zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Acht opmerkelijke carrièretips

8 oktober 2008 - Hard werken en effectief netwerken zijn maar een paar manieren om hogerop te komen. Ook een aantal veel minder voor de hand liggende acties kunnen uw carrière een flinke boost geven. Businesscompleet.nl zette een aantal minder voor de hand liggende carrièretips op een rij.

1. Zorg dat u als kind gezond eet


Gezonde kindervoeding kan op latere leeftijd bijdragen tot betere carrièremogelijkheden. Dat blijkt uit onderzoek van het International Food Policy Research Institute uit Washington. Dat geldt overigens alleen voor mannen. 

2. Bekwaam u in games

Het is heel goed op om veel achter de computer te zitten en te gamen. Uit onderzoek van MIT en IBM blijkt namelijk dat gamen goed is voor de carrière. Gamers zouden leren samenwerken, complexe situaties doorzien en allerlei andere nuttige vaardigheden leren die in de echte wereld ook van pas komen. Gamers leren ook dat hard werken beloond wordt. 

3. Begin een blog

Blogger Gerard Bierens komt met een heel andere carrièretip. Op zijn weblog komt hij met vier voorbeelden uit de Verenigde Staten van mensen die dankzij hun weblog een stapje verder in hun carrière zijn gekomen. 

4. Bijt op uw nagels

Frederieke van Velzen schreef op volkskrantbanen.nl dat nagelbijten niet slecht hoeft te zijn voor een carrière. Van Velzen citeert Robert Rosen van Healthy Companies International. Volgens Rosen zien goede leiders spannende zaken als iets positiefs: "Hieruit vloeien kansen voort voor werknemer én bedrijf. Daarbij geldt wel de regel: een beetje nervositeit is goed, teveel niet. Wie onder zware stress staat, produceert in het algemeen minder." 

5. Roddel

In een artikel op Monsterboard.nl zegt sociaal psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam Gerben van Kleef: "Iemand die vlot roddelt, is stevig verankerd in de organisatie." Volgens Van Kleef bezitten roddelaars informatie waar anderen veel aan kunnen hebben: "Kennis is macht, dus wil iedereen graag bij je zijn en met je meedoen." 

6. Drink

Dat alcohol goed is concludeert het Amerikaanse Journal of Labor Research, uit een onderzoek naar de salarissen van alcoholdrinkers en personen die geen alcohol drinken. Mannelijke drinkers zouden volgens de studie maar liefst tien procent meer verdienen dan personen die nooit alcohol drinken. Drinkende vrouwen verdienen zelfs veertien procent meer dan vrouwelijke geheelonthouders. Uit de studie zou naar voren komen dat mensen die drinken beter in staat zijn om een sociaal netwerk op te bouwen. En dat vertaalt zich vertalen in hogere salarissen. 

7. Ga met uw baas naar bed

Uit een enquête van Marie Claire blijkt dat de helft van de lezeressen wel eens seksueel contact heeft gehad met een collega. En al komt carrièreseks zelden voor, toch zou dertien procent van de vrouwen seks hebben met de baas om een hogere functie te krijgen, mits de chef aantrekkelijk is. Als hij dat niet is, zegt slechts vier procent ‘ja’. Bij twee procent van de vrouwen die seks hadden op de zaak leidde dit tot een loonsverhoging. 

8. Word lid van een vereniging

Socioloog Stijn Ruiter concludeert in zijn promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen dat werknemers die in hun vrije tijd lid zijn van een maatschappelijke organisatie betere banen hebben dan mensen die dat niet zijn. Het netwerk dat zo ontstaat levert veel voordeel op. Ruiter meent dat het weinig uitmaakt of een werknemer lid is van een politieke partij, het zangkoor of de voetbalclub.


Bron: Business Compleet
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf tips voor de jonge carrièremaker
 Een beetje stress is goed voor uw carrière
 Gezonde kindervoeding goed voor carrière
 Tien tips voor een flitsende start van uw managementcarrière
 Online gamers zijn betere managers
 
 
reacties
 
Bas Everts  |   | 
8-10-2008
 | 
08:30 uur
Of het allemaal waar is daar laat ik me niet over uit maar om als laatste te blijven zitten bij bedrijfsuitjes of andere etentjes met leidinggevende, bedrijven bezitters en of mensen van de regering is altijd goed. Daar op het einde van de avond als de groep wat kleiner en intiemer is geworden informatie op tafel komt waar je echt wat aan hebt. Geplande zaken , nieuwtjes en afspraken die nog even oder elkaar gemaakt kunnen worden. Het belangrijkste is altijd de info, naar mijn mening.
Aliet  |   | 
13-10-2008
 | 
10:14 uur
Ach weet je wat het is. Als je een geraffineerde babbel hebt. En een beetje strategie weet te voeren dan kom je ook een heel eind. En natuurlijk assertief zijn. Maar kennis geeft macht is altijd mijn motto.
De 1 heeft meer geluk in het leven dan de ander.
Talent voor bepaalde zaken kan voordelig zijn.
Cin  |   | 
5-06-2009
 | 
13:58 uur
Een grappig artikel, mij dunkt; vooral puntje 7 :-)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10