zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aantal gebruikers e-HRM stijgt met ruim 450 procent

26 april 2018 - Bijna driekwart van de HR-professionals (71 procent) en bestuurders (73 procent) heeft de HR-processen binnen de organisatie gedigitaliseerd en medewerkers toegang gegeven tot e-HRM. Dit is een stijging van 456 procent ten opzichte van 2008.

De laatste jaren stijgt het aantal medewerkers dat gebruikmaakt van digitale HR-systemen steeds sterker. In 2015 was het nog voor slechts minder dan de helft van de medewerkers (46 procent) mogelijk om bijvoorbeeld salarisstroken online te raadplegen of digitaal verlof aan te vragen. Dit blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van Raet, dat dit jaar voor de tiende keer is uitgevoerd.


 
Efficiëntie, tijdwinst en snellere processen
Uit het onderzoek blijkt tevens dat e-HRM voor organisaties veel oplevert. Zo merkt meer dan de helft van de organisaties dat zij efficiënter werkt (55 procent), geen papier meer gebruikt (53 procent) en tijd wint doordat taken bij de medewerkers zelf komen te liggen (53 procent). Ook ervaren medewerkers een snellere doorlooptijd van hun aanvragen (51 procent) en zien organisaties dat de tevredenheid van medewerkers stijgt dankzij de komst van e-HRM (29 procent). Toch zien medewerkers nog voldoende verbeterpunten ten aanzien van de HR-afdeling. De zaken waar het volgens medewerkers momenteel aan schort, zijn het betrekken van hen in besluiten (42 procent), het luisteren naar hun ideeën (38 procent) en het adviseren over hun verdere loopbaan (34 procent). "We zien hier duidelijk dat het aandeel millennials binnen organisaties groot is. De drie genoemde factoren vindt deze doelgroep erg belangrijk," vertelt Ester Koot van Motivaction. Daarnaast vinden medewerkers ook dat persoonlijke aandacht (31 procent) en het geven van het goede voorbeeld (26 procent) zaken zijn die meer opgepakt mogen worden door HR.

Strategische rol HR
Martijn Messemaker, CHRO bij Raet: "Dat het aantal bedrijven dat gebruikmaakt van e-HRM zo ontzettend is gestegen, vind ik goed om te zien. Nu de oorspronkelijk repeterende taken van HR bij veel bedrijven in de lijn of zelfs bij een derde zijn belegd, is het voor de HR-afdeling mogelijk om zich te richten op haar rol bij strategische vraagstukken voor de organisatie. Hierbij is de data die verkregen wordt uit de e-HRM-systemen uitermate belangrijk. HR kan deze beschikbare data namelijk analyseren en doorgronden, en op deze manier de organisatie op hoger niveau adviseren over beslissingen op gebieden als strategische personeelsplanning, aantrekken en inzetten van de juiste mensen en kostenreductie. Daarnaast is het belangrijk dat HR de verbinding opzoekt met medewerkers. Uiteindelijk gaat HR natuurlijk over mensen."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Medewerkers willen HR-zaken zelf digitaal regelen
 Wat zijn de gevolgen van digitalisering voor personeel en HRM?
 HR mist steun van management bij strategische personeelsplanning
 Steeds meer online HR-transacties
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10