zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Fiscale stimulans voor thuiswerkers

9 september 2008 - Wie (meer) thuis gaat werken of dichter bij zijn werk gaat wonen, en dus minder in de auto zit, kan een fiscale bonus verwachten. Accountingweb meldt dat het ministerie van Financiën bereid is daar op ambtelijk niveau aan mee te werken.

Het voorstel komt van een adviesgroep onder leiding van oud-vakbondsleider Lodewijk de Waal, die overigens wel meldt dat het kabinet er nog formeel mee in moet stemmen. 



Uitstoot

De werkgroep presenteerde aanbevelingen die in de komende jaren moeten leiden tot vijf procent minder autokilometers - en dus uitstoot - in de spits in zes regio's. Hij spreekt van een 'bereikbaarheidsoffensief' van bedrijfsleven en regionale overheden. Onder het advies vallen zes convenanten met afspraken met de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, plus Eindhoven-Den Bosch en Arnhem-Nijmegen.
Daarbij zijn meer dan 150 bedrijven met een half miljoen werknemers betrokken. Bedrijven als Rabobank, KPN en Capgemini werken mee aan een scala aan maatregelen. In en om Amsterdam bijvoorbeeld zullen ruim 100.000 werknemers op kantoor- en bedrijventerreinen kunnen kiezen uit autodelen, shuttlebussen en 'vanpoolen' in combinatie met een proef met betaald rijden en ov-passen. 

Solliciteren

Er is ook een proef gepland met een Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) werknemers een betere kans maken op een baan als ze dichtbij huis solliciteren. Er begint dit jaar bijvoorbeeld een proef met het stimuleren van het ruilen van banen. Verder moet een hogere verhuiskostenvergoeding mogelijk worden voor mensen die nu op 25 tot 30 kilometer van hun werk wonen.


Bron: Accountingweb
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Europese financial verhuist graag voor nieuwe baan
 Verhuizen beter dan pendelen
 Thuiswerken tegen hoge benzinekosten
 Werknemer verhuist graag voor juiste baan
 
 
reacties
 
S Ter Aar  |   | 
9-09-2008
 | 
08:42 uur
De meeste bedrijven willen dat helemaal niet. Want ze willen controle. Ook hebben wij in Nederland teveel een aanwezigheidsbeleid. Als je er niet bent en we kunnen je niet zien,dan werk je niet. Ook zijn teveel managers,die veel te bang zijn om hun baan te verliezen. Leidinggeven moet erbij horen.
Jan  |   | 
15-09-2008
 | 
10:19 uur
Hoe ga je je mensen begeleiden(aandacht even) en coachen als er vooral thuis wordt gewerkt. Leidt dit tot een antal problemen ? Ik denk bv. aan kokerdenken, niet weten wat er speelt ,activiteieten betreft projecten in het geding etc.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10