zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT'er heeft liever opleiding dan leaseauto

25 maart 2008 - Een leaseauto is leuk, maar niet zaligmakend. Ict'ers hebben geleerd van de economische dip van een paar jaar geleden. Werkzoekenden willen daarom vooral graag aan hun eigen ontwikkeling werken, zo ontdekte Computable.

Ict'ers die gaan solliciteren, laten zich minder snel dan een paar jaar geleden verleiden door een leaseauto of een dure laptop van de baas. Vooral de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen is voor de werkzoekende ict'er belangrijk. Dat zegt Bas Westland, directeur van detacheringsbureau epeople. Volgens Westland hebben de nieuwe wensen van ict'ers die een baan zoeken te maken met de economische dip van een paar jaar geleden. 



Opleiding

Door dat leerproces zou de ict'er meer dan voorheen rekening houden met zijn marktwaarde. Was een paar jaar geleden de leaseauto een reden om bij een bedrijf te gaan werken, tegenwoordig willen werkzoekende liever dat de baas ze een opleiding biedt om bijvoorbeeld een Prince2- of een ITIL-certificaat te behalen.
Volgens Westland kunnen ook grote werkgevers minder zekerheid bieden dan vroeger. "Ict'ers weten daardoor dat ze niet te veel op hun baas moeten rekenen, maar aan zichzelf moeten werken", aldus Westland. 

Salaris

Deze ontwikkeling bleek ook uit onderzoeksresultaten van Trius. Volgens het detacheringsbureau zit slechts drie procent van de 500 ondervraagde HTS-studenten te wachten op materiële extraatjes. "Meer dan de helft streeft vooral naar doorgroeimogelijkheden," aldus de onderzoekers, die wel zien dat een goed salaris belangrijk blijft.
Dat laatste ziet Westland ook. In zijn top tien van redenen om een baan aan te nemen, staat de hoogte van het salaris op de derde plek. "Werknemers maken deels uit het loon op dat ze gewaardeerd worden. Als dat te laag is, zijn ze bereid een andere baan te zoeken." Daar staat volgens hem tegenover dat een ict'er niet snel een baan zal kiezen louter vanwege een hoog salaris. 

Flexibiliteit

Andere punten die hoog scoren bij werkzoekende ict'ers zijn de reisafstand tot het werk en de mogelijkheid tot deeltijd- of thuiswerken. De hoge filedruk zou daarin een grote rol spelen. Ook de behoefte om zorgtaken te vervullen, zou een reden zijn om voor een flexibele baan te kiezen. Westland: "Ict'ers willen meer tijd doorbrengen met hun kinderen. De mogelijkheden die de werkgever daarin biedt, zijn daarom belangrijk bij de keuze van een baan. Een hippe auto is dan niet meer zo belangrijk."


Bron: Computable
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jonge manager: functie-inhoud belangrijker dan salaris
 Helft werknemers wil méér opleiding
 Goede vooruitzichten leveren honkvaste werknemers op
 ICT'er niet meer te paaien met gadgets
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10