zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tekenen dat het mis gaat

7 oktober 2008 - De kredietcrisis grijpt om zich heen. Ook bedrijven buiten de financiële wereld krijgen inmiddels te maken met de gevolgen. Oppassen dus! Zibb zet een aantal tekenen op een rij waaruit blijkt dat het mis aan het gaan is in het bedrijf waar u werkt. Doe er uw voordeel mee.

1. Minder rendement
Een lager rendement kan worden veroorzaakt door stijgende kosten, afnemende omzet en/of prijserosie. Is dit structureel, dan is actie geboden. Zorg er voor dat u de oorzaak in beeld krijgt en voer vervolgens passende actie uit: pas uw strategie aan, voer een kostenbesparing door, pas uw prijsbeleid aan, voer een nieuwe marketingstrategie door. 

2. Een zwakkere balans

Een verslechterde solvabiliteit, een financieringsstructuur die niet langer voldoet,verslechtering van het werkkapitaal en uw bank die aan de bel trekt omdat u regelmatig uw krediet overschrijdt en/of de zekerheden (verpanding debiteuren, voorraden) onder druk komen te staan: allemaal signalen die er op wijzen dat de balans onder druk staat. U versterkt de balans onder andere door:  asset-based lending (lease van bestaande en nieuwe activa (bedrijfsmiddelen) en het verpanden van uw debiteurenportefeuille bij een factoringmaatschappij), meer eigen vermogen in het bedrijf storten en rood staan aanpakken. 

3. Het geld is op
Naast de acties uit de vorige fases moet er geld worden vrijgemaakt zodat aan de lopende verplichtingen kan worden voldaan. Dat kan bijvoorbeeld door debiteuren sneller te laten betalen, betalingsafspraken te maken met uw crediteuren, lagere voorraden aanhouden, verkopen van activa en van bepaalde niet-strategische bedrijfsonderdelen en/of een versnelde ontslagronde doorvoeren. 

4. De bom barst

Wanneer het bedrijf niet langer in staat is alle schulden af te betalen, belandt het in de eindfase. Er zijn dan in feite drie mogelijkheden: een versnelde reorganisatie, een crediteurenakkoord of een doorstart of een faillissement. Overweeg altijd een doorstart, een faillissement is alleen nodig in die gevallen waarbij de eerder genoemde maatregelen niet helpen, maar er wel een strategisch gezonde kern in het bedrijf zit.


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
 ‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
 De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien vragen en antwoorden met betrekking tot de kredietcrisis
 Europese bedrijven te passief in kredietcrisis
 Topmanager zag kredietcrisis niet aankomen
 Kredietcrisis heeft domino-effect
 
 
reacties
 
Ton Plekkenpol  |   | 
7-10-2008
 | 
07:35 uur
Lieve mensen,

Het ongebreidelde liberale kapitalistische systeem is schokkend tot een eind gekomen. De trein reed hart, dus we rijden nog een stukje. Hier en daar staan reddingswerkers namens de overheid de vonken te blussen die van de rails afspringen. Remmen veroorzaakt wrijving. Overheden kopen bankinstellingen. Mensen die tot nu toe hun zwart gespaarde woekergeld op veilige rekeningen elders hadden staan, worden nu geconfronteerd met de kans op een controlerende overheid die opeens eigenaar is. Natuurlijk bezweert vriend en vijand dat alles blijft zoals het was. Blinde paniek is niet nodig. Voor het gemiddelde van de mensheid, met een IQ van 95, is zo’n tekst net voldoende. Een minderheid haalt zijn geld van de bank en stopt het in een oude sok. Die denken dat het goed komt, maar dan pas later in de tijd.

Blinde paniek is er wel. Beleggers op de beurs, iets intelligenter dan de rest, voorzien het einde van het systeem. Ze zien het einde, maar ze weten het niet. In hun opvoeding, hun scholing en hun werkervaring zijn ze totaal afgestemd op het verblindende verrotte systeem waarin we leven. Het is nauwelijks voor te stellen dat er een andere economie zou kunnen zijn. Dat er andere economische waarden kunnen bestaan. Dat ons huidige systeem totaal anders kan zijn. Dat geld als waarde geen status of machtsmiddel kan zijn, maar een instrument om waarden te verruilen. Of dat geld als zodanig niet eens bestaat in een zichzelf respecterende samenleving die gestoeld is op competentiekracht.

Elke mensenwrat eindigt uiteindelijk in stof omdat de mens sterft en vergaat. Zo is het ook hier. Een grote wrat woekerde in een samenleving die aan verandering toe is. Bij die verandering sterft er een stukje van die samenleving. Tot stof zult gij wederkeren. Het is nu tijd om het anders te gaan doen. Alleen dan kan geen nieuwe wrat geboren worden.


Hartelijke groet!


GROOT Vakantieboek voor Leiders
Ton Plekkenpol
G Verhagen  |   | 
7-10-2008
 | 
08:17 uur
Hier wordt weer aandacht geschonken aan iets wat we allang weten !!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
Werkgevers onderschatten risico’s van geldgebrek bij personeel (3) 
Student wil niet lenen (1) 
42 procent werknemers wil verbod op bereikbaarheid buiten werktijd (2) 
Bijna alle Nederlanders ervaren werkstress (5) 
beurs
Stijgers Dalers
Yatra 5.4  6.3 %
Altice 8.52  5.2 %
Advanced met 39.43  4.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.45  -4.3 %
Brill kon 34.51  -2.8 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street start rustige week in het groen
Wall Street richting hoger slot
meer beurs
top10
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers
#MeToo: Gevolgen nog veel ernstiger bij intimidatie
Tanja Roeleveld verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2017
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
Ronald Doesburg wint Young Captain Award 2017
Vliegtuig-wifi nog steeds duur en beperkt in aanbod
meer top 10
vacatures
meer vacatures