zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Liever geen Engelse vacatureteksten!

21 april 2008 - Werkgevers doen er verstandig aan om hun vacatureteksten zoveel mogelijk in het Nederlands te schrijven. Het arbeidspotentieel heeft weinig begrip voor het schrijven van Engelse teksten als dat niet nodig is voor de functie.

Dat blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group. Afgaande op de cijfers lijkt het erop dat Engelstalige vacatures een behoorlijke drempel opwerpen. Van de 1.364 ondervraagden geeft 45 procent aan minder snel geneigd te zijn om vacatures te lezen als die in het Engels zijn, 44 procent is minder snel geneigd te solliciteren. Verder zegt 29 procent dat Engelstalige vacatures hen afschrikken. Hoogopgeleiden hebben minder moeite met de Engelse taal. Desondanks haakt nog altijd 29 procent van hen af bij het zien van Engelstalige vacatures. Op 22 procent van de hoogopgeleiden hebben Engelstalige vacatures een afschrikkende werking. 



Verschil HBO-WO
Interessant is het verschil tussen HBO-ers en WO-ers. Laatstgenoemde groep is veel minder negatief. Slechts negentien procent van hen geeft aan minder snel geneigd te zijn een vacature te lezen als die in het Engels geschreven, tegen 31 procent van de HBO-ers. Daarnaast zegt 27 procent van de HBO-geschoolden dat Engelstalige vacatures hen afschrikken. Bij universitair geschoolden is dat slechts tien procent. 

Werkgevers laten arbeidspotentieel links liggen

Deze percentages lijken niet schokkend, maar de feitelijke conclusie is: werkgevers laten ongeveer een kwart van het hoogopgeleide arbeidspotentieel links liggen door (onnodig) Engels taalgebruik. De vraag die daarbij omhoog komt is: waarom doen werkgevers dit? Wellicht trachten zij high potentials meer aan te spreken. In de ogen van de ondervraagden is dit echter niet zo. Slechts elf procent van de hoogopgeleiden vindt dat Engelstalige vacatures alleen bedoeld zijn voor de allerbeste kandidaten.


Bron: Intelligence Group
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zes tips voor het schrijven van goede vacatureteksten
 Videovacature wordt populair
 Corporate website biedt nog volop wervingskansen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10