zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minister stelt geld beschikbaar voor acceptatie homo’s

8 augustus 2008 - Nederland scoort dan wel relatief hoog op het gebied van homotolerantie, homoseksualiteit mag niet te dichtbij komen. Vooral op het werk zijn homo's vaak voorzichtig om 'uit de kast te komen' met het oog op mogelijke pesterijen en discriminatie.

De sociale acceptatie van homoseksuele werknemers op de werkvloer moet daarom beter stelt minister van Emancipatie Ronald Plasterk op Management Team. Hij stelt daarvoor de komende drie jaar vier ton beschikbaar. 



Bespreekbaar
Het geld gaat naar de organisator van de conferentie Company Pride Platform (CPP). Het CPP gaat samen met vakcentrale FNV proberen een 'mentaliteitsverandering' binnen bedrijven teweeg te brengen. Gedragscodes en 'trainingen op maat' moeten homoseksualiteit bespreekbaar maken. Bedrijven als ING, TNT en IBM hebben zich inmiddels aangesloten bij het 'roze bedrijfsnetwerk' CCP.


Bron: Management Team
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Homo's zijn betere managers
 Homovriendelijk werkklimaat steeds verder weg
 Roze plafond belemmert homo's door te stoten naar de top
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
8-08-2008
 | 
08:38 uur
Een logisch vervolg op het PvdA feestje op de Gay-Pride lijkt me. De PvdA heeft, nu het rood door GL en de SP is ingepikt zich gericht op rose.
Al met al een zeer doorzichtig stukje amateur marketing. Maar ja, een kat in het nauw maakt rare sprongen.
Weet de PvdA dan niet dat de doorsnee gay rechts georienteerd is?
Ik ben wel benieuwd wat de volgende actie zal zijn van de amateur marketeers van de PvdA. Of is het een poging om medelijden op te wekken?
We zullen we wel zien.
K  |   | 
8-08-2008
 | 
17:23 uur
Ik herken het probleem van gebrekkige acceptatie van homoseksuelen op de werkvloer. Echter vraag ik me af in hoeverre dit ook noodzakelijk is.

Ik ben zelf homoseksueel en acht het niet belangrijk dat het algemeen bekend is. Wel wil ik me vrij genoeg voelen naar bedrijfsuitjes, mijn eventuele vriend mee te kunnen nemen. Toch blijf ik vraagtekens zetten bij de uitvoering van dit plan. Ik kom op mijn werk om te werken, niet om iemand te leren kennen. Mijn werk heeft dan ook niets te maken met seksuele voorkeur.
Sebastiaan  |   | 
22-08-2008
 | 
14:51 uur
Het gaat wel een beetje ver. Ik ben openlijk homoseksueel in een leidinggevende functie en heb nog nooit enige weerstand gehad.

Best aardig van de minister dat hij hier geld voor beschikbaar stelt, ik moet nog zien dat er daadwerkelijk dingen veranderen bij mensen die wel last hebben van pesterijen en dicriminaite.

En komt er ook geld beschikbaar voor mensen met een hazenlip, vieze lichaamsgeur of een klapvoet, ook deze mensen zullen last hebben van pesterijen. En bij mijn weten zijn daar geen gedragscodes en ''trainingen op maat'' voor


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10