zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien tips om de vakantie van uw collega's te overleven

11 augustus 2008 - In de zomer ondergaat het kantoor vaak een volledige metamorfose. Of u heeft, als achterblijver, vrijwel niets te doen of u komt juist om in het werk. Zibb komt met vijf tips per situatie om de vakantie van uw collega’s goed te overbruggen.

Moet u met minder mensen hetzelfde werk doen? Neem dan deze vijf tips in acht:



1. Bereid u goed voor
Zorg dat u goed op de hoogte bent van alles wat er in de vakantie op uw bordje terecht kan komen. Zorg dat u alle relevante informatie met betrekking tot belangrijke klanten tot uw beschikking heeft en weet waar bepaalde dossiers te vinden zijn. 

2. Zorg dat u uw collega’s kunt bereiken
Een noodgeval kan zich altijd voordoen, evenals het feit dat u ergens toch niet voldoende over blijkt te weten. Zorg daarom dat u in dergelijke gevallen altijd iemand kunt bellen. Spreek van tevoren wel af onder welke voorwaarden u iemand zou kunnen bellen en stoor uw collega niet onnodig. 

3. Deel uw tijd effectief in

Timemanagement is cruciaal in tijden van grote drukte. Deel grotere taken op in kleine, behapbare stukken, leg uzelf een deadline op (dit verhoogt de productiviteit), stel prioriteiten, delegeer indien mogelijk en stel wat meteen gedaan kan worden niet uit tot morgen. 

4. Stel niet te hoge eisen aan uzelf

Besef dat er veel minder uit uw handen komt als u eenmaal gestresst bent. Voorkom stress door niet te hoge eisen aan uzelf op te leggen. 

5. Denk aan uw gezondheid

Om goed te kunnen functioneren, moet u zowel geestelijk als lichamelijke in conditie zijn. Sla het ontbijt en de lunch niet over, eet rustig en niet te vet en drink voldoende. Neem af en toe even rust, staar even uit het raam of maak een praatje met een collega. Vergeet niet voldoende te bewegen, maak bijvoorbeeld een ommetje tijdens de lunchpauze. 

Doodse stilte

Het kan natuurlijk ook zijn dat uw bedrijf in de zomer juist stil valt. Dan bestaat de kans dat u zich na een paar dagen ontzettend gaat vervelen. Vijf tips om dat te voorkomen.
 
1. Ruim op
Dit is dé tijd om uw bureau eens flink uit te mesten. En als u toch bezig bent, doe dan meteen ook de kasten die bij u op de afdeling staan. 

2. Verricht achterstallig onderhoud

Er blijven altijd zaken liggen. Maak van de gelegenheid gebruik die weg te werken. Open ongeopende post, beantwoord brieven, werk e-mails weg die nog niet behandeld zijn. 

3. Leer bij

Maak van de gelegenheid gebruik om uw kennis te vergroten. Doe bijvoorbeeld een online cursus. Of kijk wat er te leren valt over verschillende gesprekstechnieken. Er is genoeg te vinden, zowel online als offline. 

4. Denk na over uw carrière

Bent u nog tevreden over uw baan? Wat zou u graag anders doen? Is het al tijd voor een carrièremove? Wordt het niet eens tijd om om opslag te vragen? Dit is de tijd om een en ander eens rustig te overdenken. 

5. Profiteer van de stilte

Het is bijna nooit echt stil om ons heen. Onderschat het belang van stilte niet en profiteer van het feit dat het lekker rustig is om u heen.


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vakantievierende collega leidt tot problemen op de werkvloer
 Rommelig bureau verhoogt vakantiestress
 Hoe los je de vakanties van je medewerkers op?
 Vakantieperiode leidt tot verveling op werkvloer
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10