zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Salarissen Nederlandse topmannen bijna hoogste van Europa

17 december 2001 - Alleen topmannen in Groot-Brittannië en België verdienen meer dan Nederlandse ceo's. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse adviesbureau Towers Perrin.

Daarin is becijferd dat de Nederlandse topman dit jaar inclusief bonussen en opties gemiddeld 604.845 dollar incasseert (1,48 miljoen gulden).



Het argument dat het Nederlandse bedrijfsleven haar leidinggevenden beter moet betalen om ze niet te laten vertrekken naar het buitenland lijkt in dit licht een oneigenlijk argument.

De Amerikaanse ceo's verdienen wereldwijd het meest: ruim 330 procent meer dan de gemiddelde Nederlandse bestuursvoorzitter. Nederlandse topondernemers verdienden het afgelopen jaar zo'n 12 procent tot 18 procent meer dan in 2000.

Vanaf 2002 moeten de topinkomens in Nederland openbaar zijn. Bedrijven moeten dan in hun jaarverslagen aangeven hoeveel hun topmanagers verdienen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Ingeatmove  |   | 
29-02-2008
 | 
15:38 uur
Helemaal niet verbazing wekkend dat de Nederlandse CEO, of Topmannen minder verdienen dan hun Belgische of Duitse collega's.

1) Nergens zijn de belastingen op eigen vermogen zo hoog als in Nederland, waar die echte ''grote'' Nederlandse zakenmannen niet voor verhuizen. Echter dit een constructieve bijdrage vinden tot het ''algemeen goed'', dat uiteindelijk de basis vormt van hun ''top'' zijn en omzet cijfer, indien ieder het lekker aangenaam heeft, zal ieder ook in evenredigheid spenderen! Daarnaast hun ''top - bedrijfs - man'' zijnde, gezegend is met de typische Hollandse kruideniers mentaliteit, die niet, zoals zo vele denken, slaat op gierig zijn,doch zij een bijna genetische intuďtie bezitten om de juiste inkoop, belegging of investering op het juiste moment te doen.Wat getuigt van een groot handelsinstinckt, in de volksmond dus ''kruideniersmentaliteit!

Ten 2de , en dit zal misschien raar lijken , komende van een Belgische, nergens ter wereld is het zo ontzettend aangenaam werken als in Nederland! Serieus! Waarom zal u zich af vragen?
Een goede president, drecteur of hoe je het ook wil noemen, bestiert zijn bedrijf als een goed huisvader. Streng doch rechtvaardig, kent zijn werknemers, beweegt zich bijna dagelijks op de werkvloer en zit niet ergens in een ivoren toren ''baas'' te zijn. Van elke € die als winst gegenereerd wordt zal hij, vaak, 25% investeren in het voorzien van goede,aangename, motiverende werkruimtes, 25% in opleidingen van zijn personeel, gesteund door de Nederlandse overheid dit sinds jaren, waar dit in België op overheidsvlak nog steeds in de kinderschoenen staat.Zuiver mathematisch beschouwd de Nederlandse ondernemer, in alle regionen vd kleinste tot de grootste, educatie binnen het bedrijf als zijnde ''de'' prioriteitsinvestering, eenvoudig hoe meer de werknemer in eigen huis kan, hoe rendabeler hij wordt! Daarnaast diegene die de opleiding toegewezen krijgt, een extra motivatie boost heeft, gezien zijn kwaliteiten niet onopgemerkt blijven!25% wordt in de verbetering van de productie geďnvesteerd, dit door op regelmatige basis de benodigde ''machines'' of wat dan ook die benodigd zijn om zijn product te realiseren, te vernieuwen, waardoor hij steeds top ontwikkelaars, hoogstaande kwaliteits producten en renoverende produkten kan blijven afleveren. 25%, ten slotte zal hij in zijn eigen pocket steken, vaak die nog aanwendende ter ondersteuning vd gemeenschap waar hij deel uit maakt!
Tenslotte, de Belgische regeringen de vennootschapswetgeving mbt die van Nederland beter eens zouden bekijken, en wat mij betreft klakeloos overnemen, waar dit zal bijdragen aan een pak minder faillissementen en een economische opleving! Gezien het aantrekken van extra werkkrachten een werknemer a priori in Belgie al bijna op de rand vh faicement brengt, meer, ook de productie zal bevorderen, gezien agv de dure Sociale Lasten in Belgie, menig goed bedrijf zwaar onder zijn capaciteiten werkt agv een te kort aan werknemers!Of het productie proces in het buitenland opricht, zo te kunnen komen tot de juiste verhouding, aantal - kwaliteit!
Zo, tot daar mijn reactie! God bless the dutchman! Ingeatmove

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10