zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mobiliteit goed voor werkgever en werknemer

18 april 2018 - Medewerkers wisselen in de huidige economie veelvuldig van baan, waardoor duurzame inzetbaarheid meer focus dient te krijgen binnen organisaties. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen flexibiliteit en wendbaarheid van organisaties.

HR staat daardoor voor een uitdaging. Door arbeidsmobiliteit – veranderen van werkgever, beroep en/of regio op de arbeidsmarkt – op te nemen in het HR-beleid kunnen organisaties hierop inspelen. In het whitepaper ‘De arbeidsmarkt in actie’ toont FastFlex dat arbeidsmobiliteit een groot deel van de oplossing vormt voor zes veelvoorkomende HR-vraagstukken.



Inzet van arbeidsmobilitieit
De inzet van arbeidsmobiliteit lost verschillende uitdagingen van HR-managers op. Het draagt bij aan de employability en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Daarnaast kampen steeds meer organisaties met wervingsproblemen, zeker in de IT-branche. Door flexibel om te gaan met medewerkers, werkzaamheden en klussen maken organisaties een efficiëntieslag, bijvoorbeeld door een community te starten en deze in te zetten tijdens pieken van drukte of grote bedrijfsveranderingen. Ook internationaal werven en baan-baanmobiliteit behoren tot de mogelijkheden.
Het whitepaper zoomt in op vragen als: ‘Hoe realiseer ik duurzame inzetbaarheid van medewerkers?’, ‘Hoe kom ik aan talent in een krappe arbeidsmarkt?’ en ‘Hoe kan ik HR-tech inzetten om een blijvend juiste fit tussen organisatie en medewerker te realiseren?’.

Blijvende verandering
Niels Huismans, Business Development Manager bij FastFlex: "De arbeidsmarkt blijft veranderen. Het is zaak dat organisaties meebewegen, maar het is nog veel beter als zij anticiperen op wat er komen gaat. De inzet van arbeidsmobiliteit is daar een voorbeeld van. Natuurlijk kan dit ook risico’s met zich meebrengen, zoals kennislekken, continuïteitsproblemen en onzekerheid onder medewerkers. Te weinig mobiliteit zorgt echter dat organisaties voor een groeiende wervingsuitdaging staan en dat medewerkers gedemotiveerd raken. Arbeidsmobiliteit is van toegevoegde waarde voor werkgever én werknemer, zolang de juiste balans maar wordt gevonden en er wordt gehandeld vanuit een strategisch plan."
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer mobiliteit op arbeidsmarkt mogelijk
 Lage mobiliteit binnen organisatie baart management zorgen
 Het Nieuwe Werken: do or don't?
 Arbeidsaanbod en mobiliteit arbeidsmarkt sterk gestegen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10