadline te halen. Doet u dit daadwerkelijk, zorg er dan voor dat uw baas dat weet! Sommige werkgevers willen niet dat u overwerkt, in verband met de kosten die dat met zich meebrengt. Is dat het geval in uw onderneming, laat uw baas dan weten dat u altijd bereid bent een stapje extra te zetten en te helpen waar u kunt. 

3. Wees enthousiast

Zorg dat u plezier hebt in uw werk en maak daar geen geheim van, vooral niet richting uw collega’s en baas. Benadruk welke taken u het leukst vindt en waar u goed in bent. Dit helpt u bovendien voor uzelf te bepalen waar u goed in bent en wat u verder wilt ontwikkelen. Ook anderen valt op deze manier op hoe goed u wel niet bent. 

4. Vraag om meer verantwoordelijkheden

Wees bereid meer verantwoordelijkheid te nemen. Vertel uw baas dat u hogerop wilt. Probeer altijd nieuwe dingen te leren. Bied uw hulp aan als dat uw waarde voor de onderneming kan verhogen. En vraag hoe u nog meer kunt betekenen. 

5. Vraag om opleiding

Zorg dat u zoveel mogelijk opleidingen volgt. Schrijf u in voor elke training die uw werkgever aanbiedt, zelfs als die buiten uw functiegebied valt. Bepaal welke opleiding u nodig heeft om uw werk nog beter te doen en, als de onderneming die nog niet aanbiedt, leg uit waarom het ook voor het bedrijf goed is als u die volgt. 

6. Studeer in uw eigen tijd

Bepaal wat u nodig heeft om de baan te krijgen die u wilt. Volg avondcursussen. Zet die tv uit, maar lees vakbladen en boeken over relevante onderwerpen, weet wat er speelt in uw branche. Ook computerkennis is erg belangrijk. 

7. Neem de leiding over moeilijke projecten

Alleen als u meer doet dan van u verwacht wordt, valt u op. Zoek naar projecten waarvan u denkt dat u ze tot een goed einde kunt brengen én waar de onderneming iets aan heeft. Beloof niet teveel en zorg dat u niet teveel opvalt tijdens het project. Hoe lager de verwachtingen, hoe meer uw succes opvalt. Zelfs als het resultaat niet zo goed is als u gehoopt had. 

8. Zorg voor meetbare resultaten

Zorg dat de resultaten van uw inspanningen in meetbare termen uit te drukken zijn. Houd bij wat u doet. Vergelijk uw resultaten met uw eerdere en met die van anderen in vergelijkbare situaties. Steken uw resultaten daar goed bij af, stuur ze dan naar uw leidinggevende. 

9. Toon uw resultaten in cijfers
Houd bij wat uw aandeel was in de bespaarde kosten, het percentage gestegen verkopen, het aantal geholpen klanten, het aantal geproduceerde eenheden, het deel van het gebruikte budget. 

10. Neem niet zomaar ontslag

Soms is een baan niet wat u ervan verwachtte. Of heeft u het gevoel toch niet verder te komen. In dat geval is het vaak beter rond te kijken naar iets anders dan negatief te worden. Maar vraag eerst of er geen mogelijkheden zijn binnen de onderneming waar u werkt. Of vraag ronduit naar meer verantwoordelijkheid of andere taken. Besluit u toch te vertrekken, vertel dit dat niet aan uw collega’s. blijf uw werk goed doen en blijf werken gedurende uw opzegtermijn. Dat maakt een goede indruk op uw volgende werkgever.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier manieren om op te vallen bij uw baas
 Die promotie is binnen, maar wat nu? Zeven tips
 Vier manieren om snel promotie te maken
 Sneller promotie dankzij krachtenveldanalyse
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10